Банята! - 12та тема

• 106 050
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
perdono25, този отговор не беше за опънатите тавани, на теб ти е писала Vali Simple Smile  - виж http://www.bonita.bg/
 Simple Smile
Но тези тавани също са доста скъпи и добре се информирай - ако над тавана имаш трафове, вградено осветление и пр. дали ще имате достъп до тях (не съм съвсем наясно)? Иначе стоят страхотно.

# 601
perdono25, този отговор не беше за опънатите тавани, на теб ти е писала Vali Simple Smile  - виж http://www.bonita.bg/
 Simple Smile
Но тези тавани също са доста скъпи и добре се информирай - ако над тавана имаш трафове, вградено осветление и пр. дали ще имате достъп до тях (не съм съвсем наясно)? Иначе стоят страхотно.

...тези тавани в БГ се водят тип Барисол - подобни на тях предлагат доста фирми..сиаматрас ..и т.н.   правят се по индивидуални размери ( проект ) ...можете да видите такива в СФ във фоаетата на х-л Анел, х-л триада ....не са чак толкова скъпи....няма проблем с осветлението, но ако е на 12в се ползват малки трафове.(за да могат да минават през дупката на луничката....

# 602
Интересувам се от конзолна клозетна чиния/стенна/ и по-точно от начина на монтиране /закачване / за стената. Някоя от вас би ли ми помогнала с линк?Потърсих,но не открих. И понеже очаквам отговори от рода-ами с болт за стената-пояснявам,че искам да видя нещо нагледно,защото предполагам,че е конструкци някаква.
И някоя от вас ползва ли такова?Някакви минуси?Не ми се смейте,но не мога да си представя човек,тежащ 100 кг. ако седне, какво ще се случи. Но сигурно всичко е предвидено-включително човек с такова,а и по-голямо тегло.

# 603
Интересувам се от конзолна клозетна чиния/стенна/ и по-точно от начина на монтиране /закачване / за стената. Някоя от вас би ли ми помогнала с линк?Потърсих,но не открих. И понеже очаквам отговори от рода-ами с болт за стената-пояснявам,че искам да видя нещо нагледно,защото предполагам,че е конструкци някаква.
И някоя от вас ползва ли такова?Някакви минуси?Не ми се смейте,но не мога да си представя човек,тежащ 100 кг. ако седне, какво ще се случи. Но сигурно всичко е предвидено-включително човек с такова,а и по-голямо тегло.

http://www.unitrade-bg.com/bg/products/5-duofix.html     може над 100  - няма проблем...ползвам такова - изключително удобно и практично е

# 604
Здравейте,
и аз да се вмъкна в темата. Предстои ни ремонт на стара баня. Плана е за подмяна на всичко- плочи, мивка, WC. Вече понатрупахме опит в обиколките по магазини Sad  Не е така лесно, както си мислех.... търсим и вариант, който да е в поносими ценови граници - до 20-25 лв/м2 за плочите. Да има проект, за да стане по-интересна подредба. Какво е мнението ви за Досев, Сима, Хикови, Мартинели?

# 605
Благодаря Gab, точно това ми трябваше да видя.

# 606
Благодаря Gab, точно това ми трябваше да видя.

няма за какво - че нали това е място за взимопомощ....аз съм строителен инж. - с тези си знания и опит мога да съм полезен - ( виж за опера хич не ме питай Simple Smile

# 607
Здравейте,
и аз да се вмъкна в темата. Предстои ни ремонт на стара баня. Плана е за подмяна на всичко- плочи, мивка, WC. Вече понатрупахме опит в обиколките по магазини Sad  Не е така лесно, както си мислех.... търсим и вариант, който да е в поносими ценови граници - до 20-25 лв/м2 за плочите. Да има проект, за да стане по-интересна подредба. Какво е мнението ви за Досев, Сима, Хикови, Мартинели?

......а защо не си начетаеш ( нарисуваш ) стените , и да си направиш проекта както на теб ти харесва - плчките могат да бъдат и от различни фирми ( даже така в някои случаи се получават по ефектни комбинации )....

# 608
  • Пловдив
......а защо не си начетаеш ( нарисуваш ) стените , и да си направиш проекта както на теб ти харесва - плчките могат да бъдат и от различни фирми ( даже така в някои случаи се получават по ефектни комбинации )....

Ей това ми се върти в главата и на мен в последно време  Mr. Green Ама още ми се струва малко рисковано да комбинирам различни фирми. Опасявам се дали няма да има разминаване в размера, независимо, че са обявили, примерно 25/40см  newsm78

# 609
Според мен първо трябва да решиш какви цветове искаш, след това да си избереш плочки и чак тогава да си правиш проекта. А в интернет има много проекти. Може да разгледаш. Например тук http://www.keranova.org/rubbg.php?R=1&SR=14&. Имаше още един сайт, където баните са много подходящи за вземане на пример, но сега не мога да го намеря.

# 610
 Simple Smile

Оффф,извинявам се че не съм разбрала,но преди време бях чула че и мартинели май прявят такива тавани.Както и да е,ама я ми кажете някой от вас имат ли такива тавани и да ми кажете и за някой друг сайт че тези на бонита много шаренки ми се струват.Ще чакам за мнения и коментари.Благодаря ви предварително.  bouquet Hug Hug

# 611
Дълго е за обяснение защо ще ми е най-удачно бойлерът ни да е 50 л. Накратко-липса на място. Двама сме. Има ли някой такъв бойлер? Удачно ли е? Проблеми някакви-т.е. да не ти стигне водата за един душ. То ясно,че вторият ще почака малко докато се загрее отново. И има ли друг междинен обем между 50 и 80 л. при някой от производителите?

# 612
Защо не помислите за проточен бойлер. Пести място и е икономичен.
http://www.balmax.com/product.php?sr=1&r=26&r1=53&p=179
Ето това е нещо много добро и е за монофазен ток - 220V, само трябва да се пусне от таблото по дебел кабел. Иначе като мощност е много добър и си е перфектен за баня.

# 613
  • Пловдив
W, ние в момента сме с 50л бойлер и си се справяме. Е, не е като ТЕЦ и да се забравиш, но спокойно може да си се изкъпе човек и да се попанцика малко. За бързи душчета ни е стигало, дори и за тримата  Peace

# 614
някой може ли да ми обясни защо този тип електрически душове (не е необходим бойлер специално за душа и може да се къпеш с часове) не се използват в БГ ??

Общи условия

Активация на акаунт