Новата година с радост среща ЮНСКАТА дружина- Тема №99

• 19 851
  • 754
  •   2
Отговори
# 600
Добро утро, мамчета! Николай днес става на 7 месеца и да почерпя:

Честито и на остналите месечинковци!
А сега да се оплача: И Ники по случай седмата си месечинка е хремясал яко.Текат сополи, дави се, не можа да спи тази нощ, промивам със Стеримар, друго нямам.Проверявах за зъбки, нищо не се вижда.Обадих се на педиатърката да питам какво да му давам, но тя ни вика в поликлиниката и следобед ще отидем. Неспокоен е и си поревава- друг път поне сутрин си играеше, възможно ли е хремата наистина да е от зъби, но подпухнали или побелели места по венеца не се виждат?
А за падането още преди два месеца падна от спалнята като се опита да седне, но се извъртя и се претърколи на земята.Оттървахме се с уплаха, особено аз...
И да попитам- вие ходили ли сте за цитонамазка и микробиология след раждането? Аз още не съм Blush

# 601
Хера, честито на Ники! Каква обилна почерпка само, точно като за много майки  Mr. Green

Според мен хремата си е хрема, зъбите са си зъби. Аз още не съм правила цитонамазка, че чакам да ми дойде Simple Smile

# 602
И аз мисля, че хремата си е хрема, а зъбите зъби, но педи каза, че може да е от зъби или нещо друго Mr. Green. Аз по принцип не съм очарована от нашето педи, защото е доста безцеремонна и черногледа ама да видим.Ние все още нямаме нито един зъб, (аз и не бързам де), но баща му беше болен и се притеснявам да не е прикачил и Ники.
А за почерпката- утре пак ще почерпя, защото имам повод,само да сме живи и здрави...

# 603
Хера, честитa месечинка на Ники!
Грета аз и таткото бяхме с ужасна хрема, аз какво ли не си капах и нищо не ми помогна, даже може и съвсем да съм попречила на самозащитата на организма, бебка и тя беше хремава, но гледах много да не бърникам в нослето само 2-3 пъти Стеримар и 2-3 пъти кърма й капнах и й мина по-бързо отколкото на мен.
Танка и аз днес правих това упражнение с урината - залепих колектор, сложих и памуче в памперса за всеки случай ако излезе навън, но детето се изпишкало, а колектора празен, памучето сухо, всичко отишло в най-горната част на памперса. ooooh! Прибрахме се в къщи, половин час го мъчихме горкото на гърнето и тъкмо вече щяхме да я вдигаме се изпиша и от гърнето гребнах със контейнерчето. Laughing Лаборантката ме накара така да направя, нямало да се изпиша в колектора, че му дразнело, на тях не им трябвало стерилна урина и затова така, пък ще видим какво ще покаже резултата. Платихме доп. да определят и кръвната група.

# 604
Благодаря за отговорите  Hug
На нас кръвната група ни я казаха още в болницата тъй като аз съм отрицателен резус фактор и трябваше да му я определят

# 605
  • Пловдив
И аз не можах да взема урина с колектор. За това сутринта като станахме, измих хубаво дупето, сложих памперс, накърмих я и след това я съблякох в малко по-студена стая и се изпишка на 2-та мин, а аз чаках със стерилно контейнерче. tаnka80 ако искаш опитай така.
И на нас ни казаха кръвната група в болницата, въпреки, че аз не съм отрицателна. Даже ни я пише в епикризата от изписването.

# 606
  • Germany
Честито на празнуващите месечинки!
Да оздравяват бързо всички болни! За мен хрема и т.н. от зъби няма. Просто при зъбоникненето пада имунитета и децата са по податливи на вирусите. Вируса, който изкарахме ние по празниците беше с ужасна хрема и нищо не помагаше. При нас мина за около 10-12 дни.
Аз да питам - има ли някой напълно заместил обедното хранене? Опитвам се от доста време да го заместя и не става и не става... Брани си иска млякото задължително, колкото и пюре да е изял Confused. Днес изяде 190гр. пюре и след това рева сърцераздирателно, докато не дадох мляко, изцока 90гр и рева за още  ooooh!. Според мен не е да не го засищат пюретата, но си е свикнал с шишето и не знам как да го отуча...

