Остров Тасос (3)

• 197 140
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Ел , радвам се че сте си прекарали хубаво . Как беше времето , имаше ли много хора ?

# 301
Времето беше много хубаво. Слънчево и топло, та чак горещо по обяд. Имаше тук- таме пухкави бели облачета за разкош. Валя на 24ти, тогава пристигнахме. Водата беше освежаващо  превъзходна.
Комплексът беше пълен, но нито на плажа, нито другаде имаше усещане за много хора.
И аз се радвам, че бяхме там.

# 302
Ихааа  Heart Eyes И аз искам  Grinning .
Снимки има ли, обиколихте ли целия остров?

П.С. http://sinoptik.bg/?lid=100734094 - тази седмица времето ще е превъзходноо  sun

# 303
Капарирахме тук:
http://www.christin.gr/_english/fotos.html
http://www.reservationseurope.com/hotel/greece/thassos/christin- … nd-bungalows.html
Моля за някакви отзиви, ако някой е ходил. За средата на август сме.
Апартамент "Тип В"- така ги водят- две спални с всекидневна, в която има кухненско оборудване, два балкона. Пояснявам, т.к. имат и "тип А". Та ако имате отзиви за нашето нещо, моля пишете.
Децата от сега се радват на таралежите.    Laughing

Последна редакция: пт, 02 юли 2010, 20:02 от Judy

# 304
Джуди, писала съм 2 пъти назад в темата за Кристин, последният път беше съвсем скоро - може би преди страница-две.

И хайде стига с тия пчели - то и районът на Никити е световноизвестен пчеларски регион, специално се препоръчва в туристическите справочницзи мотористите да карат с платнена маска на лицето - дайте да не ходим на море на Ситония!
За стачките също немой да се тревожите излишно - ние се върнахме отт Гърция на 30 юни, макар и от друго място този път, безпроблемна почивка и пътуване. С детето.

# 305
Здравейте, обещах да пиша, но не се задържаме в стаята и затова се забавих  Rolling Eyes днес се скрихме малко следобяд от слънцето и да си спазя обещанието.
Та както вече се знае  Wink сме в Пефкари - хотел КаПаХи.
Времето е идеално, 28-30 градуса, вечер лек ветрец като седнем на ресторанта до плажа, водата топла, чиста, морето като тепсия, няма грам вълна, плажа е с камъчета, а и във водата се  минава един пояс от скали и после навътре е плитко и пясък, обувки за вода има навсякъде - м/у 3,5 и 5 Е, зависи от номера, морски таралежи има само по скалите, пчели не повече от другаде спред мен ...най-вече по пържолките на вечеря ;о)
Преди малко се върнахме от разходка в Потос, около 1км може би, доста по оживен, повече хотели, магазини, супери и таверни и кафенета. Минахме покрай ст.Кристин, отвън изглежда ОК, из двора тичаха деца с топки и др. влиза се от главната улица, а другия край на двора се вижда, че е на ръба на морето, но там няма плаж, като вече спомена някой, плажа е по надолу, минахме покрай него, целият е в крайбрежни заведения, има доста чадъри, видя ми се пясък, но не сме ходили да видим край водата как е?!?!?
Тук в Пефкари е много по-спокойно, то си е един залив с плаж, една крайбрежна улица с 5-6 хотелчета и ресторантчета, и един магазин половина всъщност, до нас от едната страна е х-л Акти, дето бяха Diamond, а до него е Еспериа, м/у хотелите има място за паркиране на коли, а отпред през улицата са ресторантите и плажа.
Айде стига засега, че стана цял ферман...ако някой иска да пита ...аз ще отговарям...
колкото до стачките... Sick няма и помен от напрежение, проблеми или кавото и да е...цените са с 1 идея по-високи от миналата година според мен, въпреки, че сравнявам с Халкидики, но то май все тая ...според персонала сезона е по-слаб, друга разлика не виждам....а пълно е основно със сърби /повече са и от гърците/, после македонци, българи, тук-таме румънци, поляци и унгарци, има "за цвят и някоя по-западна кола - DE, FR, I...ама се броят на пръсти ...това за днес ....
и поздрав за цялата тумба от слънчев Тасос

# 306
  • София
Капарирахме тук:
http://www.christin.gr/_english/fotos.html
http://www.reservationseurope.com/hotel/greece/thassos/christin- … nd-bungalows.html
Моля за някакви отзиви, ако някой е ходил. За средата на август сме.
Апартамент "Тип В"- така ги водят- две спални с всекидневна, в която има кухненско оборудване, два балкона. Пояснявам, т.к. имат и "тип А". Та ако имате отзиви за нашето нещо, моля пишете.
Децата от сега се радват на таралежите.    Laughing

Джуди , ми то ясно е описана разликата: 1.Apart type A has one sleeping room with two beds and separate sitting room with two additional beds capacity three adults or two adults and two children

2.Apart Type B two separate rooms and separate sitting room capacity 4- personnes.

Според мен даже В е по-добре , защото се спи в отделни стаи... Не съм веща в апартаментите, но смятам, че за Тасос съм- гледам, че търсиш вЛименария- това е столицата,там всъщност е пристанището, макар и неголямо.Аз лично предпочитампо-малките населени места- тоест всичко освен Лименария, Пефкари и Потос. Това, което не ме приврлича в Лименария , освен размерът, е ипристанището, от едната страна и ма и нефрена сонда- не съм наясно точно дали има значение,вероятно е достатъчно обезпасено от към замърсявануе, но все пак...Това е личното мимнение, но все пак е важно какво вие търсите...Ако е повече ресторанти, магазини и забавления - Лименария не е лош избор...И нещо офф топик, че не съм влизала скоро в четвъртокласничката тема - Дани влезе в СМГ, много съм щастлива, и не е с 32 точки Wink

Последна редакция: сб, 03 юли 2010, 17:42 от Енита

# 307
Момичта, кажете по-конкретно за цените на двойни стаи или студио(за двама) в това китно местенце   bouquet
Разбрах,че е на около 400 км. от София. Цената на ферибота каква е за лек автомобил.
Благодаря!

# 308
Енита, разликата между двата типа я прочетох преди да резервираме. Интересуват ме лични впечатления и съвети. Ние не сме търсили определено населено място. Изискванията ни са просто за две спални с всекидневна, т.к. сме четири души и не можем да спим в една, а искаме отделна кухня с диван, извън спалните. Не ни е проблем и отдалечеността от плажа въобще.
Параход, ще потърся в тази тема какво точно за тях си писала, понеже пуснах общо търсачка в гугъла и не съм попадала на конкретика, каквато ми трябва. Вие къде се хранехте? Плаж кой препоръчваш? В градината на вилите какво можеш да ползваш? Има ли наблизо пързалки и люлки за малкото хлапе? Паркинг разбрах, че имало от сайтовете. Развлечения в близост до половин час път пеша? /не в близост- вече видяхме, с колата сме, не е проблем за тях/. Медицинска помощ там в близост, аптеки?
*2K* , нещо повечко?  Grinning
Ох, Енита, сега прочетох и аз да офф-на- честито!   Laughing Най- вече, че не сте от тези, със 32-те точки.  Wink

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 10:58 от Judy

# 309
Джуди, аз не съм отсядала там, но съм разглеждала студиата и двора - това писах и в предишните коментари.
Комплексът е съвсем в центъра на Потос, доста е оживено. Паркинг има, но не знам дали ще е достатъчен, ако всички студиа са пълни. Не мога да си спомня дали имаше люлки в самия двор на Кристин (сега в Торони, където бяхме, имаше в почти всяка къща преносими домашни люлки и пързалки за децата на туристите). Иначе има барбекю и едни беседки, където можеш да си хапваш и пийваш на теферич.
Част от апартаментите са в масивна сграда - на 2-3 етажа, и отделно тип бунгала с веранда. Не разбрах вашият от кои е.

Кристин е непосредствено до брега, но там, където се излиза от техния двор, няма плаж!!!
Иначе плажът на Потос не е особено хубав - най-близкият добър е Пефкари - 1-2 км на запад. Малко по-далеч в другата посока Псилиамос, Алики и Парадайз.

За кръчми препоръчвам да се разходите до Теологос в планината (на 10 км във вътрешността), иначе в самия Потос има голямо многообразие (но и ужасно много туристи и това неминуемо се отразява на отношението в ресторантите) - в последното ресторантче на алеята покрай плажната ивица си спомням че имаше хубава прясна риба и супи, май го държаха албанци. Аз лично харесвам повече заведенията в Лименария.

Аптеки има и в Потос, и в Лименария (на около 3-4 км),  медицинска помощ също със сигурност поне в едното - за щастие не сме ползвали. Там, където ще сте, е доста цивилизовано, не сте сред затънтените селца на Тасос - не се тревожи за тези неща.
В Тасос практически всичко е на половин час с кола - шосето, което обикаля острова , е 100 км. Но има много завои - особено в северната част. Като идвате от ферибота в Лименас към Потос, вземете по-добре пътя по западния бряг - през Скала Принос, малко по-поносим е в това отношение и малко по-кратък.

Енита се е пообъркала в поста си - столицата е Лименас, на северния бряг, където акостират фериботите, а Лименария е вторият по-големина град, диаметрално противоположно на юг.
За неориентираните - карта тук

На въпросите на Ради - 30-40 евро студио за двама, може би юли и август да са малко по-скъпи (ние ходим юни и септември). Фериботът за кола е 26 евро от Кавала (миналата година), от Керамоти е по-евтин сигурно. Има значение и размерът на колата - ако сте с джип или нещо подобно, е по-скъпо.

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 13:23 от Параход

# 310
Параходче,благодаря ти за ориентира!   bouquet
Тази цена ме устройва.На мен ми казаха хора,които са ходили,че ако отидем на място,също имаме шанс да намерим нещо хубаво. Мен ме притеснява да "не изгърмим" с предварителна резервация и да се окаже фантом.
Ти кои селища препоръчваш - плаж близо и да има тук-таме някое заведение, и поне място за разходки?
Вие как правите резервация,ако имате координати и не ви затруднявам,може да ми пратите линк на лични.
Благодаря!

# 311
  • София
Параход е права, писах за Лименас,сори, Джуди, доста съм разсеяна...
За кръмите на Теологос съм напълно съгласна- в планината е,готвят предимно агнешко, ярешко,но селото е старата столица на острова, изключително живописно и си струва да се посети... Отдалечено е, в планината, не смятам, че може ад се отиде просто само за хапване, но всъщност зависи от това доколко обичате де пътувате и как са децата с пътуването...
Аз ен харесах плажа нито на Потос, нито на Пефкари, но като сте с колаи не ви притесняват разстоянията, може да опитате плажа на Алики-малък, но по-безлюден, Парадайз бийч, също не голям,  на Голдън Бийч (по-оживен, но пък много широк и с хубав пясък).
Медицински пункт има в Лименария, даже и столатолог, за Потос не знам, наши приятели ползваха такъв и  в Панагия, което близо до Лименас. За останалото- не мога да съм полезна, а и гледам, че имаш съвети. При всички случаи гледайте да се разходите из острова, сама ще направиш разлика между населените места и типа почивка, която предлагат...Приятно!

# 312
Благодарна съм за всяка информация. Параход, ще послушам съвета ти да минем през западната част на път за Потос. Иначе за апартаментите не знам дали сме в отделно бунгало или в голямата постройка, знам само, че сме "тип В", имало паркинг за автомобилите и възможност за хранене под лозички на маса.   Laughing Самият собственик /а и на сайта/ пише, че плажът, най- близкият, е на 50-60 м. от базата, а под нея е също директно излаз на морето, но със скали.
Енита, не е проблем, не си ме объркала, аз знам къде е Лименас, ходили сме със съпруга ми. Просто не искахме северната част само, искахме да сме на юг или на изток и най- вече да си намерим апартамент за четиримата. 
Привърженици сме на планината, нищо че отиваме на морска почивка и със сигурност ще посетим Теологос, предполагам не еднократно. Ще изберем и плаж, не го искаме населен, да става за плуване, че хлапетата обожават да плуват. Пък то и ние- стига да е топла водата.

# 313
Има ли наблизо пързалки и люлки за малкото хлапе? ....... Медицинска помощ там в близост, аптеки?
*2K* , нещо повечко?  Grinning
....
само кажи какво по-точно те интересува и ще се опитам да отговаря или да погледна....ние сме тук до петък...засега сме стигали - пеш само до Потос, че мъжа ми не иска да види колата  Joy но утре мислим да пробваме плажа Псили Амос, и може би вечерта да отскочим до Лименария и фабриката за бижута... newsm78
иначе на 2-та въпроса - пързалки и люлки има в началото на Потос /откъм Пефкари/ а малко по-надолу има и мед.пункт ...и 2те са близо до ст.Кристин, аптека също мернах някъде из Потос, в Пефкари има едно заградено място с люлки, пързалки, батут и мн.други игри - но е 4 Е на ден  Rolling Eyes
друго не се сещам ...а и малкия дава зор да гледа филмче на ПС-то...така, че изчезвам, някой ако има въпроси да свирка, стига да мога ще отговарям  Peace

# 314
Ако знаете как съжалявам че не успяхме да се организираме за Тасос , а останахме на нашето море - такъв студ и дъжд не е било никога до сега (за периода 22.06 - 28.06 става дума).
И между другото да питам малко дете 4 годишно може ли да премине с двмата си родители гръцката граница без паспорт?

Общи условия

Активация на акаунт