2010 година дойде,а ОКТОМВРИйка е с най-прекрасния дар на ръце!

• 20 521
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
  • Лавал-Пловдив
Даа мерси Мира, прочетох одисеята на тази майка. Нещо не мога да и съчувствам. Хубава работа ама българска  Joy щом е искала естествено раждане, трябвало е добре да се подгорви за това. Тук се прави Birth plan, който се обсъжда с гинеколога и с екипа в болницата и ако е възможно те се съобразяват с това. Тя без никаква подготовка и без да обсъди с никой, тръгва на своя глава да взима хляба на лекарите  Joy hahaha с тази разлика, че ако нещо лошо ( не дай боже ) се случи, те ще го отнесат. Едно е да мислиш как стават нещата, друго е наистина да знаеш как стават. В чужбина можеше и да успее така без уговорка защото:
 1) щеще да е в самостоятелна стая, в която влиза само 1 акушерка, когато я повикат
2) щяха да я оставят да върви, да си прави пози, че и топка щяха да и дадат ( аз моята не я ползвах  Thinking )
3) в стаята има душ кабина с топла вода, за топлите и компреси
4) щяха да и сложат бебето на гърдите да суче, в момента в който се роди и от този момент нямаше и за секунда да се раздели с него ( даже когато го взеха да го изкъпят, викнаха и мен да гледам )
Ама в България е още доста оптимистично да се иска естествено раждане просто ей така, като почукаш на вратата на ТК. Помня моите 2 раждания там, нямат нищо общо с раждането тук, но не ми и пука, защото резултатът е повече от прекрасен.

# 436
Здравейте!

Ние се прибрахме преди едно хранене и едно приспиване време..... около 1 и 1/2 час. Да се похваля... Купихме смесител за кухнята, душ панел за банята, харесахме шкафа и огледалото за банята и дивана за хола....... И купихме ферма на Вики. То фермата е една крава с клавиши и няколко пищящи хивотни на нея. Голям шум си взехме, обаче на детето му харесва много. Веднага почна да я удря и да се опитва да натиска бутоните, пее, вика... страшна работа!

Благодаря за отговорите за захранването. Аз сега се опитвам да си съставя една примерна схема, която да следвам първите седмица и да видим какво ще и хареса на Шишка. Сега започвам да чета пак. Аз четох докато ми растеше корема, но сега трябва пак да "преговоря"

Днес се замислих за столчето за хранене. Разгледах няколко  модела в един магазин ама нещо... не мога да избера. Сега два месеца ще търся хубаво столче за хранене Joy като знам каква съм претенция! ooooh!

Искам да ви кажа че хладилника ми е пълен с банани! И то защо? Защото свеки решила да купи три големи торби (от кауфланд) с банани, да правя пюре на беба... Един ден ставаме двете и отиваме в хола и тя почва "Ой на бабааааа! Айде сега да хапнем малко пюре..." И бута лъжичката в устата. Аз хипер изнервена и изтръгнах лъжицата от ръката и бурканчето с пюрето взех си детео и излязох. Като се прибрах тя на кръв ме гледа..... "Ти туй дете ще го умориш! Не стига че вода не му даваш ами и гладно го държиш! То на една гола кърма бива ли...." и знаете как се продължава нататък. Аз се врътвам и си отивам в спалнята без да кажа нищо. След малко тя се появява с шишее. Направила бананов "шейк" (малко банан с мляко) с формула на малката че да си хапне детето. Е тук вече откачих! Казах че беба ще се захрани след два месеца и то с каша! Отговорът "Аз се опитвам да ти помогна! За хубаво го правя! Да можеш по-скоро да излезеш без детето спокойно... ти....!" Ми че аз не искам да излизам без малката! После разбрах от друг разговор каква е работата. Тя смятала да вземе детето лятото при нея в Гърция.... Ей след това едва се стърпях да не се ракрещя и да ги изгоня направо...... Мъжът ми и той откачи и се поскара с нея. Повече не се е месила. Разбра че ние сме решили как да си гледаме детето и съвети не приемаме. Затова само с майка се възмущават двете когато са сами на нашите методи на отглеждане и възпитание,,, че и на обличане  hahaha hahaha.

# 437
Мууни, направо незнам какво да кажа. Аз щях да полудея направо. Единствена забележка направих когато започнеше свеки да снима Габи по цял час. Снимка след снимка , а светкавицата прави в очичките. Shocked Разбирам 1-2 снимки ,ама тя прекали. И  и казах най-учтиво. Не ми говори  цял ден ,ама мен това хич не ме вълнува Whistling

# 438
those given the good bacteria were more, not less, likely to develop a sensitivity to allergens-Герчо това в буквален превод означава: тези приемали добрите бактерии е по вероятно,не по малко ,да развият чувствителност кьм алергени; тьй като алергията представлява засилен имунен отговор на организма,може би ранното дразнене на имунната система(живите бактерии провокират имунна реакция) води до нейната сврьхчувствителност....не знам ще потьрся и други проучвания-аз така или иначе порьчах една опаковка Биогая,ще реша дали да я давам...

аз сьм алергична и много ме е страх-още повече че за алергиите има генетична предразположеност-синьт ми до 3 години пиеше хипоалергенно АМ , и много бавно вьвеждах всичко-няма никакви проблеми и като цяло е здраво дете, но сега ще видим..

но всичко е доста обьркващо-аз регистрирах Ема кьм една лаборатория за изследвания в Оксфорд-изпращат ти информация за нови проучвания и ако искаш можеш да включиш детето-аз го направих с цел да се информирам,не смятам да участваме,освен ако не е нещо за развитието-например да ги наблюдават как играят..Сега получих покана  -тьрсят бебета до 3 месеца изцяло на кьрма да изследват дали прекалено ранно вьвеждане на някои храни-преди 6 месеца всьщност няма да намали риска от алергия(логиката е че тогава имунната система е сьвсем незряла и няма да реагира)-вече има данни че това е вярно,но трябва да ги потвьрдят ;
накрая ще излезе че на циганките затова са им здрави децата-няма да забравя една беше дала на детето си на 2 месеца супа -това разбира се в крьга на шегата (;

Ще ми е интересно да чета още по темата. Т.е. даването допълнително на пребиотици, ако не е налице необходимост също смятам за неправилно тъй като организма си знае работата. но даването на пребиотици ако ние изкуствено сме ги унищожили (в случая с антибиотика) смятам за нещо различно. Т.е. ако се възстанови нормалната чревна фауна  newsm78. Знам ли... При иван с това му излекувах лактозната непоносимост сама, ровейки в едни книги, нета, статии и каквото се сетите. Просто в следствие на антибиотика, който прие на 20 дни му спря образуването на лактаза и лактозата ферментира. Резултат - силни колики, дрисък на фонтан и миризма на джибре. Направиха проби и доказаха лактозната непоносимост и като резултат посъветваха да остане на соево безлактозно мляко за поне 3 седмици, когато трябваше да възобновим тестовете. След 4-5 дни прием на прибиотици чревната флора се възстанови и започна да разгражда лактозата. Още седмица му давах 1 прием безлактозно, но краве мляко (ал 110, че ме е страх от соята по други причини) и по е прием мляко с лактоза. На горните беди са особено податливи бебета, родени секцио, защото бебета минали през родилните канали си набавят оттам нужното количество бактерии, а тези, родени секцио им трябва повече време за урегулиране (набавяне).

връщам се да ви чета, че изпуснах края...

# 439
Eй,писали,писали...
Бяхме на разхока,много хубаво време,ама тук,в прекрасния квартал са едни мупки,едни локви..мани...
Мариета,ей на ,хвана ме,че съм пишкала в храстите...Бебо хем много се плези,хем много се плюнчи.Simple Smile

# 440
И аз съм пишкала в храстите  Joy Joy Joy. Ама нека си се плези, няма да се издавам, освен виртуално.
Жени, ще мине това с ушите. Страшно е ако се случва постепенно, защото охлюва изсъхвал и незнам кви глупости. като е от раз нещата уж са поправими. Това е по азказ на един ушен лекар в исул, на който заведах баща ми след като му бяха поставили диагноза старческа глухота. За справка баща ми е на 64 г и на единия ден си чуваше, а на следващия не... бяха му казали да свиква... След намесана на лекаря в исул баща ми се оправи. е, слуха не му е като на 20 годишен, но чува нормален разговор без проблеми.
И моите адмирации към мариета!
За захранването като направи 5 месеца ще видим... Първо какво ще каже педито и как ще усетя аз детето. Иван го захраних на 5, но той беше на АМ изцяло, което също има своето значение.
Нора, добре дошла в редиците на лудите, работещи мами. Аз отворих една тема дали има работещи 2009, ама никой не е писал... Май вече кукумицините сме 3  Joy. Ти тотално ли ще отбиваш или ще даваш ам само през деня.

# 441
Герчо, благодаря ти за успокоението Hug Къде има тема ,аз не съм я видяла? Embarassed
Март месец ще ходя на работа заради приключването в нашата сфера, Габи ще я караме на майка в Шумен. До август трябва да съм намерила жена за гледанена Габи и да се връщам постоиянно

# 442
Еди, мерси за снимките  Hug. На една от снимките Кюфтето зъбче ли държи?
Гледам замислили сте се за захранването вече. На мен ми се струва далеч още, а и преди мен сте повечето с по- големи бебоци, та ще си записвам като започнете вие  Crazy.

# 443
Герчо, благодаря ти за успокоението Hug Къде има тема ,аз не съм я видяла? Embarassed
Март месец ще ходя на работа заради приключването в нашата сфера, Габи ще я караме на майка в Шумен. До август трябва да съм намерила жена за гледанена Габи и да се връщам постоиянно
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458968.0

# 444
И аз съм от работещите мами -  от 18 ноември съм на работа. Беба в момента е на смесено хранене - АМ и кърма.
Така че ставаме 4. Simple Smile

# 445
Честит Имен Ден на всички! Живи и здрави! И честити месечинки!

Нора, добре дошла в редиците на лудите, работещи мами. Аз отворих една тема дали има работещи 2009, ама никой не е писал... Май вече кукумицините сме 3  Joy. Ти тотално ли ще отбиваш или ще даваш ам само през деня.

Гер40, засега ще се кърмим сутрин и вечер, но това, всички знаем, е прелюдия към естествено отбиване, но колкото изкараме, все е добре. В работещата тема какво да си пишем?

Връщам се да чета назад, Деси, браво за разходката!

# 446
Сега пека питка,чието тесто е правено в машината.Само я разточих и 'сглобих'.Ей,ма тази машинка само ме кара да правя нещо на нея.Simple Smile
Иначе хия не ме бива в месенето.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 19:20 от ДесиХ3

# 447
Честито на всички именници и от нас   bouquet
Да са живи и здрави бебчетата с месечинки днес  Hug

И аз да се запиша в отбора на работещите мами от 30.11  Cry За сега се кърмим сутрин и вечер вече повече от месец, дано да продължаваме така още поне 1-2 месеца, а защо не и повече  Praynig
Хубава вечер  Heart Eyes

# 448
Норче, Анджей, една приятелка кърми детето от 8мия му месец само сутрин и вечер и все още има кърма. От септември е на работа (на моето място), детето е на ясла и тя продължава да го кърми, а то е на година и 5 месеца вече. Така, че споко- може да си ги кърмите бебоците още дълго време. Тя даже искаше да го отбива по едно време, но детето отказваше, което обясняваха с необходимостта му от контакт с майката (тръгването на работа и ясла).
Дескаааа, а лесно ли се мие тази машина? Май и ние ще си купим утре за имения ми ден  Party.

# 449
Ванче,мие се супер лесно,контейнерите им са тефлонови.Само контейнерчето се мие.Сега има промоция в магазини Денси за машини Зелмер за 100лв. плюс кантарче за мерене на продуктите,макар аз да действам на око.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 22:24 от ДесиХ3

Общи условия

Активация на акаунт