Германска нова медицина - 5 част

• 56 375
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Калпазанче,
Има изследвания,които показват,че хемоглобиньт може да падне толкова,ако детето кара някаква детска болест или е изкарало например розеола (тридневната шарка) малко преди това.Което е нормално сьстояние.
За да се назначава желязо,преди това трябва да се изследват и други показатели,за да се докаже,че недостиг на желязо е проблемьт.Иначе е безсмислено.
67 хемоглобин е много ниськ и е нужно да се разбере дали желязо е причината.Хемоглобиньт не се покачва за една седмица.Най малко три седмици трябва да чакате да се покачи,ако изобщо недостиг на желязо е проблемьт.
Не мисля,че е момент за тревоги.Все още. Peace
Пиши пак.Ако не могат да намерят причина,знам за какьв конфликт става дума.

Ани,
Хремата е решен проблем на "миризлив конфликт".При детето това е реален миризлив конфликт,а не както при вьзрастните понякога свьрзан с "тази работа ми намирисва на лошо".
100% конфликтьт не е при теб,а при бабите.При теб детето е здраво.
Или му дават някакви храни,които не обича,или самата миризма там или нещо специфично не го харесва или го свьрзва с неприятна случка от предишно време.

# 181
Калпазанче,
Ако имаш възможност, давай течната АФА на аквасорс - много добре качва хемоглобина...ако проблемът е в храната. Може да има и други продукти на други фирми, но аз това съм пробвала и затова си позволявам да препоръчам.

# 182
Кристиан, благодаря ти отново!  Hug

# 183
Калпазанче,
Ако имаш възможност, давай течната АФА на аквасорс - много добре качва хемоглобина...ако проблемът е в храната. Може да има и други продукти на други фирми, но аз това съм пробвала и затова си позволявам да препоръчам.
И аз не знам друга фирма, но съм пробвала с тяхната "зерена ерегия" (на прах е, има и на капсули) и постигнах много добри резултати, но за 3 седмици, както Кристиян е писал по-горе. И проблемът ми определено не беше желязото, но винаги нстоявам да му пискат и желязо, за да не изпадаме в ненужни обаснения и да го има черно на бяло, че не там е проблема...

# 184
  • в сбъднатите мечти
Christian, в средата на миналия месец, малкия беше сополив, заведох го при педиатъра. Тя го прегледа и преслуша и каза, че гърдите му са чисти и всичко му е наред, най-вероятно сополите се дължат на никнещи зъби (тъкмо му пробиваше зъбче). До момента всички зъби е вадил със сополи, така че нищо притеснително не видях. Тогава ни даде направление за изследвания и каза да изчакаме да минат сополките, преди да ги направим, за да не повлияят на резултата. Така и направихме.
Нищо по-сериозно не е имало, което до толкова да повлияе върху хемоглобина му. Освен това последвалото изследване, показва, че той пада още. Детето е видимо много жизнено, игриво, само дето е много бяло - според лекарите бледо (и сестра му беше такава на тази възраст, но не е имала такъв проблем).
Кои други показатели смяташ, че трябва да се изследват? Мога да ти снимам последния резултат, който имам.
До момента не откриват причина, затова решиха, че е липса на желязо и го назначиха. Ти какъв конфликт предполагаш, че е?

# 185
Здравейте!
Някой ако може да ме насочи за какъв конфликт става дума при мъжа ми - от време на време му се подува "опашката" - набира, има доста гной, много е болезнено, докато се спука и изтече гнойта. Ходил е само веднъж на лекар - преди 10 години, когато за първи път му се появи този проблем. Тогава го цепнаха, сложиха дрен, за да изтече гнойта и предложиха да се оперира мястото, като обаче с това не се гарантира, че никога вече няма да се повтори. Не се оперира.
Ако може поне някаква насока да ми дадете да търсим конфликта. Благодаря!

# 186
Christian, Детето е видимо много жизнено, игриво, само дето е много бяло - според лекарите бледо (и сестра му беше такава на тази възраст, но не е имала такъв проблем).

Моите наблюдения върху двете ми деца показват, че дете в добро общо състояние, независимо от това какво показват изследвания или симтоми, е по-скоро здраво отколкото болно. До сега съм намирала само потвържения на това твърдение и при двамата.
Как се отхвърли таласемия минор - с конкретно изследване ли?

# 187
Здравейте!
Дъщеря ми кашля от няколко дни, а вчера вдигна висока температура - към 39,5; днес е с около 38. Лекарката казва, че има наченки на гнойна ангина и беше готова да изпише АБ, но я отказах.
В нашето семейство температурите не ги сваляме и практиката показва, че това води до по-бързо излекуване. Тук съм чела, че е знак за решен конфликт. Ама какъв точно е конфликта в конкретния случай? И какво според вас мога да направя, за да й помогна?
Благодаря много!   bouquet

# 188
  • в сбъднатите мечти
zazi, таласемията, хематоложката отхвърли, като прегледа наши изследвания с баща му. Не зная кой точно показател трябваше да види, но каза че е наследствена и само от изследванията, дори на единия, може да каже дали се късае за нея.

# 189
Доколкото си спомням изследването е " електрофореза на хемоглобина " и по него се вижда дали си носител. Ако единия родител е носител, а другия не е детето не може да евентуално да е носител. Носителството на таласемия обикновенно се съпътства и с по-ниски нива на хемуглубин. Това е официалната теория. Малко несериозно ми се струва изказването че само изледвания на единя родител са достатъчни. То е ясно, че детето не е болно, но може да е носителство.  Моят мъж е с носителство и винаги изследванията са му на долната граница или под нея.Надявам се че вече сте добре.

# 190
Здравейте!
Дъщеря ми кашля от няколко дни, а вчера вдигна висока температура - към 39,5; днес е с около 38. Лекарката казва, че има наченки на гнойна ангина и беше готова да изпише АБ, но я отказах.
В нашето семейство температурите не ги сваляме и практиката показва, че това води до по-бързо излекуване. Тук съм чела, че е знак за решен конфликт. Ама какъв точно е конфликта в конкретния случай? И какво според вас мога да направя, за да й помогна?
Благодаря много!   bouquet
Това е, което мога да ти дам като отговор, но не съм много компетентна относно ГНМ, а само от това, което съм чела:
Възпаление на сливиците- тонзилит(ангина)

Конфликтен шок: тип”Невъзможност да преглътна залък ( тъй като не мога, или също, тъй като не искам, т.е. трябва (или искам)да изплюя залъка, но не бива.)
Пример: Жилище, което бих желал/а да наема, вече е дадено на друг; дете, което иска да изплюе спанака, но трябва да го преглътне.
Активна фаза на конфликта: уголемени, нацепени сливици (увеличени сливици, хипертрофия на сливиците)
Лечебна фаза: възпаление на сливиците, гнойни сливици

НЕпреглъщането може да се тълкува и в буквален, и в преносен смисъл. Поговори с детето, така най-лесно ще стигнеш до проблема, който го е тревожило.

# 191
zuki, благодаря ти много за отговора! Имаше 2 дни температура, после живна, почна да яде и да беснее. Остана малко кашлица, дано мине скоро, че обикновено кашлиците ги влачи дълго. Моето дете е много инатливо и упорито и кой знае в какви конфликти се вкарва като не стане на нейното.  Rolling Eyes
Честита баба Марта! Много здраве на всички!    bouquet

# 192
Зази, много ми беше полезен коментарът ти!! Аз съм вечно на долната граница или под нея и поради вечното повтаряне за месо и подобни, от години пускам и желязо за моя сметка, за да покажа, че не там е проблема. Рядко се е случвало да имам ниско желязо, но дори при високи стойности на желязото хемоглобина ми си остава ниско. И ми е вечно студено....

# 193
Meg, аз също не ям месо, а хемоглубина ми е висок /над средното/. Мъжа ми яде доста месо и му е вечно под долната граница. До сега това носителство не му се е отзазило видимо здравословно. Проблем е когато се съберат двама носители и детето за лош късмет /статистичести 25%/ вземе по един болен ген от двамата. Затова е хубаво да се знае за това носителство на таласемия минор. Не съм сигурна, но май точно желязото /коетоето масово се изписва от лекари при нисък хемоглубин/ е силно противопоказно и влошава състоянието ако е това. 

# 194
Искам да попитам дали нервните тикове имат обяснение по ГНМ и какво е то ?

Общи условия

Активация на акаунт