Остров Тасос (3)

• 197 169
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • в обкръжаващия ме хаос
*2K*, ще стискам палци вс да е ок. Бяхме с намерение да резервираме нещо за края на август и началото на септември, ако ни се провали ходенето, заради стачките няма да имаме вече алтернатива за почивка на нашето море.  Но най-голямото ни притеснение е разбира се за децата,  както писах по-горе едното е на 2 год., а другото на 7 год. , ако се разболеят (особено нещо стомашно-чревно, не дай си Боже и по-сериозно) и не може да се приберем ще бъде  много лошо. Ами ако спрат зареждането на бензин по бензиностанциите или пък затворят някое КПП  Mr. Green.

# 286
Сега се връщаме от дълъг уикенд на Халкидики, всичко е спокойно.
Времето беше чудесно, слънчево, температура на водата - 27 градуса.
Голямо нашествие на сърби  Stop Laughing

# 287
Минди, плажът Кинира е сравнително близо до Лименас  - трябва да тръгнете в посока на часовниковата стрелка . Подходящ е за малки деца. Малко преди селцето Кинира плажът е с камъчета, там май е пясъчен !?

Цитат
Кинира е малко селище в източната част на Тасос. Местността, в която е разположено, е известна още от древността и се споменава в текстове на Херодот като "Кинира". Според преданията, в местността, която днес се нарича "Лутро", на път за Коринт се е изкъпала хетерата Леда. Именно в тази местност на Тасос са се намирали прочутите златни рудници на острова. Има останки от византийски бани, както и от старохристиянска базилика. Близо до Кинира се на намира известният плаж Парадисос.

Момичета, намерих чудесен сайт за българи!!!
Ето го и него , всичко е на български : http://www.thassos-info.com/thassos_greece_description_bg.html

# 288
*2K* , приятна почивка, да си изкарате чудесно!  Като се върнеш очакваме подробен репортаж . smile3508
Според www.zoover.co.uk , минималните температури за днес са 18 , а максималните 27  °C  .

Ето какво открих тук http://www.thassos-info.com/thassos_greece_beaches_bg.html :
  Внимание: По-голямата част от морското дъно край бреговете на Тасос е покрито с камъни или осеяно с ръбести скали. Има много морски таралежи, така че си купете специални обувки за влизане в морето. Има и доста пчели и оси, които охотно жилят всеки, дръзнал да наруши спокойствието им. Ето защо, бъдете нащрек! Внимавайте също за змии край плажа.

# 289
Искам да попитам ходилите- по какъв начин резервирахте? Аз контактувам директно с мястото, където сме харесали и сега сме на етап 30% заплащане на сумата /аванс/. Имало ли е проблеми и по какъв начин процедирахте при плащането?

# 290
*2K* , приятна почивка, да си изкарате чудесно!  Като се върнеш очакваме подробен репортаж . smile3508
Според www.zoover.co.uk , минималните температури за днес са 18 , а максималните 27  °C  .

Ето какво открих тук http://www.thassos-info.com/thassos_greece_beaches_bg.html :
  Внимание: По-голямата част от морското дъно край бреговете на Тасос е покрито с камъни или осеяно с ръбести скали. Има много морски таралежи, така че си купете специални обувки за влизане в морето. Има и доста пчели и оси, които охотно жилят всеки, дръзнал да наруши спокойствието им. Ето защо, бъдете нащрек! Внимавайте също за змии край плажа.
Леле, почти се отказах да ходя на Тасос покрай това инфо, особено змиите... Така ли е наистина и кои плажове имат камъни и кои не. Нека който е ходил да сподели Praynig
*2K* моля те сподели имало ли е проблеми покрай стачката в Гърция и въобще всякакво инфо за плажовете и градчетата ще са от полза. Ние мислим да резервираме в последния момент чрез интренет, пък каквото стане. Тези змии сериозно ме притесниха, а и всякакви гадини въобще не мога да понасям ooooh!

# 291
  • в обкръжаващия ме хаос
taiti2, спокойно. Опасност от таралежи има по каменистите плажове. Мога да кажа, че трите плажа, които посетихме - Голдън бийч, Парадайз бийч и Алики, таралежи нямаше. Аква обувки продават навсякъде и цените бяха като тук, та даже и по евтини. Септември миналата година нямаше и оси, иначе и за тях бяхме предупредени, че нападат само, ако ги закачаш, иначе спокойно си летели.
Приятна почивка на К2 и семейството й, стискам палци  ферибота да работи.
Judy, ние по сащия начин. Харесахме си студио от интернет писахме им, дори и капаро не искаха хората, бяха супер мили -   http://www.studios-corali.gr/ Направо ще се изям, че тази година си оставаме тук, още не мога да го преглътна Mr. Green

# 292
При нас някои искат, други- не. Харесали сме вили с капаро и затова питам как се практикува, когато има такова изискване.
Трябва да резервираме довечера. Толкова неща харесахме, а не можем да идем на всичките, за жалост.  Laughing

# 293
  • София
Judy
Ние ходим от 5 години на Тасос, обикномено плащаме около 15-20% предварително
Върнахме се вчера, тръгнахме на 20 ти. Няма стачка на фериботите, спокойно, ние взимаме от Керамоти , и двете фирми, които превозват, работят.

# 294
И ние планираме отправна точка от Керамоти. Притеснявам се, защото ще сме с децата, а когато сме ходили, сме били само двамата. Ще ми мине де /притеснението/.   Laughing

# 295
здравейте момичета, мерси за пожеланията
ние вече сме на острова, стигнахме благополучно без никакви проблеми, всичко е повече от спокойно
засега нямам още много впечатления, а и нета е доста зле в момента, така, че обещавам утре повече подробности от мястото ;о)

# 296
taiti2 , змии и морски таралежи ходят по камъните и скалите . Такам ... по тази логика би трябвало да има в Алики , при хотел Александра Бийч и при Макриамос - но в краищата . В Потос също имаше, но в края - където има камъни - имаше по 10-15 таралежа на камък  Rolling Eyes Това е около "кея" там, направо се притеснявах да не падна като ги гледах  Embarassed . Оси и пчели има края на юли, началото на август. Основно тогава . Това е един от начините за прехрана на местните - имат кошери . Чувала съм за охапвания от района на Лименас, явно там се оказва сериозен проблем . Но пък плажът не е хубав  Rolling Eyes .

# 297
благодаря ви, момичета, малко се успокоих  bouquet
*2K* приятна почивка Hug

# 298
  • София
Спрете да се притеснявате, това е излишно- пчелите и таралежите СА част от историята  и чарът на Тасос, невъзможно е да има острова с този чар без тях. Ние ходим вече6 или 7 години в края на юни и тогава също има пчели, но не са ни хапали, има и таралежи,но те се ВИЖДАТ . Има риби, при чието ухапване трябва да се бие инжекция, но има лекари и центрове, и те си знаят работата, и това се е случвало с човек от компанията ни.Такива рискове има на много места, но ако пчелите всяват ужас у вас, може би път това не е "вашето" място.

# 299
То било много хубавао там! Защо до сега не съм била информирана? Направо приказка!
Вчера се върнахме от Макриамос. Разкош! Таралежи имаше само от дясно на самите скали. Оси видях две- три  по време на закуска, дойдоха да проверят какво ям. Змии не съм видяла, но на нашето море съм виждала.
Много  красиво. М-н-о-г-о!

Общи условия

Активация на акаунт