Рискове при секцио

• 33 750
  • 260
  •   1
Отговори
# 60
  • Видин
Къде тук се говори за спинална анестезия  Rolling Eyes

# 61
Къде тук се говори за спинална анестезия  Rolling Eyes
ПОМОЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩ ВСЕ ПО БЯСНА СТАВААААМММММММММММММММММММММММ
Цитат
каква разлика по отношение на адекватността има между секцио с епидурална упойка (прави се и такова) и вагинално раждане с епидурална упойка???
Секцио се прави или с пълна или със СПИНАЛАНА АНЕСТЕЗИЯ и никога с епидуралнааааааааааааааааааааааааааааааааа

# 62
  • Linz
Очаквах такъв пост, но не толкова истеричен Joy Не е нужно да задълбаваме в подробности, и в двата случая става въпрос за упойка в гръбнака, т.е. местна- а в случая това е важното.
B & C, дишай. Ще си докараш нещо с това беснеене, не си заслужава заради едната дума. Какви наистина големи глупости се пишат тук и не предизвикват всеобщо възмущение, а ти се хващаш за нещо формално.
И вземи прочети правилата на форума (докато си напиша поста още истерии излезли в темата).

# 63
  • Видин
Епидурална или спинална анестезия
При епидуралната упойка се прави убождане в междупрешленното пространство, без да се преминава през обвивката на гръбначния мозък. След вкарването иглата се изважда и на нейно място се поставя катетър, през който се влива необходимата доза аналгетик. Обезболяването настъпва 15-20 минути след инжектирането на лекарството. Поставянето на катетър дава възможност обезболяването да трае през цялото раждане, като допълнително се вливат нови дози от медикамента. Едно от големите преимущества на епидуралната упойка е, че изчезва само чувството за болка, но контракциите и напъните се усещат. Има възможност заедно с твоя анестезиолог да решите каква да бъде дозата и силата на упойката.
При спиналната упойка се прави еднократна пункция в междупрешленното пространство, като се преминава през обвивката на гръбначния мозък. Не се поставя катетър и въвеждането на аналгетик е еднократно. Започва да действа много по-бързо от епидуралната – след петата минута от инжектирането, но трае само около 1-2 часа. Най-големият недостатък е, че тази анестезия отнема всякаква чувствителност на тъканите под мястото на поставянето. Именно затова родилката не може да напъва и често се стига до допълнителни интервенции с форцепс или вакуум. Заради бързото си действие спиналната упойка се използва най-вече при спешна операция с цезарово сечение.

Познавам хора раждали секцио с ЕПИДУРАЛЕН КАТЕТЪР.
Що за глупости, че няма секцио с епидурална  Shocked

# 64
  • Linz
Е вече и аз се обърках... как секцио без катетър? newsm78

# 65
Всеки има право на мнение и не виждам нищо лошо всеки да си го изкаже, но да се пишат глупости и лъжи не съм съгласна. Все пак в този форум четат много бъдещи и настоящи майки, а подобни некомпетентни изказвания единствено могат да навредят от колкото да помогнат.

# 66
  • Видин
Всеки има право на мнение и не виждам нищо лошо всеки да си го изкаже, но да се пишат глупости и лъжи не съм съгласна. Все пак в този форум четат много бъдещи и настоящи майки, а подобни некомпетентни изказвания единствено могат да навредят от колкото да помогнат.
Я ме светни кои са тия глупости ? До тук само ти пишеш неадекватно  Peace
Рени, спиналната се поставя само веднъж.Не знам дали има катетър, но явно не, защото не може да се продължи обезболяването.При епидуралната това е възможно и затова се използва при секцио - обезболява часове след него  Peace

# 67
Защо ли изобщо ми трябваше да влизам в темата !?
Мактуб, направо настръхнах. Тия факти ще ме откажат да раждам изобщо.  Confused

Изчетох какво ли не в нета за нормално раждане и за секцио и стигнах до извода, че и при двата начина ще умра от страх.  Confused
Много съм страхлива момичета, моето направо е патологично състояние.  Cry

По стечение на обстоятелствата трябваше да се оперирам на 29 ноември. Не бях на себе си направо. Това ми беше първа операция и добре, че беше с пълна упойка, че щях да откача напълно. И уж една лека и безобидна операция (апендицит), но до 15-16 ден ми помогаха да се качвам и слизам по стълби, да лягам и да ставам. Confused

# 68
Я ме светни кои са тия глупости ? До тук само ти пишеш неадекватно  Peace
Рени, спиналната се поставя само веднъж.Не знам дали има катетър, но явно не, защото не може да се продължи обезболяването.При епидуралната това е възможно и затова се използва при секцио - обезболява часове след него  Peace
Когато цитирате текстове от сайта http://www.moetodete.bg не е лошо да го споменавате  този факт
И вие продължавате да не разбирате разликите и просто да си пишете............

# 69
  • Видин
B & C, ще кажеш ли нещо смислено или просто ще си лафиш?

# 70
При спиналната няма катетър.Ако имаше биха ми влели още аналгетик,за да не усещам рязането,но не би Close.
Любопитна съм да сподели някой,раждал секцио с епидурална  анестезия,какво е усещането newsm78/защото съм преживяла аборт/раждане/ с такава и не бих казала,че обезболява.Може пък повредата да е в моя телевизор Thinking

# 71
  • Linz
amanita, ясно Peace Аз мислех, че става въпрос за "другия" катетър Crazy

# 72
  • Видин
Другият си е ясен....за съжаление  Sick Това ми беше най-неприятната част от цялата работа!!!!  Close

# 73
Защо ли изобщо ми трябваше да влизам в темата !?
Мактуб, направо настръхнах. Тия факти ще ме откажат да раждам изобщо.  Confused

Изчетох какво ли не в нета за нормално раждане и за секцио и стигнах до извода, че и при двата начина ще умра от страх.  Confused
Много съм страхлива момичета, моето направо е патологично състояние.  Cry

По стечение на обстоятелствата трябваше да се оперирам на 29 ноември. Не бях на себе си направо. Това ми беше първа операция и добре, че беше с пълна упойка, че щях да откача напълно. И уж една лека и безобидна операция (апендицит), но до 15-16 ден ми помогаха да се качвам и слизам по стълби, да лягам и да ставам. Confused

Съветвам ви да не четете подобни теми. Те с нищо няма да ви помогнат или да ви научат на нещо. Ако имате въпроси или се страхувате, споделите това с гинеколога си. Той най - добре ще може да ви отговори на въпросите и разсее страховете ви.

# 74
Чета, защото искам.  Peace
Планувам бременност и искам да съм наясно какво може да стане при единия и при другия вид раждане. Дори и гинекологът ми да прецени, че мога да родя нормално надали ще е така ...
Това не се лигавщини, повярвай ми !
Като вземем предвид какъв шок ми нанесе тая нищо и никаква операция представям си какво може да ми причини едно нормално раждане. Само при мисълта че ще чувам и виждам всичко изпадам в панически страх.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт