Отговори
# 480
Альооо аз да попитам как се зове фейс групата?!?

Иначе аз се аднах във общата на бг-мамата  Peace
http://www.facebook.com/pages/BG-Mamma/103664380018?ref=mf&v=wall

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 13:34 от Darlin`

# 481
Здрасти и от мен!

Денерис , много хубави сте! Цялото семейство - и ти и децата ти - големи красавци! Каква си стройна и хубава пупу - само така  Peace

Ета, Евил ти е дала супер идея - за дупките за крака в коша... може и на мен да се наложи да се възползвам хахахах  Grinning - както ми се отлага местенето в новата къща... и съответно Дамянинът спи в зимния кош на количката вкъщи... та ако се забави още и той порасне - освен да го мятам при нас на леглото, друг начин няма да има... ей, тез младежи наште растат като гъби.  Hug Това им е работата!

Аз съм опнала един термометър навън в градината и като видя че е над 0 директно го пращам навън, след сутрешнообедното кърмене, когато реално ставам... та после на спокойствие си закусвам и подреждам домашния хаос. И след кърменето в 13-14ч, ако имам желание ходя и на разходки. Цикъла ми на живот се измести драстично  почва от 11-12ч на обяд и приключва в 1-2 нощем, когато си лягам. Съответно дъщеря ми и тя се повлича по нашия режим, и ляга и става много късно.. а бабата е върло против и каза че я взима при себе си на отглеждане с нормален режим.

по FIESTA тв има групи с упражнения - йога, тае бо и т.н. Чат пат си ги правя - опитайте ако искате  Grinning
Сега от 14.30 ще има Йога Зона - много добре се разкършват така хубаво закостенелите ни кокалчета...

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 14:01 от Collibri

# 482
Отново на линия след една гнойна ангина, две безсънни нощи и тонове рев от колики.
Петя мерси за похвалата. Снимките ги прави снаха ми, а тя е любител фотограф, но добре й се получава Party

ГОЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯМО благодаря  Hug на всички за съветите за дупетата. И мастилото наистина помага, ама страшно бързо. Малко е зловещо на вид, но пък как действа на пухкавите дупета...

# 483
 Hug
Денерис,много сладки! Heart Eyes Аз няма как да я прегна Лизка да бута количката,щото не достига двете дръжки. Mr. Green
И варненки сте супер! Flutter
Кога ли и аз ще кача нови снимки?... ooooh!
За Фейсбук-и аз имам рег-я - Лили Михова  съм.Но не го ползвам и аз много-много.
Добре сме-кърмим се,спинкаме-като всички.
Вече започна много сладко да ни се смее. Heart EyesИ звучета издава. Party
Понамалих сладкото и е доста по-спокойна. Peace
Друго няма какво да се похвалим и за това и не пиша,но ви чета редовно!
До скоро! Hug

# 484
Като гледам как масово си честитите месечинки и 40 дневки...... на мен ми се струва много далече. Вие си отгледахте децата докато ние последните се накумим да родим.
Дорита , ние с теб май сме се наговорили да родим в един и същи ден ,пък чак и в почти един и същи час , че май и останахме последни родилки - закрихме напрамо темата Laughing
Пак имам питане - кога трябва вече да се разреди режима на хранене на бебето , защото сега още си спазваме горе долу храненето на 3 часа както беше в болницата . По принцип не го удя и понякога откарва по 4 часа спинкане , а като се разреди режима на колко часа става папкането

# 485
  • Велико Търново
udis5 ние още си се храним на 3 часа, много рядко прави 4-часова пауза. Мисля, че бебоците сами ще си пропускат хранене, когато са готови, но нека все пак споделят по-опитните мами.

# 486
Хаха, сега като чета пропуснатото направо ви се възхищавам, мами. Всичките сте по разходки, напред назад, консултации .... А АЗЗ Cry все вкъщи си седя - мойта свекървичка ни е педиатър и джи пи, така че квото става, става у дома, имаме си кантар (мнооо' готин, лесно тегли) Wink, и джи пито като рече без разходки или по 20 мин само.... язък дето живеем до центъра и парка. Разчитам на татито за подкрепа, ама те двамата са в съюз!!!!! Пък и сега с тази ангина....още по-криво...Най-много до балкона ме пускат и ...до хладилника (трябвало да папкам. А тез кила, наследство от бременността, са на моя гръб). Така че аз си пухкавея, седейки у дома, ама вие, мамита се разхождайте и заради мен.
Пък като се позатопли и пооправи временцето Чузи и другите мамита от Пловдив ще се посъберем из градинките.

# 487
  • Sofia
Frolic  скорошно оправяне, а времето депърва ще става за разходки, така, че ще наваксаш.
Udis5 всяко дете е различни, а ден с ден не си прилича. Ето го моето момче един ден не спи и яде на по-малко и от 3 часа, а да го видиш днес една разходка навън за половин час и сега спи и няма събуждане, а трябваше да яде към 13.30 часа  Praynig Де да беше все така , но уви не е.

# 488
  • София
udis5 ние още си се храним на 3 часа, много рядко прави 4-часова пауза. Мисля, че бебоците сами ще си пропускат хранене, когато са готови, но нека все пак споделят по-опитните мами.
И аз мисля така.АКо не спазваш точнисхеми и план графици за хранене, не се шашкай.Бебето само ще си стане като е гладно или пък ще си спинка или ще е спокойно ако е сито.Ти най-добре можеш да си го усетиш.
А ако плаче, то не винаги е защото е гладно.Както спомена вече и коликите са ви погнали.Ама ти явно вече различаваш плача от колики (особено когато е съпроводен с пъшкане, напъване или свиване на крачетата) и плача от глад.
Моя синковец например всяка нощ разнообразява-понякога пропуска храненето в 24:00 и се събужда чак в 6:00 сутринта, като спи непробудно цяла нощ.Друг път си иска хапване и в 24 и в 3-4:00 и посля към 6-7:00.Ходи ги разбери тие дечковци. Joy

# 489
Здраве желаем!

Това нещо го пиша от пет часа, така че вече сигурно е изветряло като актуалност, ама нейсе....

Систематично добавям показалите се с име във фейсбук, ама две мацки се затрудних да намеря- Елица ми излизат цяла тайфа с това име и фамилия пък, а за Методия е направо неоткриваема! Засрамете се моля ви и вземете мерки  Crossing Arms Laughing
И искам етааааа! Моля!

И снимките на Денерис не мога да отворя- абе изобщо днес съм много скопосна  Tired

udis5, ако се кърмите- няма режим, душо. Бебето каквото реши- ти само изпълняваш. Т.е.- тепърва има да се настройвате и сте далеч от каквото и да било разреждане на храненията.

За ушите не мога да помогна. Чувала съм, че ги лепят с тиксо и тн, ама нещо не ми се вижда добра идея. Знам ли...

За кремовете против целулит- стига бе момичета. Ми то тогава и с парфюм не се пръскайте, че ще напиете дЯтето. Аз смея да кажа, че съм много отговорна към детето си- някои мои познати бих казали прекалено даже, но все пак....Та мисълта ми е следната- по принцип във всеки едни крем който мажете по себе си е пълно с вещества, чиито имена не можете да прочетете, ако ще да си вържете езика на фльонга. Всяко от тях може би носи някакъв риск да премине в не знам си какви количества чак до кърмата ви, макар това да е леко пресилено, но все пак- не е невъзможно. Моята философия е следната- ако подбирате възможно най- пречистената козметика и с най- малко "екстри", използвате я разумно и не си мажете зърната с нея все пак, то това не би било проблем за бебето. Смятам, че е далеч по- безопасно един наистина качествен, пречистен крем за целулит с високо съдържание на кофеин /който така или иначе голяма част от кърмещите приемат с кафето, а от крема да мине чак до кърмата този кофеин нали се сещате.../, от колкото какъвто и да е крем за тяло с много нисък клас и пълен със съмнителни неща вътре.
Мое си мнение, не ангажирам никого с него  Peace

За силовите тренировки- Алба, точно за това проучване споменах вчера. То е отхвърлено все пак след това, защото реално резултатите са отчитани като кърмата след тренировка е предлагана на бебетата в шишета, а не от гърдата, и това поставя под съмнение факта дали те са били криви и недоволни от качеството на кърмата или от самия факт, че са хранени по различен от обичайния начин. Дори и да приемем, че наистина има някои бебета, които негодуват от евентуално отделената вътре лактоза, то проблемът се решава лесно като кърмиш точно преди тренировката си. Реално иначе по никакъв начин не рискуваш здравето на бебето си!

Колибрич, и ние сме с много шантав режим покрай бебата и съответно каката милата няма как да не пострада и тя, но се опитвам лека полека да нормализирам нещата. А и когато е само известен период от време няма да им навреди толкова на големите ни деца. Опитвам се да компенсирам това, като й намирам разни приятни неща за правене по късните доби, гушкаме се и тн....

етка, веднага те разбрах какви ги вършиш на онази пейчица  Laughing В един цирк играем, номерата си ги знаем  Wink Аз имам няколко блузи за кърмачки от Яна още, ама нещо хич не им се кефя сега да ти кажа...не знам защо...Ще купувам рокли и блузи от нашенските магазини с прегърни ме деколтета- поне за сега това е плана. После ще ви пусна и линк какво съм си поръчала да ми прати маман, че да мога на воля да си вадя прелестите навън, без да предизвиквам смут  Mr. Green

She_R, ти май питаше за люлката. До сега я ползвах като подлагах отдолу сто ката одеяла и тн, за да не й се свива гръбнака. Снощи обаче, понеже вече е голямо момиче, я плеснах в легналото положение, пуснах и мобила отгоре и я сложих на първата степен на люлеене и О, чудо- вечерях hands free  Laughing Та смятам, че можете да си я ползвате още сега- само виж дали ще има нужда да й изправяш гръбчето или не. И не прекалявайте с времето за люшкане, че да не й разбиете мозъка  Wink

# 490
Добър ви ден мацки Hug
Аз от три дена все сядам да пиша и все не успявам,но сега давам отчет: Peace
Комаркова вече влиза в категория "Папатак" Joy Joyтежим цели 4.600кг и 54см. Whistling Рапорт даден
Иначе и днес пропуснахме ваксината,пустите им сополи още не са ни минали и утре рано- рано ще даваме изследвания,да видим що така аджеба става.
Ласи-рече ти мило,ама аз нали съм от бързите и направих капките с Клеева тинктура".На 5мл. ФР сложих две капки и нахаках на дятитУ в нослето,файда-никаква отново  Crossing Arms.Давай съвет моля Praynig.Карат ме пак да й слагам от Адреналиновите капки,но предния път не ни помогнаха и съм в невидение вече какво и как?!Иначе вечер си спи спокойно и си яде достатъчно.Казва ми педи,че имало деца които така им хъркат нослетата до 6м.,но не я вярвам аз тази работа когато почиствам с тампонче се точат едни такива зелени и плътни/как ги определих hahaha/ иначе овлажнявам непрекъснато с Низита и промивам със спрея.
АМ-давам Нутрилон1,някои питаше и Коката беше на такова до 3 годишен Mr. Green,та съм си доволна.
Оф сега я оставих в кошарата и веднага й се появиха" коликите".Отивам

# 491
Eй, ще трябва да ставам активна във ФБ значи заради вас  Simple Smile Бях го отказала по едно време щото.

Милейди, давай насам линкве за кърмачески парцалКи!

Между другото, точно за парфюмите (понеже са ми мания) знам, че в началото не е хубаво да се ползват, поради рискове от алергии. Доро ролката за подмишници е добре да е без аромат (нали там са ни все наврени!)
Тъй че съм си замразила за сега любимците за по-добри времена  Simple Smile Те от бременността всъщност са си на изчакване де (добре, че бях се спряла на бройка под 50  hahaha)

Мацки, моля дайте идея за добро рядко АМ! Поне на консистенция да го докарва на кърмата, че помня имаше едни доста гъсти.
Скоро пак ще ми се наложи да го оставя за едно хранене, пък тоз НАН не ми се нрави нещо  Rolling Eyes

# 492
Здравейте момичета,
Да ви се похваля - тези звуци от компа ни действат направо вълшебно. Моят синковец не спря от сутринта да реве истерично, мъчат го много коликите горкият...Само едно нещо малко ме притеснява, не ме мислете за луда моля! Naughty Чудя се тия звуци не са ли опасни за бебето Rolling Eyes Бях чела някъде, че вече измислят такива звуци като заместители на дрогата и много тийнейджъри по този начин както каза Амбър се "зомбират" и се пристрастяват Sick

# 493
Здравейте мамчета,

Да се отчета и аз вчера бяхме на ДК и Петьо е станал вече 3 900 гр., т.е. качил е 1 200 гр. и 5 см., аз съм много доволна. Иначе за режим е трудно да се говори през деня яде на 3 часа, а през нощта се събужда за ядене по-често, ама аз го залисвам и гледам поне 4 часова почивка да има на стомахчето, дано постепенно вземе да спи повече.

Момичета сетила съм се да Ви питам дали смятате да давате Zymaflour на бебетата. Тези дни си чета дневника който писах с големия и видях че от втория месец съм давала по 4 капки във водата.
А сега ЛЛ нищо не ми каза, мисля си че вече може и да отричат Zymaflour-а, защото първия път взимах още докато бях бременна, а този път нищо не взимах. Същевременно смятам че голямото ми дете има много здрави зъби до сега на 7 год. е със супер бели зъби и без проблеми.

Във фейса съм Petya Doncheva.

# 494
  • Sofia
Привет, съжалявам малко  съм ви заблудила Metodiya Petkova за фейса.

Petya777 за Zymaflour според мен можеш да си даваш На моя батко и аз съм му давала и също съм доволна. всеки лекар различно казва.
Ние с тебе май сме в един ден и децата ни с едно име ако не се лъжа.

Ще взема и аз да пробвам тези вълшебни звуци.

Ние в петък сме на консултация да видим колко сме пораснали.

Общи условия

Активация на акаунт