Книга, която не можах да дочета!!!

• 50 994
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
Зарязвам сборника разкази "Човекът с двата леви крака" на П.Г. Удхаус. Преполових тънкото книжле, но толкова адска скука скоро нищо друго не ми бе донасяло.
Споделям същото мнение за П.Г. Удхаус .Опитах няколко различни книги и не успях да се впечатля и заинтригувам.

"Мисия Лондон"  също я зарязах ,много скучна и глуповата,повече ме дразнеше отклкото разсмиваше.

# 661
Зарязвам сборника разкази "Човекът с двата леви крака" на П.Г. Удхаус. Преполових тънкото книжле, но толкова адска скука скоро нищо друго не ми бе донасяло.

"Мисия Лондон"  също я зарязах ,много скучна и глуповата,повече ме дразнеше отклкото разсмиваше.
s
Пробвай "Стрихнин в супата". Тя ме запали по Удхаус , но каквото четох след това все не ми допадашe. "Стрихнинът" е за мен една от най-добрите хумористични книги. Смяла съм се до припадък, както се казва. Е, бях и млада и смехът ми се отдаваше повече. Но на тези, които обичат този жанр -хумористичния, я препоръчвам. Отделен въпрос, че на различни неща се смеем различните читатели. Но аз определено свързвам добрия английски хумор със "Стрихнин в супата" и на Джером Джером "Трима души в една лодка", "Празни мисли на един празен човек" и "Трима на бумел". Ако някой ми препоръча нещо друго ще съм много благодарна. Много обичам хумористичния жанр. Като след англичаните ,любимци са ми руснаците.

Последна редакция: ср, 27 окт 2010, 14:17 от Анонимен

# 662
  • Sofia
Благодаря за препоръката, ще я пробвам Peace

# 663
  • Belgium
DSquared аз бих ти препоръчала "Радост в утринта" на Удхаус, ако все пак решиш да му дадеш още един шанс.

ananas бих ти препоръчала "Автобиография" на Бранислав Нушич, ако не си я чела  Laughing

# 664
s
Пробвай "Стрихнин в супата". Тя ме запали по Удхаус , но каквото четох след това все не ми допадашe. "Стрихнинът" е за мен една от най-добрите хумористични книги. Смяла съм се до припадък, както се казва. Е, бях и млада и смехът ми се отдаваше повече. Но на тези, които обичат този жанр -хумористичния, я препоръчвам. Отделен въпрос, че на различни неща се смеем различните читатели. Но аз определено свързвам добрия английски хумор със "Стрихнин в супата" и на Джером Джером "Трима души в една лодка", "Празни мисли на един празен човек" и "Трима на бумел". Ако някой ми препоръча нещо друго ще съм много благодарна. Много обичам хумористичния жанр. Като след англичаните ,любимци са ми руснаците.
Ами, аз тръгнах с нагласата да се смея с Удхаус, заради прекрасните отзиви навсякъде, обаче или не е моят смях като автор /за сравнение, до сълзи ме разсмива Пратчет Grinning/, или попаднах на неподходяща негова творба.
Преди да го отпиша, бих се пробвала със "Стрихнин в супата", ако я намеря. Simple Smile

# 665
DSquared аз бих ти препоръчала "Радост в утринта" на Удхаус, ако все пак решиш да му дадеш още един шанс.

ananas бих ти препоръчала "Автобиография" на Бранислав Нушич, ако не си я чела  Laughing
Благодаря, Лу. Веселила съм се с "Автобиография"- та неведнъж. Много е добър и Нушич.

# 666
  • София
И аз препоръчвам "Стрихнин в супата", въпреки че темата не е за препоръки.  Но ме навежда на мисълта, че както повечето успешни автори на много експлоатиран жанр, и той си е насилил музата и е взел да издава на килограм от един момент нататък!

# 667
  • Sofia
Лу,    bouquet
Благодаря , при следващото ми посещение на библиотеката ще я потърся Peace

# 668
Джером Джером "Трима души в една лодка" я дочетох, но ми беше супер отегчителна, за разлика от Удхаус, но не помня заглавието, което прочетох (смеех се на глас, отдавна де)

# 669
''Конникът без глава''-мяколко пъти я започвах тази книга и все не я довършвах.Както и "Лунният камък"

# 670
FREZZ, тези двете съм чела като малка и си спомням за първата поне, че ми беше супер запленяваща и интригуваща (както и други, повечето, на майн Рид - например "Ямайски марони"). Втората не я помня и май ме беше отегчила. Та може и въпрос на възраст да е относно интереса...

# 671
Класацията ми се оглавява от "Параграф 22" - наистина се опитах, че и постарах, защото е любима книга на много близки мои хора - е, не става. Години след първият ми  опит, мъжът ми ме заведе в "Одеон" да гледам филма - едвам го изгледах.

"Параграф 22" заема също челното място в моята досегашна класация. Едноименният филм - също. При цялото ми старание - просто не се получи.
И на мен "Параграфа" много ми се опъва, сигурно 10 пъти съм го почвала. Но пък повечето от изброените по-горе "Брулени хълмове", "Панаир на суетата", "Любов по време на холера" са ми любими.  Peace А иначе, докато учех, най- ми се опря "Тихият Дон" на Шолохов и то от средата нататък, просто в един момент героите станаха толкова много, че им изтървах реда. За щастие, майка ми тогава ми го намери на видеокасети, свалян от руската телевизия, та така и не го дочетох.  Rolling Eyes

# 672
  • Пловдив
''Конникът без глава''-мяколко пъти я започвах тази книга и все не я довършвах.Както и "Лунният камък"
"Конникът без глава", "Бялата ръкавица", "Оцеола", "Белият вожд", "Ямайски марони" на Майн Рид бяха от любимите ми книги и съм ги чела сигурно няколко десетки пъти. "Лунният камък" и "Жената в бяло" също. Водят се за първите криминални книги, от Уилки Колинз.
"Параграф22" и аз не я дочетох. "Нещо се случи" също. Явно не Джоузеф Хелър при мен не върви.

# 673
"Конникът без глава", "Бялата ръкавица", "Оцеола", "Белият вожд", "Ямайски марони" на Майн Рид бяха от любимите ми книги и съм ги чела сигурно няколко десетки пъти. "Лунният камък" и "Жената в бяло" също. Водят се за първите криминални книги, от Уилки Колинз.

Бих добавила и "Квартеронката" на М.Рид сред книгите, които съм чела в детска възраст с огромен интерес.

Нищо, че темата е за книгите, които са останали недочетени, просто не можах да се въздържа, като видях да се споменават любимите ми книги от детството.

# 674
  • Пловдив
Знаех си, че пропускам някоя  Peace

Общи условия

Активация на акаунт