Остров Тасос (3)

• 197 137
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Как да стане? То няма други документи. Паспортът се вади за месец. Не е проблем.

# 316
ей много назад избягала темата, докато ме няма ....чак на 5 стр. я открих  #Crazy

Ние се завърнахме благополучно от тазгодишното гръцко моренце  Peace нямахме абсолютно никакви проблеми от каквото и да е естество  Peace това за стреснатите от стачките

Пътя е ОК, минахме през Гоце Делчев, Драма, Кавала и от Керамоти на ферито - та в Лименас. Врътнахме едно кръгче на острова - на отиване надясно през скала Принос, Сотирос и т.н., а на връщане от другия край - през Кинира, Панагия и т.н. Първия вариант е по лек, с по-малко завои, на места доста тесен и направо по ръба на морето, 2рия е с повече завои и по-планински, но мисля, че и2та заслужава да се видят  Peace
Времето беше супер, само в сряда през нощта се изля страхотен порой, не бях виждала такъв в Гърция  Shocked но на другия ден времето беше добре, само леко мокро на плажа... Wink дори като си тръгвахме вече се усещаше, че заповат жегите.
Ходихме до Теологос, честно казано, не сме особено впечатлени...у нас подобни селца с каменни и стари къщи, колкото искаш...може би единствената разлика е, че дворовете на гърците са по-поддържани  newsm78
Разхождахме се предимно до Потос и Лименария, тъй като самото Пефкари е 2на2  Rolling Eyes 1 улица, с 5-6 хотела и точно толкова ресторанта. Иначе в 2те околни има къде да се седне, хапне и пазарува, по-оживени са, според мен в Лименария е 1 идея по-евтино  Thinking
Там хапнахме в 1 пицария "Мари" на края на кея откъм Пефкари, много хубави и различни пици, малко по-гръцки с по-дебелко тесто  Peace чудна.... малкия вчера даже искаше да скокнем пак до там на пица  Joy
Посетихме фабриката за бижута  Peace като фен на висулки Сваровски   Mr. Green не можах да пропусна  hahaha но си останах само с 1 придобивка, тъй като отидохме много късно и набързо, с идеята да скокнем пак...но не остана време  Sick много по-евтини са от тук ...за който го интересуваОсвен на плажа на Пефкари, който вече писах е каменист...или скалист  newsm78 ходихме на Псили Амос - рай за децата - ситен нашенски пясък, море до колене на сума ти метри навътре и кристална вода с рибки  thumbsup но за съжаление пък се пълни доста с народ - след 10ч трудно се намира място за паркиране, както и на плажа ... #Crazy
На тръгване спирахме да видим няколко заливчета / плажчета....но общо взето къде ми хареса залива - плажа беше скалист, а където имаше пясък - имаше ужасно народ - то угодя нема  залива под манастира е великолепен, манастира също - до стария строят нов и голям - за пореден път се убедих, че гърците умеят да си пазят и показват забележителностите, каквито и да са Rolling Eyes а на Алики направо беше гмеж  #Crazy ...до Голдън бийч не се отклонихме, че на мъжа ми вече му писна .......
Общо взето Тасос ми хареса, особено като нещо ново и непознато - зеленичко като за Гърция, много спокойно, всичко на 1 ръка разстояние, любезни хора, но ако трябва да бъда честна Халкидики по ми допада  Wink
Колкото до хотела и др. подробности, ако някой иска ще пиша...че стана много дълго засега ...

# 317
Ние решихме да оставим малкия и да тръгнем с колата. На място ще гледаме хотели и апартаменти.
Нещо предварително(освен храна) дали трябва да подготвим?

, как напавихте резервация на хотела и какви са цените и условията?

# 318
Аз рядко прибягвам до агенции, трябва да ми свалят много цената дето ми дава хотела...като миналата година напр....иначе предпочитам да си действам директно  Peace
С хотела съм контактувала само по мейла - общо взето май и с вниманието си девойката ме спечели  Hug освен, че половинката се заинати за този хотел  hahaha
Направих резервация, искаха ми 30% капаро, остатъка платих на тръгване, докато мъжа ми товареше багажа.
Бяхме резервирали зак+веч...но след 4 дни се отказахме от вечерята, тъй като решихме, че е да хапваме където сварим, докато се разхождаме, без да сме вързани с час  Rolling Eyes нямаше проблем, приспаднаха ни от цената  Peace
Хотела незнам вече в коя тема писах  newsm78 е съвсем обикновен ** - частично реновиран - по-точно стаите към градината са реновирани изцяло - с нови мебели, а тези към морето само са освежени и са с стандартните за GR дървени мебели казаха, че не стигнали до тях тази зима заради кризата Sick на сайта има и 2та вида, общите части също са оправени. Персонала
Има бар и ресторант пред хотела, отпред е плажа - широчък, с чадъри - плаща се 5Е за 2 ш+ч като това вкл. 2 питиета от бара. Плажа е каменист, морето след около 1-2м има една ивица скали, които се минават /около 3-4 м/ и после е пясък  #Crazy водата е кристална  Peace
Но такъв е плажа в целия залив на Пефкари - където са 6 хотела - изброявам ги по ред - студиа Пефкари, х-л Еспериа, х-л Акти, х-л Капахи, студиа Ейджан  Thinking, х-л Тасос - като последния е с басейн, тенис корт, маг. за сувенири и 2 ет. повече  Mr. Green иначе според мен са една категория всички - пред всеки има негово заведение и това е цялото Пефкари  thumbsup определено много спокойно място за изтрещяли от работа като мен ...аз определено си починах идеално  Joy
леле пак се разписах ... #Crazy ако има нещо питайте...засега спирам...обещавам да кача малко снимки щом успея, че луднах от работа отново  Mr. Green

# 319
И аз кореспондирам директно с хотела. До сега агенция не сме ползвали.
Благодаря ти, 2К, за информацията, която даде.

# 320
Мен ме притеснява капарото, да не попадна на мираж после Simple Smile
А какви са цените за двойна стая или студио? Аз гледах между 25 и 35 евро за прилични стаи с кухн.част(пак е нисък клас настаняване), май със закуска само.

# 321
А не те ли притесняват някои фирми наши, уреждащи гастроли навън, при които на аерогарата разбираш, че всъщност не пътуваш за никъде?
Винаги има риск.

# 322
Аз с фирма няма да ходя,споко Simple Smile
За Турция имам Караджъ турс,с които съм ходила 7-8 пъти. Не че не е имало мизерни хотели,но то си зависи от цената.
Иначе четох,че на място може:

http://www.greek-hotels.ltd.bg/04-Thassos.htm

# 323
  • София
Ние решихме да оставим малкия и да тръгнем с колата. На място ще гледаме хотели и апартаменти.
Нещо предварително(освен храна) дали трябва да подготвим?

, как напавихте резервация на хотела и какви са цените и условията?
Храна на приготвяй, там е толкова по-вкусно от България, няма консерванти в хляба, кроасаните се правят на място, навсякъде има малки баничарници- пресни, топли, рибата е току-що уловена,бялото вино е без химия /гаранция, от нашето ме боли глава и от 1 чаша, там никога, дори като пия най-евтиното им вино-рицина, зехтинът е в повечето случай домашен /е ако не си на ол инклузив Simple Smile

# 324
Оффф, за съжаление е точно така за храната - и на тримата ни плющят ушите в Гърция, Тасос не прави изключение, а в България още не съм посмяла да нахраня детето на заведение... (иначе бях голяма кръчмарка преди...)

2K, радвам се, че сте прекарали добре!

# 325
Даааа, страхотната храна в Гърция е едно от най-добрите неща там  Peace
Можеш да хапнеш навсякъде, без да се страхуваш, че ще имаш проблем
На мен по принцип ми става много зле от бяло вино, дори скъпо...според наши клиенти вносители на вино съм от хората, кото имат чувствителност към някакви си добавки в белите вина  Sick но в Гърция си позволявам да пийвам бяло винце и досега не ми е ставало лошо  Peace
А за хляба и сладките - в техните "захарници"  Wink направо не ми се говори, вчера ми свърши торбата дето си донесох и вече ми е мъчно   Mr. Green Mr. Green
Ние и затова се отказахме от вечерята, за да можем да ходим насам натам и да хапваме най-различни рибки и др. морски чудесии - той само мъжа ми яде калмари, октоподи и подобни, но пък ние с малкия се отядохме на риби  thumbsup
Много обичам да си хапвам в гръцко и го правя спокойно и с кеф ...то после май си ми личи  ..ама здраве да е hahaha

# 326
Сладките... знам в Кавала една пекарна за сладкиши и други неща... пет години си я мисля, ще я посетим. Тук не купувам отдавна, но там няма да се сдържа. И плодовете на пазара в Солун...такива ягоди и череши сме яли през юни. Октопод на Екатирини в ресторант до морето- чудесен...

# 327
колкото до превода на капаро  newsm78 досега винаги съм резервирала в Гърция директно чрез хотела по мейла и съм превеждала предварително частично % и дори веднъж 100% за по-голяма отстъпка, мъжа ми щеше да ме  #2gunfire Rolling Eyes , но слава богу досега никога не сме имали проблеми  Praynig но знае ли човек, всеки си преценява сам  newsm78

# 328
# 329
Относно капарото-  случвало ми се е да преведа и цялата сума предварително (чрез secure-нат букинг сайт или по банков път), случвало ми е и никакво капаро да не ми искат, само уговорка по мейла... туй последното два пъти. Единият път беше в Тасос миналия септември, другия - този юни в Ситония. Издънки не е имало.

Преди да родя и да тръгнем с малко дете, пътувахме без резервация винаги. Но не ходим във висок сезон обикновено.
Агенции не ползвам - случвало ми е епизодично преди 6-7-8 години, когато съм организирала група, по-голяма от 4 души.

Общи условия

Активация на акаунт