Тренировки в домашни условия-7

• 55 017
  • 782
  •   1
Отговори
# 705
ronkis
със скачането се стягат и вътрешните мускули на гърба и корема, идеялно е за ликвидиране на паласки например и изправяне на тялото - правилното му държене.
Иначе мисля че най много разбира се се натоварват прасците, не знам дали не тренирал от раз ще може да скача 3.мин например...
Със различни видове скачане натоварваш и различни мускулни групи, така че често ги сменяй.
Доста помага и за координацията на движенията на ръцете и краката. А пък зимно време е идеален заместител на кросовете
тук са описани няколко вида скачане
http://www.bb-team.org/articles/1633/
http://kozmetika.biz/skachane-s-vaje-zdrave-i-tonus/
а тук 12. вида скачане показно
http://www.youtube.com/watch?v=c3nlb6bEGxY&feature=related

иначе бих започнала със серии от 30сек - 1.мин скачане и по 10-20бр упражнения без въже - лицеви, коремни, лицеви с отскок, клякания, напади, гирички или каквото друго се сетиш...
И на всичко това 10ь повторения да кажем

Искам да питам за някой рано вставащ - ще му пиша на лични който се обади, да ме регистрира в този руския торент сайт... аз не мога да се организирам да се регистрирам до 10ч. московско време, защото съм +2 ч а те са +4ч ...
мерси предварително

иначе и аз още съм със сецнат кръст... на доктор не отивам, правя каквото мога, малко по добре съм вече... но явно ще потрае до като напълно отшуми...

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 15:33 от Eli_cz

# 706
А има ли някой от вас проблеми с кръста. Аз съм си докарала дископатия на кръста-изкривени прешлени. Май  бяха виновни тренировките.
Аз се секнах в средата на януари, не отидох навреме на лекар и получих възпаление на някакъв нерв. Наложи да пия лекарства и да лежа две-три седмици. Още ме боли от време на време, особено при по-динамични програми, затова гледам да правя по-бавнички. Днес например от хип-хопа пак ме заболя.
За дискова херния, дископатия доктор препоръча на мъжа ми да си купи велоергометър и да върти всеки ден по 30 мин. Аз съм малко скептична за него.
Наистина обаче е мн важно мускулите на гърба да се поддържат силно развити /май и на седалището/ за всякакви гръбначни болести!

# 707
  • В градината...
Да, така е, но човек се увлича от натоварването, докато не стигне до хипернатоварване. Виждам, че тук всички са нахъсани да увеличат тренировките, но сега съм доста внимателна. Ако сте много млади, след време се отразява.

# 708
  • София
Eli cz благодаря за информацията-ще те послушам,но с лицевите имам голям проблем-не мога и една да направя.Вижте сега какъв дневник си измайсторих-да ми е п-ред очите,че да не забравям целите си http://www.bb-team.org/forums/viewthread/43092/  Embarassed

# 709
  • Linz
Да, така е, но човек се увлича от натоварването, докато не стигне до хипернатоварване. Виждам, че тук всички са нахъсани да увеличат тренировките, но сега съм доста внимателна. Ако сте много млади, след време се отразява.
Подкрепям. Като по-млада изобщо не си пазех кръста и го натоварвах много лекомислено. Обаче като минах 30-те (и вече с 2 бременности зад гърба ми) започнаха болките и с времето се усилват все повече. Понякога става направо мъчително и не мога да спя. С каланетиката определено има облекчение- кръстът ме боли по-малко, гърбът ми не е толкова скован и болката в раменете не съм я усещала от доста време.
Освен това каланетиката стяга тялото и увеличава гъвкавостта. Калан на 47 год. е като балеринка Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 16:38 от Рени

# 710
  • В градината...
Рени, виждам, че сме наборки. Уви, така е. Постиженията увличат и щом тялото се поддава, ние го товарим още повече. Но, лошото е, че никой разумен човек, не може да прекара цял живот в супер интензивно натоварване. Когато то един ден спре-ух, само какво се случва с килограмите, ставите и кръста!

# 711
  • Linz
Аз не съм се натоварвала особено интензивно, но упражненията за корема, които правех до преди няколко години направо ми разказаха играта на кръста. Само ако знаех тогава какво си причинявам... Confused

# 712
Е, аз съм малко по-дъртичка от вас, но не се давам  Joy
Тук почти няма хора, които да се натоварват супер интензивно. Всичко е в рамките на разумното!

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 18:59 от ves_sv

# 713
А какво имате предвид под особено или лекомислено интензивно?
Да речем коремни преси или хиперекстензиии х колко серии и колко повторения?
Повечето инструктори съветват за повторения "докато може", но ако човек тренира за добра форма и удоволствие едва ли би се натоварвал толкова.
Поне аз не бих.

# 714
  • В градината...
Аз стигах наистина "докато мога".

# 715
  • Linz
Аз стигах наистина "докато мога".
И аз. И не само коремни преси и хиперекстензии.

# 716
  • В градината...
То май отворихме нова тема - за болежки  Joy ама нарочно продължавам да пиша. Често като седна, не мога да стана - като саката съм, с този кръст, че и коленете ми хвана. Ходих на лечебна физкултура по едно време и се оказа, че половината от нещата в тренировките, които всички правят, трябва да се избягват. Даже и в каланетиката /усукванията/.Реших да пробвам с Любомир Иванов. Сега чакам той да ми изготви програма и ще пиша дали съм доволна.

# 717
Моите болки в кръста не се дължат нито на интензивни тренировки, нито на възраст, тъй като си ги имам от 20-годишна. Появиха се след първото раждане. В момента ми създават проблеми при упражнения за долната част на корема, а и след някои комплекси ме наболява кръста. Гърбът също ме боли, но се обажда от време на време и тогава не мога да спа нормално вечер  Sad. Определено каланетиката много подобрява положението. Преди няколко месеца имах проблеми с коляното, които започнаха след претоварване на бягаща пътека. Доста време след това не можех да клякам, да правя напади, та дори и стълбите не качвах нормално  ooooh! В момента е добре, не чувствам болка, но винаги внимавам с упражнения, които натоварват коленете. И аз си казах болежките  Laughing

п.п. 40 минути кростренажор сутринта.

# 718
  • Linz
Бягащата пътека също много натоварва коленните стави. Спрях да ползвам такава поради тази причина (коленете и кръста са ми слаби места). Но с велоергометъра няма проблеми.

perunika, чакаме отзиви. Дано са положителни Peace

# 719
  • В сънния Люлин, прибулен...
За днес се записвам с моята програма с топка и дъмбели и после 20 минути стандартно кардио.
Утре ще е интервално. Peace

Общи условия

Активация на акаунт