отказване от нощно хранене на бебе на 2 месеца

• 26 759
  • 68
  •   1
Отговори
# 30
Не съм се опитвала да отказвам и двете деца, те сами си се отказваха-първото на 3 месеца, второто на 1  Peace

# 31
Не го отказвай, по скоро се настрой по друг начин за нощните хранения - не отрицателно, а положително. Мисли за тях като за начин да бъдеш близо до бебчето и да му даваш това от което има нужда, защото в този момент си му нужна само ти.
Пренастойката на нагласата върши чудеса!  bouquet

# 32
Не го отказвай, по скоро се настрой по друг начин за нощните хранения - не отрицателно, а положително. Мисли за тях като за начин да бъдеш близо до бебчето и да му даваш това от което има нужда, защото в този момент си му нужна само ти.
Пренастойката на нагласата върши чудеса!  bouquet
newsm10 newsm10

# 33
  • Варна
След като баткото направи 40 дни, когато се събуждаше през нощта му бутах залъгалка в устата. "Бутах" в буквален смисъл. Спях с ръка през решетката на кошарата. След десетина дни подобно мъчение започна да се буди към 4,30 ч. сутринта. Постепенно сам си измести сутрешното кърмене към 7ч. след около два месеца. НО! Когато никнеха зъби имахме нощи на кърмене заедно в леглото.
С малкото спяхме заедно първите три мсеца. Ядеше и в 12 и в 3... и когато си поиска. После реших да приложа схемата като при баткото. Като по чудо сам отказа сукането в 12, а в 3 давах залъгалка. Отне ми три нощи. После спеше сам... до шестия месец когато започнаха зъбите. Но нощите на кърмене заедно в леглото, са за по 10 дни докато излезе зъбче и после имаме почивки... до следващото зъбче.
Забележка: И двете ми деца не са смукали залъгалки освен в нощите, когато се опитвах да ги откажа от нощното хранене. А! До скоро в нощите когато бебо спи се цедях за да поддържам висока лактация.

# 34
  • Mars Hotel
Още не се е отказала, а и няма изгледи да стане скоро. На щом кърмиш на поискване, това означава да й даваш когато си поиска, дори и през нощта, нали? Wink

Малко извън темата Embarassed
Храненето на поискване,т.е. на кърмене не продължава ли по -дълго периода на колики?

Също не е ли нужно почивка на  стомахчето на бебето?
Не винаги като плаче бебето е гладно,а с даването на гърда го успокояваме и по този начин не се открива друг проблем, ако има.
Расъждавам просто.Аз лично кърмех под час ,ако може да се каже .Първо на 3 часа,после на 4 и не съм имала истерии от глад!

Почивка не е нужна, защото кърмата се разгражда и усвоява много бързо, така че стомахчето не се претоварва.
Дъщеря ми беше свикнала да хапва доста често, но по малко. Предполагам, че бебетата сами определят колко да сучат. Като свикнат, ще скоро ще има пак, не се напъват да "се тъпчат" по много.  Simple Smile

# 35
Съгласна сам с Нели! Моето мишле също е на поискване независимо от съвети от рода на "създай и режим" "после ще видиш зор". Тя сама си изгради режим. Единственото,което правя е, че нощем не сменям памперса и като я усетя,че се буди веднага й подавам гърдата, не й говоря, в стаята е полумрак,за да свиква че нощта е за сън.Така на сън тя сучи и продължава да спи спокоино.

# 36
  • София
Малко извън темата Embarassed
Храненето на поискване,т.е. на кърмене не продължава ли по -дълго периода на колики?

Не.

Не винаги като плаче бебето е гладно,а с даването на гърда го успокояваме и по този начин не се открива друг проблем, ако има.
Расъждавам просто.Аз лично кърмех под час ,ако може да се каже .Първо на 3 часа,после на 4 и не съм имала истерии от глад!
[/color][/b]

Какви проблеми имаш в предвид? Гърда се предлгага на бебето, когато е гладно, жадно, когато му е скучно, когато е самотно, когато има нужда от близост с майката, когато го боли нещо или когато плаче без да успеем да разберем каква е причината. Здравословните проблеми обикновено са с по няколко странични проявления, а не просто плач, така че майката може да си накърми детето, за да облекчи болките му и ако е преценила, че има показатели за проблем - отива на лекар.

# 37
С последното не съм съгласна.И аз давах с идеята ,че не е дохранен в началото ,но се оказа грешка според докторката .
Откри му ензимна недостатъчност/или нещо от рода/ и с допълнителното дохранване или напоискаване, както искайте го наричайте ,проблема се задълбочава и бебето страда.
Послушах я и с едни капки и режим за седмица проблема бе решен.
Скимтеше/не бяха колики/,беше разтроен/изпражненията/,а ми казваха ,че било нормално за кърмени бебета .
Послушах и вътрешния си глас и докторката, на която имам 100% доверие. Peace
Все пак никой не ангажирам с мнението си .Всеки сам си решава и разполага. Hug

# 38
Да споделя и аз. Като навърши два месеца моят младеж се отказа самичък от нощното хранене, заспиваше в 22 и сутрин с тати се будеше в 7. Тогава и педиятърката ме попита дали сме прекратили, аз не я излъгах и казах да. Но ... след третият месец взе да се пробужда веднъж, после дваж и сега си имаме 2 нощни сукания. На мен лично не ми пречат, защото се гушваме и заспивам преди него. Друг е въпроса като се нагълта с въздух и иска да се оригне и започва да се върти, да не говорим и за манията му да се изхожда обилно в 6 сутринта! Не съм и мислила да уточнавам на педито дали кърмя през нощта, струва ми се, че нашият татко е далче по-информиран на тема кърмене от нея.
Искам да допълня, че приятелско дете, на 1 година и 2 месеца, на изкуствено хранене продължава да си търси нощната закуска и не помагат тактиките и стратегиите с биберон, вода и чайче.
Бебетата са различни, но едно е важно и валидно за всички - да си ги слушаме, за да ни радват с усмивка!

# 39
Аз не съм фенка на насилствено отказване с биберони ,чайове и др. подобни .Според мен щом детето се храни нощем значи има нужда .То ако не е гладно -няма да се събуди и да плаче за мляко.
Това си е мое мнение ,Марти си хапва и нощем ,обикновенно към 4 часа ,но понякога и в  2 се буди .
А каката се отказа на почти 3 години да пие нощем мляко ,също не съм я спирала или насилствала ,при нея си беше навик ,но ето че сама се отказа.

# 40
  • София
Как му откри ензимната недостатъчност?

# 41
Не е имала колики. Не е правило, но кърмените на поискване деца, които непрекъснато израснаха  сгушени в майките си, колики нямаха.

На  въпроса, не е отказала нощното кърмене. Понякога се храни  предимно нощем. Може  би намали нощните хранения от 20 на 3-4-5..

# 42
  • Варна
На мен ми е много интересно тези мами които кърмят  през нощта в леглото и заспиват преди бебчетата,не ги ли е страх за детето...че няма да се оригне,че може да се задави независимо дали е поставено на една страна???Аз дори след като я оригна..връща понякога....как успявате се чудя? Peace Hug
По темата...и ние имаме все още 1 хранене през нощта и не знам кое правилно . всеки си решава...но засега аз май ще си я храна на поискване...

# 43
На мен ми е много интересно тези мами които кърмят  през нощта в леглото и заспиват преди бебчетата,не ги ли е страх за детето...че няма да се оригне,че може да се задави независимо дали е поставено на една страна???Аз дори след като я оригна..връща понякога....как успявате се чудя? Peace Hug
По темата...и ние имаме все още 1 хранене през нощта и не знам кое правилно . всеки си решава...но засега аз май ще си я храна на поискване...
Не, не се страхувам, вече повече от 9 месеца така си живеем, забелязала съм, че нощем суче спокойно, отначало и аз се чудех и тревожех за оригването, но се оказа, че това не е никакъв проблем. Не го уригвам, не се е случвало да връща посред нощ, чак към сутринта, като почне да се разбужда и да се върти. Слагам кърпичка върху мокрото петно, за да не лежи на мокро или аз лягам на мокрото и го местя него в сухия край, и така... Освен това съм започнала да спя много леко след раждането, само да мръдне и го чувам. Притеснявала съм се отначало, разбира се, но после се успокоих и си спя.

# 44
  • Видин
Никога не съм си оригвала бебето нощем или докато спи  Rolling Eyes И никога не е повръщал докато спи. Връща денем, защото шава като луд  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт