Остров Тасос (3)

• 198 252
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Хоп и ние в четвъртък заминаваме за Пефкари и ще сме доста голяма компания  Mr. Green
Сетих се обаче да ви питам... някой ходил ли е на дайвинг? Как са цените, колко часа трае?

Приятно пътуване на F_Diamond , Little wingels  и slavina_S !

F_Diamond, вие в кой хотел ще бъдете? Да разкажете за плажа . Аз съм ходила на дайвинг. Има център в Потос и Пефкари . Ето за Пефкари - http://www.diver-to-diver.com/ . А за Потос е Vasiliadis Diving Club .

# 166
Момичета, благодаря за пожеланията, но не сме тръгнали още заради стачката!
Тази сутрин говорих с хотела на Тасос и с пристанищните власти на Тасос и всички потвърдиха, че имат ефективна 24-часова стачка, спрели са ферибота и лодките.  Mr. Green Уверяват ме, че било само за днес, утре сутрин щели да го пуснат, ама някак не мога да им повярвам.
Сега обмисляме довечера да спим в Благоевград и утре да отидем на Тасос, ако пуснат ферибота.
За наше голямо съжаление, dertour, от където са резервациите, не компенсират и не възстановяват нищо за такива форсмажорни обстоятелства като стачка. Mr. Green

# 167
Kalentina, това е хотелът http://www.hotel-akti-thassos.gr/
Когато си ходила на дайвинг каква е била цената горе-долу?

Little wingels
, дано да пуснат ферибота, за да не се налага с надуваеми лодки да се ходи  Crazy Crazy Crazy

# 168
И ние утре пътуваме към Тасос. Резервирали сме тук http://www.greek-hotels.ltd.bg/04-Thassos-052.htm  Дано само стачката не обърка плановете ни. Надявам се , че заради празника утре няма да има проблеми. Както се надявам и връщането да бъде безпроблемно.
На всички приятно и безпроблемно пътуване и прекарване на почивните дни!

# 169
Попаднах на чудесно хотелче , което искам да споделя с вас . Ето го и него - х-л Есперия в Пефкари . На самия морски бряг - http://www.hotel-esperia.gr/ . На нас най-вероятно ще ни излезе 385 евро за 7 нощувки с закуска ... 770 лева + таксите за ферибот + бензина + пари за обяд и вечеря са приблизително 1000 лева .  Simple Smile

# 170
Ох, чак сега виждам тази обширна тема за за острова... къде съм спала, не знам. Даже своя бях пуснала  Mr. Green Връщам се да чета  Peace

# 171
Какво стана с нашите Тасосци  Laughing ?

Както бях писала и преди, забелязах един чудесен плаж, нарича се Marble или Saliara beach . Близо е до Makryammos , а водата е кристално  чиста  (на първия пост в темата има негова снимка) . Малко повече информация за желаещите да посетят това райско кътче  :

http://island-thassos.com/en/2010/01/marble-beach-thassos-saliara/

# 172
  • София
Попаднах на чудесно хотелче , което искам да споделя с вас . Ето го и него - х-л Есперия в Пефкари . На самия морски бряг - http://www.hotel-esperia.gr/ . На нас най-вероятно ще ни излезе 385 евро за 7 нощувки с закуска ... 770 лева + таксите за ферибот + бензина + пари за обяд и вечеря са приблизително 1000 лева .  Simple Smile

Калентина, ходя на Тасос всяка година, вече 5 години. 300 лв . да 7 дни е абсолютно невъзможно да стигнат. Ни се храним само в таверни, но за двама и едно дете един обяд /вечеря с вино салата, ядене ни излиза най-малко 50-60 , ако е без риба, с риба- около 100 евро. Дори от магазин да се храните,  сметката не излиза, съжалявам, не искам да те разочаровам, Тасос е по-евтин от континентална Гърция, но въпреки това е доста по-скъпо от тук...

# 173
Енита , мерси . Имах впредвид , че нощувките в хотела ще излезнат 385 ЕВРО - има -няма 800 лв и оттам нататък всичко е въпрос на забавления и   chef . Вие за колко сте почивали ?

# 174
Kalentina, наистина ли си ходила на дайвинг на остров Тасос или само даваш линкове?
Защото както предвиждаш 200 лева за храна и забавления за 1 седмица
в Гърция, къде го слагаш дайвинга?

# 175
E, ние се завърнахме.... БЕШЕ СТРАХОТНО!!! Crazy
Не успяхме да обиколим целия остров, основно се разходихме по източното крайбрежие. Като цяло в северната си част острова е по- планински и съответно по-горист и по -зелен, докато в южната си част е по-равнинен и някак по-сух и сив. На мен поне ми хареса повече северната , гориста част. В южната част като че ли има повече красиви заливчета. Ние слязохме до Алики бийч , който е интересен с това , че е като полуостров и има заливчета от двете страни. Хареса ми също и заливчето , което се намира под манастира Св. Архангел Михаил , но до него не слязохме. А от високото изглеждаше чудесно.  Разходихме се до Потос и Лименария. Потос изглежда доста романтично, дори срещнахме  наши познати отседнали там. Лименария, не ме впечатли особено, повече ми хареса Лименас ( гр.Тасос). Но пък фабриката за бижута си е наистина впечатляваща http://www.irisgold.gr/index.php?option=com_content&view=art … mid=3&lang=en . Не бях подготвена и си купих само синджирче, но виждам , че може да се пазарува и онлайн  Laughing Иначе плажовете в северната част са по -каменисти, но затова пък човек може да си намери страхотни камъчета - от бял и цветен мрамор.
По отношение на цената - равносметката е , че ни излезе около 1000 лв за 4 дена, за  3-ма души  - пътни, нощувки , храна( повечето си я носехме, даже и цяло печено агне за Гергьов ден) и харчилък ( включително и едно сядане на таверна с опитване на октопод, калмари и морски дарове с ориз). В таверната иначе ни предлагаха да ни приготвят  риба за 61 Е  Money( риба около кило и половина - донесоха ни я сурова да ни я покажат  Crazy). Та кафенцето е 2Е( гръцко или еспресо - гръцкото на мен ми се вижда блудкаво ), дюнера ( гирос) е 2 Е, хляба е около 1 Е, абе общо взето цените са същите като на'ще, само че в евро.
До дайвинг не стигнахме  Simple Smile , водата си е още студеничка, нищо , че децата се изкъпаха в морето и добре , че въпреки вятъра, им нямаше нищо. Иначе видяхме що е това морски таралеж.  
И още нещо интересно - гларусите покрай ферибота са доста лакоми , носете си бисквити, че там в барчето са по 2 Е.

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 00:32 от alabalaxx

# 176
scorpios , да , ходила съм . Линковете ги давам само за информация . В онези пари аз не включвам дайвинга, защото по дипломата за завършен курс  Laughing 1 ниво, вече мога да се спускам до 10 метра само с неопрен . А... да допълня - Пещерите близо до манастира са на плитко (до 10м). Не очаквай големи пещери Simple Smile Едната е просто врязана в скалата, вътре си дишаш спокойно, таванът е сигурно на 5 метра над теб. Ако имаш фенер можеш да видиш цветовете доста по-добре. Иначе от дайвинг клуба дават екипировка под наем, курсове, курсове + сертификати . На мен ми излезе около 400 евро петдневното удоволствие от това начинание  Simple Smile Но си заслужава .

alabalaxx , много се радвам, че ви е харесало . И ние отидохме до Ирис Голд, накупихме си няколко синджирчета (специално направени за нас) . На това заливче, което споменаваш сме били . Пътят е много стръмен и НЕ е за автомобили (едва не спукахме гума!), но имаше около 10 там . Невеорятно красиво е . Но не успяхме да направим снимки заради батерията на камерата  Tired .

# 177
И аз да споделя за Александра бийч, Потос. Страхотно е! Много съм доволна, храната беше много вкусна, богат избор на блок маси. Много чисто, подредено, цветно- много рози във всички цветове и палми! Плажът е каменист /дребни камъчета и пясък/, но ставаше за плаж, ние също се къпахме в морето. НА мен много ми допадна и обстановката, и обслужването!

# 178
alabalaxx и slavina_S , имате ли снимки?

# 179
Ето ме и мен.
Качих снимки в интернет, ето ги: http://etakeva.snimka.bg/sea/g-rciya-mayi-2010.499681.18638207
Нямах време да ги надписвам, ще го направя по-късно. Снимките към края на албума, преди тези на фери-то, са от магазина на Iris Gold, който и ние посетихме на тръгване от Потос. Аз лично се сдобих с пръстен и гривна с кристали Сваровски и съм много доволна.  Simple Smile
Александра Бийч хотела ще го видите на снимките и розовите градини също.
slavina_Sвече е писала за храната, според мен това беше най-големия плюс на хотела.
Иначе хотелът е това, което сте видели в интернет, но аз лично не съм доволна от хигиената и обслужването не беше особено на ниво и смятам, че 4 звезди са му много на този хотел. Гърците си падат малко мързеливи и непукисти го раздават. Местата на басейните са малко за капацитета на комплекса, при пълен комплекс е лудост да се блъскаш на басейна или да си запазваш място с шезлонг от ранни зори (чух, че имало случаи и от нощта да се прави)  Mr. Green. Плажът под хотела, и него ще видите на снимките, не става изобщо. Тези камъни, които са насипали върху пясъка, са много неприятни за стъпване, а като влязох в морето, затънах до глезените в камъни. Предполагам, че бреговете на острова там ерозират и затова са насипали изкуствено камъни. И да не беше тая простотия, плажът е малък за капацитета на хотела, отново същия проблем. На нас с детето ни хареса, че има детска площадка с люлки.  Laughing Като цяло мястото е много friendly за деца, което за мен е важно предимство. 
Морето беше студено за къпане, но се къпахме в басейна. Simple Smile Най-тъпото е ,че загубихме повече от 1 ден от почивката заради гръцката стачка.  Mr. Green
Като цяло съм доволна, но ние няма да повторим на същото място със сигурност по ред причини. Ако отново отидем в Гърция, ще е на Халкидики или някъде другаде. Но честно казано и аз и мъжа ми предпочитаме Турция за почивка на принципа all inclusive или полупансион, но това е друга тема.
В момента не се сещам друго по-важно, ще пиша по-късно пак вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт