Отговори
# 105
Етка, мерси, ние също сме на Фенобарбитал и глюкоза, че моя Иванчо пие и не отказва нито вода нито глюкоза, на едно пиене може и 50 мл да изгълта  Wink
Ние също сме на 6 януари на консултация и ваксина.
Ще чакам снимки с нетърпение, твойта фотографка случайно бях попаднала на нейни снимки в нета и просто са уникални а дъщеричката и е малък бонбон  Heart Eyes

# 106
Вече се продава свободно инфакол по аптеките -в ремедиума струва 6,58. От вчера го почнахме и като че ли има някакъв ефект,поне се оправи запека ,че от еспумизана беше станало нещо страшно.
продава се, но не е британския, някакво подобие е. И на мен ми го предлагаха в аптеката, но е холандски, друг е. Аз лично си поръчах от кралството и си го чакам утре да е тук. Ще го пробваме и ще докладвам, иначе еспумизана действа горе-долу, но много се напъва докато пръцне

# 107
Ласи, пропусна по въпроса за чурките да кажеш две думи, душата  Grinning

Да, бе аз пък по най-важния въпрос пропущих да се изкажа Laughing
Честно казано, не знам и какво да кажа - мен са ме учили, че трябва от самото начало лека полека да се забелва. Особено уролозите  и детските хирурзи много държат на този акт, защото после те обират последствията от ненавременното забелване. Аз съм виждала в урологията възрастни мъже с такъв нерешен проблем - хич не е приятна картината, пък за тях преживяването е  Sick
Освен това има опасност когато младежите започнат да си опознават тялото след 2-3 години да си предизвикат заклещване - е там драмата е голяма!
Да не говорим пък за опасноста от инфекции.
В последните години обаче излезе модата да не се пипат мъжките достойства - логика има и там, тъй че честно казано се чудя newsm78
Но като, че ли клоня все пак към постепенното и ненасилствено забелване - бавно и полека по време на баня. Когато  стане-стане - бърза работа нямаме Laughing  Против съм обаче зверската намеса, която доста педиатри практикуват. Ако има проблем - да се търси д.хирург или уролог, който да реши проблемата.

За Шейново и стафилококите - аз минах по тоя път! Точно с една пъпка на дупето, която прерастна в абсцес и го цепихме в детската хирургия. Там бяха категорични, че е шейновска придобивка - имали ги често. Появява се късно, не е задължително още в болницата.
Катрин, трябва обаче някой д-р да го види, за да ти каже дали е такъв проблема или е реакция от памперса.

Инфакола ич не действаше на Ема и сега не съм го поръчвала. Чакам тия дни да ми донесат прехваления Лефакс от Германия - да го видим и него как ще се представи. Дотогава сме на Колийф, дотук той ми е фаворит в антиколиковата надпревара.

За големите деца- Ема я спрях от ясла само за една седмица и смятам като е здрава да си ходи.

Етааа, чакам и аз снимки да гледам Peace

# 108
Ха добър ви вечер!
За пишките-Коката го почнах от 40тия ден.Малко по малко в коритото докато беше насапунисан и до към 6тия месец бях приключила вече.Тогава педито искаше тя да я отравя,ама като знам как дърпат изведнъж Naughty
Водата-за АМ я преварявам,ако е от чешмата иначе давам от една на Хип,нея само я затоплям.
АМ-знам че повече от 1 час не трябва да престоява,ако Комаркова не си изяде всичко и започне да надава вой правя ново.
Колики-май май нямаме,но аз й слагам в АМ една две капки Еспумизан за всеки случай или по-скоро за да падне пяната,нали от там са коликите уж?!
За контрацепцията-се вълнувам и аз живо,изпълних си плана.Мислех за една спирала да сложа,имало една която не се сваляла 5год.не можах да й запомня името но ми звучеше като КОПЪРКА  Joy JoyПриятелката ми е с такава та ще видим,най вероятно така ще направя.
Зузи-Коката от утре е на градина и на мен не ми се искаше да го пускам,ама много бой яде милия.Ако не стане на неговата се тръшка по земята ,отговаря ни,иска само на компа да стои направо е кошмарно.Затова утре леви леви и на градината тън мън да няма,че мама е свършила розовите хапченца и малко е зла Whistling
Пъпки-Комарка няма,но пък за сметка на това Коката беше като пубер направо.Едни такива ситни с гнойни връхчета и ако се спукаше до нея веднага излизаше нова ooooh!.Туширах го с "Пиоктанин",а ако и от него не минаваше мажех с "Адвантан",но не го препоръчвам да се взима без лекарско предписание защото е кортико-нещо си.Пак казвам на мен ми го предписа лекар.Но за Пиоктанина мисля че няма страшно,той се ползва и в болницата с него тушират пъпчетата.Абе я Ласи да каже по-научно му че аз едно го обясних ooooh!.

Сега да питам аз- утре Дари става на два месеца и се замислих за соковете,имам в предвид да изцедя една ябълка и морков и да давам.Сега да не ме линчувате Joy просто питам какво ви е мнението???С батко й тази процедура я почнах още на 40тия ден,дадох му сок от диня.После ябълка и морков.Я си кажете мнението МОЛЯ Praynig.Има такава тема,но там всички не ти казват нещо конкретно ами се нахвърлят като кокошки една на друга и нещо не ми е комфортно Stop
Отивам да къпя челядта
Лека ви

# 109
За много години, мами и бебевозки... Да сте здрави и усмихнати през цялата година  Peace
Честита първа тeма в Родени!!! Дано тази и всички следващи теми са изпълнени с благи мигове, чудни спомени и добри новини  Sunglasses
Честити месечинки и 40-дни на бебоците, да са здравички всички...
Снимките на бебетата са мнооооого драги  Heart Eyes

Aluin, радвам се, че Веда е по-добре! Дано в най-скоро време да сте си тримцата вкъщи... Hug
Rumito, самоедчето е супер бонбон, искам и ааааааааааааааааааз  Crossing Arms

За пъпчиците гледам говорите- Ели имаше към 7-8 ден, но и минаха за ден-два...Но попитах педи и тя ни изписа Калциеви капки (дават се преди хранене) ако отново се появят...Но не е имала оттогава...
За разходките- на 01.01 за сефте излизахме- при бабите на баница с късмети...иначе всеки ден я изкарвам на терасата, и си отпира да спи по 30-40 минути там...От вчера времето е кофти и ще се разминем тези дни с нова разходка  Cry
За коликите...има рядко, но качествено...Междувременно от 10 дни пия нейния чай от коръп на ХИП по 1-2 пъти на ден...и досега е имала 1-2 дни колики, които тушираме моментално със сешоара... Тази методика я прихванах от братовчедка ми, която пи чай от копър и сина и не страдаше от колики...може и да е съвпадение, но пласебото бачка  Rolling Eyes
За приготвеното АМ, в болницата педито ни каза, че е годно до 30 минути!!!
За водата- педи каза, че не е нужно да се дава щом кърмя...изключай случаите на температура, диария и летни горещини... бабите ме линчуват за недаването на вода, ама хич не ми дреме!

Сега и аз да питам – от кога замисляте да слагате бебоците на активните гимнастики? На повечето пише 0+, днес даже сглобих нашата, но все още съм в чуденка???

# 110
  • София
...
Сега да питам аз- утре Дари става на два месеца и се замислих за соковете,имам в предвид да изцедя една ябълка и морков и да давам.Сега да не ме линчувате Joy просто питам какво ви е мнението???С батко й тази процедура я почнах още на 40тия ден,дадох му сок от диня.После ябълка и морков.Я си кажете мнението МОЛЯ Praynig.Има такава тема,но там всички не ти казват нещо конкретно ами се нахвърлят като кокошки една на друга и нещо не ми е комфортно Stop
Отивам да къпя челядта
Лека ви

Пепинчето , и аз съм в същата чуденка. С каката процедирах така, така ми каза педиатърката, не съм се и замисляла. Не че съм противник на късното захранване, но Лили е изцяло на АМ, да беше само на кърма- друго е. Мисля, че и този път ще захраня рано, с каката всичко мина като по вода първия път, надявам се и сега да е така.

