Рискове при секцио

• 33 743
  • 260
  •   1
Отговори
# 135
  • Видин
Засега не съм се прецакала, благодаря! Дано и следващия път не бъда  Praynig

# 136
Сетих се за песента на Богдана Карадочева- Дано, дано  Grinning
Дано, дано, дано, дано, дано, дано,
до всяко добро същество застане поне още едно,
тогава, тогава, предвиждам такъв живот,
че само си викам "Дано".
Тогава престава да те е страх
и от страха те е срам,
щом има някой с теб, с мен и с тях,
щом няма никой сам.
Щом ти е трудно не се колебай,
не страдай току-така,
ела приятел и лапата дай,
аз ще ти дам ръка.

Простете за отклонението, но живота не е само рискове, проблеми и болести

# 137
mactub ги е публикувала на първа страница!Няма да ги изброявам отново.
Аз родих първото си дете секцио поради седалищно прилежание!Аз самата исках нормално раждане и до последно с моят док обсъждахме седалищно нормално раждане , направи ми секцио единствено защото ми беше първо раждане, и щеше да е трудно!
Ако котка не ми мине път, второто ми раждане ще е нормално!

# 138
desinkata_85 , не съм изчела цялата тема, защото мнения и съвети ще има колкото си щеш.
Аз съм раждала със секцио и двете си деца - неприятно и болезнено е възстановяването. Съжалявах и се чуствах странно, че неможах да родя нормално, но това не го решавах аз все пак. Рискове при една операция има винаги, както има рискове и при нормално раждане. Живот и здраве всичко да е наред, но помни, че огромна роля за здравето на теб и бебчо има твоята психическа нагласа, спокойствие и оптимизъм. Сама решаваш кък, къде и с кого да родиш своето дете.  Peace

# 139
Направо не мога да повярвам... всеки убеждава другия....
Направи ми впечатление, че повечето изказали се, са родили секцио, но това не пречи да обясняват как става при нормалното. Аз незнам какви са рисковете при секциото, нито как протича, но както и да го погледнем си е коремна операция, която ако има как да се избегне е по-добре според мен. Родила съм и двете си деца нормално и смятам, че няма нищо по-страшно при този вид раждане. Вече има всякакви видове начини за облекчаване на болката, хората и в БГ почнаха да раждат като хора, така че излишно се страскат хората стая пуста болка. А рискове винаги има, няма как човек да се застрахова от тях.

# 140
Директорът на Софийската АГ болница „Шейново" д-р ИВАН КОСТОВ: Цезаревото сечение уврежда дробовете на децата

- Какви опасности крие оперативното раждане?

- Опасностите са повече за бебето, отколкото за майката. Когато то минава през костния тазов пръстен и мекия родов канал, от натиска течността в белите му дробове излиза навън, при излизането на детето тя изтича от устата му, и то проплаква при първото вдишване на въздух. Алвеолите на белия му дроб са се изчистили по естествен начин и то има дихателни рефлекси. При цезаревото сечение липсва притискане на гръдния кош на детето и течността се застоява в алвеолите. Това създава опасност от образуването на хиелинни мембрани. Те пречат на дишането му и впоследствие могат да увредят неговия дихателен апарат. Съществуват опасности и за майката, тъй като цезаревото сечение по същество е коремна операция. Възможно е тя да получи кръвотечение и инфекции.

# 141
  • Linz
Мен точно д-р Костов ме натисна за секцио, въпреки, че се дърпах, защото отначало и мен ме беше страх от операция. А не беше абсолютно наложителна.

# 142
- Какви са удобствата от този метод?

- Независимо колко са еманципирани и храбри жените, у тях съществува страх от самото раждане. Много от тях смятат, че чрез секцио то ще стане по-лесно и по-безболезнено. Моментът на плановост и липсата на изненада кога ще започнат родилните болки са основателна причина за техния избор. За оперативното раждане бременната отива подготвена и спокойна, че няма да й се случи нищо неочаквано, докато наличието на фактор спешност винаги буди притеснение. Цезаревото сечение, както още се нарича тази коремна операция, крие своите рискове както за майката, така и за плода. За разлика от него едно нормално раждане през вагината по нормалния родов канал, ако няма разкъсвания на меките родови пътища или пък ако те са щателно възстановени, не оставя никакви белези. Природата е избрала най-добрия начин за раждането на човека. Забелязва се обаче, че не само жените предпочитат секциото, но и медицинското съсловие.

(Явно е визирал и себе си в това интервю)

Рени отивай да учиш немски и не се занимавай с глупости!  smile3513

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 21:37 от B & C

# 143
Аз съм с две ръце ЗА секциото,предпочитам да ме боли след като се роди бебчето,отколкото преди това,моя избор е секцио Peace

# 144
 Shocked
болката от естественното раждане , бих си я изтърпяла с удоволствие!
Темата е за рисковете!
''предпочитам да ме боли след като се роди бебчето,отколкото преди това,моя избор е секцио ''
А мислиш ли ,че след секциото с тази болка ще се грижиш пълноценно за детето си!Доколкото разбирам от поста ти ти си избираш да те боли след това , а не преди.Помисли и за детето, не само за болката , която ще изпиташ!

# 145
  • Видин
Защо мислите, че майките родили секцио не се грижат за децата си  Shocked Shocked Shocked Бебето беше при мен в болницата от втория ден - денонощно!!! Няма "Взимат ми го в 12 и го дават сутрин в 6" - няма такива филми. Е, справих се и то доста добре  Peace

# 146
amanita мен също ме оперираха, поради седалищно прилежание!
В клиниката , която раждах бебето от първият час спи при теб!Аз лично се чувствах непълноценна!Как да стана да си накърмя бебето!Трябваше да викам някой да ми го носи и да ми го даде!Поради стреса от болката, понеже не бях обезболявана след това кърмата ми слезе и по късно, бебето три дни беше само на коластра!
Чувствах се страшно непълноценна в сравнение с майката до мен , която беше родила естественно.

# 147
  • Видин
Това, че бебето е било само на коластра е чудесно. Няма нищо по-добро от това, така че можеш само да се радваш.
За пръв път чувам след секцио бебето веднага да се дава на майката за постоянно.
Обезболяването също е много важно.
Нещата са прекалено субективни, така че не може да се генерализира - "мислете за бебето, защото няма да се грижите добре за него".
Грижих се по-добре за сина си отколкото нормално родилата майка до мен, която го сложи на гърда има-няма 3 пъти за 3 дни, буташе му биберона и шишето с вода, за да не плаче...  Peace

# 148
Във Франция така се процедира .След като го извадят от кувиоза, защото там бебетата родени със секцио задължително престояват поне час-два в кувиоз, поради повишените рискове от дихателни проблеми, ми я додаха.
Обезболяването беше , докато ми свърши ефекта на епидуралната, понеже кърмех и нямаше как да ме обезболяват в пълният смисъл на думата!Залъгваха ме с някакви ефералганчета, които аз изобщо не пиех.
Съгласна, тук не става въпрос , коя е по добра майка!

# 149
Слава богу, че живея в БГ...като слушам какво е по света, то кувиози, то непризнаване на желанията на родилката...егати казармите. Аз пък знам, че като си платиш и на луната да си пак ще те оперират. Стига вече с тоз лаф" в другите страни... Peace"

Общи условия

Активация на акаунт