Мултилевъл маркетинг- за и против?

• 8 495
  • 88
  •   1
Отговори
  • Варна
Молбата ми е към тези от вас, които се занимават с този вид дейност! Моля споделете впечатленията си! Има ли фирми, в които наистина са се печели както трябва?

Изчетох доста темички за собствен бизнес и за надомна работа, но като че ли няма достатъчно информация за МЛМ фирми, затова си позволих да направя тази тема. Ако има подобна тема и аз не съм я видяла моля да ми простите!

# 1
Има хора, които стават за това, и такива, които не стават. Който става, винаги намира начин да печели, но не от едно място, а от няколко. Въпрос на настройка е.

# 2
Моля те обясни , кокво е  Мултилевъл маркетинг???

# 3
  • София
С две думи, това е интернет пирамида.

# 4
Това е ново за мен. Не го знам. Ако може да ми обясните за какво става въпрос.

# 5
  • Варна

не, не е интернет пирамида Laughing, защото може и без интернет!  На базата на този принцип работят фирмите с каталожна търговия. Самият МЛМ/мултилевъл маркетинг/ представлява изграждане на пирамида от дистрибутори в дадена фирма. Изключвам Орифлейм и Ейвън, но има фирми, в които- поне съм чувала, че се печели добре! Това беше идеята ми- да споделите какво вие самите знаете и доколко това е истина- особено ако някой се занимава с това!
Благодаря ВИ!

# 6
с две думи WSTELESHP ама без толкова пари за реклама и име наложено на пазара, продават ти без мислени неща на висока цена, в щатите е много разпространено, както и търговските пътници
звънят ти по телефона и се опитват да те убедят че трябва да си купиш нещо без да имаш нужда от него( или пък знаеш какво точно е) на моменти ги има звънят и се опитват но досега не са ме изкушили
Ейвън и Орифлеим са на същия принцип, както и препаратите на Дионис

# 7
не знам до колко неизвестна марка може да носи добри доходи за дистрибутор, а и това не е за всеки аз го сравнявам с рекламните агенти, едните успяват да вкарат много реклама и само от процента стигат и до 7000-8000лв. други се мъчат няколко месеца на минимална заплата и напускат, ако имаш чар,усет и дар слово ще изкарваш добри пари, но не забравяй че все пак е криза и хората не купуват толкова много

освен ако не решиш да продаваш обувките на Маноло Бланик или телефоните Верту, там вече и с три продажби на месец ще изкараш много Grinning

# 8
  • Варна
До тук извода е да не се захващам, значи newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 9
Искат ли ти някакъв капитал, за да започнеш работа? Ще сключиш ли някакъв договор с фирмата?
Ти ли ще представяш продуктите или ще се организират презентации от самата фирма?
Имам опит с МЛМ. Лош опит. Не бих се занимавала никога с нещо подобно отново.

# 10
  • София
Ходила съм на презентация на козметиката LR. На теория звучи лесно - набираш още представители, създаваш мрежа, после те набират още нови под тях, и взимаш процент от всяка продажба на групата, същевременно опитваш да продадеш представителство на още и още хора, те на още други хора, и т.н. Първоначалната инвестиция е около 200 и няколко лв. Мисля че е ок за човек, който комуникира и се среща с много хора, но аз самата много не се впечатлявам от подобни концепции.

# 11
Всъщност има хора които чудесно се справят с такъв вид дейност, а други -не. (както и в другите сфери). Принципно, е опит почти без никакъв риск . Обикновено фирмите предлагат обучение. Обучението на някои е чудесно, при други - не . При добро обучение , човек дори и не успял в мрежовия маркетинг , често преосмисля рекламата , търговията , отношенията и .....още други неща  и не съжалява, че се е докоснал до МЛМ. Но където и обучението не струва , и човека не е търговец - разочарование. Та аз нито съм за , нито против. Ама ако си повярвала, че в един момент без да правиш нищо , пари ще падат - няма да стане. Усилия винаги ще са необходими , по-рано включване може да доведе до по-добри резултати , тъй като пазара тук е малък.

# 12
Преди време работех в едно заведение.Шефоветре бяха семейство и държаха още 2 заведения в  околността.В един момент те станаха сътрудници на ЛР- немска козметична компания и ми казаха за това .Прозвуча ми интересно пък и парфюмите ми харесаха и като цяло исках да пробвам козметиката,при положение,че цените са абсолютно нормални , та реших да пробвам,но така се стекоха нещата ,че нямах време да се позанимая да понауча повече за МЛМ и да се срещам и да търся потенциални клиенти и сътрудници и занемарих всичко.Преди време се чух със бившите ми шефове и казаха,че от кризата и трите заведения се наложило да бъдат затворени и останало единствено ЛР.Те са много ерудирани и общителни хора и вярвам ,че се справят добре в тази област,но както всичко друго МЛМ изисква определени качества и способности и не е лесен начин за печелене на пари.

# 13
  • Варна
 HugРеших да опитам- май се получи!!!! bowuu Поне засега съм доволна от това, което правя и това, което получавам за труда си!  bouquet

# 14
на мулти левъла номера му е да си на висок левъл.
другото необходимо умение е да си леко гьон сурат и да имаш търговски заложби.
аз съм против.

Общи условия

Активация на акаунт