Отговори
# 165
Честити бебчета на Удис и Доритка! Живи, здрави, красиви, щастливи и много послушни.

Чуси, голямо извинение ти дължа. Докато намеря статията за зърната и ти оздравя. Съжалявам. Все пак ето я: http://xedra.wordpress.com/2009/09/22/sorenipples/

# 166
  • Горна Оряховица
Здравей те мами.
Честито на дългоочакваните нови бебчета   bouquet
Аз да се оплача- от два дена си докарах запушване на едната гърда което почти прерастна в мастит, от вчера съм на антибиотик, а бебчо на АМ.  Нещо него хареса, но свиква. Добре че е майка да ми помага, че вчера за себе си не можех да се грижа, а за децата не ме си говори. Най ме е страх дали след 6 дена няма да се отбие сам  newsm78. Докторката каза че мога да го кърмя от другата когато смъкна температурата, но мъжо ми е забранил.
За коликите давам някакви хомеопатични хапчета, за сега дават някакъв резултат ще видим занапред.

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 16:37 от mimko1

# 167
Честито на последните ни две мамчета!!! Да са им здрави и папкащи бебоците и без колики да минат   bouquet

Нашият преглед за ортопед отпадна за днес заради скапаното време- не ми се рискуваше да се мотаме по столичните шосета в това време....Остана за утре. Много са полезни споделените насоки от вече посетилите докторите майки-благодаря ви, момичета   bouquet

Амбър, дано бързо си възстановиш кърмата...наистина човек да няма какво да каже просто в такива моменти- всей лекар с мнение и накрая контрата е в пациентите  Tired
Darlin, браво за добрите мерки на момата!   bouquet Все така да расте по учебник!
Захранване- аз съм от тези, които мъчат децата си без сок и пюре до края на шестия месец. Че и вода не давам- гадина мръсна му се вика на това  Twisted Evil Така ще процедирам и с тази дама- глад и бой до шестия месец, пък после ще видим. Аз сокове и до сега не давам на Яна- изключение прави по малко фреш разреден с вода и то от време на време. Виж плодове и зеленчуци тъпче в големи дози всекидневно.

Пепи, сЯ нали знаеш, че те мразим просто, душо....цигарки, дискотечки....ти си майка бе жена- я да мяташ ролките, торбичките под очите, омазания пенюВар и да вадиш провиснала цица да кърмиш до припадък  Crossing Arms

mezzatr, не бих ти препоръчала да взимаш разни таблетки и тн за запека точно сега. повечето от тях са на основата на сена и други билки, ако приемем че са билкови, което по моето скромно познание е противопоказно при бременност и кърмене. Круши, сливи- имаше някаква рецепта някъде из форума за варени сини сливи и нещо си, което действало, но не съм сигурна, че ще я изнамеря, изобщо упорствай с натуралните методи. Дано се реши проблема скоро. Или може би Дуфалак също не е лош вариант  Thinking

Сега пак по интимната тема, щото гледам се Фалите как се употребявате вече....Има ли още някоя нещастна душица като мен, дето така да я болят шевовете- конците отдавна ги няма- че да не се трае  Cry Ми осем месеца бяхме на сухо и сега, когато уж вече може да се Сползваме.....ядец  Crossing Arms То е като инквизиция това. Аз с първото раждане имах само малко вътрешни шевове и не съм имала проблем, но сега е някакъв ужас. Явно някакво удебеляване е станало на мястото на разкъсването или не знам какво, ама резултата е плачевен.....Оплаках ви се....

И понеже бях обещала да пусна снимки на вещерските методи за колики, дето ги пробвахме с недоверие-ето на кръста и горе. Пак казвам- аз не вярвам на подобни щуротии, ама това ми подкоси краката някак пък не знам...

Сигурно пропускам доста, но ме викат с бесен рев- простете  Embarassed

ПП. Видях страхотни снимки на мами и бебоци- поздравления за красивите ни фотомодели  Heart Eyes

# 168
Здравейте и от нас  Hug

Честити бебчета на Дорита и на Удис ,да са им живи и здрави и много послушни малките съкровища !!!  newsm51 А на мамите бързо възстановяване.

