Рискове при секцио

• 33 725
  • 260
  •   1
Отговори
# 180
младен, И д-р Нина Добрева (бургас) настоява още от 4-я месеца за секцио. - това ми звучи малко несериозно!От четвърти месец , такава диагноза!
Правили ли сте ренген за да видите дали наистина е така?
Бебето едро ли е?
И аз съм за второ мнение.

# 181
Не се доказва с рентгенова снимка, а с главата на бебето. Или минава, или не минава. Това се разбира само и единствено в хода на раждането.
Неслучайно тазът е разтеглив, размерите в началото на бременността нищо не означават. В хода на раждането той се отваря дори повече. А главата не бебето се свива. Затова е фонтанелата.

# 182
Явно докторката си е решила че ще ги оръси за секцио още от началото и си държи на своето,а иначе мен ако питаш най-добре жена ти да си реши как да ражда,все пак нея ще я боли-не теб Peace

# 183
Понеже бебето само избира кога да излезе, ако искате операция нека бъде тогава когато детето реши само да излиза.

Мисля,че това е най-доброто решение,ако ще се прави секцио,или поне да не е преди термина,ако няма медицински показатели.

# 184
  • Linz
При съмнения за тесен таз се практикува рентгенова снимка.

# 185

Да, особено ако нямаш проблем с това детето ти да се разболее от рак.  Confused

# 186
  • Видин
Рентгенова снимка? Не е ли опасна? Или това важеше само за начална бременност? Rolling Eyes

# 187
  • Plovdiv, Bulgaria
Рени по време на бременност рентген се прави само при абсолютни мед. показания чувала ли си за вредата от рентгеновите лъчи.Зозима е права до някъде за това е фонтанелата но най важното е че черепа на бебето е съставен от няколко кости свързани по между си с шевове.Та тези именно шевове при навлизане на главичката в таза на майката позволяват черепните кости да се възкачват една върху друга толкова колкото е необходимо.След раждането в рамките на няколко дни те заемат изходната си позиция.

# 188
  • София
Във всяко раждане има риск. Също и в пресичането на улицата.
Все пак, оперативното раждане крие малко по- малко рискове от доверяването случайността и късмета...

# 189
  • Linz
Рентгенова снимка? Не е ли опасна? Или това важеше само за начална бременност? Rolling Eyes
Не мисля, че е безопасна, но е факт, че се практикува често. Лежах дълго време в патологията и съм свидетел.

# 190
Уау Не вярвах че за един ден ще получа толкова много коментари.
Благодатя на всикчи ви!
Започвам помалко да отговарям на въпросите.
Маиката иска да роди Нормално, но се доверява на лекарката, докато Аз не. Все пак операцията си е операция... а това че ще и цепнат матката....
Докторката казала че бебе с тегло 3.400 за нея ще е много.
Змаем само че главичката на бебето е 9.6см. (което нее много според сесрта от клиниката)
Бебето няма как да го измерят колко тежи с тия смотани ехографи.

Принципно, ако неможе да изтърпи на болката, ако има някакъв друг проблем, ако наистина кажат точно колко е голямо бебето, нямам нищо против секциото.
Но когато самите те дори не знаят колко тежи... как да им се доверя?
Наи вероятно утре ще отидем до клиниката (която е частна "Дева мария") да се консултираме с друг лекар, и да направим отново фоталнаморрфология да видим аджеба колко е голямо бебето.

Междувременно ще следя коментарите.
И утре вечер ще се включа пак.

# 191
  • Видин
Моето бебе по ехограф беше 2800, а се роди 3450  Peace Не е гаранция ехографът  Peace

# 192
Младен, а защо трябва да плащате операцията, нали е по медицински причини, не се ли поема от здравната каса?
Ние тук наистина не можем да гадаем, много хубаво ще направите, след като сте решили да отидите на втора консултация!
Аз например имам две приятелки, които са супер дребнички, а родиха нормално бебета по 3700-3800гр, друга приятелка пък с нормално телосложение нямаше разкритие и се наложи секцио!Трета , която трябваше да е с планово секцио, тъй като първото и раждане е секцио а второто забременяване много бързо след първото, от раждане до раждане година и нещо, но бебето толкова е бързало , че не се е стигнало до секцио.Божа работа!Може да  опитате нормално с готовност за секцио, ако се наложи.

# 193
  • София
Незнам защо тия доктори искат да се подсигурят или просто понеже операцията струва 1080лв.

Ти май за парите се притесняваш повече, отколкото за майката и бебето... не звучи никак добре.

# 194

Да, особено ако нямаш проблем с това детето ти да се разболее от рак.  Confused

Shocked Е, хайде сега! Къде отивате с тия теории. Това заболяване, недай си Боже, е генетично заложено в хората и един рентген не е гаранция, че ще го причини на плода. Наблюдението с видеозон също е противопоказно поради тази причини, но е задължителна част от наблюдението на бременната.
Въздържайте се от такива коментари, понеже има майки, които приемат нещата доста навътре и подобно изказване обръща представите им на 180`
Действително има родилки, чиито тазове са прекалено тесни и разширяването при родова дейност не е достатъчно за преминаване на плода през него. Раждах с такава жена, т.е. 14 годишно циганче. Мъчише се от предната вечер. Крещеше изумително много. На края спря да крещи. Беше ни жива-ни умряла. Аз лично изпаднах в паника от моето раждане...Така докато не дойде лекар, при който ми се падна късмета да раждам. Погледна бременната и се развика, че е късмет за това, че още е жива и тя и плода. Оказа се в крайна сметка, че бебето е с неврологични проблеми, поради натиска, който е оказвало при опита да премине през тесния таз.
Съжалявам за дългия пост  Peace

Общи условия

Активация на акаунт