И аз моля да не бъда линчувана Mr. Green

# 111
  • sofia
Lassi    ползвам Лефакс в момента, вече втора опаковка. Мога да кажа че съм доволна, но при силни колики по-добре действа сешоара. Сега имам и две опаковки Инфакол - видях че активната съставка е една и съща - Симетикон, дори и милиграмите са почти същите.
Едва ли разликата е голяма.

Каката от утре е на градина, изобщо не ми е мъчно - така е по- добре  и за двете. А може да се разболее и без да ходи на градина.

Столчето за кола го ползвам не само в колата, но и в къщи понякога го слагам да спи в него и го местя по стаите. Мисля че му е удобно вътре и уютно.

# 112
  • тук
ей, откакто се обебихме едно кафе няма кой да почерпи  Heart Eyes
ДОБРО УТРО, МОМИЧЕТА! Честит ви първи ден насаме с коликите и дрисъците Wink

# 113
Добро утро, лейдис енд бейбис  Wink
Минавам да почерпя за първата месечинка на Ели  Heart Eyes

Слънчев ден на всички   bouquet

# 114
  • Варна
Добро утро!
Я, да взема отношение по някои въпроси...Първо голяма прегръдка за Aluin и
малката `и принцеса. Радвам се ,че нещата се подобряват, дано скоро сте заедно.
На Дорита, ако още е 2в1 търпение мамче  Hug
И сега за пишките, пак от опит ще пиша, нали са ми шарени децата, какво не
ми се е случвало. С Кико имах големи грижи с този важен мъжки орган. По
тогавашните препоръки трябваше да забелвам пишката на всяко къпане, нещата
долу-горе бяха добре, до към 2 годишна възраст, когато тогавашната педиатърка,
реши, че не се оголва достатъчно главичката и насила го дръпна рязко за да се
ушири уж отвора. Неприятното в случая беше, в следствие на това кожичката се
цепва в страни, става рана и в процеса на заздравяване вместо да отвори, стеснава още
повече, така няколко пъти се повтори тази процедура. Ама и аз куха 20 годишна лейка
хич не ми е дошло на акъла, че тази женица върши глупости. Та проблема се задълбочи.
В крайна сметка в 1 клас го обрязахме и нещата се наредиха. Тогава уролога ми обясни,
че е голяма грешка това с дърпането опъването и пр. издевателства.Та ако имате
притеснения по-добре се посъветвайте със специалист, отколкото да правите нещо
без да сте сигурни че има нужда. повечето материали в нет-а не препоръчват пипане
и мародерстване поне не в ранна възраст.А и момчетата сами се заиграват с пишките, си
та по естествен начин се нареждат нещата.
Вода не давам, пробвах не иска, същото беше с гликозата. Още жълтее ,но не се притеснявам.
Педиатъра ни каза ,че стойности над 600 единици /дано не греша и да се излагам пред Ласи/
са опасни и токсични, при изцяло кърмено бебе над 1 месец физиологичната жълтеница не
представлява опастност.
За соковете от ябълка и прочие зарзават, съм , категорично против. Пак от опит с Калоян, тогава
задължително след 40 ден трябваше да наливаш бебето със сокове. В следствие му се появиха колики
отказваше да суче и пр. дивотии, като мина пак на кърма всичко си дойде на мястото. На Агафия
нищо не давах, чак като започна същинското захранване, опитах със сокове  но пък тя не ги
пиеше, и вода не пиеше btw И да подчертаятова не означава, че на вас ще се случи така,
както всяка ССФ знае всяко дете е различно и различно понася храни процедури и т.н.
Леле олях се с писането... На ортопед сме днес в 17 часа.
mayanka честит ви 1 месец!

# 115
  • София
Здравейте момичета!
Честита нова година! Да донесе много здраве, късмет и щастие на вас, вашите бебчета и вашите семейства!
Честита първа тема в родени 2009!
Честито на всички бебчовци изживяли първия си месец в живота!
Аз да кажа относно пъпчиците - от време на време му се появяват на нашето малко прасенце, но изчезват от само се беси и след ден два се появява нова.
Аз непрекъснато се притеснявам дали се наяжда. Кърма имам много и тече силно, понякога яде има - няма 10 минути и пуска гърдата, като нищо не е в състояние да го накара отново да захапе, друг път яде по 30 минути и чак тогава се отказва. Надявам се, че се наяжда, защото почти на всяко сменяне на памперса е акал, а и спокойно си откарва по 2 и половина, 3 часа до следващото хранене. На 12 януари сме на консултация и тогава ще видим колко е наддал.
Колики почти няма, от два дни вечер, като яде в 10 часа се превива за около десетина минути. Снощи дадох превантивно инфакол и превиването го нямаше, дано да продължава така да е спокоен.
Не знам при вашите бебчовци как е, но ми се струва че през деня заспива много по-лесно, от колкото вечер. Гледам да го държа буден привечер преди яденето в 10 часа, за да може да заспи, но и това не помага - поне да 11 и половина се приспиваме.
На разходка сме ходили три пъти, преди нова година, когато беше топло. Сега го изнасям на терасата на завет за около 10 минути, но много искам да няма вятър и да се разхождаме, независимо колко е студено. Да няма вятър, мъгла и да не вали, смятам че ниската температура не пречи на разходките, стига да е добре облечен.
Това засега от мен, че бебчо се събуди и напира за ядене!
Лек ден и по-малко колики! Grinning

# 116
  • Smolyan
Добро утро сладурки  Hug
Благодаря на всички, които ми отговориха  Heart Eyes. В резултат днес баткото е на градина и аз се чувствам добре, защото, както казва Пепинчето нашия звяр отговаря по описание на нейния, а като си представя да съм сама с него и с бебето в къщи и  Crazy
Пепинче , моето мнение е да изчакаш малко, не защото съм краен привърженик на изключително кърмене и нищо друго до 6-ти месец, а защото смятам, че е рано за стомахчето, все пак тези сокове действат доста агресивно и може да си докарате колики. Ти също ако изпиеш сок от ябълки на гладно ще видиш, че ще те заболи стомаха. С първото захраних в края на 2-ри месец, бяхме на смесено хранене, болеше го стомахчето след сока от ябълка, но след сок от пъпеш например не го болеше. Четох доста литература и сега смятам да изчакам. Пък не пречи да пробваш  Rolling Eyes
 mayanka честита ви месечинка   bouquet За активната гимнастика още не съм го слагала, но моят Георги още не реагира визуално. Щом Ели реагира, значи е удачно. Всъщност не смятам, че има нещо страшно в това  Simple Smile
evil, лоша работа, претеглили сте, за съжаление има много некадърни лекари  Naughty
portman, мерси за кафето  Heart Eyes
Моята питанка - понякога Георги суче и изпразва и двете гърди, но като го оставя да спи след 10-тина минутки отново плаче и пак яде ръчичките и се гърчи /вероятно колики/. Аз му давам да суче, отново потича кърма/чувствам напрежението в гърдите и чувам как той едва смогва да преглъща/, след което пак 10 минутки се разглежда и пак суче и така около час, час и половина и после заспива. Не го прави всеки път - около два пъти в денонщието. Памперса му все е пълен ака повече пъти отколкото яде и смятам, че не  е недохранен, на вас случва ли ви се такова нещо?
Приятен слънчев ден момичета. Оз малко ще хигиенизирам вкъщи, че след толкова празнични дни и много хора вкъщи има нужда.

# 117
  • в огледалото на живота
Добър ви ден дами,в днешния студен  и мразовит януари!Това време така ме подтиска,затова ви пращам малко хубави мисли!    Hug                                                                                                                                                                                                                                                    ЩАСТИЕТО...
Някога, много отдавна, Щастието било дадено на Човека в изобилие. Не било нужно той да се бори за него или да го търси, то просто си присъствало в ежедневието му и било част от неговия живот. Но въпреки това, Човекът все се оплаквал, недоволствал, мрънкал за всичко, не оценявал онова, което имал.
Виждайки какво се случва, един ден ангелите се събрали на съвещание, за да решат какво да направят, за да променят това положение. Знаели, че Човекът оценява нещата, едва когато ги загуби, затова решили да скрият някъде Щастието. Така Човекът щял да усети и осъзнае липсата му най-силно. И вероятно щял да разбере стойността му и да го цени повече в последствие, когато сам се е преборил за да го получи. Били сигурни, че това ще има ефект. Да, обаче къде биха могли да скрият Щастието така, че да не е толкова лесно намирането му?!
Започнали да се изказват най-различни варианти – един предлагал да го скрият на връх Еверест, друг смятал за по-подходящо дъното на Атлантическия океан, трети – кубетата на Тадж Махал, в някоя тясна горска пътечка..., в коридора на родилното отделение на някоя болница..., във фунийка за сладолед..., сред розите на някоя цветна градина..., в пакет цигари..., в брашното на някой хлебар... Изброили се толкова много места, но нито едно от тях не им се сторило достатъчно удачно и трудно за намиране, а именно това била целта. В този момент се чул нечий глас, който промълвил:
- Вътре в Човека да скрием Щастието! Там той поглежда най-рядко...
Всички кимнали одобрително на това предложение и приели идеята.
И така, от ония древни времена, та до ден днешен, Човешкото Щастие се крие вътре в самия Човек. То вече не е даденост, не се дава наготово, трябва да се търси, да се намери...
Не е лесно да се открие Щастието, но не е и невъзможно.
Трябва просто Човекът да спре да търси “навън” и да насочи поглед навътре, към същността, към душата.
Своята и на другите...

п.с,,Браво Портман за кафето,сгря ми недоспалата душа..,,                                               

# 118
Здравейте с днешна дата  Hug

има известно оживление в темичката, дали с края на празниците или че вече се осеферихме и имаме повече време за писане или пък много взехме да си липсваме  Hug
Да споделя и аз:
за пишките - ами белим ги какво да ги правим, нали трябва да се почистват, обаче с големия ми син тая процедура като я извършихме уж забелено и готово после спряхме и така докъм 10-тия месец някъде, докато едно познато детенце не го заведоха на хирург за тая манипулация, тогава се сетихме и ние пак, обаче не, не мърда кожичката и айде пак наново, а се беше събрало вече и доста смегма (беличкото, нали така се наричаше), но десетмесечно бебе вече разбира и беше адското реване и дърпане от негова страна, голям кошмар. До ден днешен, вече на 7 години, това почистване го правим с хиляди уговорки в банята и то само с мен. А бебенцето и без това си пищи като лудо като го развия от хавлийката след баня и докато не може още да ми се премята в ръцете си го почиствам по препоръка на педиатърката ни откакто навърши 1 месец.
за водата - преварям изворна на Девин в термо-каната и така после сямо си я затоплям за всяко хранене, незнам правилно ли е или не. Шишетата приготвям непосредствено преди хранене. И като споменах шишета искам да се оплача от Tommee Tippee, мислех си че детето ми е много лакомо (то си е такова де) и много силно дърпа, беше невероятното уливане, повръщане, уригване по сто пъти като дърт кон ит.н. екстри, гълта го наведнъж и се почва мъченията. Докато баща му не се ядоса оня ден и му купи добрия (поне за нас) стар NUK, ееее друга работа, чде си нормално даже успява да се поуспи на шишето, няма връщане, плюене и др. екстри. Тези Томи Типи явно дупката е много голяма и то на антиколиковото шише!
за коликите - сега чукам на дърво, плюя три пъти и подесетете ме за други ритуали, НО оооо чудооооо - Еспумизан при нас действа. Давам сутрин в 7ч. и вечер в 16ч. и 19ч., три пъти на ден, по 20-25 капки. Повтарям пак горните ритуали и казвам най-отговорно, че при всяко детенце е различно. Големия ми изпи няколко шишета Сап Симплекс (състава и да двете е един и същ - симетикон), но нямаше никакъв ефект. Давах няколко дни Био-Гаийа, не усетих ефект. Сега се моля да не се запечем, че май такива ефекти дава, но пак казвам - строго индивидуално е и ще му мислим после, ако се случи.
за сокчетата - преди седем години сина ми пи сок за пръв път на 27 дни, сега обаче нашата педиатърка е минала на новата мода с късното захранване и си чакаме до второ нареждане. Изцяло на АМ сме, но пак си чакаме. Иначе вода давам, особено надвечер много му се пие, той тогава си е и по нервен де.
за столчето - стои си в него от 15-тия ден някъде, ходи си по гости с него и се държи като професионален гостенин, не създава проблеми, явно много му харесва. Може би е много любопитен, а така е по-изправен. Иначе седи и в шеслонга през деня.

И друго щях да пиша, ама съм се уляла и бързаме да излизаме.
Чао, до после

# 119
Привет!
Честито на днешните месечинки! Hug
Малкото спи и аз рекох да драсна два реда,щото от вчера не мога да говоря,та поне да попиша. Mr. Green Нещо ми се възпали ларингса.Не знам и аз от какво и как,но е много гадно,особено през нощта.Кашля ми се,а нямам нищо.Отделно и ми се говори, а не мога... Laughing Ужас!
Ласи,взех си Хомеовокс,мога ли да смуча като кърмя?Няма на кой да се обадя да питам,щото няма да ме чуят. Mr. Green А също и дали е заразно?Дали мога да заразя малките? newsm78 Предварително ти благодаря и наистина имаме много да те черпим.Надявам се да успея да дойда на някоя софийска среща по-нататък и да се запознаем. Hug
Иначе си правя чайове и инхалации с лайка и сода.Нещо друго някой да знае при ларингит? Rolling Eyes
При нас нищо ново.Още сме си с пъпки. Mr. GreenЦокаме,акаме,спим и така.
Колики има привечер,но за сега минаваме с гушкане,без капки.Имам един Инфакол за всеки случай,но се надявам така да ги изкараме. Praynig
Ласи,при Лизи Лефакса й помагаха най-много,но имахме само 1 опаковка и повече не успяхме да намерим..Дано и при вас имат ефект. Peace
Вода давам,но рядко пие,по-точно дръпва и като усети какво е и се мръщи много сладко и плюе. Joy Давам розов Девин,непреварена.
За сокове и аз мисля,че е раничко.Аз давах на Лизи като беше на 3-4 месеца 1-2 пъти,когато имаше запек,но не й беше много добре.Захраних я на 5м. и сега мисля така да направя,от тогава,с може и по-късно ще давам и сокчета. Peace
За градините и яслите-по някога ми се иска да я бях записала на ясла. Mr. Green А на градина ще я пробваме от септември.Сега й се ходи,но тогава ще видим.
Маянка,можеш да пробваш в активната дали ще му е интересно на малкото.Аз още няма да я слагам,щото тя и играчката за леглото не харесва.Виж,на кака си дивотиите са й интересни. Mr. Green Много се заглежда тия дни.
И някой питаше дали се усмихват вече волево-според мен да!Тази сутрин като се нацока едно хубаво,като се уригна няколко пъти и се сгуши в мене и взе да прави муцунки,отваря уста все едно иска да ми каже нещо и ме гледа право в очите. Heart EyesИ като си помисля,че от ден на ден стават все по-забавни и сладки... Party
Кошницата за кола и ние си я ползваме.Така добре си спи там,а по някога и вкъщи я слагам,че нямаме шезлонг.
За пишките-ей за това се радвам,че нямам момче! LaughingВинаги ме е било страх ако имам син какво ще го правя.
Опа,будна е.Бягам!
И без това се улях! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт