Ирак - усмивка и сълза ! Втора мисия за просвещение, разсмиване и угощение !

• 29 395
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Ето ни и нас ! Изпитът мина идеално като резултат и уморително като процес. Важното е,че всичко е наред.
Астарта - не можа да си почине, защото преди обяд остана на работа, а след обяд аз я влачих да ми помага с разни покупки, че сестра ми има рожден ден скоро и исках да й накупя разни неща. Сега лелчето ме мрази, защото е уморена, ама нали си я знаеш, ей сега ще седне да попише малко. Само има да си дочете някакви нови статии за лечение на пневмониите и ще се появи да направи поне виртуална почерпка.

# 676
привет ! един бърз коментар - не всички американски войски напускат Ирак, така че нямаме реално повод за голяма радост. остава ни да се радваме на малките поводи като взет изпит например, само дето не разбрах защо аз трябва да черпя, а не той.  newsm78

# 677
  • София
привет ! един бърз коментар - не всички американски войски напускат Ирак, така че нямаме реално повод за голяма радост. остава ни да се радваме на малките поводи като взет изпит например, само дето не разбрах защо аз трябва да черпя, а не той.  newsm78

Еми щото Ясин си е взел изпита бе - затова трябва да черпиш. И той понеже те знае каква си кулинарна майсторка отстъпва тази чест на теб.  smile3521

# 678
хайде нещо леко за вечеря от нас:
макар че не е голяма работа един взет изпит (нали не е на мой гръб   Laughing )

# 679
  • София
хайде нещо леко за вечеря от нас:
....

Хадил изривих си врата да си въртя главата да разгадая какво е това дето ни го сервираш.

Май е печено пълнено пиле и сварено яйце май се вижда и т.н.

# 680
това е нашето специално пълнено пиле (в плънката има и цели варени яйца) - пълни се вътре и се пълни отвън между кожата и месото на пилето. ще се опитам да намеря снимка да видиш точно как е по оригинална рецепта, защото тази е бързашката, ама трябва да се ровя в архива, защото не знам дали ще намеря в интернет.

# 681
привет ! един бърз коментар - не всички американски войски напускат Ирак, така че нямаме реално повод за голяма радост. остава ни да се радваме на малките поводи като взет изпит например, само дето не разбрах защо аз трябва да черпя, а не той.  newsm78

В какъв смисъл не всички американски войски напускат Ирак? От речта на Обама се разбира, че напускат Ирак окончателно: "Войната в Ирак отдавна е свършила и е време да оставим Ирак на иракчаните" newsm78

# 682
  • Varna
Аааа, аз харесвам тия бързашките рецепти. Така, че Хадилче и на нея ще се радвам smile3508
ЯСКА-
бравос на тебе, да товариш лелка си със пазаруване а след това и да я накараш тя да черпи за твоя изпит #Crazy

# 683
  • София
Ясин, честито взимане на изпита!
Астарта, ето линкче към някои от аспектите на въпроса с изтеглянето на американските войски от Ирак.
http://www.huffingtonpost.com/2009/02/24/us-troops-to-leave-iraq-b_n_169582.html
Хадил , дояде ми се пиле.. Mr. Green

# 684

Астарта, ето линкче към някои от аспектите на въпроса с изтеглянето на американските войски от Ирак.
http://www.huffingtonpost.com/2009/02/24/us-troops-to-leave-iraq-b_n_169582.html

Разбрах идеята - да се изтеглят около 1/3 от намиращите се в момента в Ирак войници. Но все пак статията е от февруари миналата година. Ето какво пише в сайта на БТВ:

"„Ние продължаваме борбата срещу Ал Кайда, но оставяме Ирак на неговия народ. Като кандидат за президент аз обещах да сложа край на тази война. И го правя като президент. До края на август всички наши бойни подразделения ще бъдат изтеглени от Ирак”, каза Барак Обама."

П. П. Не ме резбирайте погрешно, нямам за цел да споря, но предполагам че така ще изтълкуват думите му всички средностатистически хора, които не се интересуват много от политика (като мен).

# 685
  • Varna
АСТАРТА Hug
И аз така разбрах, че всички войници се изтеглят

# 686
Астарта, оставят т.нар. помощни гарнизони, които е уговорено да се изтеглят до 2012г.  Засега още не са ясни всички условия по изтеглянето.
Делте, нямаш проблем за рецептата:
1 голямо пиле над 1500 грама
200 грама ориз
2 гнезда навито фиде, леко го натрошавате и запичате до златисто
3 сварени яйца
200 грама накълцано на ситни кубчета месо (телешко обикновено или агнешко, но може би и със свинско става), но не ползвайте мляно месо (кайма)
5 с.л. грах от консерва
1 морков нарязан на кубчета
100 грама бадеми, накисват се, маха им се кафявата кожичка, делят се на две и с запържват до златисто
3 ч.л. от сместа подправки (знаете си я моята смес)
масло за намазване на пилето

запържвате месото и като си смени цвета, слагате с него граха, моркова и задушавате, добавяте четвърт чаша вода и слагате ориза. като изври водата смесвате с фидето, подправките, сол на вкус и бадемите. пълните пилето отвътре (аз обикновено му махам костичките откъм гърба - ребрата, отвътре с по-остър нож) като слагате трите сварени яйца вътре. после леко надигате кожата и пълните между кожата и месото. намазвате отгоре с масло и завивате хубаво с фолио (по метода "от нийде зирка, ни прозирка") и 1 пръст вода в тавичката (може и картофки да сложите там). Едва като се сготви съвсем пилето (за около час) махате фолиото и оставяте да се запече хубаво. като правите загара на пилето поливайте от време на време със соса в тавичката.

# 687

Разбрах идеята - да се изтеглят около 1/3 от намиращите се в момента в Ирак войници. Но все пак статията е от февруари миналата година. Ето какво пише в сайта на БТВ:

"„Ние продължаваме борбата срещу Ал Кайда, но оставяме Ирак на неговия народ. Като кандидат за президент аз обещах да сложа край на тази война. И го правя като президент. До края на август всички наши бойни подразделения ще бъдат изтеглени от Ирак”, каза Барак Обама."

П. П. Не ме резбирайте погрешно, нямам за цел да споря, но предполагам че така ще изтълкуват думите му всички средностатистически хора, които не се интересуват много от политика (като мен).
да ти кажа и аз така разбрах като чух в началото, но после седнах да чета по иракските сайтове и открих информацията за помощните гарнизони. доколкото се разбира, става въпрос за войски, които ще обучават новосформиращите се сили на иракската армия (нали нашата я разтуриха).

# 688
  • Varna
Благодаря Хадилче Hug
Преди 2 дена сУпрУжието отиде та купи телешко, че ние със синО не ядем свинско- покрай нас и той завалията Joy та го дал там да го направят на кайма, че да направа едно Стефани. Ейййй, ама да ти кажа хич не стана добре. Последния път като правих, много добро беше, а сега едно сухо, сухо. И се сетих, че някой ми беше казал, че във България телешкото не е добро. Рядко попадам на такова което е вкусно във действителност. Слагам го във марината, аз много обичам да мариновам и го оставам не за час или два ами за цяла нощ и пак остава едно такова сухо, че и жилаво. Преди 10 дена ходихме със една приятелка на Ориенталски ресторант и тя си поръча телешко със всичките му мерудии и вкусотии. Миришеше божествено но месото не се ядеше.  А там готвят много вкусно пък и те се бяха издънили във приготвянето му. Та и тогава се сетих за това, че нямаме добро телешко тука, май newsm78

# 689
да ти кажа честно последно време в София се намира много често месо от малки телета, които са тъкмо отбити и месото е бледо розово. Освен това има и още два стандарта на телешкото месо между 6 и 8 месеца и между 8 месеца и година (мисля, че така бяха, но може и да бъркам с 1-2 месеца) и те са много хубави. А да ти кажа за телешкото месо като правиш руло - смеси го със зехтин, яйце и галета само отгоре, но не и в сместа. Иначе аз правя едно руло с телешка кайма (дори и с говежда), в което слагам сусамов тахан и става истински разкош, ако искаш ще ти дам рецептата.

Общи условия

Активация на акаунт