# 607
Благодаря ви момичета Simple Smile Успях..сложих последния колектор и за всеки случай на гърнето(че все ми се разлепват пустите му колектори) и се изпишка милата, даже резултата е готов Simple Smile

Кръвната група на Ели не я знам newsm78

# 608
Здравейте,
Честити месечинки на всички празнуващи днес.
Greenlife, честит ник Peace
Аморе, Сенеиаде, честити зъбки, да растат здрави и бели Hug
Да се похваля днес Петър се изправи сам в леглото си, вече очите ми ще са на  Shocked

# 609
Честита месечинка на Ники! bouquet
За вземането на урина с колектор - на нас педи ни беше казала да си вземем два - първия за пробен. Но се получи много смешно, защото в аптеката са ми дали колектор за момиченце, после в къщи разбрахме, ама на втория колектор успяхме да вземем урина - то при момчетата е по-лесно. И аз знам кръвната група на Марти още от болницата, че имаше анемия и му преливаха кръв - и двамата сме а +. Но сега хемоглобина му е за отличен 139.
Хера - четох в една книга, че е погрешно мисленето, че от зъби, може да се получи хрема. Сега върлуват всякакви вируси - по - скоро си е настинка.
Грета - Марти като беше хремав - също слагах Виброцил и Стеримар - нищо, даже се влоши. На 5-6 ден пак ходих на лекар - педито му смени капките за нос - изписа Garasone - те били за очи и уши  newsm78 едновременно/така пише в упътването/, но лекарката каза да слагаме в нослето, защото имали антибиотик. Още на следващия ден хремата му видимо намаля. Но все пак трябва да се предписани от лекар - аз само за Стеримара не се притеснявам да му слагам от време на време, когато му сумти нослето.
Ходих на цитонамазка на 2-3 месец след раждането - І група съм. Сега тази седмица ходих и за микробиологично изследване - ама там знам, че ще си имам гъбички - въпроса е да се види какви са, че да ги лекуваме.

# 610
Таня честита месечинка на малката Ели  Hug
Честита и на Ники   bouquet
Мони момента в който започнах да увеличавам количеството Гого сам отказа млякото
Ние сега бяхме на инжекция милия много плака ама и тя много кофти му заби иглата и много кръв тече оххх добре поне че утре е последната и след това 20 дни на сумитролин (надявам се така да се пише)

# 611
ЧЕСТИТО НА ПРАЗНУВАЩИТЕ МЕСЕЧИНКИ ДНЕС  bouquet
Урина за изследване аз взех, като го накарах да се изпишка в стерилно контейнерче за урина Peaceа и много лесно стана с това пишле Joy
Кръвната група я знаех още в родилното  и на епикриата си я пише.
За нослето единственото,което ползвах са Стеримар и адреналинови капки.
Поли браво на Петър Peace Heart Eyes
Анжи  Praynig Hug

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 14:46 от Senayde9

# 612
  • София
Таня честита месечинка на малката Ели  Hug
Честита и на Ники   bouquet
Мони момента в който започнах да увеличавам количеството Гого сам отказа млякото
Ние сега бяхме на инжекция милия много плака ама и тя много кофти му заби иглата и много кръв тече оххх добре поне че утре е последната и след това 20 дни на сумитролин (надявам се така да се пише)
ох, душичката сладка. От тук нататъка само да е здрав му желая. Дано всичко да се оправя бързо и де приключвате с болестите вече.

за вземането на урината при момиченцата много е сложно с колекторите, защото се разлепят от урината и всичко отива в памперса. Затова ви препоръчвам, щом се събудят сутрин, веднага да се залепи и да се изчака да се изпишка. Ако се позабавят, в тоалетната на пусната чешма и става за секунди. Peace

# 613
Здравейте!

Чвстити месечинки на Ели и Ники  bouquet

Днес бяхме на ехографист-диагностицик д-р Цонев от клиника Темелков.

Резултатът-наистина има задържане на урина в левия бъбрек,леко е увеличен и диагнозата на лекаря е:
суспектна рефлуксна нефропатия.
Каза че това е причина за бактериалната инфекция.
Прати ни отново при доц Близнакова (при която ходихме предния път),тя е единствения детски нефролог във Врна
Много ми стана тъжно днес след прегледа Cry
Надявам се че не е сериозен проблем и няма да се налагат мащабни мерки. Sad
Каза също че това е по рождение.

Хубава вечер на всички,днес не ми се пише.....

# 614
Райче, а този диагностик не каза ли какво е лечението, или той само диагностицира, а доцентката ще ви каже за лечение? Моля се, да е проблем, който се израства и не е нещо много сериозно  Praynig Кураж!

Общи условия

Активация на акаунт