АВГУСТински майки без страх през 2010 бебета ще имат пак!

• 22 949
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте  Hug.
Сладкишче, като бях бременна с Ани съм припадала 6 - 7 пъти ooooh!. Като половината от пътите това ми се случваше навън Tired. Дано при теб това да е единствения случай Praynig. Носи си винаги вода или кола (ако пиеш) и шоколад. Стискам палци на Кал да пребори алергията и да нямате повече проблеми Praynig. Уф, много ти се насъбра на теб.
Кроки, четох ти постинга за прощъпулника и се смях с глас, като си те представих как обикаляш съседите Joy.
Аз май съм единствената, която не е по традициите  Embarassed. Не сме правили нито погачи, нито прощъпулници. Кръщенета също не сме правили, но с Ники ще предоставим избора на децата да си изберат вярата.
Ей, зарибихте с този Инфлуцид. Сега ще ходя до аптеката да си купя, че ме мъчи една влажна кашлица вече цяла седмица.
Приятен ден   bouquet.

# 676
Крокито ще да е била голяма атракция,спомнямваи го този период как ми писа в 12 вечерта,как обикаляла съседите да раздава питка Joy

# 677
  • В светлината на слънцето
Сладкишче, ама наистина много ти се насъбра и на теб. Sad Пак добре, че са се усетили навреме за алергията. А тези кръвоизливи не са ли опасни, какво казват докторите?  newsm78 Стискам палци да се оправя бързо нещата, а ти да си по-спокойна.  Praynig Пращам по една голяма прегръдка и на двете ви.  Hug Hug

# 678
Сладкишче, ама наистина много ти се насъбра и на теб. Sad Пак добре, че са се усетили навреме за алергията. А тези кръвоизливи не са ли опасни, какво казват докторите?  newsm78 Стискам палци да се оправя бързо нещата, а ти да си по-спокойна.  Praynig Пращам по една голяма прегръдка и на двете ви.  Hug Hug
Aма кой да се усети Лулу....аз се усетих, не ТЕ....
Първо си мислех, че е от "Коластрата" на Аквасорс, и я спрях за 2 дни, но пак и се издуваха очите, а и с Ади го обсъдихме по скайпа, та "заека изскочи"...отделно в листовката на аспирина си пише, че може да има стр.реакции, като екземи, обриви, лющене на кожата, като в нашият случай.... #Crazy
И аз понеже очаквам, че лекарите ще ме информират за странични реакции и не се притеснявам, ама те си траят.....така и за леките кръвоизливи по меките тъкани....е като я хванах вчера на тясно лекуващата си призна, че са кръвоизливчета, но обяснението и беше, че дозата е малка и няма начин да спре аспирина, понеже възпалението на сърцето е по-належащо да се излекува....
Водихме я на офталмолог, защото лекуващата се съмняваше за конюктивид, ама 2 месеца вече...не е нормално....но я гледа на един апарат и каза, че е "хранителна алергия"....тя нали пък много неща яде, та алергия.....но после каза, че или се е отключило нещо от Кавазакито или яде нещо дето не и понася( в нашият случай пие аспирин, и то аз се досетих).Теория на вероятностите ми разви.... Mr. Green
Както и да е изписа корикостероид -мехлем за мазане на окото, и аз ДОБРЕ,че се разрових в листовката на аспирина и там прочетох, че аспирин + кортикостероид предизвиква коремни кръвоизливи.... #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Ей, ама аз вече диплома за лекар ще придобия неформално, защото не си отварят очите и изписват несъвместими неща, а и казах, че от декември месец сме на аспирин...... #Crazy
Казвам ти полудях и звъня пак на лекуващата и тя:ми да права си, тогава мажи с котрикостроида 6 дни и спри за това време аспирина.... #Crazy #Crazy #Crazy
И аз я питам: ама това щя помогне ли? newsm78
И тя: ми временно.....ще потуши нещата, но докато не се спре причинителя на дразнението няма..... ooooh! ooooh! ooooh!
И какво излиза: аз ще си я мажа 6 дни, ще замажа за това време алергията и нищо пак!!!
И влизам в един омагьосан кръг. После не се знае от тоя стероид дали пък друго няма да се "отключи"...я по-добре нищо да не мажа.....
И ходихме на консултация при хомеопатката, та ни даде капки и сега малко са по-добре нещата, но още се издува.....ама няма начин....поне не я тровя с кортикостероиди.... Crossing Arms ooooh! Tired
Поне акитата и не са на топчета и днес изяде 1/2 пилешка пържола.... Peace
Тя толкова не е яла не знам от кога...звънях на цялата родя да се похваля....то смешно ще прозвучи на някой, ама при положение, че яде за закуска по 1 котешко езиче, за обяд по 3 лъжици супа.....хич не ми е смешно на мен.... Whistling
А и на мен хомеото ми даде "Caffea", че нервите ми напоследък са на скъсване.
Но от 2 дни съм по-спокойна и вече мога да спя на обяд и нощем......ако и световъртежа ми се оправи, няма да има грешка....

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 12:02 от sladkish4e

# 679
Аз пък да попитам:
На каква възраст може да я тествам за алергии?
Някой има ли яснота?

# 680
Гале мисля след 3г беше Peace

# 681
Гале мисля след 3г беше Peace
Ми тя е почти на толкова.... Mr. Green
Ще питам и педито и така или иначе ще ме тестват заради секциото в Токуда, поне и нея да я заведа.....
Мерси Вале.... Hug

# 682
# 683
Сладкишче, толкова ми стана мъчно като читох поста ти.  Cry Милото детенце... Sad Направо ми се сви сърцето. Добре, че си видяла навреме, че нещата са несъвместими.  ooooh! За лекарите направо не ми се коментира вече. #2gunfire То бива халтура, ама това е безотговорност към човешкия живот. Абе гадове.  #2gunfire (В тая връзка - на моята приятелка, дето роди й се появила бучица на гърдата, докато кърмила. Ясно, че става дума за запушен канал. Звъннала на тъпата си гинеколожка, дето й беше проспала течението, и онази казала: ооо, трябва да ходиш на мамолог. Нямам думи направо ooooh!).
За алергиите, най-добре звънни в Александровска болница, където е клиниката по алергии или там както се води. И питай. Аз знам, че реални резултати има чак като навърши детето 5 години. Преди това са леко условни и често заблуждаващи. Аз щях да водя Теди, след като направи алергия от ухапване от насекомо, но не я приеха, защото казаха, че няма да е реален резултата. Ама питай все пак. Thinking 

# 684
lulumba дано твоята приятелка се оправи. Praynig
И аз имах запушени канали с Кал и се наложи да пия Аб и хапче за спиране на кърмата, но при мен бяха по-сериозни нещата.
Имам тел. на д-р М.Николова от "Шейново".Тя изследва комплексно мл.жлеза вкл. на ехограф.
тел.02 965-94-46
мобилен: 08887 774040
Работи понеделник и четвъртък от 14-17 часа.
Една позната имаше запушени канали и ходи при нея. Ако се наложи дай телефона. Докторката е добър специалист.

Сега говорих с майката на др.дете, дето лежахме в болницата и тя каза, че от 1 седмица са спрели аспирина и дребното вече не реве нощем от болки в корема, не са му подути и люспещи очите и се е разяла....
Дано април месец и на нас ни го спрат, за да се успокоя вече.
А за алегриите:щом казвах, че са те върнали с Теди, дето е по-голяма и нас няма да ни обърнат внимание.....

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 12:50 от sladkish4e

# 685
Оф Сладкиш аз не знам, дали ще помогна. Наши приятели водиха детето при Мустаков, детето беше с упорито АД, много огроми обриви , сополи зелени нон стоп, кашлици и т.н. По-принцип ги изследвал над 3 години, но при нея резултатите бяха много категорични ококло 1,5г. Но това е за хранителни алергии  Thinking.
Дано по-бързо се оправят нещата и ти да си добре и малката Кал да няма проблеми. А като чуя кортикостероиди и ми настръхва косата, Цвети още има белези от тях, от един курс мазане  Tired, не че е толкова страшно, но ако имаше кой да ми каже, да не я мажа с тези гадории, ама кой ли ти знае тогава и кой ли бе чувал за тях.

# 686
Сладкише, как са се заредили неприятностите  Confused Hug Дано се подредят нещата скоро  Praynig Praynig Praynig

# 687
  • София
Сладкишче, след като детето навърши 5 години, тогава се правят тестове за алергия. През лятото Дани го ухапа някаква гадина и много се поду, ходихме на лекар и тя ми каза, като направи 5 да го тестваме.
На моя приятелка детето направи хранителна алергия и са й казали същото като на мен.

# 688
  • София
Благодаря ви мами за пожеланията за РД-то!
Ние също бяхме в отбора на болните. В края на януари Виктория пипна някакъв градински вирус, който за 4 дни се превърна в пневмония. Беше нещо страшно - почти нон-стоп беше с температура около 40 градуса, кашляше и повръщаше от храчки и само лежеше гледаше отпуснато. След неуспешни опити да я лекуват с АБ през устата ни приеха в болница и там я сложица на системи, венозен антибиотик и инхалации с Вентулин. Изкарахме там 6 дни и после ни пуснаха с антибиотик през устата още за 4 дни. Слава Богу, че сега е по-добре и вече прояде и стана пак игрива и почна да прави пакости, но сега няма да ходи на градина поне месец и ще се гледат с баба си и дядо си. Оф, само колко бързо идват болестите при тези деца. Дано няма повече, че беше страшно.
Сладкишче, дано се оправи скоро твоето момиченце, че много изпатихте. Между другото, понеже работя във фирма за клинични изпитвания и на сайта ни се публикуват разни медицински информации за лекарства, та на скоро прочетох, че аспирин изобщо не бива да се дава на деца под 16 години именно защото води до разреждане на кръвта, кръвоизливи и алергии. Така че не може ли този аспирин да се замени с някакво друго лекарство. За тестовете за алергия и аз съм чувала, че чак след 5 - 6 години се правят, защото като са по-мъничките децата давали грешни резултати. Хайде, стискам палци да се оправяте и всичко да е наред вече.
Димияни, стискам палци и на теб. Повече лежане и почивка.
Съжалявам, че не съм чела много по-назад, ама напоследък покрай нашето боледуване и работата няма хич време.

# 689
Сладкишче, благодаря за координатите  Hug Теди като направи алергията беше по-малка - на 3 години и половина. Затова отказаха да я изследват. Но може пък във вашия случай да приемат. Питай за всеки случай. Хайде, и април вече да не пие никакви аспирини и други такива.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт