Нещо странно?

• 4 417
  • 25
  •   1
Отговори
Над София в момента лети ято от хиляди гарги или врани. Не съм виждал такова нещо. Някой има ли идея на какво се дължи?

# 1
  • Варна
Не, но направи снимки. Mr. Green

# 2
Отлетяха нейде.

# 3
За мен не е странна гледка. Ятото живее някъде из Западния парк и редовно при по-хубаво време вечер по залез летят из квартала - ползват покрива на съседния блок за почивка и продължават. След няколко кръгчета си се прибират към парка. Може да са си удължили вчера маршрута, покрай необичайните за сезона температури.

# 4
Абе, и на теб да ти гърмят цяла нощ, и ти ще хвръкнеш замаяно...  Laughing

# 5
  • Талант на 2012,2013 г.
http://vbox7.com/play:215624bcsmile3503

Зимуват в парка Боримечката. И "тормозят" района от кварталите: Красна Поляна, Илинден, разсадника, Западен парк и Света троица. Преминават от парка над блоковете към Западния парк - това им е вид преход, до пролетта.  tooth

# 6
Не бяха идвали при нас  Simple Smile

# 7
Над София в момента лети ято от хиляди гарги или врани. Не съм виждал такова нещо. Някой има ли идея на какво се дължи?
  FlashForward.

# 8
За мен не е странна гледка. Ятото живее някъде из Западния парк и редовно при по-хубаво време вечер по залез летят из квартала - ползват покрива на съседния блок за почивка и продължават. След няколко кръгчета си се прибират към парка. Може да са си удължили вчера маршрута, покрай необичайните за сезона температури.
И покрай нас прелитат всяка вечер. В началото се стрясках, сега се радвам. Живинка някаква, аман от тоя бетон.

# 9
  • София
  Най-редовно си летят над нас, но кацат на отсрещен блок.Така е вече две години.Много летят преди разваляне на времето.А преди да завали, накацват по земята.

За много години!

# 10
... И покрай нас прелитат всяка вечер. В началото се стрясках, сега се радвам. Живинка някаква, аман от тоя бетон.

И аз им се радвам.
А даже скоро и малко соколче видяхме с половинката близо до парка. Хубаво е, че има птици - значи не сме още затънали до такава степен в мръсотия. Има шанс и за хората все още /нали птиците са с по-бърз метаболизъм и при отровни изпарения и подобни първи биха измрели/.

# 11
  • София

Цитат
Над София в момента лети ято от хиляди гарги или врани.

Гарванът си е гарван, а враната – врана!

Гарванът не е самецът на враната и враната не е самката на гарвана. Установих, че в съзнанието на много иначе образовани хора е залегнало убеждението, че гарванът и враната са съпружеска двойка. Нищо подобно!

Гарванът и враната са два напълно различни вида. Черната врана никога не свива гнезда, пие чуждите яйца и унищожава малките фазанчета, зайчета и др. Докато гарванът с готовност се заселва в градовете и най-често живее на колонии, където се държи доста шумно и предизвикателно. Но пък обитават едни и същи територии....
   Наскоро швейцарците ни нарекоха „зловещи гарвани”. Ако трябва да погледнем нещата през призмата на зоологията, това до известна степен е вярно. Живеем в градовете и подобно на гарваните живеем доста шумно, но това се дължи на балканския ни нрав. Но пък по-добре да ни наричат гарвани, отколкото врани. Черните врани по нрав наподобяват ромите – крадат и причиняват доста вреди на всичко, до което се докопат. И пак подобно на гарваните и враните, българи и роми обитават една и съща територия.

Източник:http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=10805

# 12
И аз допсускам, че може да е заради пиратките. Повечето животни, включително и аз, се плашат.

# 13
Абе, и на теб да ти гърмят цяла нощ, и ти ще хвръкнеш замаяно...  Laughing
Joy Joy Joy

# 14

Общи условия

Активация на акаунт