отказване от нощно хранене на бебе на 2 месеца

• 26 842
  • 68
  •   1
Отговори
# 15
Здравей, дъщеря ни се отказа от нощното хранене към осмия месец. Малкият ни син яде по два-три пъти на нощ, но все още сме само на кърма и това е моята награда. Близо до леглото ни е, но никак не е лесно, защото наистина сънят ти се накъсва. Но ако не се храни през нощта, въпреки че е гладен, това ще бъде неточна информация към организма ми и той ще намали количеството образувана кърма, защото ще е намалено търсенето. Тогава наистина ще е много по-трудно, защото ще трябва да дохранвам. Така си обясних нещата и се мотивирах самата аз. Успех!

# 16
Синът ми суче през нощта,откакто се е родил.Поне 2 пъти.Е,стигал е и до 5-6 пъти.Не съм си мислила да го отказвам,а и не мисля,че има начин Rolling Eyes

# 17
  • София
Цитат
Интересно ми е що за "проблем" е глада и естествените нужди на децата ви?! Аз на това отговор не мога да намеря. 

ами, то затова думата е в кавички, които придават на думата преносно значение Peace

Цитат
Кой изобщо дава такива съвети за отказване от нощното кърмене при такова малко бебе.

1. педито
2. в моята тема много майки споделиха опита си с вода, глюкоза, гушкане и т.н. (затова е форума).

При нас нищо не помага и си яде, а авторката може да иска да го отучи по някаква причина  newsm78
Аз лично съм припадала от безсъние (така беше озаглавена и една моя тема във форума)- не е приятно, но се свиква, все още е така. Знам, че не е лесно да си мама, но има моменти, в които незнаеш как ще издържиш, но това е друга тема  Peace
Да са ни живи и здрави децата, затова сме мами  Peace

# 18
Момичета, благодаря ви за бързите отговори и за споделения личен опит.
Бих искала да поясня, че отказването не е заради моя комфорт или начин да се наспя. Щом сме майки значи трябва да правим всичко в името на доброто на децата си. Аз поне съм чакала това бебе 20 години и заради нея съм готова на всичко.
Проблемът е, че последният път като ходих при педиатърката си, тя ми се скара как така храня детето си и през нощта - претоварвала съм го. При престоя ми в  болницата (при раждането във ВМИ) имах същите упреци от страна на доктори и акушерки. От 12 часа през нощта до 6 часа сутринта не трябвало бебето да се храни. А отказването при нас се оказа невъзможно - бебето ми има голям апетит и няма мярка за спиране. Но да ми е жива и здрава наддава си нормално и се развива много добре.
Сега обаче разбирам, че това нощно хранене изобщо не е проблем.

# 19
blondy08, следващия път може лекичко да припомниш на педиатърката си, че лактацията се стимулира най-силно през нощта. И, че кърмата се усвоява за около 40 мин. и няма как да претовари стомахчето. Точно поради тази причина много от кърмените бебета се храня на кратки интервали, а не на прословутите 3 часа. И точно за това всички осведомени лекари, включително СЗО препоръчват кърменето да е на поискване.  Grinning Води се по бебчето си, когато е гладно то си показва.

# 20
blondy08, радвай се на здравото бебче и си свиркай...
Само да кажа, че моята красавица е на 10 м. и още суче през нощта като новородено... през час-два...
Иначе подкрепям мнението на Клото на 100 %. Peace

# 21
  • София
Цитат
Проблемът е, че последният път като ходих при педиатърката си, тя ми се скара как така храня детето си и през нощта - претоварвала съм го. При престоя ми в  болницата (при раждането във ВМИ) имах същите упреци от страна на доктори и акушерки. От 12 часа през нощта до 6 часа сутринта не трябвало бебето да се храни

оооо, аз тези ги случах 2м и накрая като ме попита "спряхте ли нощното хранене", отговорих с "ДА" и готово Peace
От тогава докторицата е много доволна, че наддаваме супер, здрави сме, спокойни сме. Естествено това се дължи и на здравия сън "без ядене" през нощта  Wink

# 22
Една консултантка от ЛЛЧ ми каза: Избийте си от главата, че първата година ще спите през ноща! Някои бебета нямат чувство за глад и спят, но повече не. Ако кърмачето ви не е сукало 5 часа трябва да го събудите и да му дадете да суче, дори и то да дреме.

# 23
blondy08, щом си се решила да търсиш инфо тук, то значи не се доверяваш на "добросъвестните: препоръки, които са ти дали. Тук има библиотека - може да видиш как НЕ претоварваш коремчето на бебето и откъде е произлязал този мит. Колкото до самото нощно кърмене - при моят прин нямаше до към 4-я месец, после - до ден днешен си се буди и цока когато и колкото си иска ... и нощем и денем. И не се е претоварил  Peace

# 24
  • На бял кон в Pierrefonds
Дъщеря ми сама спря да се буди на 11 месеца. Сега става към 5ч да суче. Преди това задължително към 1-2 ч и после към 4-5....

# 25
blondy08, щом си се решила да търсиш инфо тук, то значи не се доверяваш на "добросъвестните: препоръки, които са ти дали. Тук има библиотека - може да видиш как НЕ претоварваш коремчето на бебето и откъде е произлязал този мит.
Нелка, дай линк, не съм попадала на това, а все се чудя за това пусто претоварване на стомахчето и тая почивка, дето трябвало да я има. Не че на бебо му отказвам хранене, нямам и намерение да му го спирам, но ми е много чудно защо почти всеки го повтаря това нещо.

# 26
И аз питах тук ,но .........
Бебето само се отказа .Първо спря храненето в 1 часа към края на 3месец/кърмех на 4 часа по препоръка на докторката/,после храненето в 5 започна да го измества  към 6 и нататък.
Следвай бебето какво ти говори.
Не го мъчи!
Няма смисъл.

# 27
  • София
 А здащо да го отказваш от нощно кърмене? Спи ли ти се? В първите месеци режима се определя от бебето. Нощното хранене е най полезно.

# 28
blondy08, щом си се решила да търсиш инфо тук, то значи не се доверяваш на "добросъвестните: препоръки, които са ти дали. Тук има библиотека - може да видиш как НЕ претоварваш коремчето на бебето и откъде е произлязал този мит.
Нелка, дай линк, не съм попадала на това, а все се чудя за това пусто претоварване на стомахчето и тая почивка, дето трябвало да я има. Не че на бебо му отказвам хранене, нямам и намерение да му го спирам, но ми е много чудно защо почти всеки го повтаря това нещо.

Ето: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4920 от там:
МИТОВЕ:
"Нощното хранене е вредно, защото разширява стомаха на бебето и го разглезва.
Ако не бъдат системно отучвани, почти всички бебета се будят през нощта, за да се хранят. Нощем нивата на хормона Пролактин, който отговаря за производството на кърма, са най-високи, и това е начинът на природата да осигури достатъчно количество мляко – ако бебето суче нощем, стимулира гърдите, Пролактинът повишава нивата си, и майчиният организъм произвежда повече мляко. Също така особено през първите дни от живота си, малкият бебешки стомах не може да издържа толкова дълго без мляко – той подава сигнал, че е празен и бебето се събужда, за да суче. Не се притеснявайте, че ще разглезите детето си, ако го храните нощем – напротив, така ще сте сигурни, че изсуква достатъчно мляко, и наддава добре, защото нощем бебетата сучат по-ефективно, по-бързо и почти не се разсънват, нито будят вас толкова много. Много педиатри знаят, че малкото стомахче има нужда не от дълга почивка, а от малко мляко за спокоен сън. Дори по някакви причини да решите да не кърмите нощем бебето, това не бива да става преди 40-ия ден от живота му – в противен случай, особено ако е съчетано с хранене под час, бебето може да не наддава достатъчно.

Бебето трябва да се храни под час, а не на поискване, за да не се разглезва.
“Първия си син кърмих със строг драконовски режим – на три часа с почивка през нощта” – споделя Надя, майка на две деца. “Въпреки желанието ми успях да кърмя само 40 дена. С втория реших да послушам съветите на приятелки и да го храня на поискване. Установих, че е по-лесно – вместо да търпя ревящото бебе, за да стане еди-колко-си часа, вадя гърдите, само мир да има. Сега синът ми е на три месеца, сам си направи режим и кърменето е много спокойно и приятно.”
Храненето на три- и четиричасов график е предназначено за изкуствено хранените бебета. Изкуственото мляко се разгражда от детския стомах за около 2 ½ часа и оттам идва режимът. Майчиното мляко се усвоява по-пълноценно от бебето и се разгражда по-бързо, затова кърмачето често огладнява по различно време. Не се тревожете да го нахраните, дори да не е минало много време от последното кърмене – бебето знае по-добре дали е гладно или не от часовника ви. Имайте предвид, че за да наддава добре, средното бебе има нужда от поне 8 кърмения за 24 часа. Някои бебета се нуждаят от по-малко, други от повече, различните бебета се хранят по различен начин също както и възрастните. При храненето на поискване трябва да следите, кога бебето започва да проявява признаци на глад – да мърда с ръчички и крачета, да върти глава в търсене на гърдата, да прави сукателни движения с уста. Плачът е късен признак на глад и ако чакате детето да заплаче, за да го нахраните, може да откриете, че то е вече твърде раздразенено, за да яде. "

има и още - тук е библиотеката: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.msg18047#msg18047

# 29
Малко извън темата Embarassed
Храненето на поискване,т.е. на кърмене не продължава ли по -дълго периода на колики?

Също не е ли нужно почивка на  стомахчето на бебето?
Не винаги като плаче бебето е гладно,а с даването на гърда го успокояваме и по този начин не се открива друг проблем, ако има.
Расъждавам просто.Аз лично кърмех под час ,ако може да се каже .Първо на 3 часа,после на 4 и не съм имала истерии от глад!

Общи условия

Активация на акаунт