Остров Тасос (3)

• 196 900
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Ние бяхме юни месец и студио Мария беше 35 E, предполагам и септември ще е толкова, а може и по-малко.
Апартаменти Елегия са по-скъпи, май беше 50 Е, но не съм много сигурна, ходихме преди 2 години.
Най-добре попитайте за цените, веднага отговарят.

# 646
Ние бяхме при Мария в края на май и също струваше 35Е. До плажа е далеч без кола, но пък мястото много ни хареса.

# 647
  • София
Здравейте!

Влизам в темата с пресни спомени от Тасос. По ваши препоръки избрахме да почиваме там, но се организирахме в последния момент и тръгнахме без резервация. Още по пътя се обадихме на едно-две места, все нямаше свободни стаи. При третото обаждане ни се усмихна щастието, защото се оказа, че в /довечера ще допълня името Embarassed/ има една свободна стая. Нямам идея колко бяха звездите - с добре поддържана градина, голям ареал, басейн, в близост до къмпинга и съответно до плажа. Стаите бяха мънички, баните - още по-малки, но като цяло със сравнително ново обзавеждане. Хотелът бе пълен с гърци, чехи и словаци. В последната вечер се появиха и българи. Чистеше една българка, но въпреки това като най-голям минус за хотела отчитам хигиената. За това удоволствие заплатихме 75 евро на стая.

Както и да е, в момента, в който се освободи студио в Корали, веднага се преместихме. Очаровани сме - просторно, прохладно, ново, чисто, любезни собственици /и родителите, и синът им/. При желание от ваша страна мога да публикувам и снимки, но дори не е необходимо, защото сайтът им дава пълна представа за действителността.

Ходехме си на плаж пред хотел Александрия, обиколихме и другите плажове, разбира се. Хареса ни и този пред Гранд бийч хотел до фабриката за бижута /там е с консумация/.

Вечеряхме къде ли не, само морски дарове. Кухнята ни хареса, цените - също. Навсякъде знаеха английски, някакъв елементарен български също, да не говорим колко българи-сервитьори срещнахме.

При първа възможност ще кача снимки.

За чудесната си почивка съм благодарна предимно на пишещите тук, които не спестиха време и усилия да публикуват отзивите си.   bouquet

# 648
  • София
Здравейте,
И аз се включвам с актуална информация от Тасос и по-точно Потос. Настанили сме се в http://www.aventura-apartments.gr/ и сме доволни. Апартаментите са съвсем близо до главната улица и съответно до плажа. Ние сме с приятели и ходим на различни плажове през деня с колата. Вчера реално обиколихме целия остров  Crazy  Бяхме до "великия" мраморен плаж  Wink Наистина е готино, но беше пълноооооооооооо. По едно време дойдоха и две корабчета, от които слязоха много хора и останаха в залива около 30-45 мин. Не обичам подобна лудница  ooooh!
Потос е пълен основно с румънци и сърби, има малко българи.
Приятно изкарване на всички, които са планирали да посетят острова  Hug

# 649
Здравейте и аз ще се включа с пресни новини от Тасос!!!  Peace
Ние бяхме в http://www.studios-corali.gr/. Много сме доволни от пребиваването си там. Хората са много мили и отзивчиви, чистиха всеки ден и през ден сменяха чаршафи и хавлиени кърпи.
Ходихме на плаж на едно кафенце  Cielo, където 6 евро ти струва чадър, 2 шезлонга и две фрапета( които ти идват с 2 минерални води). Общо взето на нас плажа ни хареса с тази част която се води Хриси Амудия. Там плажната ивица е най-широка и плажа е изцяло пясъчен. Морето е плитко и без грам камъни.

Две от вечерите бяхме на ресторант. Едната в Федра а другата в Капитан. Федра ни спечели с обслужване, цени, обстановка и кухня. Заведенията са много и няма как да се обиколят всички.

Посетихме Салиара (Мраморния плаж).. от там съм безкрайно очарована..просто с думи няма как да се опише тази красота Heart Eyes.., но снимков материал ще кача по-нататък. Blush

Гьола също е едно незабравимо приключение за мен, прехода е не е много дълъг като разстояние,  но имайки предвид пресечения терен през който се минава отнема доста време. и задължително трябва да си с удобни обувки и с шапка, за да не припаднеш по пътя. Няма грам сянка само гол чукар  Laughing

Бяхме и на плажа на Алики. Там е уникална красота малко заливче бистра спокойна водичка като тепсиика. Единствения недостатък е че плажната ивица е малка и не много широка и се препълва много бързо. На мен не ми допадна поради тази причина.

ох много има да пиша но ме заболяха пръстите  Laughing

Някой ако го интересува нещо по-специално да пита  Wink

# 650
Здравейте ,другата седмица заминавеме за Тасос .Може ли да ми обясните къде точно се намира Гъола и как се стига до него ?В коя част на острова е?Ако може и снимки ще съммного благодарна.

# 651
  • София
BuBitoo да попитам в Корали има ли двор с барбекю? И много ли е отдалечено? Предполагам само с кола сте се ходили навсякъде?

# 652
BuBitoo да попитам в Корали има ли двор с барбекю? И много ли е отдалечено? Предполагам само с кола сте се ходили навсякъде?

anisunshine, Корали няма външно барбекю, приземните апартаменти има градинка и там може да си занесете скара ако желаете, никои няма да ви направи забележка, хората които работят там и собствениците са много мили. В момента цената на Корали е 35 евро на вечер. Simple Smile

Здравейте ,другата седмица заминавеме за Тасос .Може ли да ми обясните къде точно се намира Гъола и как се стига до него ?В коя част на острова е?Ако може и снимки ще съммного благодарна.

Попринцип до Гьола се стига по един черен път  спира се на едно широко място и от там надолу се ходи пеша по пътека като се следва означения на скалите.Немога да ти обесня точно къде трябва да спрете няма табела или някакъв знак. Ние спряхме на пътя горе после пеша сме ходили  доста време напълно на сляпо докато стигнем до този паркинг и от там да хванем пътеката за гьола.

от това по-добро обяснение незнам  как да дам Wink Peace

# 653
  • софия
За първи път пиша в темичката Ви. Разбира се намерих много полезни неща.
Ще се ардвам ако може да ми споделите малко повече за Rachoni Resort 3*, някой дали е ходил ,на хубаво място ли е.
По принцип се каним около 22.09. да ходим 10 човека, 5 семейства. Но едни искат да се наеме къща с двор и барбекю, а други- хотел със закуска и вечеря.
Та примем всякакви идеи( може и за изпитаn хотел HB или къща, която би ни устроила). Peace

# 654
Днес направихме резервация за студио в Amaryllis studios на Тасос.

А дали можеш да споделиш за цената на студията. Търсих в сайта, но не открих инфо.

Зарибихте ме за Тасос и сега избирам варианти за 22 септември. Дали не е късно  newsm78

Привет от Тасос,
днес ни е последния ден на Тасос - в Amaryllis studios
Цената е 50 евро на вечер
За всички които тръгват към Тасос - горещоооооооооооо ги препоръчвам. Прекрасна обстановка. Големи стаи, чисто и хубаво обзавеждане. Големи и прекрасни тераси. На 2 минути от плажа.
Плажа е невероятен. Хубав и ситен пясъх. Супер за деца. Не е пренаселен. Между другото има много англичани.
Шезлонги и чадър струват 5 евро. Това е непосредствено до чадърите на Александър голд хотела.
Изкарахме най-страхотната и приятна почивка от много време насам.
И то благодарение и на Смърфиетка   bouquet
Тя ги препоръча и съм и безкрайно благодарна.
Около нашите студия има и още много хубави и прекрасни стурия и апартаменти.
На всички пожелавам прекрасна почивка и много слънчеви дни   bouquet

# 655
  • софия
kalina i stani , сега ги разгледах студиата. наистина изглеждат много добре и мисля, че ще ни устройват, групата от 5 семейства. На снимките се вижда барбекю и голяма маса, нали така?
Сега пратих е- мейл, дано имат свободни места.
Може ли повечко инфо относно цените за ферибота, от вчера все не ми се отравя сайта. И още един въпрос- има ли хранителен магазин наблизо...?
Благодаря! Поздрави на Тасос...  bouquet

# 656
20E на автомобил + 3Е на човек. Но май за шофьора таксата е в тези 20.  newsm78
Калина, а  цената на апартамента каква е и дали знаеш с колко стаи е? Трябва ни нещо с две отделни спални близо до плажа.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2011, 14:55 от vilian

# 657
20E на автомобил + 3Е на човек. Но май за шофьора таксата е в тези 20.  newsm78
Калина, а  цената на апартамента каква е и дали знаеш с колко стаи е? Трябва ни нещо с две отделни спални близо до плажа.
Цените за автомобилите се определят от дължината на автомобила, но тя е или 17 или 20 евро. на човек е 3 евро. Апартамента е с две стаи а студиото е една ама доста голяма с отделни легла за децата. Много са големи и просторни. Не се притеснявай изключително удобно и практично е всичко вкл. и кухничката. Терасите са големи и много удобни за хранене. Плажа е буквално на 2 минути.

kalina i stani , сега ги разгледах студиата. наистина изглеждат много добре и мисля, че ще ни устройват, групата от 5 семейства. На снимките се вижда барбекю и голяма маса, нали така?
Сега пратих е- мейл, дано имат свободни места.
Може ли повечко инфо относно цените за ферибота, от вчера все не ми се отравя сайта. И още един въпрос- има ли хранителен магазин наблизо...?
Благодаря! Поздрави на Тасос...  bouquet

Да има барбекю с голяма маса. Ние не сме го използвали, но други семейства си го ползваха.
Хранителни магазини има много наоколо и са много добре заредени и на цени почти колкото в България та и по добри. Освен това сутрин продават всякакви закуски. Има им много ресторантчета и таверни точно срещу входа на къмпинга, който е съвсем наблизо. Цените са супер нормални

Имайте предвид, че едните студия се казват Амарилис, а точно до тях са абсолютно същите като разположение и се казват Авра - ето сайта http://www.avra-studios.gr/
Мисля, че собственичките са две сестри, ама не съм сигурна. Двете постройка са абсолютно едни и същи - може би има малка разлика в обзавеждането. Ако в едното няма места, пробвайте в другото.

Ако имате въпроси съм насреща  Peace

# 658
  • софия
kalina i stani ,много благодаря за изчерпателната информация.
И в двете има по 2,3 студиа и трябва да сме разделени.
Студиа Горгона и те са там. Добре изглеждат...И има за всички ни място.
А дали мобе да ни кажете и къде си заслъжава да отидем на острова? Heart Eyes

# 659
kalina i stani ,много благодаря за изчерпателната информация.
И в двете има по 2,3 студиа и трябва да сме разделени.
Студиа Горгона и те са там. Добре изглеждат...И има за всички ни място.
А дали мобе да ни кажете и къде си заслъжава да отидем на острова? Heart Eyes

Те също са много хубави студиа, но са с по-малки тераски
Това, че ще сте в двете сгради няма никакво значение, защото те са с общ двор и са една до друга

Приятно изкарване и много слънчеви дни   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт