Новата година с радост среща ЮНСКАТА дружина- Тема №99

• 19 851
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Бела, за млякото- аз купих Лактана Био 2 по съвет на мацката от магазина където пазарувам детски храни и Даниела си го пие с желание, ама то моето бебе си е като циганска торба- каквото дам, това яде  Rolling Eyes незнам на кого прилича такова хищно /пред вид факта, че аз не ям доста неща, баща и също е капризен  Confused / вечер давам по 210 мл АМ и слагам и бисквитка от вчера, че да засища повече  Mr. Green иначе сутрин закусва кърма и през деня допълвам пюретата с кърма.
Поли, не искам да те плаша, но не само магазинчетата за цигари и алкохол се контролират от хора от "подземния свят" /този израз не ми се струва точен, защото пичовете са си съвсем над земята и са известни на когото трябва, само 'дето нищо не се прави по въпроса  #Cussing out / когато преди години работих в една община и видях за какво става въпрос се изплаших, вече нямам доверие на никого- нито полиция, нито държава имаме!

# 586
  • София
Amore,  благодаря   bouquet Много полезна информация.
Сноулайт, когато стана въпрос за въвеждането  на глутен нашият лекар каза, че ако има алергия ще ака слуз, а може и кръв. Останах с впечатление, че тази алергия така се проявява.
Да не би да си яла ти нещо необичайно. Нали кърмиш...

Да се отчета по нашият си въпрос. На Мони и поспадна крачето и сега има само твърд на мястото на убождане.

# 587

И накрая - най-после да се похваля и аз - днес изби първото зъбче на Алекс.  Wink
Да ви е здравичко и беличко   bouquetЧестито!
Франчи БЛАГОДАРЯ   bouquet
Цитат
Сенайде, честито поредно озъбване на Алиджан. Със здраве да си ползва зъбчето.  Very Happy

# 588
Честита месечинка на Катеринка и другите месечковци на нашата дата и благодарим за поздравите за нашата месечинка. Hug
Браво на Кати вече май е по-тежка от моята мома Hug, сетих се че като се родиха и веднага лекарите именоваха Маги "голямото бебе", а Кати "малкото бебе" Laughing, предния мес. бяхме 7500, 70см., сега ще видим в петък, но най-много 200-300 да е отгоре. Бързо да оздравявате, както и другите болни дечица.
Иви и Маги падна от спалнята в събота, че и се удари в стената и има малка цицина, сега започват паданията, дано никой няма никакви по-големи инциденти, а от цицини и охлузвания уви не можем да ги опазим.
Проблемът е, че се научи да спи при мен на леглото и сега не иска да спи в креватчето си поне през деня, вчера един час се дра и три пъти сука докато заспи на обяда. ooooh!
И ние се разходихме малко в дъжда днес, но пък веднага заспинка.
Аморе честито ви зъбче и мерси за труда, който си си направила за инфото за пъпчиците, много е полезно. Hug Peace
bella може да пробвате с Нутрилон повечето бебета го харесвали. Е, не и моята капризка, тя така като гледам ще си суче до първи клас. Mr. Green Joy

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 21:15 от vanny_

# 589
Добро утро на всички! Марти спи - чак не мога да повярвам - по това време обикновено си играем гимнастиката. Събуди се в 6.10часа - яде, към 7.30 пак се пробуди, но явно му се спеше и го приспах и сега си пия кафето и успях малко да попрочета. В четвъртък биха на Марти последния пентаксим - на другия ден имаше леко зачервяване 0.5на0.5см горе-долу, но после изчезна. Бях се притеснила как ще реагира на 3-ия пентаксим, че доста майчета бяха писали, че реакцията е била по-остра, но всичко беше наред. Доколкото разбрах освен Пентаксима и Преванара ще са задължителни по здр.каса от тази година, но разбрах, че е само за бебета, родени 2010 година и то след като го приемат/февруари - април - не се знае кога/. Някой знае ли дали ние ще можем все пак  newsm78 да слагаме Преванар по здравна каса, а не да си го купуваме. Според мен не може да те задължат да слагаш определена ваксина и да те карат да си я купуваш или пък за нас ще си останат - тези старите по Здр.каса - абе това не ми ясно - ако някой има повече инфо - моля да сподели?
За педиатъра - моята досега не ми се е случвало да не ми вдига телефона - звъняла съм, когато е на смяна, когато не е на смяна и в почивен ден. Понякога, когато е ядосана от нещо в поликлиниката като вдигне тел. е малко по-рязка, ама това е буквално за секунди - докато й обясня зя кякво става дума. Пък и при нас са се организирали педиатрите - събота и неделя - винаги има дежурен педиатър в поликлиниката от 8 до 18часа и баткото го водя направо там. Но за Марти звъня на нея - че тя си го следи и знае всичките ни патила. Ох, станах много подробна - ама ми е чудно, че някой не вдига тел. - като знам, че когато бебето е болно, майката така се притеснява.
Фантазия - аз давам от вчера пюретата на Марти с биберон - аз ползвам едни беберони на Бертони - те са на три степени и третата степен пише, че е за каши. Цяла седмица се мъчихме с лъжицата да се захранваме. Плодовото пюре го яде с лъжичка, ама картофеното след първия ден, на втория- реши да плюе, да не преглъща, а да стои с отворена уста и вътре пюрето като едновременно с това се върти и реве. Реших, че не ми харесва пюрето, че бях го замразила, правих прясно и него не иска и затова вчера го пробвах с биберон - изяде го. А като види лъжицата веднага започва да се върти - смятам да давам  пюретата с биберон известно време /да не спрем със захранването/ и после пак да пробвам.

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 08:43 от galinkacat

# 590

Фантазия - аз давам от вчера пюретата на Марти с биберон - аз ползвам едни беберони на Бертони - те са на три степени и третата степен пише, че е за каши. Цяла седмица се мъчихме с лъжицата да се захранваме. Плодовото пюре го яде с лъжичка, ама картофеното след първия ден, на втория- реши да плюе, да не преглъща, а да стои с отворена уста и вътре пюрето като едновременно с това се върти и реве. Реших, че не ми харесва пюрето, че бях го замразила, правих прясно и него не иска и затова вчера го пробвах с биберон - изяде го. А като види лъжицата веднага започва да се върти - смятам да давам  пюретата с биберон известно време /да не спрем със захранването/ и после пак да пробвам.
 bouquet
А, това за пюретата с биберон много странно. Малката не съм я пробвала, но мисля да продължа да мъча с лъжица - да се учи. Тя си хапва понякога с охота, но по малко, друг път не иска и яде по-малко, но се забавлява. Много и е интересно да яде с лъжица  Laughing Като ме види с бурканчето и подскача от радост и аз си мисля, че е гладна, пък то...  Laughing
Вани, да честитя на патерици месечинката, много любов и усмивки да ви носи "голямото бебе"    Wink    Hug

# 591
ехоо от мен
greenlife съм
смених си ника, отдавна мислех да го направя, ще ме извинявате
не съм се отказала от идеите си, но много неща не успявам да направя, колкото и да ми се иска и да знам как трябва да бъде, и се чувствам нещо прехвалена с този ник - не съм най-зеленият човек, който познавам все още  Simple Smile та така
оставих си greenlife като титла да не стават грешки и от сантименталност - с този ник станах мама  Simple Smile вие си ми викайте както си искате  Wink

нямах време да ви чета тия дни (пак) но поне да се включа за обрива
Ники нали имаше предната седмица, като отидохме на третия ден се оказа дерматит (най-вероятно от изпотяване) който вече беше прерастнал в стафилокок. и сега мажа с бактробан. много му е нежна кожата на моя младеж

иначе прояде пюрета, просто си има предпочитания човека - не харесва ябълката и картоф с морков. но яде банан, ябълка с банан, морков с ябълка и от вчера морков с царевица. също и оризовата безмлечна каша, но само с плодово пюре вътре.
общо взето това, което и на мен ми харесва на вкус. това което отказва и на мен ми е гадно.

поздрав от мен и чао засега че ме "викат" ма-ма-ма мрън мрън

# 592
Гале аз с биберон не бих дала,
в началото докато се научат да ядат много дечица не искат с лъжичка,
но след това ще ти е по трудно да го откажеш от биберона и пак да го научиш с лъжичка,
но ти си решаваш кое е най-доброто за вас с Марти  Hug

Жалко за всички падащи дечица и за стреса на мамите им.
При нас този риск е минимален, че Тони прекарва 95% от ежедневието на пода,
но пък се върти като кебапче - корем,гръб,корем,гръб и си удря кратунката в краката на масата.

# 593
Добро утро и от мен  Hug
Честито на месечинките и новозъбилите се.
 .Krem честит ник  Hug

Паданията и при Благо не е имало, като бебе де, сега се пребива редовно Laughing оставях го или в кошарата, на земята в стола за кола, един път беше до мен на дивана и се заблеях нещо, та го хванах във въздуха, с Ники ми се случи същото  Embarassed неуспя да падне, но често се изтъркулва на ламината от одялото му и реве.
От 1 седмица спи само по корем. А проходилката му е любима, вършае из къщата здраво и само плячкосва  Laughing

Гъди нещо пак залипсва, хайде идвай на отчет  Hug

# 594
Добро утро и от нас с БЕБЕТО Петър! Върнах се в първи месец... кърмим се нон стоп нощем. Ставам, вземам, кърмя, заспива, връщам, и така 4 пъти Sad да излизат тия зъби, само проверявам къде има подуто... според мен са зъбите!

Славена, как е Боян днес?

Айрина, ти с какво се занимаваш професионално?

АлиенТа, оправихте ли се с Ники?

Креми, харесвам и новия ник Wink Да си призная, имам слабост, защото братовчедка ми се казва Кремена и винаги много съм харесвала това име, хем кремъчно, хем цветно  Joy

Снеже, чакам с интерес какво ще ви кажат за пъпчиците. Дано не е нещо упорито!

Месечинки вече спрях да честитя... реших, че всеки ден нещо има и превръщам форума в една голяма честитка  Mr. Green

Но няма да пропусна Сенайде и Аморето, специално ЧЕСТИТО за новите им бели зъбльовци!   Hands Clap

# 595
Вани, Джералдин, Сенайде и Грета - благодаря!
Да честитя на днешните месечинковци и по-специално на Елица!

Креми, успех с обривите!
Грета, споко, ще отмине! Ти пък го погледни от хубавата страна - голямо гушкане, като порасне, и да искаш - няма да има!
Нели, ти пък сега - кебапче, рано сутрин на скара те избива.  Joy

# 596
gmarinova аз да, Никата почти  Hug с по 2 дни разлика вървим, таткото, аз и бебето, баткото се размина, пу-пу.

# 597
Amore благодаря  Heart Eyes и честито ви зъбче Simple Smile
Растат дечицата като гъбки...При нас май е на път третото, защото Елица и тя суче по цяла нощ от няколко дена..купих и гердан от кехлибар, незнам има ли ефект..четох доста положителни неща за минералологията(правилно ли го написах newsm78)

Сега гледам при Гала за антибиотиците и бебетата..интересно е..

За мангото - давала съм готово на Овко и Семпер, а сега съм купила плод и най-вероятно само ще го намачкам.

Мами на момиченца..как взехте урина..нещо не мога да се справя с тея колектори..пробвах и с гърне..не ще..

# 598
АлиенТа, радвам се. Ние още влачим запушен нос, ама не постоянно, и то през нощта и сутрин. Sad не мога да схвана какво още трябва да правя. Капахме капки Виброцил, после Коларгол вече 5 дни, промивам с физиологичен разтвор, пръскам стеримар (редувам тези), капвам сребърна вода... вече не мога да тегля сополите (защото ги няма), но леко обирам с клечка за уши, колкото да се почисти, ако има секрет. Дали не прекалявам с бърникането на малкото носле?! Какво още мога да направя?

Аморе, вместо аз да го приучавам да заспива сам, той ме приучи да спя на пресекулки  Mr. Green

# 599
  • София
Грета, може да е сух въздуха в стаята. При нас в това е проблема. Не можах да открия наоколо електронен стаен термометър, влагомер и часовник. Но съм в процес на търсене.
Някой друг дава ли хипоалергенно мляко?

Общи условия

Активация на акаунт