Отговори
# 195
  • София
Добро утро от мен!
Честит именници на evil, sunnyflo и kostadinka79! Да са им живи и здрави юнаците!  baloni

Честито бебче и на точица !!!   bouquet

Амбър, каква е цената за доставка на pigeon? Аз много неща съм си харесала от доста време, ама все не мога да ида до Белите брези Wink, та това с доставката е суперско. Иначе за шапката- аз я слагам само непосредствено след къпане, докато я нахраня. После я махам, спи с без шапка, ма тя мойта щерка си има достатъчно косище на главата, та й пази предполагам Mr. Green

# 196
  • Варна
Добро утро!
Да почерпя за моя Йордан и за дядо му Wink да са ми живи и здрави!

Цитат
С Йордановден е свързано поверието, че в нощта срещу празника небето се отваря и който в този момент си поиска нещо, то ще се изпълни. От днес започва и изпращането на сгледници и периодът на сватбите до Великденските заговезни.

Който има нещо да си пожелава да го направи и за желаещите да се женят да си намислят дата  Wink
Като се сетя, че от новогодишните късмети единия ми беше сватба ,че ме досмешава чак... за трети
път да се пробвам аз или Кико ще ни изненада Laughing с новата си приятелка виетнамка... Wink

ет-ка от вчера все го хваля Андро с тези мерки, ама случило на добра майка дЯтито дето цица
не му отказва. Бравос не мога да ви се нарадвам.
*MILADY* тези черни точки са от оня масаж със зехтина противоколиковия нали?! Махаш ли ги после,
много е странно ...Ама ако помага на бебка пък какво пречи да я масажираш нали.
Да чукна, колики почти няма Дачко, та не прибягвам до друго освен до прахосмука и дундуркане. От ет-ка
се уча да спя вечер с него и да ми виси по циците, ама още не съм задобряла, та го монтирам в леглото му, че
се сковавам в неестествена поза и после не мога да мръдна. Ама може и да се науча полека лека.
ТТ много го оплюхте бре, аз само едно от него имам и то си стои така горкото неупотребено, пробвах за вода
ама бебеДчо не пощя и го зарязах. Шапка не ползваме у дома ,само навън то и тя толкова остава на главата му от въртене де.
polina13 много се радвам ,като видя,че наминаваш  Hug
Честито бебе Никола на Точица!
Choosy на бебеДачо съвсем в началото му сълзеше очето, та ни изписаха Тобрадекс, капнах му 3 пъти и отшумя.
И той има кортикостероид, ама ни го изписаха и аз хич не се замислих и го слагах. Нали лекар го изписва все пак. Confused
Амбър пробвай с противоколиковата възглавничка има и такива http://www.spelta.biz/mothers_colic.php, http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=5127

# 197
  • Велико Търново
Здравейте момичета!

Честит Йорданов ден на всички именници - малки и големи. Да са живи и здрави!

Честито бебче на точица!

За шишетата - аз ползвам на Авент и на Чико и съм доволна!

Амбър шапка в нас не ползвам, само в някои случаи след къпане и то ако е много студено навън.

Пък за коликите, когато бяха много силни съм ползвала и възглавница за гореща вода (не съм сигурна че така се казва) - едно гумени и се пълни с малко гореща вода и слагам бебка върху нея. Продава се в аптеките, струва около 4-5 лева.

# 198
  • Русе
Честит имен ден на Данчовците на Евил и на всички празнуващи!

При нас в стаята винаги е 25 градуса, аз си мислех, че е добре. Ама като ви чета се замислям да не е много топло и затова бебун да е неспокоен...
За шишетата- тия ТТ и аз ще ги оплюя - детето като яде биберона се засмуква навътре и трябва да му го дръпна и извадя от устата, че да се оправи вакума. Чикото същия боклук- като отварям капачката постоянно се размества винта на бибата и потича, като го мятам да разбия АМ пуска бибата...вече незнам какви да купя.

# 199
Здравейте момичета!
Честити бебенца на Дорита ,Удис и Точица-да са Ви живи и здрави!
Вени 1122 при нас също е около 24-25* ,наистина е повече от колкото трябва.Знам че бебета се гледат между 18* и 23*,но в къщи сме на локално парно и е  топло и да намалявам радиатора самата стая е топла и пак температурата е същата.А и аз съм много зиморничева и такива градуси ме задоволяват долу-горе.Само съм в чуденка как да обличам бебка,ти какво обличаш?

# 200
Привет, благодаря ви за отговорите:)
Някак не ми се ще да давам свещички, те само ще привикнат бебето с лесното. Ще я чакам да израсте пороблема явно и ще си помагаме Simple Smile
Портман, последното, което съм си помислила е да се оплаквам  Naughty Heart Eyes  така ли е прозвучало:) То няма от какво, имам си две слънца малки и едно голямо слънце Grinning

В стаята ни е 21 градуса, понякога по малко, но около 20 -те

Шишета ни са Авент, Нук-а много меки биберони и тя ги сплесква, Чикото и те така(но така е когато не е силикон)

Евил, да ти е жив здрав Данката! Много щастливо детство да има, много сбъднати мечти, весели и игриви дни!

# 201
  • Варна
Добър ден мацки! Бързам да се разпиша докато мога, вчера ви пропуснах, че реших да се отдам на сън колкото мога и да си почина едно хубаво. Grinning

Честити бебчета на Удис и Точица, с които май чакащите се изчерпихме, да са живи и здрави малките мишоци!!!
Честит Йордановден, на всички именници! Честито на Даньо на Евил,  за неговия пръв имен ден, да е здрав и щастлив!

Мога да кажа,ч е вече се поокопитихме, влязох в релси с децата и дом. работа, аз се повъзстанових и не ми тежат вече ангажиментите. Тежи ми само застоя в къщи, но и това мисля скоро да оправя. Педи идва на посещение, доволна е от бебка, била спокойна, добре, за което се радвам много, но нещо за разходка ми спомена чак за първата консултация, но нещо не съм доволна от факта Thinking
Мъжът ми милия само ходи да оправя документации, че те доста се оказаха. Аз излизах тия дни да ми махат шевовете- имах 3 външни само, и доктора ми казва, че единия бил паднал и не го виждал, да ама аз си го напипвам и зная, че  е там. Така, че пак ще трябва и това да свърша. ooooh!
Температурата в стаята- тези дни ни беше трудна климатизацията, че в родилното бяхма на около 30  градуса, такава жега, ч ене се дишаше, и се поизнежихме с малката, но постепенно успяхме да свалим градусите до 20-21 и сега се чувстваме добре.
Иначе и бебка си спи при нас, защото първо, че усеща като я изместя, второ ми се спи и мързела ме хваща, но пък каката като я види , че спи при нас и хахлува с бясна скорост, та спим четирима, и се събуждам да не ви казвам в каква поза.  Mr. Green
Шапка и аз не ползвам в къщи, то и няма смисъл, косата й си я топли доста добре си мисля, има повече такава от колкото баща си Mr. Green Mr. Green
За акането- пу-пу започна Тея сама да се изхожда, вече съм спокойна, че много се мъчеше душичката ми.

Пъпки, и ние имаме, педи каза с отвара от лайка, та да ви питам помага ли тя или изобщо да не се мъча?
 Ета, Браво на Андрейката Hug
Милейдичка, оправяй се скоро, че и твоята не е лесна, осем месеца без "уважение", сег апак, тц-тц Sunglasses. За шевове не ми говори, напр Sunglassesво не ми се ходи да ми махат конеца, че не зная дали ще изтърпя от болка, аз се опитвах тук сама да го издърпам, че се е отвързал, ,ама болката е жестока ooooh! ooooh!
И аз имам такава люлка и се чудя от кога да я ползвам,че веднъж пробвах, но бебка не беше доволна. Страхотни снимки!

mimko1 , правила съм мастит зная колко е коварно , все едно си с грип, много лошо. Намен ми помогна лист от кисело зеле, сега поне има, опитай да наложиш на гърдата и дано скоро отмине. Защо да се отбие, няма страшно , кърми от другата. На мен ми отмина до 2 дни.

# 202
  • Smolyan
Привет
Честит именник на Евил и на всички, които празнуват!
Амбър - шапка не съм слагала досега докато спи, само докато излизаме и в количката ми се случва да се свлече шапчицата до очичките. Мисля, че не може да се задуши, защото шапката взе пак не е плътна до нослето, но все пак аз не бих го правила.
За коликите - давам капки Саб симплекс, които помагат. С първото ми дете помня, че давах чай Бебезан, от него се чувстваше изключително добре, не гоболеше изобщо и спинкаше спокойно, но сега Георги е само на цица, нищо друго, но ако видя зор имам една кутия от въпросния чай.
Температурата вкъщи е към 20 градуса като през нощта пада до 15, но като го кърмя включвам печка и затоплям.
Ета браво за мерките - рекордьори сте - да питам само на кърма ли е младежа?
Приятен ден момичета  Heart Eyes

# 203
  • Sofia
Честит имен ден на всички бебета Данчовци. Нека са много спокойни за радост на мамите.

Температурата и у дома е около 20 - 21 градуса. Но наистина в болницата е страхотна жега и ми беше трудно да се климатизирам.
Акото мисля, че ни е добре за сега, почти на всяко преобуване ака, само чака да го съблеча и да отлепчя памперса и се започва едно акане. Понякога е като силна струя, ако не внимавам може да ме поизцапа.  Grinning, а понякога като пяна. Предполагам, че е нормално.

# 204
Привет и от нас. Тези дни сме го ударили на скитня и все сме на вън, което много добре ми се отразява на мен поне, пък смятам и на бебка, защото добре спи като е на чист въздух.
Шапките всички като че ли са различен размер, едни нестандартни или са широки или са малки. От 5-6 шапки може би само една ни е абсолютно тамън и нея слагам след баня понякога като е студено и ветровито вечер, че ние спим на отворено. По време на ноща обаче я махам, общо взето седи с нея около час-два колкото да не й изстине главицата непосредствено след баня.
Температурата е около 21 градуса, но мога да кажа, че Кристиан зимно време съм го гледала на 18 и си беше много добре не е боледувал въобще, за първи път ми вдигна т на година и половина. Спането и ние за сега го практикуваме заедно. Хич и не ми се помисля нощно време да ставам и да разнасям по кревати, кърмя полузаспала и я мятам до мен после, така спим всички дълго и спокойно. Мисля до към 4-5 месец така да процедирам, после ще започна да захранвам и като спре нощното кърмене мога да я преместя в нейното си легло.
За мастита ,не съм имала, но мога да посъветвам да кърмиш от едната гърда, не знам мъжа ти защо пък ти забранява, тези мъже много компетентни се извъдиха. Аз съм кърмила и болна с 39 градуса температура, бебето не се разболя. Мойта приятлека тук имаше мастит и също беше на АБ, кърми си без проблем, то как се спира за толкова време, нали ще ти се пръснат гърдите от кърма.
Ние вчера бяхме на хиропрактик, беше една много симпатична млада дама. Направи страхотен масаж на Елма, освободи й нещо на вратлето, имало прещипано и ни показа различни масажи при колики. В Петък ще ходим пак и се надявам след това да има видимо подобрение.
За рефлукса Вени не е само отмятането на главата назад. Според мен няма как да го объркаш, защото повръща бебето на фонтан, така че половината ти блуза примерно става мокра или ако уцели пода прави локвичка. Също не спят спокойно, пъшкат, сумтят и си кривят личицата така все едно са яли нещо горчиво например. Не знам добре ли го обяснявам, но това наблюдавах при Крис, а сега и при Елма, но в много по-лека форма. Личния лекар каза, че имаме слаб рефлукс, но аз съм свикнала вече, нали имам опит от първия път и съм се примирила с вечно оповръщаните дрехи.

# 205
  • Русе
Направо незнам какво да си мисля вече. От 4ч сутринта до момента сме спали само 1 час. Колики и чудо.
Биби от изброените симптоми само повръщането го няма, рядко е и по малко. Иначе физиономии правим и се гърчим яко, милото направо ми къса сърцето.

# 206
Честито на обебелите се мамчета Дорита, Удис, Точица
Честито и на всички именници днес
smile3525
Мамчета, какво мислите за ваксините - незадължителните. Интересувам се от тези пневмококовите Prevanar ili Synflorih и с/у ротавирусни инфекции Rotarih. Ласи ако може да даде мнение  Hug, че съм в чуденка newsm78

# 207
Вени не се притеснявай мила, повечето бебенца минават през разни такива периоди. Рефлукса понякога може да бъде и "тих", тоест не се повръща много, но млякото пак се движи по хранопровода, просто бебчо не го повръща а го гълта обратно. При всички положения диагнозата трябва лекар да я постави, пият се прахчета против киселини, има и лекарство, но е много силно и го дават само в много силно изразени форми на рефлукс, поне тук де. Хубавото е че като започнат да сядат стабилно и като минат на твърда храна го израстват и после вече няма проблем. Аз затова чакам с нетърпение момента на захранването, направо камък ми пада от сърцето, друго си е да знаеш че имаш 4-5 хранения през деня и готово, няма стига ли му не му ли, повръща не повръща.

# 208
  • sofia
Добър ден! Laughing

Честито на всички именници - малки и големи! Да са живи и здрави и много щастливи!

Да се отчета след консултацията  - Константино тежи 4900 и е висок 57 см. / при изписване 3170, 51см/. Като сметнах наддал е 1700 - не мога да повярвам. Сестрата каза че е възможно защото се храни само с кърма. Записвам се в книгата на рекордите.

Показа ми масажите, как да обработвам пишлето, Вигантол по 2 капки..... и в суматохата забравих да питам за ортопед.

За пъпките каза че е контактен дерматит, може да го мажа със Судокрем.
Шапка в къщи на слагам, а и те вече са му малки - ще купувам че имам само розови.

През нощта си го слагам да спи в кревата и като проплаче  - през 3 часа го взимам и после пак го връщам. Само понякога пез деня спим заедно. Малко ме е страх защото кака му и до сега спи при нас на спалнята. Четирима ще сме множко, а и как да се уважим с мъжо.

Аз да се оплача нещо ми е станало и въобще не ми се иска от кекса.Нямам болежки и опъвания, отдавна забравих болката, но нямам желание и това е. Смятате ли че имам  проблем (освен че може да го изпусна моя)

# 209
  • Велико Търново
bobiboon ние ще слагаме и Пентаксим и Синфлорикс.

Общи условия

Активация на акаунт