2010 година дойде,а ОКТОМВРИйка е с най-прекрасния дар на ръце!

• 20 545
  • 724
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро. Аз пак спах 6 часа  Mr. Green. Плами, и на твоята улица ще изглее слънцето, щом на моята изгря. Е сега ако задържи тези 6 часа сън танца на радостта ще изиграя... Че предния път като се похвалих после почна да се буди на по час.
МияГия, аз съм лепила пъпа както е написала лилчо. Това с монетата също не ми се струва грешно. монетите се правят от метали, които не задържат бактерии и микроби. Споко.
el_pl , аз мисля, че понишената утайка е нормална след прекарано заболяване  newsm78
Ронкаааа, ще ставаме на кълбетааа... Я да им звъниш на тези и да ти оправят нета, че ще ги гази валяк. Чипче, аз бях на Мтел в болницата и си влизах свободно в бг мама  newsm78. Провери дали не е нещо от настройките на лап топа.
Някой беше писал за антибиотиците и прибиотиците вчера, ама пак бях на черешата и не отговорих... 5 дни пиене на антибиотик били малко  #Cussing out. Много ми е странно тази педиатърка дали изписва някакъв супер умен лек, дето е наясно как да утрепе само вредните бактерии, а да запази нивото на полезните бактерии в организма. Сигурно ти е и казала, че антибиотиците разхлабват  newsm78. Така - обяснението е просто. Антибиотиците трепят на ред. Добри, лоши - всякакви бактерии - това им е работата. По тази причина нивото на полезните бактерии в червата спада, а от там и неблагоприятния ефект върху консистенцията на акото. бифидо бактерията спомага за образуването на ензима лактаза, който разгражда лактозата. Може да се стигнве дори и до лактозна непоносимост както при големия ми син. В повечето случаи антибиотиците водят до дрисник (и затова повечето педиатри казват, че антибиотиците разхлабват, което само по себе си е тъпо твърдение) и връщане на коликите по горните причини. И един ден да се дава е добре да се дават прибиотици. Ако те бяха толкоз страшни нямаше всички Ам да са обогатени с тях и да се продават във всяка аптека.  Но разбира се всеки си преценява сам за себе си и за детето си

Днес май не само аз съм се наспала... Май всички спят  Joy

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 08:26 от Ger4o

# 256
Добро утро.
Ето кафето от мен този път

Ронка, обади се и питай. Как така ще изчезнеш? На мен ще ми липсваш.
Герчо, аз затова не казвам какъв ни е режима. Че всеки път като кажа нещо хубаво по този повод и всичко се срива. А и е доста непостоянна още.
И аз не съм съгласна, че 5 дена антибиотик е малко време. И също смятам, че трябва да се дават пробиотици. Аз от такива съвети с голямата дъщеря я бях докарала до едно постоянно боледуване - по 4 антибиотика на месец. Всяка хрема бронхит. Беше кошмар. Докато не се сетих да сменя педиатърката и да не чува дявола вече сме ок. Но беше голяма борба, докато изчистя организма от антибиотика. Посъветвай се и с друг педиатър или хомеопат. Още са много малки, за да ги тровим с антибиотици.

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 09:23 от buba_katinka

# 257
  • София
Честита Нова Година и от мен. Пожелавам ви тази година да ви донесе много здраве, щастие, късмет и малките слънчица много да ви радват и само положителни емоции да ви носят  Hug
Малко закъснях с поздравите, но чак сега успявам да се включа, а вчера не можех да вляза в сайта нещо.
Ние след малко отиваме на консултация и ваксина. После ще се отчета
Приятен снеговалежен ден от мен  Hug

# 258
  • Sofia
Добро утро. Аз пак спах 6 часа  Mr. Green. Плами, и на твоята улица ще изглее слънцето, щом на моята изгря. Е сега ако задържи тези 6 часа сън танца на радостта ще изиграя... Че предния път като се похвалих после почна да се буди на по час.

Днес май не само аз съм се наспала... Май всички спят  Joy

Ооооо,Герчо,лъжеш се  Joy Просто докато се натуткам и то станало 9:30ч.  Blush Е,аз май започвам да свиквам да ставам пак на 3 часа,само ако можеше да не се буди с рев,че ми изкарва акъла  Crazy То детето сигурно си пуфка и охка,ама майка му като спи като пън.....Чувам го чак като надуе гайдата  Mr. Green Добре поне,че в 2ч. свикна да му давам чай и така до 4ч.  Blush

Ухааааа,вън какъв пухкав сняг валииииии  Hug Ех,Сириусчо ако беше тук да излезем да си играем  Cry

Отивам да пия кафенцеее  Party

# 259
Здравейте, и Марина хърка през ноща. Аз се отказах и от помпи и от физ. р-ри. Квото и да правя, има един интервал призори, в който си хърка яко. А иначе какви звуци издава  ooooh! като прасенце. Грухти, пъшка, сумти. Нямам спомен Никол дали беше така, ама сега се събуждам в 5 и я слушам до сутринта, то няма заспиване. мислех едни тапи да си взема но ме е страх ако ревне, да не я чуя.
Рони, аз вчера цял ден не можах да вляза във форума. Според мен с някои оператори е имало проблем, защото гледам че други хора са писали. Може да е било временно. Иначе как така ще спираш да пишеш, предлагам смяна на оператора  Wink
Я кажете някое хапче за ограничаване на апетита, то мойто не се трае, ам, ам, и все едно не съм яла. Мъжът ми оня ден ме гледа, аха да каже нещо, ама не можа да се престраши. КАто го подпитах, вика, чудя се къде го събираш цялото това ядене. Леле като ми кипна и кво да му кажа, викам ти пък пиеш много бира, ще се алкохолизираш. А той милият само  бира пие, по една две бири вечер. Ама що го зачесах незнам, та сега обиден, каза че повече нямало да пие бира,   след като съм имала такива притеснения. И снощи в магазина аз си купувам винце, викам му вземи си бира, а той, не аз айрянче. Голямо е диване. Та сега имам угризения че той отказа лубимата си бира, а аз не мога да откажа храната  newsm78

П.п сега видях какво е навън, аз съм на френски как ще изляза незнам, голям студ ми се вижда Sad

# 260
Ей ме на тука съм. Mr. Green

Проблемът е от форума, определено.
Още снощи се успокоих, след като Мира ми писа, че не може да влиза тук. Та си викам...има светлина да не се разправям пак с франсетата. Преди празниците точно ми пристига фактура за фикс. тел., интернет и тв./тук са на едно/ за скромната сума от 300Е. Crazy А тел. ни е направен да звъним в европейският съюз безплатно на дом. тел. И аз си звъня ли, звъня. А те си ми бройкат ли бройкат минутките. Whistling На 24-ти звъня мъжът ми да ги пита какво аджеба става, като преди това ходихме до офиса откъдето сме купили всичко..от там ни вдигат рамене и казват, че по договор не трябвало да плащаме, но да се обадим в офиса. Та обажда се мъжът ми и онази му обяснява, че в нейният договор не е отбелязано да я има тази опция. Мъжът ми й обяснява, че в неговият е отбелязана и не го интересува какво пише в нейният договор. Отсрещната страна обясни на мъжът ми, че тази сума трябва да се плати, а Калин се ядоса и й затвори тел. Joy ЗЍащото той може да говори езика, но няма достатъчно богат речник, че да се разберат. Така де, наш приятел се обади и се разбраха. Ще платим фактурата, а те ще ни върнат после парите. Joy

Та Стига съм ви занимавала. Дано форума не прави вече бъгове, че 2 дни подред следобедите е невъзможно да вляза, а вчера и вечерта дори. Щях да полудея, а мъжът ми се шегува с мен, че не мога да се разплача. Но и той се стресна, защото знаеше какво следва, а именно смяна на доставчика, което си е голяма разправия.

Днес следобед сме на консултация да видим колко е пораснало малкото змейче. При все, че 2 дни изкара на...и аз не знам на какво, но кърма нямаше, покапваше от време на време колкото да не е без хич. Но то такова тъпо и упорито като мене няма. Тъкмо се стреснах, след като един памперс му беше почти сухичък и то кърмата взе, че дойде. Иначе не знам какво щях да правя...пак щях да кърмя де, но си е стресиращо.

Герчо, много се радвам за теб и съня ти. Дано от тук на сетне да се увеличава тази пауза. Hug

Моето Крис спинка от 20ч. до 2ч. Но от няколко дни, поради намалялата кърма се буди доста често. Надявам се да отмине и този период и аз да се наспивам някога.

Хриска мисля казваше за АБ и пробиотиците. И аз съм на мнение, че е хубаво да се приемат. Онзи ден наш приятел спря да пие АБ., но продължава с пробиотиците, хем е голямо магаре. Peace Те не вредят, а само могат да помогнат.

Ох този пост го пиша от има-няма час...

И да ви кажа, че мноооого ми липсвахте. Hug

Сега изчезвам, че малкия змей реве. Дано после мога пак да вляза.

# 261
Добро утро и от мен  Simple Smile

buba_katinka , благодаря ти за кафето...ммм..прекрасен каймак  Peace

Днес при нас не вали сняг...но пък за сметка на това е ужасен студ  #Crazy...а днес съм на гинеколог ,а пък как ми се излиза ако знаете  ooooh!...дано да се стопли мъничко поне.Откакто съм родила все сладко ми се яде...аз през живота си толкова сладко не съм изяла както сега,от началото на бременноста та до сега...и продължавам да творя вкусотии....но съм си казала от днес започвам да готвя повече солени неща...малко почивка от това сладко да имам ..макар че ще видим колко време ще продължи  newsm78

# 262
хЗдравейте!

ЕЕЕ, открихме го този Бурж Дубай - най-високата сграда. Вече обаче не се казва така, а Бурж Халифа, на името на шеъха на Абу Даби, който субсидира дубайския си колега, а той последния, явно много се е навел.

Тъкмо тръгнах да пиша и хубавицата се издриска.... Няма как.

Пак съм тук.

Вчера цял следобяд четох. Много спорове са се развихлили много нещо. Но ми беше интересно, малко на чужд гръб  Mr. Green.

Адри и аз като теб не бях най-голямата ентусиастка за кърменето, но малката като се роди толкова рано и осъзнах колко е важно. Сега искам поне една година да я кърмя.
Някой беше писал за нехранителна кърма  и, че бебето е наддало САМО 800 грама за 1 месец. Това май, не е малко. Все пак СЗО има за минимум 400гр., а по принцип се счита 600 за минимум от повечето лекари.

За киселото мляко... Аз уважавам, различните мнения и различните хора. Не бих отрекла категорично нещо. Все пак, наистина ми се струва неподходящо да се дава кисело мляко при наличието на толкова видове и марки формули.

А с този репортаж, който сте гледали ме разбихте направо. Аз не съм го гледала, защото тук няма бг телевизия и откачам вече. Ама как така плацентата още свързана за бебето?! Ми то и животните след като родят я прегризват! А протеста на родилката е безпочвен. Да беше си стояла в къщи, кой може да я принуди да отиде в болница. Отиваш ли там означава, че 90 % ще се съобразяваш с лекарската намеса. Друг е вече въпроса, че лекарската практика се е превърнала в голяма степен бизнес и това има неособено добри последици. Какво да се прави и по света е така. Не си мислете, че на запад са много по-различни. Е да по-любезни са, ама ако нямаш пари и осигуровка си загубен. Само в Дубай те преглеждат без пари в държавните болници Simple Smile. Последното е истина, но казано на майтап.

Сега да ви се похваля. Намерихме си ново жилище. В Дубай Марина, на брега на морето с гледка към морето от всички стаи. На 37-ми етаж. Кусура е, че е по-малко отколкото искахме (има голям хол, с кухнята свързан, 2 спални, 2 бани и помещение за перални и други и два входа), но пък и повече пари ще спестяваме. Д аму мисли таткото като реве бебето. Аз все пак се пробвам да го сменим за по-голямо, но да видим.

Гледам и за пъпчета си говорите. И нашто беше изхвръкнало. Тук не съветват да се прави нищо. То само се оправя с времето.

Герчо, прощавай, ако вече са ти дали такъв савет, да не се повтарям, пък и малко късно ти го давам. Както казва Адри, не винаги бебето се буди като е гладно.И аз забалязах с Валерия, че е така. Преди се будеше мнпого по-често и аз хоп почвам да я сменям и кърмя. Преди време, обаче, реших, че ще пробвам съвета на лекаря да не я храня толкова на често. Почнах да я люшкам или да и давам залагалка и да видиш как почна да се буди само по 1-2 пъти на нощ. Сега почна много рано да се буди и я тренирам да спи до късно, но за момента няма мног резултат. Надявам се да успечч.

Айде лек ден и бъдете добре!

# 263
Честита нова година и от нас!Да е здрава и мирна и много благотворна!/color]
   Ние има -няма след 2 пътешествия вече се завърнахме в къщи.Пътуването се отрази на всички добре.Празниците ги изкарахме добре-сред близки и приятели,с които се виждаме по-рядко поради големите разтояния.Сашко беше изключително послушен и не проявяваше никакви претенции.Имах малко проблеми с кърменето.Незнам дали от смяната на обстановката,но на моменти толкова ми намаляваше кърмата,че се принудих 2-3 пъти да го дохранвам с АМ.И в резултат на това веднага започна да ака по-рядко.Сега в домашна обстановка се надявам да влезем в ритъм и нещата да се оправят.
   За спането-вече започна да прави големи нощни паузи.След вечерното хранене се буди чак в 5-6 часа.Нощем си е спокоен и си заспива сам в леглото.
    Оххххх,и аз прекалих с това ядене и май качих 1-2 килца.УЖАС направо,сега и аз съм решила да се поспра някак.
     Ето и 3 снимки от нас:
http://oktomvriiki09.snimka.bg/baby/nashite-bebeta-0-3m.411719.16748502
http://oktomvriiki09.snimka.bg/baby/nashite-bebeta-0-3m.411719.16748496
http://oktomvriiki09.snimka.bg/children/nashite-deca.411124.16748412
Успях да ви прочета отгоре-отгоре и не съм много в час,но ще си наваксам.

# 264
Привет ,мацки.Драсвам два реда и отивам да се къпя,че чакаме педиатърката да дойде.
Рони,вчера цял ден нямах достъп до форума.Днес всичко е ок,на БТК сме,не знам защо така стана.
За пъпчето и стотинките:практикува се,не е вуду.... hahaha.
Мирикъл,все едно описваш Саши.По същия начин сме тези дни,с пъшкане,тръшкане,зелено ако и слуз.Будене нощем.Имаче от 21 до 2 спи непробудно.
По въпроса за родилката в ТК: не виждам какво толкова е поискала,освен да я оставят да роди възможно най-нормално.А защо е отишла в болница ?!Защото в България е подсъднимо и незаконно да се ражда в домашни условия.Тоест няма избор.Ако род у дома и с детето се случи нещо,може да бъде съдена. Тъпото е,че ако си избрал екип може да ти ходят по гайдата,ама ако си отишъл при дежурния ще мъчлиш и ще траеш.Логиката къде е???!! Пак двоен стандарт.ooooh!
Майка ми ми е разказвала,че едно време,когато тя е раждала,е било едва ли не нормално да ти бият по един -два шамара и да те наричат лигла ,само защото те боли или викаш,докато раждаш или те шият на живо.Това приемате ли го?! Не...Еми приемете,че все още се случва да се държат така с много родилки.Прочетете малко из форума и ще се оцъклите какви неща се говорят на жените отишли да раждат.Кой им дава право да ме третират като куче?Не знам дали помните моя разказ за раждането,но пак ще припомня,че мен стандартно ме сложиха да лежа и контракции йок.Така поне час бях,а системата с окситоцин постоянно ми я увеличаваха.Накрая станах и раждането тръгна.Стоях права,без да седна,ходех,прикляках,подпирах се,клатех се ,тоест заемах удобни пози.Ми за няма два часа родих.Ако бях останала вързана с колани на леглото не ми се мисли.
Миленда,сладур и половина е адашчето.

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 10:32 от ДесиХ3

# 265
Добро утро  Hug
Мноооооого благодаря за пожеланията към моето голямо кюфте  Grinning
Вчера празнува в детска джунгла, а после в Романса му надписаха една торта и си духна свещичката.
Трябва да кача снимков материал и от нова година, Букурещ и от Рождения ден  #Crazy Лелеее сигурно цял ден със снимки ще се занимавам...
Миракълчето беше питала как се пътува с детенце - лесно споко. То си спи, ако не спи иска да яде... Ние минахме общо около 1300 км.
Малкото спеше, ядеше и се преобуваше в колата без да даде признаци за изнервяне или, че нещо не му е наред.

За форума - вчера и аз нямах достъп. Килограмите не ми се коментират просто - иде ми да скоча от нейде. Я от високо, я във дълбоко...
За родилката - не я оправдавам, но пък евала за смелостта й. И аз исках по-естествено раждане, ама като си видях зелените води и как ми спряха и контракциите и тоновете на бебето, ако бяха решили, че трябва през врата да ми го извадят, пак щях да им дам. Все пак ако  има повече жени като нея, които отстояват това което искат, ще се появят и някой болници, които го позволяват.

# 266
  • София
Добро утро и от мен Laughing
И аз вчера от обяд нямах достъп до форума Sad и явно толкова съм свикнала вече,че направо се побърках #2gunfire и се чудех какво да правя.
За заспиването - вечер аха да заспи в шезлонга и го пренасям в леглото. Grinning и Теди от няколко дена е с зелено ако ooooh!
Честито на рожденника на Едира на патерици и на месечинките  bouquet
За уредите - аз имам вкъщи степер и уред за коремни преси от тези ,които ги рекламираха по ТВ
http://edge.dealsdirect.net/images/abimages/auctionbrokers/YWH003625middle.jpg
http://www.telestar.bg/core/import/AbSwingTailo2.JPG
На степера се качих онзи ден за малко - мързела ми е в повече Sad,иначе имам да свалям само корем и то бирен Laughing/още от преди да забременея/,но май е време да се взема в ръце като вас например Laughing
Успех и воля на всички ни в борбата Hug
Навън как "тихо се сипе не знам кой сняг" вече,но пак няма да се мърда от вкъщи Cry
Но котарака е особено доволен / първа зима му е това /,по цял ден виси на прозореца и гони снежинките hahaha hahaha

# 267
Добро утро!

Моето свеки си замина в неделя след повече от 20 дни гостуване! И то не сама , ами с цялото семейство!някакъв кошмар беше... колкото ни е тясно и едва се завъртаме (още не сме се преместили) ами и те тук! Детето откачи, аз покрай него също. Имаше дни в които не съм си подавала носа от спалнята само да ми е по-спокойно бебето. Че и се заключвах даже.

Още не съм ви чела, защото вчера нямах достъп до форума. Даваше ми грешка цял ден. Сега само Продавалника ми е блокиран. Странното е че докато свеки беше тук на няколко пъти ви писах в темата, но нито едно мнение не се е публикувало, а ги видях всички че са побликувани. Все едно някой минава и ги трие веднага след като ги пусна.... Да не би да не ме искате тук вече и така тънко да намеквате hahaha. Ако е така кажете си направо!  hahaha hahaha

Отивам да се опитам да изчета всичко, но не знам дали ще стане.

Снощи имах голям проблем с кърменето, но ще ви разкажа малко по-късно да дадете съвет, защото и аз ревях и Вики ревеше. Истински кошмар!

Ох, забравих да се похваля... Дядо Мраз донесе на Вики пробиващо зъбче! И там са големи мъките! Чакаме го да пробие, но като знам че може и един месец да отнеме ....

# 268
По въпроса за родилката в ТК: не виждам какво толкова е поискала,освен да я оставят да роди възможно най-нормално.А защо е отишла в болница ?!Защото в България е подсъднимо и незаконно да се ражда в домашни условия.Тоест няма избор.Ако род у дома и с детето се случи нещо,може да бъде съдена. Тъпото е,че ако си избрал екип може да ти ходят по гайдата,ама ако си отишъл при дежурния ще мъчлиш и ще траеш.Логиката къде е???!! Пак двоен стандарт.ooooh!Майка ми ми е разказвала,че едно време,когато тя е раждала,е било едва ли не нормално да ти бият по един -два шамара и да те наричат лигла ,само защото те боли или викаш,докато раждаш или те шият на живо.Това приемате ли го?! Не...Еми приемете,че все още се случва да се държат така с много родилки.Прочетете малко из форума и ще се оцъклите какви неща се говорят на жените отишли да раждат.Кой им дава право да ме третират като куче?Не знам дали помните моя разказ за раждането,но пак ще припомня,че мен стандартно ме сложиха да лежа и контракции йок.Така поне час бях,а системата с окситоцин постоянно ми я увеличаваха.Накрая станах и раждането тръгна.Стоях права,без да седна,ходех,прикляках,подпирах се,клатех се ,тоест заемах удобни пози.Ми за няма два часа родих.Ако бях останала вързана с колани на леглото не ми се мисли.

Да това е тъпото! Това не го приемам! Не е нормално да имаш здравна осигуровка и да трябва пак да плащаш за да ти обърнат нормално внимание. Но такава е цялата българска действителност. Тъжно е! А за колани, шамари и т.н. едно си баба знае, едно си бае. тва са учили на времето хората, тва знаят. И това е тъжно, даже много тъжно. Но все пак трябва да има някакъв контрол. Ако всеки тръгне да прави квото си знае, до къде ще се стигне? Ей го на. До плацента още вързана за бебето!
В къщи ще я съдят, а ако стане нещо в болницата, ще съдят лекарите. Къде е по-малкия риск и кое е по-малкото зло?

Деси, а да знаеш от колко време се каня да те питам дали се познаваме! Страшно си ми позната от някъде и не знам от къде. А може и да се лъжа.

Муни, Радвай се, че си е заминала най-накрая! Айде и бързо пробиване на зъбчето!

# 269
Мария,май не се познаваме,но ще ти кажа,че на всеки втори човек,с когото се запознавам, съм му позната... ooooh! Или имам много двойници,или имам най-често срещаното и обикновено лице. hahaha

Мууни,Жени най-добре ще ти съчувства. Confused А твое мнение не е излизало,даже някой питаше за теб тези дни.Дано избие бързо зъбчето.
Отчет

Саши е станал 7300 и 63см./за които не съм сигурна,че го мерят със сантиметър,а той мърда Thinking/
За носа решихме да не даваме повече нищо,само физ.раствор и Бактробан,ако се влоши.Всичко му е тип-топ на бебо,няма да захранваме,вика доки. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт