Отговори
# 330
Кузманка, прегръдки за всичко!  Hug

ДЗ, честито! Наградата каква е? Wink

Моето гледа футболен мач с баща си.  Mr. Green

# 331
Кузманка, ужасн работа ви се изсипва на главата с тия болести.. ама има и такива моменти, дано това бързо да мине и с пролетта да забравите за дълго да болестите.. а с майкати наистина поговори, опитай се да я разбереш и й обясни и ти как се чувстваш, Ева е права и тя женицата се е видяла в чудо.. сигурно не й е лесно и завихрена в проблеми, грижи и ежедневие забравя за това, че и ти имаш нужда от нея...
Марлелка, и моето гледа мач с баща си .. а за снахата, да ти кажа, не мисля че ще ми е прятно да живеят у нас (ако някой ме пита де) но все пак се надявам Лаци като реши да живее с жена, дори това да е Джи, да е пораснал, съзнателен мъж, който да може да се грижи за себе си, съответно за жена си и живота си... което предполага да може да си плаща поне квартира... аз съм привъженик на това, че ако родителите са добре и децата ще са , не мисля че ще съм родител, който ще казва "не сме важни ние, всичко за децата" ... Лаци си знае, че трябва да се оправя сам, за сегашния му етап, и се надявам да успея да въпитам него и себе си да е самостоятелен и отговорен млад мъж... айде дано ... интересно ми е наистина дали ще стане така или ще се подхлъзна да си го гледкам до към 35 - 40 хехехеххе барабар с жена му .. хехехех

# 332
  • София
Ха, добър вечер Simple Smile
Меги, замисли ме... но не знам и аз как бих живяла със снаха, въпреки че възможността си е съвсем реална, защото така си е и предвидена нашата къща...(има още 2 непостроени етажа  Embarassed)
Кузманка,  Hug
Та за прегледа...Много съм доволна, че успях да замъкна и мъж ми на прегледа, понеже той не беше ентусиаст да идва с мен - нали на детето нищо му няма...Е да, но му има...за мое огромно съжаление. Аз си го усещах, но явно не исках да го приема...Та Хриси е изостанал една година и половина говорно от връстниците си, от там до някъде и психически...Държи се като 2 годишно дете и говори като такова...Имам много въпроси, но просто в петък изведнъж всичките се изпариха от главата ми и се чувствах ужасно...Покрай Марианка (абе тя не се е включвала от почти година) бях попрочела за хиперактивността - направи ми впечатление, че логопедката го проверяваше за това - покрива доста признаци, но ми скри шапката, когато го накара да сглоби една къща от дървени елементи и той се справи много бързо. Аз лично не вярвах, че ще успее. Проверявала (понеже ми обясни една позната, на която разказах за прегледа) го е и за аутизъм. През цялото време го караше да я гледа в очите, когато и говори, а той не го правеше. Не му разрешаваше да прави редички и кулички, каквито той обича...Понеже бил много енергичен, не слушал какво му се говори, от там не запомнял целите думи и затова ги изговарял от средата на татък...Доста трябвало да се поработи и за сега ще ходим 2 пъти седмично.
Следващият път ще заведа и баба му обаче, защото и според нея нищо му нямало - бил разсеян, ще го израсте. Да, но според логопедката разликата след година с връстниците му ще е огромна и тогава вече ще е много трудно да се компенсира...
Аз честно казано мисля да потърся поне още едно мнение от специалист...Ще ми се пръсне главата честно казано...Отделно трябва и с госпожите в градината да говоря - да му обръщат персонално внимание, защото изолирайки го, го правят аутсайдер от сега...
И действително - днес го карам да пеем песнички - вкъщи сме го учили на "мама ми купи днес..." Изговаря думите относително разбираемо. В градината са учили "Зеленчуци, който не яде" - е само мелодията ми помогна да позная коя е песента...Поне е музикален и ги уцелва.
Та така с нашите вълнения...Лека ви вечер  Wink

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 21:59 от Доника

# 333
  • Sofia
Дони Hug Hug Hug

# 334
Кузманка,пожелавам ви по-бързо да сте здрави,много е неприятно ,когато дечковците са болни,това е едно от нещата,които определено ме притесняват най-много!Не ми отговори за кашлицата-давали ли сте противоалергични лекарства? Hug

Доника,не се притеснявай,наистина потърси още едно мнение,но при всички положения според мен,без излишна паника,трябва да направиш необходимото за детето!Ако му трябва логопед,в това няма нищо лошо,напротив,важно е проблемът да е открит и да има решение!

