щом е искала естествено раждане, трябвало е добре да се подгорви за това. Тук се прави Birth plan, който се обсъжда с гинеколога и с екипа в болницата и ако е възможно те се съобразяват с това. Тя без никаква подготовка и без да обсъди с никой, тръгва на своя глава да взима хляба на лекарите
с тази разлика, че ако нещо лошо ( не дай боже ) се случи, те ще го отнесат. Едно е да мислиш как стават нещата, друго е наистина да знаеш как стават. В чужбина можеше и да успее така без уговорка защото:1) щеще да е в самостоятелна стая, в която влиза само 1 акушерка, когато я повикат
2) щяха да я оставят да върви, да си прави пози, че и топка щяха да и дадат ( аз моята не я ползвах
) 3) в стаята има душ кабина с топла вода, за топлите и компреси
4) щяха да и сложат бебето на гърдите да суче, в момента в който се роди и от този момент нямаше и за секунда да се раздели с него ( даже когато го взеха да го изкъпят, викнаха и мен да гледам )
Ама в България е още доста оптимистично да се иска естествено раждане просто ей така, като почукаш на вратата на ТК. Помня моите 2 раждания там, нямат нищо общо с раждането тук, но не ми и пука, защото резултатът е повече от прекрасен.

. Знам ли... При иван с това му излекувах лактозната непоносимост сама, ровейки в едни книги, нета, статии и каквото се сетите. Просто в следствие на антибиотика, който прие на 20 дни му спря образуването на лактаза и лактозата ферментира. Резултат - силни колики, дрисък на фонтан и миризма на джибре. Направиха проби и доказаха лактозната непоносимост и като резултат посъветваха да остане на соево безлактозно мляко за поне 3 седмици, когато трябваше да възобновим тестовете. След 4-5 дни прием на прибиотици чревната флора се възстанови и започна да разгражда лактозата. Още седмица му давах 1 прием безлактозно, но краве мляко (ал 110, че ме е страх от соята по други причини) и по е прием мляко с лактоза. На горните беди са особено податливи бебета, родени секцио, защото бебета минали през родилните канали си набавят оттам нужното количество бактерии, а тези, родени секцио им трябва повече време за урегулиране (набавяне).
Къде има тема ,аз не съм я видяла?
.
За сега се кърмим сутрин и вечер вече повече от месец, дано да продължаваме така още поне 1-2 месеца, а защо не и повече 
.