амниоцентеза заради голяма нухална гънка

• 26 649
  • 59
  •   1
Отговори
# 30
Да,вярно е,че се практикува до 20,21 г.с.Основно с оглед големина на бебето и достатъчно околоплодни води,за да се извърши възможно най-безопасно процедурата.А също и с оглед навременно прекъсване на бременността,при установен проблем.
Но резултатите и след този срок са достоверни.
Относно сърдечните заболявания-добра фетална морфология е варианта.Както и  за други анатомични дефекти.
Пожелавам здрави бебета на всички очакващи! Laughing

# 31
  • София
АЦ може да се прави в която и да е седмица, няма да повлияе на резултатите (за разлика от БХС), както се каза, ДНК не се изменя с възрастта на плода... Даже ми бе обяснено, че по-късно е по-безопасно с оглед на по-големия обем околоплодни води. Сега, за количеството клетки, не знам, но на мен лично проф. Кременски ми каза, че няма никакъв проблем да се направи в 22 г.с.
За сърдечните аномалии - пропуснах да кажа, че изтичахме и на такъв преглед след установяването на 6-те мм, фетална ехокардиография. Всичко беше ОК. Та, мила denimih, не знам дали си минавала на такъв преглед, но не е излишен, просто за да си сигурна!!  Peace

# 32
 newsm78 #Cussing out О Б А Ч Е ... на дъщеря ми й бяха направени 4 ехокардиографии при двама различни детски кардиолози, и въпреки това не й беше поставена правилна диагноза! В националната кардиологична болница успяха да й поставят диагнозата точно за 30 сек ... тоест има значение кой стои зад ехографа, на мен специално ми беше обяснено, че само 4-5 лекари в БГ (в НКБ и св. Екатерина) биха могли да диагностицират проблема. Досещате се, че на повечето места при фетална морфология проблемът ще бъде "пропуснат".

А може да става въпрос за друга аномалия, която пък кардиолозите да пропуснат ... или дори да не е морфологична и да не се вижда с ехография (например липсващ ензим, или каквото друго се сетите). Или пък просто за генетична "особеност", която не е свързана с нищо тревожно.

Хубавото е, че за разлика от синдром на Даун, което е безнадеждна диагноза, повечето проблеми са напълно решими.

Peace например аз 4 месеца след операцията на дъщеря ми се радвам на едно напълно здраво момиченце.

Hug Разбира се стискам палци бебчето ти да се роди здраво и да нямате никакви проблеми.

# 33
Искам да ви се похваля, че първите ми резултати вече излязоха и са супер.Няма синдром На Даун.Сега ще чакам вторите.Лекарката каза, че почти се припокривали с първите но били по- разширен вариант.Сега ще чакам и тях надявам се и те да са хубави.Благодаря на всички ви за подкрепата. Hug

# 34
Искам да ви се похваля, че първите ми резултати вече излязоха и са супер.Няма синдром На Даун.Сега ще чакам вторите.Лекарката каза, че почти се припокривали с първите но били по- разширен вариант.Сега ще чакам и тях надявам се и те да са хубави.Благодаря на всички ви за подкрепата. Hug

Браво! Видя ли, спокойствие и силна храна! Много се радвам за теб!

Аз за сега ще чакам, не ме метнаха директно за амнио, ще правят кръвни и второ ехо 17-та, та чак тогава ако видели нещо смущаващо ще правим амнио.
Така че и аз за сега дишам спокойно, без да мисля страховити неща;-)

Стискам палци да си изкараш една хубава бременност и пухкав бебо на финала!

# 35
Благодаря ти много.Дано при теб всичко е наред и ако няма индикации за амниоцентеза - да не ти я правят.Ти не си в България нали?

# 36
  • София
denimih, това е чудесно! Много се радвам!!
Вторите резултати са от изследване по друг метод и обхващат почти всички хромозомни болести, не само тези 3-4 от експресното. Надали оттам ще изскочи нещо притеснително!  Peace

# 37
Не, във Франция живея, тук е доста организирано всичко, има си ред какви изследвания правят ВСИЧКИ, а не като гледам момичетата в БГ се чудят и сами ходят да пускат токсоплазмоза, кръвна група...много се възмутих на нехайството там. Има елементарни неща, заради които много се пати после...ама няма да се ядосвам. А ти прочети малко като имаш време старата тема "смешно ли е раждането", линка е на първа страница на новата и ще плачеш от смях, толкова сладки позитивни постове има, че много драго ми стана - няма заяждане кой знае повече от другия, кой какво мисли и спорове. Наистина е сладко.
Успех и ще пиша като съм наясно с моята ситуация по-натам Wink

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 09:59 от bobi40

# 38
Ще чакам да пишеш

# 39
  • София
denimih,

поздравления!

# 40
  • В светлината на слънцето

Ей, че хубава новина... Grinning Много се радвам за теб, супер!  Hug И като излязат и другите резултати да пишеш какво ще е бебето. Ще ти кажа пола със сигурност.
Ех, колко е хубаво като има повече такива хубави вести.  Grinning

# 41
 Simple Smile Лека бременност и стискам палци всичко да е наред наистина!

# 42
При мен този вторник мериха вратната гънка.Живеем в Германия и казаха,че ме искат точно в 13 седмица,че тогава най-добре ставало за измерване - 1,90 мм ! Нямам поводи за притеснения според док.

# 43
  • Sofia
denimih, страхотна новина!!!!! Искрено се радвам   bouquet

# 44
1.90 не е над нормата.
Казаха ми пола още с първите резултати- момче ще е. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт