От нищо - нещо

• 14 959
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
И филийката да е крайче мммм.
 Sad Ама то сега това хляб ли е бе ........ едно време какъв хляб имашее  Party изяждаш го го пътя докато се прибереш

# 46
И филийката да е крайче мммм.
 Sad Ама то сега това хляб ли е бе ........ едно време какъв хляб имашее  Party изяждаш го го пътя докато се прибереш
Ахахаа. JoyСетих се как ни пращаха в събота и неделя до една фурна за 4 хляба,а ние почти винаги се връщахме с 2 хляба. newsm62

# 47
  • Пазарджик/Лондон
Ех, момичета, върнахте ме в детските години Hug.Аз и сега от време на време си правя циганска баница, само малко чубрица добавям, за аромат Heart Eyes.

# 48
Мили детски спомени! Hug Жалко, че сега децата ни не могат да ги изпитат и вкуса на нашето  детство. Понякога вместо олио мама мажеше масло и пак слагаше на филийката сол и червен пипер.

# 49
   От неизядените коледни сладки може да се направят такива топки:

# 50
  • В светлината на слънцето
Ооо, ази досега като бързам, а трябва нещо да хапна, си правя циганска баница. Обожавам я! Peace А има и една нейна разновидност, която чух от покойната Пепа Николова. В чинийка слагаш червен пипер, олио и сол като стандартната заливка на циганската баница. Но добавяш и малко оцет - на вкус. След което топиш хляба в сместа и ядеш. Пробвайте, и това е вкусно. Peace

# 51
lulumba  наистина е страхотно на вкус. с оцета де.

# 52
И още нещо с хляб, приготвено набързо. Сещате ли се за "мечката"?  Grinning Та значи "мечка" се прави от крайче хляб, отрязано повечко. Издълбава му се внимателно средата, така че отстраненото парче хляб да си остане цяло. След което стените на получената куха лодка се намазват с меко масло. Следва слой меко сирене, старателно "размазано" по стените, доколкото изобщо може да се размаже сирене. Но не сирене Крема, а най-обикновено саламурено, но по-мекичко. Евентуално може да добавите чубрица, но не е задължително. Захлупвате отвора на лодката с парчето хляб от средата, притискайки здраво, и ядете. Grinning

# 53
  • Талант на 2012,2013 г.
И още нещо с хляб, приготвено набързо. Сещате ли се за "мечката"?  Grinning Та значи "мечка" се прави от крайче хляб, отрязано повечко. Издълбава му се внимателно средата, така че отстраненото парче хляб да си остане цяло. След което стените на получената куха лодка се намазват с меко масло. Следва слой меко сирене, старателно "размазано" по стените, доколкото изобщо може да се размаже сирене. Но не сирене Крема, а най-обикновено саламурено, но по-мекичко. Евентуално може да добавите чубрица, но не е задължително. Захлупвате отвора на лодката с парчето хляб от средата, притискайки здраво, и ядете. Grinning

Това не се забравя. А мама милата, когато нямаше масло ни слагаше масчица стопена от прасето дето са заклали. И ...боже колко вкусно беше... Пикници сме си правили със по една такава "мечка" smile3521

# 54
  • До сърцето...
Ей, момичета, с тая "мечка" направо избихте рибата...  Laughing

Аз се сетих една доскорошна рецепта от изостанали кроасани - нарязвам на парчета, заливам с яйца, мляко и малко захар - и във фурната.

# 55
А идеи /освен палачинките/  bouquetза руска и ,,Снежанка,,салати?

Рулца по чешки стават и с двете, а със "снежанката"- таратор.

# 56
А лятото - прясна зелена чушка напълнена със сирене, като фунийка сладолед се яде  Mr. Green

Специално "от нищо нещо" за мен е испанския омлет - каквото има в хладилника останки разни, се пускат в тиган, отгоре се чукват едно-две яйца и става испански омлет. Примерно имате останала половин глава лук и един картоф, или няколко колелца салам от вчерашното гости, или на дъното на някой буркан зимнина някоя чушка. Две яйца ако трябва и от съседката да поискате - пак става вкусна вечеря  Mr. Green

# 57
Ааа, да, чушката и на мен ми е много любима. Без значение дали е червена или зелена. Аз й правя и друг пълнеж - освен само със сирене, правя и със сирене с накълцан на ситно добре узрял домат. Grinning

# 58
  • До сърцето...
Лятото, като остане от шопската салата повечко, отцеждам сока и едно яйце отгоре - те ти и миш-маш.

Специално "от нищо нещо" за мен е испанския омлет ...

Аз го знам руски омлет.   Wink

А лятото - прясна зелена чушка напълнена със сирене, като фунийка сладолед се яде  Mr. Green
Аз правя и друг пълнеж - освен само със сирене, правя и със сирене с накълцан на ситно добре узрял домат. Grinning

Аз намачквам сиренето със зеленина. Много обичам подправки. Simple Smile

# 59
  • сусурлево
"мечката" е и със стрък пресен чесън
А чушка със сирене , това ми е любимото

Общи условия

Активация на акаунт