четвърти ден не е акал

• 3 076
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
Авторката така и не сподели какво е станало.
По темата... синът ми беше така на 2 месеца. Бях се притеснила, че има запек и започнах едни термометри, едно чудо... Човекът просто е усвоявал кърмата напълно, ама аз откъде да знам. тогава не се разсъждаваше така, а и малко бях чела, та прибързах. Педиатърката ме посъветва да давам на детето овесена вода. Вярно, действаше, но разхлабващо, а той всъщност не е имал запек. Ама по-късно разбрах. когато се случеше няколко дни да не се изходи по голяма нужда, започвах масаж на коремчето, гимнастика и се получаваше. Изобщо не съветвам да се дават директно на бебето разхлабващи. За термометри, мушката и пр. подобни неща изобщо не икам да споменавам.

# 31
  • Пловдив
Ей това е нещото което не мога да приема и да се съглася-4,5,6 дни не изхождане да се счита за нормално и не притеснително.Ами за мен лично си е притеснително и ненормално.Не ми давайте сега материали за  съм ги тези за пълното усвояване,но моята логика не ги приема.
Още на втория ден започвам с разхлабващите храни(за мен)-овесени ядки,круши,сливи,прясно мляко,масаж на коремчето на бебето.Ако до вечерта няма резултат хапвам 1/2 шоколад че Комфорт.Резултата е налице и за двете страни :е:,но съм доволна въпреки това :е: :Lil:
На третия ден със сигурност бих се посъветвала с педиатър ката на детето.Това е моят  се на педиатър ката.
Напълно съм съгласна.Преди месец бебка не беше акала 4 дни и аз бях спокойна от прочетеното тук че е нормално.В един момент ми се стори ненормално и нямате представа след клизма с термометъра колко ако изкара.Колко ли и е било тежко на миличката,така че се посъветвай с лекар и не чакай много.

# 32
Нашият рекорд беше 10дни, но детето си беше напълно спокойно, не се е присвивала, нито гърчила от коремче, а по принцип от около 1 месец до захранването на 5мес. си ходеше все през 2-3 до 6-7 дни и си качваше нормално, така че това за доброто усвояване на кърмата аз го приех. Peace В дебелите книги пише, че от 10 пъти на ден до веднъж на 10дни е нормално, това пак педиатър го каза. Но трябва разбира се да се следи и за др.признаци, ако видимо детето се мъчи, явно не е нормално за конкретния случай, обикновено помага Дуфалак, но никакави инквизиции като термометри и т.н. не са желателни.

# 33
Консултирай се с педито но никакви термометри и разни такива или сложи малко преварен зехтин малка лъжичка чаена.Дай на детето на гладно и ще видиш резултат веднага.Така направих,когато синът ми не беше акъл 4 дни и резултата беше  Peace

# 34
Даная не е акала и по 7 дена.Но като е само на кърма,няма защо да се притесняваш.
Има много теми по въпроса ти.Поразрови се и ще видиш.

# 35
  • София
Авторката така и не сподели какво е станало.
Последно Активен:     Петък, 08 Януари 2010, 14:02

От кърмаческият
Здравейте,
много съм притеснена - детенце от 8 дни не е акало, а педито казва, че не си дояжда и няма какво да ака. Днес ходих на пробно кърмене и уж беше много гладен, а изцока 15 грама. След това се изцедих - едва успях 80грама да изцедя, но и тях не искаше да изяде. След това на следващото хранене изцока около 20 грама и след 15 мин. повърна на фонтан. Само на кърма сме и незнам какво да правя, мами. Помагайте моля ви

# 36
  • Германия
моят малкият беше така-не акаше по 10 дни,че и повече,докато беше изцяло на кърма.Педиатърът каза,че е нормално.Откакто го захраних с пюрета си ходи нормално по нужда.

# 37
Нормално е. Това е  свързано с коликите. Голямата ми дъщеря акаше дори по-рядко. Но като свършиха коликите всичко се оправи, нормализираха се нещата. В началото пробвахме да й правим клизми, но педиатърката ни каза, че дори до 10 дни може да не ака. Това звучи притеснително, но има такива случаи. Не се притеснявай!

# 38
Моята щерка не беше акала 1 ден, беше и тежко напъвашесе и плачеше. Педиатърката ме посъветва да я изакам със сапунче, аз така и направих детето се изака и се успокои.

# 39
Здравейте
Знам от Братовчедка ми, че когато нейната дъщеричка беше със запек повече от 3-4 дни
и правеше клизмичка с леко заострено сапунче което потапяше във водичка. Така детето се изхождаше и проблеми нямаше.

# 40
  • някъде
пии сок от круша или му сложи леко термометьрчето в дупето Peace
за мен лично не е хубаво бебе да не ака повече от 3 дни, а да не говорим цели 7дни, което се смята за нормално Stop

# 41
Иванна акаше на седмицата само един път и аз се притеснявах, но педиатърката ми каза тогава, че няма място за притеснения. Започна да си яде всичко и си започна редовно да си ака. Обяснението на педиатърката беше, че организма усвоява всичката кърма и няма какво да изака...

# 42
  • София
Всъщност освен акото е важно и как пишка, ако намали пишканията, наистина може да става въпрос за недостиг на храна(но ако пие вода пък и това няма как да се отчете)....
Иначе зависи и как се изака после, ако е твърдо и на топчета - зси е запек, ако си е с нармална консистенция няма проблеми...

# 43
имат дни такива периоди дето започват да притсняват мамит си, но не смятам, че е някакъв проблем. до 10 дни е съвсем възможно да направи така. и ние имахме такива спънки, но...... минава

Общи условия

Активация на акаунт