След много мъки и чуденки, реших да се допитам и до вас. Не вярвам само ние да сме с този проблем.
Накратко: Мен ме водят алергична, от както се помня: конкретно "установиха", че алергията ми е от ягоди. До 10 г. ме тъпчеха с разтворим Сандостен Калциум /и Алергозан, по спещност са ми били/, но след това се преместихме на висок етаж проблеми не съм имала. Получавах обриви, само когато съм на гости в къща и от 5-6 години редовно през /пролет/есен/, откакто живеем на 1-ви етаж. По-късно си направих експеримент и се оказа, че мога да ям ягоди с килограми и нищо ми няма.
Винаги започва по един и същи начин - на определен учасък от тялото /обикновено крак, ръка/, сутрин се появят 10-20 пъпки - много болезнени, пламтящи, твърди и червени - от средни до огромни. За 3-4 дни завяхват, повявят се нови, групирани в друг участък и за 10-15 дни, всичко приключва.
Синът ми от десетина дни е същата история. На всеки 3 дни - обриви. JP-то беше в отпуска и мъжът ми го заведе на частен лекар, изписаха му Кларитин и кремче. Ефект няма - с лекарства и без, минават за еднакъв период. Аз също "пламнах" на два пъти, но нито дъщеря ми, нито татко им имат пъпки /и слава Богу!/. Вчера малкият се събуди с над 30 едри пъпки в горната част на гръбчето и рамото на дясната ръка. Реших да изчакам до днес, да се върне JP-то /от която, като цяло съм доволна/, но и тя отсече - Алергия! Въпреки, че надълго и широко и описах моят плачевен опит и съмненията, че нещо ни "хапе", само нас двамата - Повтори и потрети, че е алергия. Заобяснаява, че може да направим тест през пролет/есен, изнесе ми лекция за антихистамините и съмнителното им действие, а само като и споменах за "буболечки", се разсмя от сърце и ме попита това по вчерашните новини ли съм го чула, защото казали, че имало дървеници в парламента
Колкото и нелепо да звучи, съм и благодарна, че дори и неволно, все пак ме насочи. Понеже след като се прибрах, изчетох де що има материали за дървениците /и продължавам!/. Ако трябва да обобщя набързо: някои хора не ги хапят, други и да ги ухапят, нищо не им става, трети получават малки папили, а за четвърти /като нас/, са кошмар. Съществуват над 30 разновидности и са почти неунищожими, поради бързата им адаптация към препарати.
Мисля, че това ни е проблемът, ако има препатили, нека се включат. Приемам на ЛС координати на фирми, които успешно се справят с гадинките и всякакви рецепти за борба с тях.
ПП. На ангийски общото им наименование е bedbugs и поражанията, които ни нанасят /на мен и синът ми/ са такива /снимките са от нет-а/:
Ден първи:

Ден втрори:
Ден трети:
Ден четвърти и нататък: стават морави, сърбят още няколко дни и оставят дълготрайни следи под формата на тъмни петна.

От четвърт таблетка спя по 24 часа и съм като зомби. На момчетата не им действат така. Пием Ериус, Зодак или Лорано. Не сърби, но минава бавно. Преди десет дни ме тестваха за алергия към 15 показателя, към 10 от тях показах положителна реакция, като най-изразена беше към бактерии, котки, кучета и дървесни... Няма спасение.