Меги,това за снахите newsm78И аз не знам как ще съм,все се надявам да отгледам истински мъж,но само времето ще покаже Wink

DZ ,честито !И аз като Марлела,каква е наградата?

# 335
Доника  HugHug
Наистина потърси и друго мнение.

# 336
Доника ,   Hug спокойно мила .Отидете при всички случай за още едно мнение .
Заведете го и на ушен лекар ако трябва .Възможно е да сее насъбрала много ушна кал и да ме приглушава.
А за песничките ,Ники който говори много чисто от съвсем малък.Ако не му кажа песничките дума по дума -не става. За зеленчуците я пееше така *Чуци кото не иде*  та в песните са бързи и децата не успяват да запомнят всички думи правилно. Сега като гледам връстниците на Ники в градината има деца който не ги разбирам.Всяко дете си е различно .Но наистина заведи го на ушен  Wink и на още един логопед. Една приятелка на ники заради 3-тото сливица почти не чуваше ,сега е добре вече Peace Ох объркано пиша  -искам да помогна ,но освен да ти пращам положителна енергия и да стискам палци др. не мога  Hug

Наградата ще ми я дадат в понеделник .Не знам каква ще е .От  градината казаха ако имало грамота и те искали   Grinning Да взема и в яслата да занеса -там го научиха човечета да рисува  Grinning

# 337
Дони, при всички положения е добре, че отиде, винаги е по- добре да започнеш да работиш по някакъв проблем на време или даже рано, от колкото да пропуснеш подходщия момент... потърси и друго мнение, но не се лутай много, нали знаеш колко е гадно да не си уверен в доктора си, а и за възпрятията на Хриси също трябва да помислиш, срещата с различни "чужди" на една и съща тема може да го обърка... аз ако съм на теб ще пробвам 1- 2 седмици при тази жена, ако ти вдъхва доверие де , все пак и ако има резултат ще продължа докато тя прецени, ако нищо не се променя, тогава ще потърся друг... ти си преценяваш , аз само ти казвам моето мнение и задължително говори с тия в градината, нали са педагози братче !!! И не се притеснявай най- вече, всяко дете понякога има нужда от специално внимание, а и нали стане бате , може да му харесва да е като Гоги.. всичко ще се оправи , споки... прегръдки

# 338
Доника  Hug и успех, убедена съм, че на детето му няма нищо сериозно, просто всеки си има различен темп на развитие, вниманието на някои дечица се задържа по трудно и концентрацията е проблемна, нооо и аз смятам като Меги, че за да не се обърква детето и да се акцентира много на този проблем и той да се стресира е добре да походи при тази логопедка за да видиш какъв ще е резултата, а за у;ния лекар ... да може и това да е проблем!

Аз например забелязвам при София следното явление ... много думи може да ги казвая вече съвсем правилно, но нарочно си ги говори по бебешки - някак се забавлява и другото, като я коригираме с татко и тя се ядосва и казва "няма" ... при нас отрицанието все още е на мода ... и големо битки имаме  Whistling Мисля, че има влияние и от бебетата в къщи, Софи често като и показвам снимки като е била бебче като Криста и тя казва " искам пак да съм малко бебе" ...

Кузманка как сте?

Хубав ден на всички и цунки

П.С. Момичета имам един въпрос ... гледам че говорите за възпитанието на децата си ... какво е вашето мнеение за презадоволяването на децата (това не е проблем само на семейства с по-големи фин. възможности) как преценявате кога да спрете, какво да купите и какво да откажете на детето си било то вещ или забавление (клубче о т.н.), как процедирате, обеснявате защо неможе или отвличате вниманието на детето и т.н.

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 11:41 от Eva78

# 339
Кузманка, дано вече сте по-добре, и смяната на климата със сигурност е добро решение.

Дони,  Hug, хубаво е, че вече имате план за действие, дано бързо имате резултат от срещите с логопеда. И дано в градината да си променят отношението. Стискам палци Hug Предполагам, че и появата на малкото братче също е била стрес за Хриси, не знам дали имаш възможност вкъщи, но е супер ако успявате с Хриси да си отделяте време само за вас двамката.

ДЗ, браво на малкия талант Heart Eyes

Ева, по твоя въпрос, децата имат достатъчно забавления, играчки и внимание от наша страна, че не бездействат дори за миг. Когато искат нещо неподходящо, просто обяснявам, че сега нямаме нужда от това или че си имаме вкъщи.
Миа от известно време става мн рано сутрин, към 6-6,30 ч, и тъй като никой не му се става с нея, по 30-40 мин си ходи и си играе из къщата сама по голи баджаци. Даже се бъзиках, че ще почна да и оставям и нещо за закуска. /дано не ме порицаете Simple Smile/

До скоро

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 14:27 от Chochy

# 340
 Hug Малко му изпуснах края...Приветки  Heart Eyes
Накупихме цветя за утрешният ден и подаръци за бабите...Къщата ни ухае на фрезии любимото цвете на този сезон.
Дони,радвам се че уговори този час и че каквото и да е положението действате и има програма която да се следва...чакането и отричането не са най-добрите съветници за каквото и да става въпрос.Прегръдки.Предполагам че ти е тревожно.Хората край теб не можеш да промениш./персонала в градината,мнението на свекърва и познати/..не си губи енергията в тази насока.Мисли за Хриси  Heart Eyes може би малко повече внимание му окажи твое лично персонално.
Дз,поздравления и от тук за Ники  Hug
Арен иска да става "ахритек" цялата къща е презастроена...триъгълни и изкривени колони който да държат тавана,кухнята останала без ток и други дефекти водят до моментално "взривяване" с топка за боулинг на постройката..и се започва нова....Мога само да се радвам ,че под нас не живее никой.Купили сме огромна кутия с лего...спя с парчета лего,ходя по лего,слагам чинии на лего...само още не съм изяла някоя част от лего..Имаме много интересни разговори всеки ден който записвам Simple Smile съвсем старателно...често казва нещо без да осъзнава дълбокоят му смисъл...децата са токова мъдри ,а после ние ги "научаваме" да мислят.
Ева,Като видях "няма"  Laughing Арен казва: Мамо,има възможни и невъзможни думи!аз; така ли кажи една възможна и някоя невъзможна дума,той: Да е възможна,Не и няма е невъзможна !  Joy Така че тези невъзможни думи ....дим да ги няма...
Арен отдавна не ми се е тръшкал на подобна тема.При нас важи принципа"тръшкане ,мрънкане и сълзи= на нищо няма да получиш!"и го отстоявам.Не му отклонявам вниманието ,директно обяснявам защо не може...и ако наистина много иска нещо и то не е от рода на храна,клуб,а нещо по-голямо което в момента няма как да взема.. и не ми приема обяснението казвам,че ако наистина му е силно желанието ще получи това като подарък при следващ празник.Така очаква с нетърпение повода и получава желаното...често обаче докато дойде този повод той си променя желанието и тогава му обяснявам ,че наистина не му е бил нужен предният предмет...У нас имаме играчки един кош не са много не са и малко..периодично ги разчиствам...тези с който не играе подаряваме или носим при бабите.Освен легото и бакугана и една кола с дистанционно до сега не съм му купувала играчки...все някой подарява  Rolling Eyes така тръгна още с раждането му.Но съм забелязала,че играе най-интересно винаги с предмети като кестени,камъни,щипки,кабели,капачкии поставки за чаши,книги..А това с кестените е малко патологично те си имат имена  Shocked и участват в живота ни много усилено  Laughing

Чочи,оставяй някоя бисквита и мляко....хи хи хих а скоро може тя да ви прави закуска  Wink
Ири,Спаси ще е най-милият татко на света.. Hug а как пък добре се е ориентирал за вярната формула хих ихих .Целувки за него

Прегръдки за всички  Hug   bouquet

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 16:39 от dennis

# 341
Ехо! привет и честит 7-ми март! Прпдочитам го пред осми  Laughing

Ани, нямам думи за Арен вече. направо ми е като от планетата Пандора това дете!  Heart Eyes
Чочи, и Джинджи се буди в невъзможни часове и я оставям да мишкува в нейната стая докато предрема още 20-тина минути. Не бих те линчувала за идеята за закуската.... Laughing даже се замислих и аз хахахах.... Това с голите баджаци също много ми хареса  Hug
Доника, радвам се, че взе предвид и нашите мнения и все пак не отложи повече. Наистина е добре следващия път да заведеш и свекърва ти. Този тип проблеми с децата са отборни битки и ти като майка /която мога да си представя как се чувства... и те прегръщам много / имаш нужда от съюзници, а не от опоненти! Не разбрах точно дали е дефиниран и назован проблема, т.е. причината за това т.нар. изоставане и понижена концентрация? Не разбрах също каква е прогнозата на логопеда - за колко време детето има шанс да напредне и какви точно занимания ще му предложат. Така и така ще отделяте време - бъди пунктуална и изисквай конкретност, за да знаеш какво и кога да очакваш. /Марианка доколкото знам има нов никнейм... и не пише в отчетните/
С каквото можем да помагаме -знаеш, че моеш да разчиташ на нас. Дори и само като душеприказчици. Пиши тук, споделяй, изливай си тревогите - ние ще те изслушаме, ще те подкрепим. Напълно съм съпричастна.  Hug Praynig Heart Eyes

