Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хакери

 • 560
 • 27
 •   1
Отговори
 • Мнения: 10
Здравейте. Има ли хакери в нашите телефони? Следят ли ни? Много се панирам и ме е страх да не ни гледат по телефоните и лаптопите. Има ли смисъл такива обикновени хора като нас да ни следят??

# 1
 • Мнения: 5 046
мобилните оператори пазят  телефонните ти разговори, това са си легалните хакери.
Иначе, могат да те гледат, ако ти позволиш.

# 2
 • Мнения: 32 304
Не, не се притеснявам. Една ли списъка на мъжа ми за пазар ще е интересен на хакера.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 31 648
Мхм, има. Със сигурност виждат всичките пикантерии в телефона и лаптопа ви и в най-скоро време ще започнат да ви изнудват за пари, пардон за биткойни.

# 4
 • София
 • Мнения: 31 747
🤣🤣🤣 Съвсем естествено и съвсем законно, телефонът се следи. Стига да ми е включено местоположение, на мен непрекъснато ми излиза "дайте отзиви за еди-кое си заведение, магазин, мол".
А ей сега ще изтръпнеш съвсем. Работя на 50 км от София. Влязох с моя профил на служебния компютър. Гугъл помни всичко - пароли за банкиране, нап, нои....

# 5
 • Мнения: 577
Следят ами, не чрез телефоните, а чрез чиповете Grinning шегувам се

Не е изключено човек да се подведе и да  свалили зловреден софтуер, с помоща на който да се даде достъп до телефона на трето лице. Предполагам няма невъзможни неща.

# 6
 • Мнения: 282
...
Много се панирам и ме е страх да не ни гледат по телефоните и лаптопите.
...

Защо? Някаква нелегална дейност ли извършвате?

# 7
 • Мнения: 1 702
Който иска да не го гледат ходи без телефон,  със стар телефон или като Зукчо си залепя камерата и микрофона с лепенки и не си слага охранителни камери в къщата свързани с интернет.
Повечето хакери не се занимават поотделно с Иванчо и Драганчо от Люлин, а с ония на които Иванчо и Драганчо доброволно/доброзорно са предоставили достъп до всичко, което правят.
Всички устройства се следят непрекъснато, защото на хората трябва да им се пробутват разни работи като стоки и идеи, а за това е нужно да се знае как мислят и какво харесват, за да могат да бъдат манипулирани и контролирани. Ако се зачетете в онези дълги чаршафи, на които натискаме "да", за да продължим към сайта който ни интересува, ще го прочетете.
А дали някой може да прояви интерес точно към вашите устройства и вашата особа поради някаква причина, ами случва се.
Тези неща са много отдавна известни и освен ако не смятате съвсем да заживеете без технологии, просто приемате че са така и гледате защитата ви и хигиената на информация да ви е на някакво прилично ниво. Повече не може да направите, големите така или иначе знаят всичко което правите и е божа работа до кой ще стигне тази информация и дали ще се обърне срещу вас някога.

# 8
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 3 154
Разбира се че ни следят, телефони, лаптопи, дори билет за влак като си купиш и пише къде си ходил, и от сателити ни гледат, имаше един такъв филм с Уил Смит и му казаха да не гледа нагоре защото ще го снимат. Аз пък винаги се чудя как телевизионните говорители винаги се вторачват в нас все едно знаят че сме там. И съседите надничат през оградата, абе на показ сме отвсякъде. Аз затова винаги гледам да съм с грим и да се обличам добре, не знаеш кой откъде те наблюдава Bowtie Тамън ме подсети да стана да си видя косата дали има нужда от ресане People Princess

# 9
 • Мнения: 324
🤣🤣🤣 Съвсем естествено и съвсем законно, телефонът се следи. Стига да ми е включено местоположение, на мен непрекъснато ми излиза "дайте отзиви за еди-кое си заведение, магазин, мол".
А ей сега ще изтръпнеш съвсем. Работя на 50 км от София. Влязох с моя профил на служебния компютър. Гугъл помни всичко - пароли за банкиране, нап, нои....
И без да е включено местоположението, могат да ни следят. Мобилният оператор може да определи, приблизително, къде се намираме по базовите станции.

# 10
 • Мнения: 339
Ами моят телефон е плосък, цял хакер не може да се събере.

Ако се спазват правилата за безопасност вероятността да бъдете хакнати е малка.

Разумно е и да не си правите голи снимки и видеа, на които да се вижда лицето ви. Не кликайте безразборно на линкове, не инсталирайте тъпи приложения, не връщайте повиквания от непознати номера, не се захващайте с тъпи и ревниви гаджета, които да ви слагат програмки и т.н.

# 11
 • Мнения: 20 782
Има ли хакери в нашите телефони?

Под „хакери в телефона“ какво разбираш – нещо като тамагочита ли? Само че вместо да ги храниш и приспиваш, да ги захранваш с голи снимки и порноклипове? Такива нямам.
Но имам разни други приложения, на които точно това им е работата – да ме следят, някои дори се опитват и да ми угаждат. Simple Smile

# 12
 • Мнения: 10
Защо? Някаква нелегална дейност ли извършвате?Не,страдам от ОКР ( хората,които страдат от това ще ме разберат ), се снимах гола и заради това,мина повече от година,но ме е страх,на момента изтрих всичко,нямам облак и такива нещо ( ако пита и каже някой )

# 13
 • Мнения: 20 782
Познах значи, макар че само предположих за голите снимки. Simple Smile
Ами... Не се снимайте голи, не съхранявайте на разни устройства, дори и на фотохартия, не ги пращайте на чужди хора, колкото и да им вярвате...
Хакерите не са виновни, ами задклавиатурното устройство.

# 14
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 3 154
Голяма работа, освен ако не показваш нещо непознато досега на медицинската наука, едва ли някой ще обърне кой знае какво внимание. 

Общи условия

Активация на акаунт