Отговори
# 210
Честит имен ден на имен ден на именниците и еспешъли на Даню на evil-ка!  Heart Eyes

Zuzi, само на кърма е. Вече ме бъзикат, че туй моето не било кърма, а кайма  Mr. Green

От едно денонощие не давам Инфакол и мога да кажа, че със и без разлика няма. Успокоява се най-вече в слинга (там откъртва за секунди) и с топлата възглавничка. Нощем помага спането по корем.

Хай да бягам да правя вечерята, че от разходки не остава време!

# 211
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН, ДАНЧОВЦИ!/ Евил   bouquet

алба, мисля че си си съвсем в ред... ами либидото намалява, ще се оправиш след някое друго време. И моят "кекс" не е така вкусен като преди.... то има и сухота - това си е нормално след раждане.. помня че и предното следраждане беше така, но докога точно не помня.

Марлийн, да те успокоя малко за разходките да не съжаляваш чак толкова... днес се разхождах в софийска квартална кишово локвена гнус... чак ми се отщя и се депресирах от дупки, липса на тротоари, поради спрели коли, или счупени тротоари... хвърчащи боклуци из въздуха, направо ми опротивя... Не стига че всяко излизане навън ми е съпроводено с голяма дандания - докато се облечем и аз и бебо и докато сглобя количката /че той нали ми спи в коша на количката и го мъкна напред назад и сглабям разглабям/, и един милион стълби докато стигнем до навън... И там същата гмеч...... чак като се прибрах ми олекна. Вместо да се разтоваря от разходката се понатоварих. Обаче пък Дамянин спа като бебенце и вън, после го сложих да си доспива в коша в градината пак навън. Времето иначе беше приказно топло, леко ветровито.  Отгоре на всичко позащя ми се да купя някои неща от магазини и те всичките със стълби!! и без рампи или с разни врътки вътре, че не може да се влезне с количка... направо ми опротивя... Намрънках се, за което сори... но това е то  - софийската грозна действителност.

На мен за коликите най - ми помага сешоара... ей - вълшебен е в моменти, в които не зная какво да го правя.

Хайде, сполай ви и весел празник на празнуващите!

# 212
  • sofia
Collibri благодаря. Добре че мъжо не ме преследва много и не се сърди.

А за соофийската действителност си абсолютно права, но какво да се прави - ще ходим по парковете.

Най-после, след дълги усилия успях да кача няколко снимки в албумаhttp://december2009.snimka.bg/baby/konstantin-na-allba-a.460609

А за коликите една приятелка днес ми каза че Симетикон не действа изобщо, а то това е Инфакол.
Вече не знае човек какво действа и какво да дава. Добре че Коки няма толкова силни колики а съвсем леки.

# 213
аз се зачетох сериозно за яденето на кърмачките...и съм в шах с пешка... какво може да се яде всъщност... щото то като се чете и масово не може да се яде ....
Понеже бебо има колики, има и обрив по лицето... като изринат е... не знам алергия ли е кво е... и много ми се иска да изключа рискови храни..... но как да ги разбера кои са понятия нямам.....
Та ако ми кажете не какво не ядете, а какво ядете ще съм ви много благодарна...... Навсякъде има режими изключващи хиляда храни... а какво остава не е ясно...

Газ -  Зеле, лук, чесън, броколи, брюкселско зеле, карфиол, пипер, краставици и ряпа
   портокали, лимони, грейпфрути, мандарини

Алергия  - Млечните продукти (прясно мляко, сирене, кисело мляко и дори масло)
Яйца, пшеница, зърнени растения, риба, фъстъци, ядки, соя

Шоколадът
какаото, кафето,
колата, шоколада. Тъй като максималното им отделяне е 2-3 часа след
консумацията, шоколад в умерено количество можете да вземате след
последното кърмене вечер.

Може  - поне 2 пъти дневно консумирайте
богати на витамин С продукти: домати, зеле, чушки, марули, спанак,
коприва, киви, лимони, портокали, грейпфрути, ягоди, малини, касис
Шипков чай

Примерно меню за вас в периода на кърменето

Закуска..................кифла, мляко, ябълка

...............................или сандвич с масло и сирене

...............................домат или морков,

...............................шипков чай

Закуска в 10 ч............бисквити с чаша мляко или

....................................кейк с чаша сок или чай

....................................плод

Обяд....................зеленчукова супа

.............................ястие с месо или риба,

.............................салата,

.............................плод или компот

Следобедна закуска.......млечен крем или мляко с грис

........................................чаша нектар или плодове

Вечеря ..................ястие със зеленчуци или

.................................варива

................................1 яйце или извара

................................салата

................................кисело мляко

Преди лягане ............чаша айран или сок

.....................................боза или плод

това извадих от един сайт... и се вижда , че в самия него има противоречие - не яжте еди какво си и после пише може да ядете.. същото......  newsm78

Алба
, много хубави снимки! Децата са ти големи сладурчета!!! И мъжа  Grinning

# 214
Здравейте.
Честит празник на всички именици и специално на бебеДачо на Евил. Живи и здрави!
Аз да направя един бърз похвал. Бяхме на първа консултация днес. Стела е качила 400 гр и е дръпнала 5 см за 14 дни. Демек, сега е 3500гр и 53 см. Млечница няма вече, пробвахме да я накърмя на място, казаха, че си засуква добре, правилно я поставям, според тях проблемът е, че нямам достатъчно кърма, затова се изнервя  Rolling Eyes За 10 мин беше изсукала 45-50 гр. Ще пия лактогонен чай, за Стела Вигантол всяка сутрин на гладно по 2 капки. Няма колики Shocked, а тия дни се превива, днес рева много, не е била гладна, сигурна съм, щото и давах изцедена кърма и знам колко е изяла. Сешоарът е вълшебен наистина. И да не се мина пратих мъжа ми до ДМ за торбичка с костилки - купил последната, казали, че много ги взимат. Ета, ти по колко време я държиш на корема на Андро? И как го слагаш през нощта да спи по корем? Умерено жълта е, почти хич даже. Отчетох се.
Колибри, при нас беше мъгливо цял ден, пак ни се размина.
Алба, страхотни сладури си имаш.
П.П Колибри, днес педито ми каза, че прясното мляко, може да е алерген, но минава с кърмата преработено, би било рисково ако детето го пие директно. Ха, сега де! Иначе аз не спазвам никакъв хранителен режим, то ако трябва да пазя, нищо няма да ям. Избягвам само шоколад, кола и кафе. А, и фъстъци, но тях ги недолюбвам по дифолт. Досега пиех само по една чаша прясно мляко сутрин с малко нес кафе, но тя ми каза, че мога да пия спокойно за стимулиране на кърмата, та смятам да се метна, пък каквото сабя покаже. Дано не съжалявам само после.

# 215
  • Русе
Колибри и аз много се интересувах от разрешените храни и изчетох много нещо, оказа се че навсякъде има противоречия. Май от всичката храна позволено остана само месото, картофите, ориза и ябълките. Е кажете с тия продукти как да набавя достатъчно и богата на витамини кърма. Луда работа.

# 216
  • тук
Da im e jivo imeto na imaniarite dnes I na Evil specialno - vesel praznik!
Ot vchera iskah da pisha na Jennie,no vreme niama,ama sega I Colibri se razprikazva - oriz,kartofi,proso,zelenchuci I iabylki. Tova e samo,koeto ne se spriaga za vredno pod niakakva forma.
Da,ama moiat opit sochi drugo-rukolata,koiato spored pisanicite e bezobidna prichiniava na Ali strashni gazove.Zatova veche ne viarvam na nishto I edinstvenoto,koeto 100% mi pomaga e edin den na varen oriz (imam spokojna nosht sled nego), a kato si otspia zapochvam pak da eksperimentiram.

# 217
Честито Богоявление и честит празник на всички именици! Тамън да хвана последния влак за поздравленията Laughing

Екскюзе моа, че чак сега се онлайнвам, ама Ема ми беше 4 дни с Т и едва днес падна. Сега пък иизлезе един обрив и се чудя дали е от токсемията или е някаква шарка -там 5та, 6 та болест и пр newsm78 Та затуй съм заета да ги държа с Максимуса далеч един от друг, ама то в палата дето живеем, к сожалению, е невъзможно да осигуря самостоятелни покои на всеки престолонаследник Laughing Та тъй, дано малкия  излезе пич и не прихване нещо, че....
Като казах малкия - брей, каква стана тя? Докато водехме във вътреутробната надпревара по килограми, сега изостанахме драматично Embarassed Еткин Андрю направо ни надплю - Макса с неговите 710 гр само с момите може да се равнява Wink Пу-пу, да са здрави всички, важното е да растат, пък колкото - толкова Laughing
Аз четох, четох, ама много ми се събра и изпозабравих какви въпроси имаше към мен Embarassed Embarassed Embarassed , тъй че питайте пак, ако не е късно. Щото гледам Choosy вече си отговорила на въпроса - радвам се, че нямате соор вече!

За ортопеда някой питаше - водат се децата сега, защото се търси вродена луксация на тазобедрената става. Ако се открие навреме, се лекува лесно, а ако остане неразпозната може да създаде проблем при израстването на детето. Момиченцата са по-застрашени, но и при момчетата се среща, макар и по-рядко.
Пебс, при Алексиев мина Ок, екстра сме - прегледа е 40лв. Гледа на ехограф.

Някоя мама се беше поболяла от тревога заради оризова вода -  не помня кой Embarassed Embarassed Embarassed
Да кажа: В ориза няма глутен - споко! Затова едни от първите храни, които се дават на бебетата са оризовите каши. А при деца, които не могат да приемат АМ иликърма по различни причини се дава още от раждането и оризово брашно.
ПАк на въпрос за захранването - някой питаше ако не се почва със сокове, с какво?
Или с оризова каша, или с пюре. Аз напр почна Ема със зеленчуково пюре - правих една шахматна схема на захранване - ама затова, като му дойде времето Laughing

Поли, за трудното изхождане - ще се повторя, ама аза се напатих от Аптамил комфорт - кое му е комфортното не е ясно, Ема ми се измъчи от запек с него. Ако не искаш свещички, вариантите са или масажи или смяна на млякото. Всяко дете си намира подходящото за стомахчето мляко. Друг вариант е да се използват млека за лесно храносмилане - Фризовом, Нестоген и пр. Може да се дава на едно хранене напр, за да облекчи изхождането. Акото е зелено, защото при дългия престой се окислява - сещам се да успокоя всички, че не е признак на настинка Laughing

Това засега се сещам newsm78

Да призова Елфчето, Феичката, Недалинчи и всички, които отдавна се губят - да се явят на отчет!

# 218
Здравейте,
Честит празник на всички празнуващи.
Първо да похваля майките рекордьорки Eta и Allba, браво момичета  bouquet за Вас
Относно памперсите искам да кажа и аз че изпробвах какви ли не (Pampers, Libero, Puffies) и накрая попаднах на Babylove от DM, много съм доволна супер финни са( Либеро са като шкурка спрямо тях) и бебе Петър въобще не се мокри с тях.
По въпроса за пиленцето на момченцата трябва винаги да е на горе при смяна на памперса, с  големия син обиколих доста частни лекари и от там знам, а и сега всички пак това ми повтарят...пък и нали мъжа трябва да вдига самолета Wink
Choosy , аз да ти кажа на Петьо също сълзеше едното оче и то толкова много че даже залепваше и дори в крайщата имаше гной, аз бях писала за това, от Селена смятаха че е някаква зараза от мен , въпреки че не беше и ми изписаха Офталмосептонекс и Торбекс(маз). Аз обаче се притесних много и го заведохме в Луксор от там ми дадоха едни нови капки Вигамокс, много съм доволна от тях от първото капване и се оправи, но му капех 7 дни и в двете очички. Въобще не знам дали съдържат кортикостероиди или не, толкова се бях шашнала че слагах каквото ми даваха. Интересно че сега от няколко дни сълзи другото, но по друг начин по скоро като замърсено, а не като в болницата, като конюктивит, за сега само го почиствам и мисля да питам на консултацията какво да правя. Ние нали имахме и хрема, може да е и от това си мисля.
И накрая да Ви се похваля че мойто бебе е късметлия, в болницата в която родих имало томбола за родени през месец декември и познайте ние сме спечелили, наградата е ваучер на стойност 200 лв. във вид на продукти от един магазин, аз за сега нямам идея какво ще си купим че ние с мъжа ми изкупихме магазините и поръчахме още сто неща, ама важното е че има печалба, дано е на късмет цялата ни година.....

# 219
Привет!
На бързо само да се похваля след ДК: +1,150кг. и 5 см. Crazy Сега е 4,400 и 55см.Боцнаха я,поплака.Вигантол ни изписаха.Утре прави 40 дни и ще ходим на църква.
Сега бягам,че я чувам нещо се пъне,да не събуди кака си Лизи!
До утре! Hug

# 220
Choosy, затоплям възглавничката в MW и му я слагам под корема, ако спи по очи или отгоре, ако е по гръб. Не я махам до като не се събуди сам.  Peace

# 221
Здравейте  Hug
Честито на всички празнуващи именници и специално на Данчо на Евил   bouquet
Днес и мойта сестра ми е именничка, да е жива и здрава  Heart Eyes
Консултацията и на нас ни мина, вече сме 58 см и 4.400 кг.
Колибри и аз съм отчаяна от нашите пътища/тротоари и други подобни, че днес като обиколих града с колата и частично с количката се хванах за главата, а пък колко некадърни шофьори има не е истина, а тези пък където даже не те зачитат на пешеходна пътека са хиляди  Close
Алба, сладури мамини  Hug
Лека вечер, щях да пиша още ама това го пиша от 20.00 часа  Wink

# 222
От няколко дни все ще пиша и все нещо се случва та не успявам, сега пък поста ми се затри... последен опит
Честит празник на всички именници днес! От късмет и здраве да не се оттървете!
Честити бебчета и на дорита, удис и точица! Да са ви живи и здрави слънчицата и да озаряват дните ви!
пишоците-смятам лека полека аз да започна с процедурата, въпреки че не ми се нрави особено, но не ми се ще някой куку доктор да ми мъчи детето или аз та оставя тази сериозна за мен процедура (особено след споделеното от Евил) в ръцете на едно дете, така че запрятам ръкави и ще се мятаме
ваксини- споделете мнение докитата даже и по ТВ са твърдо ЗА, някои майки пък против, направо не знам..
Имам един въпрос тази вечер видях по главичката на бебчо като че ли кожата му се бели, това пък защо и как да процедирам!?
Беб е няколко дни много крив, не мисля че толкова го мъчат колики но пак отказва да спи, реве та се къса и затова е все на ръце, че така само мрънка, яде на  не знам колко време и по колко просто само това го успокоява и аз не се скъпя. Понякога и като спи проклаква. Надявам се манджоро да му стига, уж хапвам храни за увеличаване на кърма ама знам ли колко е. Утре сме при педи и ще видим какво ще излезе. Все се притеснявам че не правя нещо като хората, а и свеки като каже  "не трябва да плаче" и аз  #Crazy като гракне, все ми е едно стресово да не сгреша някъде, Tired ама да не задълбавам справям се за сега!
И на Иван му сълзят и гурелясват очите при това доста време вече въпреки че капем капки Торбекс и няма оправия.
Амбър как върви стимулирането, Димана засука ли?
Отивам да полегна че след има няма час  baby_neutral ще е буден и ще иска да папа и ще приполовим ноща  Simple Smile

# 223
Здравейте
Честито на новите майчета Дорита, Удис и Точица.
Честит празник на всички именници на Данчовците на Евил!
Евита и ние имаме падащи люспички от главата, не знам защо е това, но знам че е нормално.
Температурата вкъщи е 24-25 градуса, аз съм зиморничева и не мога на по-студено.
Шапка никога не съм слагала вкъщи, то при тази температура на въздуха  Laughing
За 5 валентната ваксина от
 кой месец се започва?Разбрах, че от април ще се поема от ЗК, и аз това питам от кой месец се започва?
Исках да пиша още, ама беба ми спи в ръцете и ми е трудно, милата облакчава се от коликите когато е гушната.
Лека нощ

# 224
Това за кожичките по главата е безопасно, споко - някои бебета го имат, други не - племенничката ми имаше доста дълго време, но само си мина лека полека.

А за пишоците - някой може ли да ми обясни точно какво представлява забелването - придърпване на кожичката, докато се покаже главичката ли? При нас така изобщо никаква главичка се не види в естествено състояние. На консултацията доки дръпна и се видя, обаче колко беше зачервено там.... не е истина просто... вечерта вкъщи след банята и ние подръпнахме но не стигнахме чак до главичката, а червеното беше още по-зверско явно от намесата през деня. Мазахме с риванол и гентамицин после. Днес отново тая процедура, отново без да се види главичката...
Почистваме едни бели нещица като насъбрани зацапвания наслагвания.
Така ни каза доки 4-5 дни и после да не пипаме. Вие как процедирате точно?

За храните  - месо, картофи и ориз... месото добре, но другите две неща как да ги ям, като нали съм на нисковъглехидратен режим от бременността заради захарта... и не искам да ги почвам пак - аз ги ям и сега, но в малки количества  - в супи например. Не ми се набляга отново на тях...
А зеленчуците - кои по точно?? Де да бяха всички - аз обожавам и ми е достатъчно месо и зеленчуци например. Обаче не може - карфиол, броколи, зеле, ряпа, цвекло, защото правели газове, боб, леща ....
а доматите можели да направят алергия... но аз всеки ден ям домати и сирене овче...... че то не ми остана какво . И печени чушки ям всеки ден.
ще мисля да спретна нещо с тиквички и моркови.
Че ми се ще хем да е нисковъглехидратно, хем да е кърмаческо... сложна работа.

Поздравления за всички пораснали бебчовци -  гледам добре си наддават дечицата - браво!

Общи условия

Активация на акаунт