Алуин дано малката Веда бързо укрепне и вече да нямате такива изживявания ,а от тук на сетне само хубави емоции  Praynig

При нас продължава одисеята с коликите,но аз вече се примирих че така ще е докато не отминем този период  Whistling .
Иначе и ние имаме ситни пъпчици по лицето,но за сегане ги третирам с нищо само миене с преварена вода,даже си мислих да не би да е някаква алергия,понеже иакото му беше зелено със слуз,но искренно се надявам да не е.Мисля си че може да е от моя антибиотик,пих оспамокс 1000,понеже на 31 вдигнах температура 40 градуса от нищото,нито гърло ме болеше ,нито гърдите ми бяха напрегнати само ме втресе и така .И по тел .  ми го изписаха ,но после педиатърката каза да го спра че от него можело да са му тези изпражнения и че той предизвиквал много силна колика,абе изобщо и ние се вкарахме в един филм  #Crazy ,но да не ви натоварвам повече с моите перипетии .
Пожелавам ви една спокойна вечер с по малко колики и бебешки плач.

# 169
Да си похваля прасенцето-сукалче на свинята майка! За един месец е дръпнал 1850гр и 9 санта (или 5050гр и 60см, изписан 3200гр и 51см). Грух!  Animal Pig

Абе гледам аз, дрехите прогресивно умаляват, ама явно не ми се е чинило само.

Oт как вчера взех малко обикновено шише на ТТ моичкия взе да пие глюкоза (одисеята с жълтеницата му продължава!). Не подлива, ама и доста пуска.

Choosy, виж в Кърммаческия за съвет. Щях да пиша, че ми прилича на отбиване, ама казваш, че и на шишичката се мръщи? Да не би млечницата да я мъчи, то щипе зверски пущината!

Милейдя, гадничко изглежда това чудо  Shocked Махна ли се или така стои?

# 170
  • Пловдив
Ласи да отговоря, най после седнах. Реших така, защото беше много неспокойна и постоянно искаше да суче. И като видях колко цедя и затова. Иначе си пишка нормално, ако има на всяка смяна на пампата, за наддаването незнам, още не сме ходили на ДК, в петък си взех час. За спането - някой път спи 4 часа, друг път не заспива с часове. А вчера повръща страшно много и плака много. Незнам, може и коликите да са по силни сега. Но почнах да я храна по начесто и спрях добавката. Засега като че ли повръща по-малко, но ще видим. Незнам дали аз не й го докарах това нещо точно с АМ-то. Обадих се и на докито и тя ме посъветва да храня по начесто и по-малко.

ЧЕСТИТО НА УДИС И ДОРИТА. ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБОЦИТЕ И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ.

# 171
  • в огледалото на живота
Малко тишина има у дома.. Whistlingуф,беба заспа ,чак не ми се вярва. PraynigЯвно и действат лекарствата,затова се отпусна детенцето.След кошмарната нощ нека си поспинка.Чооси и аз давам Дактарин за гъбите,казаха след храна,след това нищо да не приема.Аз го пробвах на вкус,сладнее,ти как мажеш устечката?-с пръст или нещо друго?А за оченцето капваме Тобрамицин,ама чета че е кортикостероидно,не вреди ли на толкоз малки бебета?Дарлин,опитвам се мила да не съм маниачка на тази тема за стерилността,не се оливам,даже с баткото бях по смела,сега дали щото Мария е зимно бебе,незнам. Thinking.Ми то да си майка не е лесна работа... Wink..уууууу,това не знам за кой път го чувам/даже и от собствената си майка/А да попитам,за ортопед защо се носят бебенцата-ако имат някакъв проблем или за нещо друго/Ласи,ако четеш отзови се моля.... Flutter/Сега и аз отивам да почивам малко,щото кат се мернах в огледалото... afнаправо да яхам метлата... afwitchП.С,,,,Дарлин,бе мн.пораснала момата Shocked,манекенка ли ще става с този ръст отсега.. Wink

# 172
  • тук
хайде със здраве на всички и Честита закъсняла бяла Коледа
не съм спала вече 40 часа и хич не ми е свежа мисълта, затова само накратко да поздравя Дорита и Удис и да им пожелая здраве и да благодаря за споделените ортопедични съвети;
тия колики са някаква страшна загатка - една седмица ги няма, после са само денем, после денонощен кошмар ... от три дни е кофти, но снощи беше ужас ужасен - един час го приспивам, дремне 15 мин. и изпищява; в този ред на мисли започвам да се чудя дали това държане прав не е вредно за гръбнака; как мислите, че ние сме чак следващата седмица на ортопед ?
охх, ядоса се много, бягам

# 173
  • sofia
Честито на Дорита и Удис! Да са благословени те и рожбите им!

И нашия преглед отпадна заради времето. Надявам се утре да успеем да отидем че ми е интересно колко е качил, а и май ваксина щеше да му бие доки. Тя ни праща и на един ортопед в Детско здраве първияпът с каката и сега пак там ще ходим.

Благодаря че отворихте темата за масажите и гимнастиката - съвсем съм го занемарила това бебе -  не правя гимнастика, къпя го на мивката,
спи по корем да няма колики, не го нося на ръце - ужас. Така е с вторите деца не им трепериш толкова.

За съжаление и Коко го нападнаха пъпките - само на определени места под брадичката и шията, но вече знам как да ги третирам.

Страхотни снимки на Денерис и Милейди! На мен не ми се отдават тези способности да снимам и да качвам, макар че ми се иска.
За захранване не мисля още, харесва ми да кърмя. Каката я кърмих 1 год и 2месеца и сега ще е така.

Успех на всички в отглеждането и по - малко проблеми!
 ПС. ЕТА направо ударихте г.. в тавана. Абсолютен рекорд - поздравления. И на моя му омаляват дрехите, но чак пъ толкова......

# 174
Привет, мами  Wink
След мерките и теглилките на Етиния момък направо се чудя дали да споменавам нашите  Rolling Eyes Laughing

Ели е пораснала 4 см. и е наддала 630 гр., което е в норма (при горна граница 700 до 1000 гр.)...Биха и противохепатитната ваксина и орева света...освен това оповръща кабинета  Blush докато педи я подмяташе и преглеждаше...и я домързя да си изкара ръчичките на гимнастиката с вадането на кръстосани ръце (бебето лежи по корем с кръстосани под него ръце)... като цяло съм доволна и не се притеснявам, че не наддава при това връщане на храна  newsm78

За захранването- и аз съм привърженик на изключителното кърмене (никакви води, сокове и темподобни) и късно захранване- 5-6 месец...

За шишетата на ТТ не мога да гласувам още, защото не ми се е налагало да ги ползвам- вода не давам, а чай от копър аз пия (за да останат за мен допълнителните подсладители)...

# 175
Да ви поздравя и аз за хубавите снимки на бебенцата - всички нови снимки са очарователни!!

Отчет сега - върнахме се от консултация номер 1. Понесохме се не катун, ми цялата рода.... Понеже на нашата кола се скапа акумулатора... баща ми реши да ме кара с неговата, обаче дойде и майка ми, да ми помага да държим бебето като го боцкат и въобще да ми помага в консултацията... и понеже и Ели нямаше на кой да оставим и тя с нас... та 4 големи човека и Дамян потеглихме тържествено в най-големия сняг... Майтапи..

За 1 месец - Дамян е отгоре  с 1300г и 6см!
Бая, както каза доки - това от датата на изписване от сваленото тегло. Сега е 5160г, 58см... /изписан 3890г, 52см/
Аз се чудя защо му окъсяха всички бодита... минаваме на следващите размери.
Пишлето му  - докторката дръпна кожичката и отдолу едно зачервенооо... с едни бели такива налепчета... сърцето ме заболя - а той се разпищя - явно го заболя и него... Та сега трябва 4-5 дни с риванол след баня да му мажа там и да почиствам това бялото и да мажа отгоре с гентамицин. Милото ми пикундерче...
Досега не смеех да пипна, ама явно се нуждае вече от грижи... а за по-натам каза да не правя нищо - по-натам ще ми казва...
Почвам да давам по 2 капки вигантол преди къпане.
Залепи му пъпчето с лепенка - да се прибере. Каза 20тина дни така да седи.
Би му ваксина Хепатит Б - втора част.
Решихме каката да не ходи на детска и през целия януари месец.
За ортопеда - още не съм записала час, но като гледам е достатъчно около седмица по-рано. Мерси за информацията!
Почваме с гимнастиките - показа ми - масаж на пръстите - ръцете с поглаждане и потупване от китките нагоре към лактите по сухожилията, коремчето по посока часовникова стрелка, ръцете  - към гърдичките и навън - като едновремешната ученическа гимнастика. Все по 10 пъти.
Краката - прословутото разкрачено в коленцата упражнение. Отделно потупване и поглаждане от петичките към коленцата външно и вътрешно на бедъра. И стъпалцата - масажи. Та почваме да си разнообразяваме живота - ще става все по-интересно - вкарваме разнообразие в дейностите.

Амбър - мерси за сайта с шумовете  - в момента слушам микс... и се чувствам като извънземно - шумове от бучене на нещо си и сърцетуп... хахаха .... вече почти аз ще заспя, но важното е че гарджето спи предоволно! Тъкмо се чудех какво да измисля, да записвам някак тоя сешоар, че сумати ток хабим на вятъра от духане в пространството....

По въпроса за филма Аватар - мен от яд, че не мога да ида на 3д кино, ми хрумна да поровя в нета да го сваля - и учудващо за мен - го имаше в замундата. Та го дръпнах. Сега остава време да намеря и да го изгледам и ще се хваля с впечатления.

Остава и една дискотека вкъщи да си спретна и щастието ще е пълно!

По въпроса за кекса и уважението  - и ние почнахме на 21 ден... спомням си, че така се случи и предното раждане... явно дотам устискваме. Или по-скоро тогава изведнъж се сещаме освен за бебето и за нещо друго... та почнахме да се уважаваме тъй да се каже.

Милейди, дано по-скоро ти отминават тези болежки по шевовете... просто ти съчувствам искрено... Моята операция я забравих на 10тия ден съвсем... иде ми да спортувам, но все пак съм решила д аизчакам и втория месец както е по препоръки.
А за шевовете Ковачева какво казва? Ходите ли на проф. преглед при нея? Споделете?
Аз се каня да ида ... нали след 1 месец след раждането има един полагащ се в ТК. Някой вече уважи ли го този преглед? Споделете.

етааа, изби рибата твоя Андрю - май е рекордьор в категорията  Hug

За пъпките по лицето - дето сме като пубери от някакви хормони ми даде да го мажа с Линола Фет - сега ще видим как действа тва кремче...

# 176
  • София
Привет! Ето ни и нас - на 27 декември се роди Никола - 3600 гр., 52 см. и от сьбота вечерта сме си вече в кьщи   bouquet

# 177
Честито, Точица! Добре дошъл на белия свят на сина ти! И добре дошла на теб в новата ни темичка на мами с бебета! Чакаме снимки и разкази в картинки Simple Smile))  Grinning

Вижте това за ГИМНАСТИКА ЗА БЕБЕ
http://www.momentofpeace.net/2008/bebe_gym_hands

http://www.momentofpeace.net/tag/%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0% … d0%b5%d0%b1%d0%b5

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 19:34 от Collibri

# 178
Честито на Точица за прекрасния и син, живи и здрави и много щастливи   bouquet
Колибри, сайта нещо се е спамил, май има намеса от някой.
Браво на порасналите дечица, а Ета биете рекордите  Hug
Ние също сме утре на консултация да видим колко ще плачкаме.
Милейди снимките са супер, а това което е излезнало е направо страховито  Shocked
Портман дано скоро се разминете с коликите, поне да са по поносими  Hug
Девичка, скорошно оправяне и на вас  Peace
Прегръдки на всички  Hug

# 179
Момичета искам да ви питам как се казва онова нещо, дето  Embarassed се слага в леглото на бебето с лепка, или нещо подобно за да не се върти?/ немога да го обесня много добре, ама е нещо като одеалце и маи минава нещо като коланче през коремчето на бебето и се залепва отред или отзад и не му позволява да се завърти по гръб докато спи? Искам да го намеря в нета ама незнам как се казва...моля ви за помощ  Praynig

Точица, честито!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт