Рискове при секцио

• 33 723
  • 260
  •   1
Отговори
# 195
  • Linz
Рентгеновите лъчи са един от многото фактори, които могат в някаква степен да повишат риска от злокачествени заболявания. Радиацията е навсякъде около нас и не можем да я избегнем; работа на лекарите е да преценят съотношението между ползата и вредата преди да вземат решение. Който не се доверява на гинеколога си, може да ражда вкъщи Peace
Но това за видеозона ме стресна- не знам да е вреден Shocked И с двете ми бременности са ме гледали по над 100 пъти и когато се информирах за безопасността ми казаха, че е напълно безобиден. Обясниха ми, че това са звукови вълни, които по никакъв начин не се отразяват на бебето (и на жената) Rolling Eyes
Аз съжалявам за офф-а.

# 196
Незнам защо тия доктори искат да се подсигурят или просто понеже операцията струва 1080лв.

Ти май за парите се притесняваш повече, отколкото за майката и бебето... не звучи никак добре.

Гледаи сега, ако ме притесняваха парите нямаше да пиша тук.
Не помисли ли поне малко преди да напишеш този твърде глупав коментар?

Утре в 8:30 влизаме в клиника Дева Мария (която е частна и все още не работи със здравна каса)
Тези 1000лв. хич не са ми проблем.
Притеснява ме че:
1. Операцията е с пълна упоика.
2. Незнам колко от вас са нясно, но за да изкарат бебето ти разцепват и матката.
3. възстановяването след операция е доста по тежко отколкото при нормално.
4. Всяко следващо е задължително да е с операция (може да се успорва) но води до предните проблеми...
понеже мога да изредя още един куп причнини, като че 4-5 дни слет операцията не ядеш, а ми само чаи и кисело мляко в наи добрите случаи.

Проблема е че съпругата ми неискаше да направи дори и консултация, стигнахме до скандал... и да си прави каквото иска.
Можеше поне да опита, дано не идва ден да си чука главата защо е избрала това.

Ще пусна 2-а саита които е желателно повечето от тези като нея искат секцио да прочетат, преди това.
Или за обща култура, да се знае аджеба какво може да се очаква.

http://209.85.129.132/search?q=cache:VJYoQlXmOHgJ:zdrave.rozali. … ct=clnk&gl=bg

http://209.85.129.132/search?q=cache:jkBXdhp7FWgJ:www.estestveno … ct=clnk&gl=bg

# 197
  • Видин
1. Какво й е лошото на пълната упойка?
2.Едва ли има някоя жена,която да не знае, че се реже матката  Shocked И какво?
3.Тук може много,многоо да се спори
4.Това не е вярно
Коя е тази,която не е яла 4-5 дни след операцията?  Shocked Shocked Shocked На мен само 24часа не ми даваха да ям, след това си се захраних като бял човек. То не ми се е и яло, бях на системи все пак  Peace
Изборът е на жена ти, какво значи "да си чука главата"?! Няма да се мъчиш ти да раждаш, я! Отстрани е изключително лесно, ама само една жена знае как се ражда  Naughty

# 198
Дано всичко мине добре Praynig
 След моето секцио например, след шест месеца бях при друг доктор на контролен и след обстоен преглед с вагинален ехограф, не можа да повярва , че ми е рязана матката.Дано вторият път успея да родя нормално Praynig
Иначе си прав за рисковете, но щом това е избора на жена ти!
После да се похвалиш , след като се появи наследника Hug

# 199

Притеснява ме че:
  И какво от това?Упойката си е упойка, пълна или не въпрос на избор.И при нормалното има упойки нали?!
2. Незнам колко от вас са нясно, но за да изкарат бебето ти разцепват и матката.
 Е, как хубаво звучи това разцепват Laughing А ти наясно ли си за нормално раждане с 30-40-50 шева?А за форцепс наясно ли си?Не ти ли е рисково и това?!
  Не е вярно!Докато не роди не може да знаеш!Аз се възстанових за един ден от секциото/ не по мое желание а по медицински причини/.Има хора които се възстановяват много по-дълго от нормалното раждане.

4. Всяко следващо е задължително да е с операция (може да се успорва) но води до предните проблеми...
понеже мога да изредя още един куп причнини, като че 4-5 дни слет операцията не ядеш, а ми само чаи и кисело мляко в наи добрите случаи.

От къде на къде всяко следващото да е задължително секцио?Наясно ли си при какви показатели е наложително отново секцио?! Ядох си на следващия ден след операцията , не се тревожи.

Явно си прекалил щом и с жена си се скара ooooh!

# 200
  • София
Младене, късмета на теб, съпругата и бъдещото ви бебче утре! Praynig
Нормално или секцио, важното е мама  и бебче да са добре. А колкото до рисковете- има ги при всяко едно раждане, независимо нормално или оперативно ще е.
За храната- спокойно, няма да умре от глад съпругата ти.
За останалите ти страхове....основателни са, но само донякъде. Както вече писах и други момичета преди мен са писали- няма гаранция никога и за нищо!
Леко раждане и да пишеш! Hug

# 201
  • София
Притеснява ме че:

точки 1, 3, 4 са пълни глупости.
много от нас са наясно, че ти "разцепват матката" - сигурно 100 процента от жените са наясно. що не оставиш жена ти да решава?

п.п. намерил си какви сайтове да пускаш за аргументация...  Laughing

# 202
Пиша по темата за последно - mladen99, днес за вас е голям ден! Стискам палци всичко да мине наред и да си имате едно здраво, розово бебешоче  Hug
Оставете всички грижи настрани, отдайте се на мисълта за предстоящото щастие. Болките и страха ще минат и ще заминат. Всичко се преживява и дай Боже, след някоя друга година да повторите това чудо  Grinning
Аз съм с две секцио през 4 години. Преживях ги  Laughing Сравнително бързо се възстанових. Гладна не са ме държали, но повярвай първите 24-30 часа въобще няма да й е до ядене на съпругата ти. Вечерта след първото секцио не мигнах от щастие. Не ме болеше нищо, нямах проблеми и с излизането от пълната упойка, тъй като спазвах инструкциите да не се храня последните 24ч. и да не пия - 12ч. /не беше трудно-не съм се оплаквала/. Имам няколко операции като дете - тежки и животоспасяващи- не е толкова страшно. Цепят матката - да. Но това не е противопоказно и нестандартно. Имам двама прекрасни здрави сина, родени по около 4кг.
Не ме интересува по какъв начин съм ги родила - важното е, че съм ги носила под сърцето си и че се грижа за тях. Не бих заминила майчинството за нищо на света. Благодарна съм на Бог, че ме дари с това двойно щастие. Не приемам негативни коментари от рода на рисковано или не, лошо или добро е секциото - наложило се е -станало е.
Абстрахирай се от тези мисли и бъди опора на жена си. Чакам непременно да ни зарадваш с добра новина.  Praynig

# 203
Малеее, тази тема се е превърнала в място за разказване , на големи страхотии...Дано авторката е спряла да чете!

# 204
При планирано секцио рисковете са минимални според мен - направени са всички необходими изследвания /ЕКГ, онова с дишането, съсирването на кръвта и т.н и т.н./, направено е изследване за алергия към упойката и са взети всички мерки.
Вадят се тук някакви списъци за рискове от секциото, които всички до един могат да се получт и при нормално раждане. Да, всички ние знаем - риск за нас има без значение от начина на раждане. Стискаме палци всичко да е наред и мислим позитивно  Peace

Защо АЗ избрах планово секцио? Защото прецених, че това е по-безопасно за детето ми, приех възможността да се възстановя по-трудно /което не се оказа вярно/. Личния ми опит показа, че съм взела правилното решене. Родих с други 6 момичета - 2 бяхме планово секцио, 1 по спешност след 12 часа раждане и продишало в утробата бебе, 3 нормално родили - едното бебенце със счупена ключица, другото с някакъв проблем от усукана пъпна връв около вратлето и едното безаварийно излязло след 34 шева общо на майката. Айде моля ви се благодаря за естествените методи  ooooh!

В този форум има няколко неща, с които не съм съгласна  - изпадането в крайности по отношение на секциото и кърменето.
Първото- "Естественото раждане на всяка цена" - е накарало не едно момиче да приеме като заколение наложителното си секцио, както и кара момичетата родили със секцио да се чувстват сякаш за родилки второ качество - нещо като "майки калпазанки".
Второто "Кърмене на всяка цена" - е оставило не едно бебе гладно и много майчета са се чувствали зле, сякаш дават отрова на децата си като дохранват.

Тази тема, както и подобните такива НЕ СА ПОЛЕЗНИ за никое момиче обмислящо как да роди!

# 205
Не съм чел всички ваши отговори. Поради простат причина че няко от съфорумците доста се заяждат....
В момента хич не ми е до писане, но искам искрено да благодаря на тези от вас които бяха съпричастни. Бъдете Живи и здрави и се радваите на децата си.
Бебо излезе 3.500 50см. (секцио) за инфо. сутринта е била с 3см. разкрите преди операцията.

За хубао или лошо живота продължава, ще се възползвам да си го изживея както подобава. Правете го и вие.
Спирам да пиша, и можеби това е последния ми коментар. Сега смятам да се отдам на друго.

# 206
    Честито!Да ви е живо и здраво детето и много да ви радва!  bouquet Бързо възстановяване на съпругата ти желая!

Злобни коментари чак не е имало, просто много хора ти споделиха опита си.Тъй като не си жена и  няма да изпиташ нищо..нито от нормално раждане , нито от секцио.

# 207
mladen99, да е живо и здраво детето ви! Не каза дали е момченце или момиченце, но дано след някоя годинка да си има братче или сестриче  Grinning Жената ти е герой. Сега и ти тепърва ще показваш героизъм  Wink Късмет и радост в отглеждането на бебо  Hug

# 208
mladen99 , много се радвам за вас!Да ви е живо и здраво детето Hug

# 209
  • Linz
Честито бебе на Младен! Живо и здраво да ви е и много да ви радва!

Общи условия

Активация на акаунт