# 342
Благодаря на всички за подкрепата, много Ви обичам... Hug Hug Hug

Alexal, противоалергични не съм давала, но и лекарката не ни е подсещала или запитвала дали може да е алергична кашлица... Аз вече си мисля, че честите и хреми и кашлици са алергични, защото като ръгне на градината тогава става така...

dennis, страхотно ти е момчето  Hug

Доника, успех миличка и кураж, защото детенце ще се оправи... Има по лоши случаи, вие въобще не сте така... На моята приятелка детето е аутист и не само, че нищо не говори, а и изобщо не можеш да му привлечеш вниманието... Интересува се само от мобилни телефони, банкоматите, телевизора или компютър, ама като казвам интересува, разбира, че като го изтърват да се лепне за някой мобилен апарат с часове не го оставя. Цяло лято ходихме в един парк да играят и той изобщо не се интересува от люлки и пързалки, камо ли песнички и стихчета или приказки, той си прекарваше престоя в парка на един банкомат на близката банка иили гледаше от тротоара виждащият се в далечината плазмен монитор, на който вървяха реклами... И поискай мнение наистина и от друг! Просто за да съпоставиш двете мнения! Hug Гушки...

Дано оздравяваме и да отиваме на чист въздух и дано като се върнем не сме пак така... И Пламенчо е по добре, но все още с температура, която не се влияе от лекарствата и падала много бавно ми каза снаха ми като се чухме... Иначе си играел и пеел, а много трудно заспивал вечер... Но ще се оправят всички, силно се надявам на това. Моето Ели доста покашля, дано не слезне надоло. Утре сме на преглед за Ели и ще споделя как сме... Дано няма нищо в гърдичките... И да спират вече тези болести. Решихме да направим курбан за здраве на децата и на четиримата на Гергьовден най-вероятно ще е...

Това е . Лека вечер на всички!  Hug

# 343
Момичета, Деннис събира ми очите твоят все още много малък, но много мъдър син  Heart Eyes направо е страхотен ... точно по повод твоите думи за децата ... мъдростта и как ние ги "научаваме" ,.. съм се размислила ... много  Thinking
А това с кестените и "патологията"  Joy много сте забавни  Party

Та размислих се по тези фундаментални въпроси, защото в главата ми нахлуват 1000 "дали", "правилно" или "грешно "....
Дали не съм често прекалено строга и дори лошичка със Софи, дали като все съм се старала да я "уча" кое добро и кое лошо, как се постъпва и как не, кое как се прави и съм се старала постоянно да я предпазвам и щадя от един куп неща ... съм постъпила правилно ... Знам личния пример е това което учи и възпитава децата ... аааа да ви призная честно като чуя понякога малката ми бонбона как командва куклите и им нарежда  hahaha и си викам ... " ооо ама ... това май съм аз ..."  ooooh!
За това че винаги съм купувала много и все интересни играчки и игри, които тя обича и харесва ... с цел да и помагам да се развива и да се занимава с това което обича ... за това, че понякога отказвам разни неща, само защото смятам, че едно дете трябва да се научи, че неможе да получава ввсичко и веднага ...
ЕЕЕ има и глезотия ... моите родители, особено баща ми много глези Софи и неможе нищо да и откаже и даже си имаме пререкания ... а и моят мъж все ми казва, че на децата трябва да им се създава някакъв дефицит за да има към какво да се стремят и да концентрират енергия и усилия за постигането му ...
 Crazy офффф май стана едно объркано ... исках някак да чуя вашите мнения и как вие "го правите", защото незнайно защо си задавам тези въпроси точно сега ... и се питам дали съм права или не, знам няма перфектен родител ... всеки от нас постъпва както ги чувства отвътре нещата ... но все пак и второ детенце имам и по този път и с него ще извървявам ... та може би затова и си правя някакви равносметки ... Blush
Дано не отегча някои с това излияние ...  newsm78 понякога ... абе имам чувтвото, че да си родител е най-сложната и отговорна работа в този живот ... Rolling Eyes

Чочи това с ранното ставане на Миа и с играта и аз съм го практикувала със Софи ... тя имаше дълъг период на ранно ставане и докато не замръкаше я оставяхме да се забавлява сама ...  Wink

Оххх хайде лека нощ, че май прекалих с писането  Blush

# 344
Дони, кураж! Каквото и да е, бъди сигурна, че всичко ще се нареди накрая!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт