Германска нова медицина - 5 част

• 56 524
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
С льжи до никьде няма стигнеш.

# 346
Persona и сие ,най вероятно вие защитавате така неистово своите теории от гледна точка на хора които не са засегнати от рака.
Затава не сте убедителни и лично аз не мога да ви вярвам,колкото и да се пънете.Вероятно сте от гилдията на лекарското съсловие или дистрибутори.
Но да навлизате в чужда територия и да раздавате така щедро съвети и изказвате''компетентни'' мнения е слабо казано неетично .Знам го от личен опит ,затова навреме се оттеглих  от една тема,защото ако не можеш да помогнеш по- добре не пречи.
На мен лично не ми пречат "лекциите ви",пък и форума е свободен за всеки.
Желая ви  здраве и да не залагате на "тъмно " и негативно.Освен ако не се чувствате добре  така. newsm10

# 347
Моля ви, защо спорите....
Под слънцето има място за всички!

Аз не съм защитник на ГНМ, но съм изпитала на гърба си 2 сериозни заболявания, за които лекарите твърдяха, че без антибиотик ще стане страшно и т.н., а аз се възстанових само с алтернативни методи и то за по-кратък срок.
Няма да рекламирам никакви продукти, но смятам, че човек има право да се лекува и по други начини. Има много доказателства, че здравето ни не е заложник само на обичайната медицина и че човек може да се справи и с тежки диагнози, отписани от лекарите.

Пак ще се повторя - много ми е интересна тази тема, дори и само като друга гледна точка.
Тук попаднах търсейки алтернативен метод за справяне с 3-та сливица на детето ми. При насърчаване за операция, с хомеопатични лекарства сливицата спадна!!! И няма нужда от никаква операция!!!

# 348
нека спорят,но някой губят добрия тон и това започва да ме дразни.
,,тъмна страна,психопати,секти,масови убийства...модераторите ми се струва ,че трябва да се намесят.
едните били защитници,другите-не.
на мен знанието за ГНМ ми помага.никой никого не задължава.
прочетох,, за или против ваксините,,, преди 2 г.темата беше пусната от Кристиан
.реших да не ваксинирам 2 то си дете и от 5 мес, възраст насам той е изключително здрав/по-голямото ми дете е увредено от ваксина-асма,но сега се подобрява/.
не тъпча децата си с АБ и други фармацефтични ,,благинки,,опитвам се да ги предпазя от конфликти,старая се да обяснявам.
по препоръка на Кристиян започнах и продължавам да чета за ГНМ, и открих за себе си причината за мениеровия ми синдром,за възпалението на ушите всяка зима/и абонамента в УНГ /,за прерязващите болки в гърдите.след последователни конфликти ту с майка ми,ту с мъжа ми за четстите гъбични течения,който постоянно уж лекувах с разни препарати и постоянно рецидивираха.вечен абонамент и в АГ кабинета,при липса на др.полови партньори ,освен мъжа ми.
лекарства вече почти не пия и не давам на никого у дома/само аспирин,аналгин и вит. С/ .стараем се да ядем екологична и здравословна храна /продукция от село/
. готвя всеки ден.не купувам junk food,макдоналдс,банички и др.подобни /аз им викам фашкии/.
бягаме за здраве всяка неделя сутрин с мъжо,вече включваме и децата с нас,с други думи- хигиена на тялото и духа.
смятам ,че ГНМ е и философия на живот,и хигиена на човешките взаимоотношения.опитвам се да решавам конфликтите си.
 познанието за ГНМ  е равно на- common sense/здрав разум/.
наистина не е необходимо да си мед.лице за да видиш взаимовръзките между човек и природа.не ми е нужен телескоп,за да видя мравката .да се заслушам във вътрешния си глас,
да почувствам интуицията си,
да спра да се СТРАХУВАМ от всевъзможни болестите,които могатда ни се случат/по-скоро сами да си ги създадем/ ,
да предпазвам семейството и себе си от конфликти,
да не им пораждам такива-това засега е достатъчно.
приятен ден на всички!
Христос Воскресе

# 349
eliwas, мнението ми е напълно компетентно що се отнася до тотално грешните теоретични основи на ГНМ, за което става дума в последните ми постове. Аз не се "пъна" да убеждавам Вас, защото ми се струва, че сте твърде пристрастна. Очевидно не виждате "тъмното" и "негативното" в думите на опонентите ми, които не познават морални граници и заместват липсата на познания с обиди.
Ако погледнете първата тема в подписа ми, ще се убедите, че огромен брой хора споделят мнението ми и страховете ми по отношение на доказаните шарлатани, един от които е точно Хамер. Не мога да разбера защо си затваряте очите пред престъпленията на Хамер - създателя на ГНМ...Не е редно и да замесвате болестта си в спора. Забелязали ли сте колко много хора, възстановили се от злокачествено заболяване, пишат в bg-mamma? Но само единици от тях са участвали в тази тема...Освен това в темата за тъмната страна на ГНМ потребителки, преболедували злокачествено заболяване, се включиха със съвсем валидни и сериозни критики по отношение на ГНМ.

Има много доказателства, че здравето ни не е заложник само на обичайната медицина и че човек може да се справи и с тежки диагнози, отписани от лекарите.

Какво значи заложник? Правилата на съвременната медицина са, че лекарите са длъжни да информират подробно пациента за тежката му диагноза, какви са възможните опции за лечение и с каква вероятност за успех. Няма място за скриване или смекчаване на истината. И това е за предпочитане пред лъжите на Хамер, който на хора със сериозно, но лечимо заболяване, казва: "Не, нямаш заболяване, здрав си и нищо не трябва да правиш! Конвенционалното лечение ще те убие!". Това само по себе си е престъпление, но при положение, че и деца са пострадали от тези съвети, не виждам никакво място за толерантност към ГНМ и създателя й Хамер.

desilosha, колко оригинални (а не преразказани) "произведения", изказвания и писания на Хамер сте чела? Съмнявам се да сте го правила, иначе нямаше да наричате ГНМ "философия на живот". Когато "философията" започне съзнателно да убива, се нарича престъпление. Здравословният начин на живот, който казвате, че водите, няма нищо общо с ГНМ. Болестите, които си обяснявате с "конфликти" имат далеч по-смислени и прецизни обяснения, но само ако ги потърсите. Престъпленията на Хамер са следствие от учението му ГНМ и са факт, който няма как да опровергаете. Няма защо да се сърдите, че ги представяме и че не сме съгласни хора със съмнителни подбуди да разпространяват това нечовешко учение на Хамер, причинил смъртта на толкова много хора, последно на едно 12-годишно момиче през декември, 2009 г.

С льжи до никьде няма стигнеш.

Всъщност понеже "дискусията", в която само аз представям смислени доказателства, вече ме отегчи, предлагам на всеки, който се интересува от "еволюционното доказателство" в "завещанието" на Хамер ("Vermächtnis..."), да ми пише ЛС. Мога да предоставя и други смехотворни цитати от книгата, но съвети според ГНМ няма да давам.  Naughty Grinning

# 350
Цитат
Всъщност понеже "дискусията", в която само аз представям смислени доказателства, вече ме отегчи, предлагам на всеки, който се интересува от "еволюционното доказателство" в "завещанието" на Хамер ("Vermächtnis..."), да ми пише ЛС.

Превьзходна идея.Довиждане Peace

# 351
Германия
Иран (ислямска страна)   

Christian, как ще коментираш всичко това?
Информацията от страницата, която ти сам ни предостави, опровергава теорията на Хамер за СПИН.

# 352
Цитат
Информацията от страницата, която ти сам ни предостави, опровергава теорията на Хамер за СПИН
Иска ти се.
Тези хора обрязани ли са?
МОже ли да сложиш и данни за други страни тук?Например за Израел.

# 353
Тези хора обрязани ли са?
Да.
МОже ли да сложиш и данни за други страни тук?Например за Израел.
И до Израел ще стигнем, ти първо коментирай тези цифри.

# 354
Кьде пише,че са обрязани?

# 355
Кьде пише,че са обрязани?
Пише го на много места и това не е някаква тайна  Grinning
Christian, имам чувството, че споря с някакво дете, което на всеки въпрос отговаря с  въпрос или твърди, че другият лъже.  Thinking
Страницата беше оповестена от теб и сега очаквам да коментираш цифрите, а ти не го правиш.
Тези цифри опровергават теорията на Хамер.

# 356
Цитат
Christian, имам чувството, че споря с някакво дете
Интересно...и аз имам такова чувство отсреща.
Голи цифри не коментирам.Кьде пише,че тези заболели или ХИВ позитивни са обрязани?
Дай едно от многото места,кьдето го пише.
Цифри не могат да опровергаят дадена теория.
Не сьм тук да се обяснявам на такива като теб.
Хайде чао Peace

# 357
Доколкото ми е известно д-р Хамер не е открил нищо ново - всъщност той описва биологичните програми ,които са заложени у всеки един индивид и се задействат при определени обстоятелства(условия) с цел оцеляването  на вида ... връзката между силен емоционален конфликт  ,мозък ,тяло ...
Питам се обаче  какво ли би се случило ако все повече хора се замисляха и поемаха изцяло отговорността за собственото си здраве и душевно равновесие ??? Ако все повече хора се замисляха  каква е причината за появило се например главоболие , преди да прибягнат до помощта на хапчето ??? Хапче за това ,хапче за онова - от обикновен аспирин до скъпо струващи лекарства ??? Огромната фармацевтична машина просто ще заглъхне ,все по-малко хора ще имат нужда от лекарства ... Мисля ,че на всички тук е понятен страха и паниката ,които се крият зад агресивното поведение на Персона и Б&С и защо пишат в сайт като този ,вместо  да коментират  в такъв които е подходящ за техните убеждения и възгледи .
И след като са дошли тук бих искала да им задам следните въпроси :
1.Какво мислите за факта ,че стотици хора болни от рак са починали от това заболяване въпреки проведеното стандартно лечение ???
2.Какво бихте казали за тези ,които въпреки стандартното лечение са получили в последствие разсейки ,отказали са понататъшна помощ от стандартната медицина и вместо това са започнали да се лекуват с алтернативни методи ,което е довело до излекуването им ???

# 358
Видяхме, че не желаеш да коментираш цифрите за Германия и Иран, защото не ти изнася.
Сега да видим какво пише за Израел.
Израел (население:7 465 000)

България (население:7 576 751)

Указа се, че и в Израел имало болни. И защо умират, нали Хамер твърди, че в Израел се  практикува ГНМ?  Thinking
Как ще коментираш това?

# 359
За какъв страх и паника става въпрос? Да страх ме е, че някой наивен човек може да загуби ценно време и да пропусне шанса си за излекуване, както ме е страх също, че някой може да реши, че щом е обрязан не е нужно да ползва кондом и да се зарази с HIV.
Аз не работя за фармацевтична компания, че да ме интересува какви ще са ѝ печалбите или загубите.
При мен също има повишен риск да развия рак, но вместо да си заравям главата в пясъка и да търся несъществуващи конфликти, ходя редовно на профилактичен преглед.
Интересувам се, как Хамер обяснява генетичните заболявания? И за тях ли хората са си сами виновни?

Общи условия

Активация на акаунт