И през Новата година, интересни загадки за всички ще има – 24та тема

• 32 455
  • 442
  •   1
Отговори
# 255
58 - Състезание по прескачане на бебета El Colacho, в Castrillo de Murcia, Испания

http://en.wikipedia.org/wiki/Baby_jumping

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 12:27 от MariaF

# 256
  • София
newsm10 Точно!

Това е входа на пристанището Мандраки, на мястото на тези две колони се смята, че някога са се извисявали краката на Родоския колос. На върха на колоните има статуи на елен и коза-символите на града.

Родоският колос е едно от древните чудеса на света. Той е бил бронзова статуя на бог на слънцето Хелиос. Намирала се е на остров Родос в Егейско море. Издигала се е на височина от 34 метра и е била най-високата статуя в древността. Корабите навлизали в пристанището, като минавали м/у краката на колоса . Статуята дело на Харес от Линдосе започната 292 г. пр.н.е. и е завършена в 285 пр.н.е.
Била е съборена от земетресение през 226г.пр.Хр., но дори паднала е представлявала туристическа забележителност до 654 г., когато арабите отнасят и продават бронзовите ѝ части...за скрап  Joy

# 257
57 - Калният фестиват в Boryeong , Южна Корея

Peace

58 го срещнах днес, но ще го оставя за другите  Wink

# 258
  • София
58 го срещнах днес, но ще го оставя за другите  Wink
и аз, обаче в едно списание преди седмици    newsm73

# 259
Няма какво да пуснете, затова ли си мълчите  Crossing Arms
Ами лека вечер  bowuu

# 260
Няма какво да пуснете, затова ли си мълчите  Crossing Arms
Ами лека вечер  bowuu

Не бе, не бе, веднага пускам още нещо, не заспивай  Laughing

№ 59 - Teufels Brucke/Дяволският мост по Gotthard Pass, Швейцария

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 18:51 от Dobitu

# 261
58 Castrillo de Murciaм Испания ...аз да го позная щом другите не искат  Crazy

# 262
60 - The Banyan Tree Resorts - Maldives

60- Еххх Малдиви, еххх   "Антично палмово дърво” е малдивското име на този прекрасен остров и само срещу 2060 € ще получите 7 нощувки в Beach front villa на база пълен пансион.
В цената не са включени-  Самолетен билет София - (Рим-Милaно-Венеция) -София -145€ *
Летищни такси
Медицинска застраховка (задължителна)
Такса обработка докумeнти- 65€

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 19:15 от ×°”˜`”°×Кала×°”˜`”°×

# 263
  • На брега на реката
 Dobitu, Кала,  вие разбихте сърчицето ми със снимки ....   

# 264
58 Castrillo de Murciaм Испания ...аз да го позная щом другите не искат  Crazy

Да, Състезание по прескачане на бебета El Colacho, в Castrillo de Murcia, Испания

# 265
МарияФ, опс копирала съм една буква в повече  Crazy

Ок....жокер за 60 нали си знаете,че е wallpaper  Peace   иииии остров е  Joy Joy Joy ....иииии какво друга да кажа  Crazy ок...Азия  Crazy

# 266
Dobitu, Кала,  вие разбихте сърчицето ми със снимки ....   

Клои, съжалявам, имаш ли нужда от транспорт, да помогна?

59 - в Европа

# 267
  • София
59- старият и новия мост над Schoellenenschlucht дефиле в Швейцария. Казват му "дяволския мост"

60- Еххх Малдиви, еххх  Hug "Антично палмово дърво” е малдивското име на този прекрасен остров и само срещу 2060 € ще получите 7 нощувки в Beach front villa на база пълен пансион.
В цената не са включени-  Самолетен билет София - (Рим-Милaно-Венеция) -София -145€ *
Летищни такси
Медицинска застраховка (задължителна)
Такса обработка докумeнти- 65€

Доби, ти за колко пари предлагаш твойта дестинация в Швейцария и къде ще ни настаниш  Laughing?
Клои, съвзе ли се вече  Crazy?

# 268
59- старият и новия мост над Schoellenenschlucht дефиле в Швейцария. Казват му "дяволския мост"

Правилно   bouquet

Дяволският мост над река Ройс в долината Ури, по магистрала St. Gotthard, близо до Андермат
Още през 13 век там е имало построен мост, разрушен през 1799 год. И сега там се виждат основите на този мост.
Вторият мост е построен през 1830 год, запазен и до днес
И най-новият мост, построен през 1955-56 год.

Доби, ти за колко пари предлагаш твойта дестинация в Швейцария и къде ще ни настаниш  Laughing?

Аз ще обявя търг с тайно наддаване  Joy Joy
А по този път ще стигнем до мястото, предлагам еко туризъм - чист планински въздух, селска идилия, и кравата Милка да не забравя  Joy Joy

# 269
  • На брега на реката

Доби, ти за колко пари предлагаш твойта дестинация в Швейцария и къде ще ни настаниш  Laughing?

Аз ще обявя търг с тайно наддаване  Joy Joy
А по този път ще стигнем до мястото, предлагам еко туризъм - чист планински въздух, селска идилия, и кравата Милка да не забравя  Joy Joy

Пу, първа!

Цял ден,  час през час се връщах към тези мостове, така им се бях заинатила.  Grinning

Dobitu, добре, че се намеси навреме с  транспорт .

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 19:28 от kloi

Общи условия

Активация на акаунт