® E-bay - тема 44

• 35 814
  • 757
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здрвейте и ЧНГ! Simple Smile Hug

Пиша по повод пратка, отишла на митница - от физическо лице, на стойност 85 долара, от САЩ. Самата пратка е 50 долара и 35 доставка. Имам няколко въпроса:

1. Пратката е дошла преди новата година, т.е. необлагаемият максимум е 50 (сега 45) евро. Въпреки това е отишла на митница, значи са я смятали заедно с доставката. Ако изпринтя фактурата от Ибей и покажа в митницата, че всъщност пратката ми е под максимумът, ще се освободя ли от мито?
2.Какви точно такси ще трябва да платя, ако все пак ми я обложат? Видях на сайтът на митниците, че митото за палто е 12%+20% ДДС. Ще трябва ли още нещо да плащам освен 4-те лева - за митническа декларация, цесия и т.н.?  newsm78
3.Четох още, че това дали ще минеш само с 4 лв. или ще платиш и мито зависи от "комуникацията" и това как се държиш с милите лелки.  Аз винаги съм се опитвала да съм мила с тях и въпреки това ми кряскат ... Как да се държа с тях?  Rolling Eyes Или да  #Cussing out

Не мога да повярвам, че забравих да кажа да го пишат като подарък ... #2gunfire #2gunfire  #2gunfire

Дали случайо пратката не е над 2 кг. и затова да е а митницата?

# 61
Цитат

Ами и аз така си помислих в началото, но е едно палто само - дали има шанс да е над 2 кг.? За съжаление чак в четвъртък ще мога да отида до митницата и ми е мн любопитно какво ще излезе.

# 62
  • София
Цитат

Ами и аз така си помислих в началото, но е едно палто само - дали има шанс да е над 2 кг.? За съжаление чак в четвъртък ще мога да отида до митницата и ми е мн любопитно какво ще излезе.

Ами аз получих преди месец едо късо палъо и беше 1.800...Дойде в пощата...Зависи как е опаковано все пак, ако е сложено в кашон...Според ме няма да има мита и ДДС след като е от миналата година!

# 63
Ами аз получих преди месец едо късо палъо и беше 1.800...Дойде в пощата...Зависи как е опаковано все пак, ако е сложено в кашон...Според ме няма да има мита и ДДС след като е от миналата година!

Ооо, дано да е така - моето дълго. Купено е от физ. лице обаче, а там лимитът беше 50 евро по стария закон и 45 по новия.
Затова ми беше интересно Simple Smile Но дано да е затова, благодаря ти за отговора, Rima bouquet

# 64
  • Варна
Ибейъри моля помагайте,
 Praynig Praynig Praynig Praynig

Бидвах сега за един парфюм, който изтичаше след 4 дни. Бях първата, която надава. Доставката до УК беше към 4 паунда.
И сега изненадата ми - гледам си акаунта преди малко и парфюма ми е в листата със спечелени неща, но със доставка 26 паунда.
Сега какво да правя?Как се получи това упражнение не ми е ясно.Уж оставаха 4 дни до края, а и доставката беше друга.Веднага писах на продавача (който между другото е с 0 фидбек), че няма да платя такава цена. Още не отговаря. Досега не ми се бе случвало такова нещо.
Моля помагайте. Praynig

# 65
По принцип такива работи не се случват току-така  Thinking Дай линк към парфюма да видим за какво става въпрос.

# 66
Слънчо, заповядай! Преди 2-3 месеца си купих фотоапарат от този продавач и съм доволна - този модел тук по магазините струва 400 лева, а аз го взех за 250 лева с подарък - карта памет 8 GB http://shop.ebay.co.uk/digigood/m.html  продавача е с 109050 фийдбека в момента и отличен процент Peace

# 67
Ибейъри моля помагайте,

Бидвах сега за един парфюм, който изтичаше след 4 дни. Бях първата, която надава. Доставката до УК беше към 4 паунда.
И сега изненадата ми - гледам си акаунта преди малко и парфюма ми е в листата със спечелени неща, но със доставка 26 паунда.
Сега какво да правя?Как се получи това упражнение не ми е ясно.Уж оставаха 4 дни до края, а и доставката беше друга.Веднага писах на продавача (който между другото е с 0 фидбек), че няма да платя такава цена. Още не отговаря. Досега не ми се бе случвало такова нещо.
Моля помагайте. Praynig
Ибейката Трендафила Кукуригова ме спаси от един подобен алчен продавач,който ми шипна 18 лири доставка,а след намесата на Кукуригова нещата си дойдоха на мястото Grinning.Сега чакам да пристигне пратката и да се почерпим с разликата,която никак не е малка.

# 68
  • Варна
Ибейъри моля помагайте,

Моля помагайте. Praynig

Ибейката Трендафила Кукуригова ме спаси от един подобен алчен продавач,който ми шипна 18 лири доставка,а след намесата на Кукуригова нещата си дойдоха на мястото Grinning.Сега чакам да пристигне пратката и да се почерпим с разликата,която никак не е малка.

и как го направи?та и аз така да постъпя

# 69
  • Враца
и мен ме интересува.
искат ми за доставка на 1 нещо 30 долара, а за 2 такива-60 долара.
не е възможно, общо тежат около 1-2 кг.
товарят ни с разподите дза да си избият ниската цена на стоката.

# 70
  • Варна
Не знам как е, но аз видях с очите си че доставката до УК е 4 паунда когато се надаваше за него и изведъж 26 паунда. Направо така ме яд.И даже не се изчака края на надаването ами с 4 часа по рано направо аз го спечелих като единсвен бидвал

# 71
  • София
За много години !

Аз пък да кажа за светещата костенурка ,която не свети - писах на продавача и той ми каза,че ще ми прати друга само да не отварям диспут и да давам - фийдбек (лошото е ,че в началото тя светеше и аз доволна му дадох плюсчета  #Cussing out ) .До тук добре ,но вече няколко дена нищо ! Явно е видял,че съм му дала положителна оценка и си прави пас. писах му ,че ако не отговори до 1-2 дена ще пусна кейс .  Tired Егати гадните китайци !

# 72
Трън в очите, при теб е друго. Искат ти дадена цена, ти си преценяш, дали си съгласна или не. Като не си, не купуваш и толкова.
Докато при Дженифър става въпрос за това, че в наалото е била една цена, а после продавача я е сменил. Ако не се лъжа до 24 часа преди края на търга, продавача може да променя неща по обявата си, но не знам дали е в правото си така да сменя цената.
Дженифър, дай линк към обявата, ако има нещо редактирано, и различно, от пускането на обявата има място от където се вижда. Дай да видим за какво става дума,.

# 73
  • Бургас/Пз
Не знам как е, но аз видях с очите си че доставката до УК е 4 паунда когато се надаваше за него и изведъж 26 паунда. Направо така ме яд.И даже не се изчака края на надаването ами с 4 часа по рано направо аз го спечелих като единсвен бидвал

А ти на адрес в UК ли го поръчваш или в България. Възможно е до Англия доставката да е 4 лири , а до Б-я - 26лири. А това , че по-рано е приключил търга, нямам идея защо се е случило?

# 74
За много години с пълни карти! Mr. Green
Отдавна не съм ви чела,което не значи,че съм пасувала междувременно!  Wink

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 22:15 от yaya

Общи условия

Активация на акаунт