Рискове при секцио

• 33 695
  • 260
  •   1
Отговори
# 225
Знаеш ли, Джей? Въобще не трябва да ти пука от мнението на хората. Аз получавах "акъли" дори от хора, които нямат деца. От никого не съм се влияла. Живота си е мой, бременността си е моя и риска е мой. Първото дете бях започнала да раждам нормално, но разкритието ми си стоеше 4см., бебето се било увило изцяло в пъпната връв и при ваденето било синичко. Радвам се, че позволих да ме оперират. Затова при второто раждане отидох напълно готова, знаеща всяка една процедура и с ясното съзнание, че от тази болница ще се приберем двама  Grinning
А пълна упойка имзбрах съзнателно понеже се страхувам от епидуралната - признавам си. Като знам съпруга ми колко беше нацъфкан в гърба при операция на коляното си придобих представа от нашите анестезиолози и реших да не се подлагам на този стрес  Laughing

# 226
  • Linz
рени, не може да не те е хванала, щеше да крещиш от болка!По принцип анестезиологът преценява какво количество да вкара, според килограми ръст и други показатели!С този катетър в гърба , ако прецени , че анестезията не е достатъчна вкарва ново количество в организмът.И аз бях с епидурална , усеща се , че ти правят нещо в матката, но чак пък болка не е!
Нямах катетър, само абокат и единственият вариант беше да ми сложат пълна упойка. Болката беше наистина нетърпима. Вторият път не усещах абсолютно нищо- така че сравнения не могат да се правят.

Радвам се, че е било по-леко втория път, но съм сигурна, че си изпитвала голям страх.
Наистина страхът беше голям, но си взех дозата силна болка при махането на серклажа... някъде по-напред разказах.
И двата пъти в реанимацията след секциото беше песен, в сравнение с това, което преживях в операционната маса. Слизането на кърмата също беше ужасно изживяване- само инжекциите с окситоцин ми помагаха за малко. За това не разбирам оплакванията за страшната болка след секциото.

# 227

За това не разбирам оплакванията за страшната болка след секциото.
Всеки различни го боли-мен ме боля мнооого Peace

# 228

Болката минава и заминава. Виждам, че имаш втора лентичка  Hug Живот и здраве всичко да е наред и да ни разказваш как сте посрещнали второто "диваче"  Wink

# 229
Болеше ме цялата вътрешнст след секциото. Не можех да се изкашлям от болка дори. Това е вид коремна операция, как очаквате да не боли??? Към 1 седмица беше така. Иначе от втория ден /защото първия прекарваш в интензивното/ си ставах и ходех, но приведена.

# 230

Болката минава и заминава. Виждам, че имаш втора лентичка  Hug Живот и здраве всичко да е наред и да ни разказваш как сте посрещнали второто "диваче"  Wink
Разбира се,че е така!В крайна сметка това което изживяваш си е напълно заслужено заради резултата  ylinfant-дай-боже всичко да е наред и лятото да се похваля пак newsm10

# 231
Болеше ме цялата вътрешнст след секциото. Не можех да се изкашлям от болка дори. Това е вид коремна операция, как очаквате да не боли??? Към 1 седмица беше така. Иначе от втория ден /защото първия прекарваш в интензивното/ си ставах и ходех, но приведена.

Ние така, а нормално раждалите с многото шевове ги е страх да пръцнат пък /с огромно извинение  Laughing/. Не се става лесно майка.

# 232
  • Linz
Болката след секцио е силна е само при съкращаване на коремните мускули. А това в повечето случаи подлежи на контрол. Това за мен я прави съвсем поносима.

# 233
Това са глупости! Контрол на болката за първи път чувам  Whistling

# 234
Това са глупости! Контрол на болката за първи път чувам  Whistling

Мисля, че Рени искаше да каже с това, че ако те боли като кашлиш спираш да кашлиш. Боли като се смееш - спираш да се смееш. Но когато те болят шевовете при сядане и изхождане, не можеш да не седиш и да не се изхождаш...

# 235
Ами то и кашлянето си е трудно да се спре.На мен като ми дадоха да пия вода след като ми вляха всички системи от лакомия така се задавих-ужас,боли,а не можеш да се спреш.

# 236
Ужасно е наистина. А моя лекар постоянно кибичише в стаята ни и ръсише смехории, та се налагаше да стоя в коридора да не го слушам и да се хиля - имах чуството, че ще ми се отвори шева  Mr. Green
Ама така заспамихме темата....

# 237
  • Linz
Това са глупости! Контрол на болката за първи път чувам  Whistling
Винаги бързаш да обобщаваш и да раздаваш квалификации Tired
Обяснявам за неразбралите- на контрол подлежи болката при движение. Винаги можеш да спреш и да си починеш, ако те заболи много силно. Не е като на магарето да нямаш избор- крещиш и търпиш.
След секцио не съм кашляла или кихала (така или иначе за да легнеш под ножа трябва да си напълно здрав). Смехът ми причиняваше болка, но и той не е нещо, което да не можеш да контролираш.

# 238
А ти винаги изтърсваш по някоя светла реплика, явно неподлежаща на коментар  Crazy
Болката след секцио въобще не се изчерпва само със смях или кашляне!

# 239
  • Linz
Болката след секцио въобще не се изчерпва само със смях или кашляне!
Казах и движение. Поне при мен болка в покой нямаше.
С теб не влизам в диалог, защото спорът е неизбежен. До тук бях!

Общи условия

Активация на акаунт