Рискове при секцио

• 33 741
  • 260
  •   1
Отговори
# 150
Какви казарми какво нещо?
Ако трябваше да избирам , бих избрала детето да стои при мен!
Какво лошо има , че вземат превантивни мерки и детето родено оперативно  да е един час в кувиоз?
Единствено не дават право на избор дали да раждаш нормално или секцио!
рисковете при секцио, каквато е и темата са еднакви навсякъде, няма значени дали е в бг или не!

# 151
amanita, ясно Peace Аз мислех, че става въпрос за "другия" катетър Crazy
Аз раждах секцио с пълна анестезия,но не са ми слагали никакъв катетър-става въпрос за катетъра в пикочния канал

# 152
Shocked
болката от естественното раждане , бих си я изтърпяла с удоволствие!
Темата е за рисковете!
''предпочитам да ме боли след като се роди бебчето,отколкото преди това,моя избор е секцио ''
А мислиш ли ,че след секциото с тази болка ще се грижиш пълноценно за детето си!Доколкото разбирам от поста ти ти си избираш да те боли след това , а не преди.Помисли и за детето, не само за болката , която ще изпиташ!

Да,точно така,много правилно си разбрала,предпочитам след това да ме боли,и не мисля че болката е чак толкова силна ,колкото би била при едно нормално раждане,с всичките му разкъсвания,епизиотомий и т.н.,това си е право на личен избор,всеки си има мнение,аз съм ЗА СЕКЦИОТО

# 153
Уважавам изборът ти, но тук темата е за рисковете от секциото, а не за и против секциото по желание!

Опасностите са повече за бебето, отколкото за майката. Когато то минава през костния тазов пръстен и мекия родов канал, от натиска течността в белите му дробове излиза навън, при излизането на детето тя изтича от устата му, и то проплаква при първото вдишване на въздух. Алвеолите на белия му дроб са се изчистили по естествен начин и то има дихателни рефлекси. При цезаревото сечение липсва притискане на гръдния кош на детето и течността се застоява в алвеолите. Това създава опасност от образуването на хиелинни мембрани. Те пречат на дишането му и впоследствие могат да увредят неговия дихателен апарат. Съществуват опасности и за майката, тъй като цезаревото сечение по същество е коремна операция. Възможно е тя да получи кръвотечение и инфекции.
При моето секцио, ей това беше нещото , което най много ме притесняваше!Иначе за самата мен не ми пукаше, готова бях на всякаква болка , само и само всичко да е наред.
ilianakirilova , пожелавам ти леко раждане и здрав и пухкав бебок : HugВсичко ще е наред Hug

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 16:36 от mari_rouge

# 154
Всяко раждане е свързано с много рискове. При планираното секцио предимствата са, че намаляват броя на изненадите, избираш си лекар, обсъждате всичко предварително, знаеш в кой ден и в колко часа ще те оперират и можеш да си подготвиш всичко.
Моят съвет е да не се плашиш предварително, рискове винаги има, избери си добър лекар и му се довери. Доколкото знам, най-честия проблем е с упойката, с нейния вид и поставяне и излизането след това от нея. Обсъдете с лекаря всичко и бъди спокойна   bouquet
Аз раждах така и всичко беше ОК. Желая ти здраво и хубаво бебче и недей да четеш ужаси от раждания, само ще се наплашиш.

# 155
Доколкото знам, най-честия проблем е с упойката, с нейния вид и поставяне и излизането след това от нея.

Ето от това най-много се плаша - каква ще бъде упойката и последиците от нея?
Нали по принцип спиналната се поставя между прешлените на гръбначния стълб, но възможно ли е упойката да попадне в гръбначния мозък?
Коя упойка според вас е по-малко рискова - епидуралната или спиналната?
Чела съм, тук във форума, че след като е отшумяла болката, може пак да наболява кръста/гърба в следващите 2-3-6 месеца.

# 156
  • Видин
Всъщност (малко страшно и зловещо ще прозвучи), но спиналната/епидурална упойка ако не бъде поставена правилно парализира.Това е най-големият риск.
Принципът е един и същ - игла между прешлените.Спиналната е еднократна доза.Обезболява определено време.Докато при епидуралната се поставя катетър, чрез който може да се обезболява в рамките на следващите 24часа да речем  Peace
Аз раждах (пардон - оперираха ме от бебе) с пълна упойка поради изкривяване на гръбначния стълб  Peace

# 157
Amica, на мен ми поставиха преди секциото епидурална.На срещата с анестизиолога(един месец преди раждането), човекът се ужаси като видя татоса ми на гърба, точно до мястото където трябваше да я постави!Обясни ми, че има риск от попадане на мастило , но после каза , че е ок Simple Smile
Естественото раждане , там където живея пак е с епидурална.Това ми напомня със случай на една моя позната, която поради същите опасения отказва епидуралната при нормално раждане(тя си влиза към раждането), та доста доктори са отишли да видят, кое е момичето , което е отказало епидуралната Grinning
Иначе...да и аз съм чувала тук доста мнения на гинеколози в провинцията, които отричат епидуралната поради причината , която е написала amanita .Предполагам , че в София и в по-големите градове  има доста добри анестизиолози.

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 18:21 от mari_rouge

# 158
  • Linz
Аз раждах секцио с пълна анестезия,но не са ми слагали никакъв катетър-става въпрос за катетъра в пикочния канал
Сама ли ходеше до тоалетната следващите 24 часа?

Обезболяването беше , докато ми свърши ефекта на епидуралната, понеже кърмех и нямаше как да ме обезболяват в пълният смисъл на думата!Залъгваха ме с някакви ефералганчета, които аз изобщо не пиех.
Обезболяването се прави в първите часове след операцията- тогава, когато още няма кърма.

# 159
Сама ли ходеше до тоалетната следващите 24 часа?

Два пъти ми се наложи да чишкам и санитарката ми носеше подлога Rolling Eyes

# 160
В болницата ми обясниха ,че 10 часа след операцията ако не се чишкало тогава слагали катетър

# 161
  • Linz
Явно всяка болница си има политика.
В някои слагали торби с пясък на корема след секцио, аз дори не съм виждала такава.

# 162
В тази която раждах дори и на нормално родилите не слагаха пясък-биеха контрахиращи инджекции

# 163
На мен ми беше много гадно  ваденето на катетъра.Сложиха ми го , когато епидуралната действаше и не го усетих, ама ваденето беше доста неприятно.
Спомням , че ме държаха на специална диета докато не отида по голяма нужда , след секциото.
Другото момиче, всеки ден го питаха какво иска да е менюто , а мен #Cussing out
Дадоха ми и някакво разворимо сокче, явно разхлабващо, но пак не ми помогна, на мен вече ми писна и излъгах , че съм свършила работата Grinning
А иначе за корема след секциото, док ми изписа кинезотерапия, ама кой да ходи.

# 164
Аз нямах проблеми с голямото ходене,ама съседката по легло милата сигурно изяде цял кашон шоколадчета комфорт и пак нищо.А за диетата то май след всяко секцои си я има.Общо взето след секциото възстановителния процес е доста по дълъг и по труден и това е главния му минус.

Общи условия

Активация на акаунт