Рискове при секцио

• 33 726
  • 260
  •   1
Отговори
# 165
  • Linz
В нашите болници няма избор на меню (поне в държавните) Laughing
На мен пък ми беше много досадно това "пуснахте ли газове?". И аз лъжех Mr. Green
Катетъра дори не помня когато го махаха (и двата пъти), за разлика от слагането. Не знам защо и тук не го слагат след упойката. Също и махането на серклажа- вторият път щях да откача от болка (а го махнаха на операционната).

# 166
Да..наистина това коремче след секциото го влачех доста време.Сега долу горе съм доволна.
А иначе мен махането на конците, незнам изобщо дали мога да ги нарека така,затвориха ми операцията с нещо като телбот, не ме е боляло махането и белега долу-горе съвсем се заличи.

# 167
Явно всяка болница си има политика.
В някои слагали торби с пясък на корема след секцио, аз дори не съм виждала такава.
На мен ми слагаха торба с пясък на корема и беше много неприятно, катетър също ми поставиха веднага след операцията. Шевът беше с конци, които се абсорбират сами и не съм ходила да ги махат, изчезнаха от само себе си. В момента не се вижда нищо освен тънка като конец линийка.

# 168
  • Видин
Конците изобщо не усетих като ми ги махаха.Казаха, че боляло колкото когато си скубеш веждите. Е, дори по-малко болеше:)
За катетъра не искам да се сетя - 3 месеца ходех до тоалетна когато ме заболяваха бъбреците вече.Никаква чувствителност. Не ми се допишкваше  ooooh! Сега вече съм ок, слава Богу! Поставянето беше доста неприятно  Confused За клизмата да не говорим! Все още се чудя защо е нужно да се прави. Имам 2 кюретажа преди това с пълна упойка - е, клизма не са ми правили  Crossing Arms

# 169
  • някъде
Също и махането на серклажа- вторият път щях да откача от болка (а го махнаха на операционната).
какво е серклаж  Embarassed

И на мен ми беше най- неприятен катетьра и ако някога забременея пак ще моля да ми го сложат след упойката Confused
Свалянето на конците вьобще не ме е боляло, а така се бях уплашила, макьр че всички казваха, че не се усеща нищо Crazy
Торба май ми сложиха за малко, но много ме болеше от операцията и я махнаха Rolling Eyes

# 170
  • Linz
Също и махането на серклажа- вторият път щях да откача от болка (а го махнаха на операционната).
какво е серклаж  Embarassed
Зашиване на цервикалния канал (шийката на матката)- намалява риска от спонтанен аборт/преждевременно раждане. Прави се в 3-4 месец, под пълна упойка, и се маха в началото на 9-тия. По принцип махането не би трябвало да боли, но при мен явно матката се беше извъртяла и конеца никакъв го нямаше (особено с втората бременност) и доста лекари се изредиха да го търсят... ужасни преживявания имах Sick

# 171
Коя упойка според вас е по-малко рискова - епидуралната или спиналната?
Чела съм, тук във форума, че след като е отшумяла болката, може пак да наболява кръста/гърба в следващите 2-3-6 месеца.
Според мен и двете са рискови. Много е важен анестезиологът.
Освен възможното наболяване няколко месеца след манипулацията, след 5-6 години може да те "ощастливи" трайна болка на мястото, където е била поставяна.

Идеалният вариант е да се роди без упойка. Ако е естествено. И с пълна, ако е секцио. В този случай, екипът има 3-4 минути да извади бебето, преди да се е упоило. След това се заемат с плацента, шевове и т.н.

# 172
Здравеите, аз съм един бъдещ татко, и съм доста против секциото, особенно когато нее наложащо, особенно когато е насрочено. Понеже бебето само избира кога да излезе, ако искате операция нека бъде тогава когато детето реши само да излиза.

Имам обаче един въпрос, и понеже незнам къде да пиша реших да е в тази тема.

Моята съпруга е в 9-я месец и термин 8-ми февруари.
Бебето вече си е с глава надолу, понеже доскоро беше седалищно.
Няма да спеста вам имена.
И д-р Нина Добрева (бургас) настоява още от 4-я месеца за секцио.
Сега вече казва че е задължитемно поради незнаино каква причина.
Плацентата започвал да зрее и небили хубаво за бебето, еми тогава неможе ли да роди нормално? Слагат ти система и... готово.
Тазът обаче не бил се разширил достатъчно, а съпругата ми нее с наи тесноя таз...

Незнам защо тия доктори искат да се подсигурят или просто понеже операцията струва 1080лв.

Моя позната роди бебе 4.100 кг. а беше с доста малък таз, и гинекупога и казал че е абсурд да роди нормално. Само че няколко часа преди операцията роди нормално и без нито един шев! Така че... струва ми се доста тая работа...

# 173
Младен 99, а твоята съпруга как иска да роди? И тя ли като теб се тревожи за секциото?

# 174
  • Видин
Ами нека се пробва нормално, ако не стане така и така ще я резнат  Twisted Evil

# 175
mladen99 , щом сте против, настоявайте за нормално!Ако няма други показания , освен тесен таз , настоявайте!
Аз бях секцио , поради седалищно прилежание, за съжеление бебето не се обърна и не успях да родя нормално!Успех!Дано нещата се развият както вие ги искате Hug

# 176
За мен лично един от основните рисковете на секциото е, че ако после има следващи бременности те директно отиват в графа рискови. Все пак ти режат матката при секциото.

# 177
Ох, моите ще са още по рискови, с едно секцио и два аборта след това!Дано да успея следващият път Praynig

# 178
    Не съм имала дискомфорт от моето секцио.Нито махането на конците е било болезнено, нито от катетъра съм имала проблеми.Нямах и болки на следващия ден след операцията, а на първия ми беше изтръпнало на мястото на разреза и като ме раздвижваха усещах леко придърпване.След операцията ми вляха обезболяващо, което много ми помогна явно.

Младен, незная дали лекарката ви е права , но наистина може да има причини които да налагат секцио и това че на съпругата ти таза не изглежда малък не е гаранция.За ваше спокойствие потърсете и второ мнение.Ще ти разкажа при мен какво се случи.Лекарката ми още от 7ми месец казваше че бебето е едро и че може да се наложи да преминем към секцио.Знаеше че много искам да родя нормално и ми каза че ще опитаме нормално , но имам всички индикации за секцио.Влязох в болница след изтичане на водите и с 2см разкритие.Тя ме прегледа и стана 4см, включиха ми система и след 5часа имах още 1.5см и нерегулярни контракции.Ту силни, ту слаби.Вече много ме болеше и я помолих да ме оперират.Дойде завеждащия на АГ-то /там никак не са фенове на секциото ВМИ/ и ми обясни че може и да родя нормално , но ще трае поне 20ч раждането и може да има риск за детето и за мен.Каза че е по-добре да не рискуват понеже таза ми се води мъжки тип трапец горе се беше разширил от 19см в четвърти месец на 28 в девети и бебето е слязло, но не може да мине само на този етап.Така се съгласих и не съжалявам.Дано всичко е наред при вас и се роди живо и здраво детенцето!Успех  Hug

# 179
  • Linz
а съпругата ми нее с наи тесноя таз...
Хич не разчитай на това, доста закръглени жени се оказват с прекалено тесен таз. Само с рентгенова снимка се установява дали бебето може да премине безпроблено.
А защо операцията струва толкова, за държавна болница ли става въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт