РУССКИЕ СЛАДОСТИ

• 58 299
  • 265
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Петя кондензираното мляко и сметаната на каква цена са?
аз си взех от това, което е 4.35лв, защото беше с нарисувана торта и пишеше карамел за торта. Опитах сметаната, направо разкош! В момента у нас не съм опитвала заквасена сметана с такова качество. Определено за торти ще ходя от нея да купувам.  Peace
Лабрекс и аз му се чудих много на това топено ли е какво е кислео мляко и не си взех накрая.

# 166
....и заквасена сметана, която предполагам е по-хубава от Данон и други подобни. Повечето сладки неща купих, защото срам не срам, повечето неща не знам как са на вкус като пряники, творог и разните млека. Rolling Eyes Следващия път ще пробвам и някое от тях. Купих си и пушена сельодка, много е хубава.
Сметаната не не може да се сравнява с никоя друга!!!! РАЗКОШ!!!!
а ТВОРОГ можеш да си купиш другият път смело....Изварата(нашата) ряпа да яде Mr. Green

п.п. Аз видях това шоколадово масло.....И аз се чудих,чудих.....мА следващият път ще питам Mr. Green

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 19:51 от TheNMaster

# 167
Ооооооооо, страхотия!
Знаех си, че в Готварския само хубави неща може да научи човек!  Wink

# 168
п.п. Аз видях това шоколадово масло.....И аз се чудих,чудих.....мА следващият път ще питам Mr. Green
  Да знаеш,че не е като шоколадов крем.Масло си е.Мазно,млечно.И шоколадово. Simple Smile

Сметаната не не може да се сравнява с никоя друга!!!! РАЗКОШ!!!!
а ТВОРОГ можеш да си купиш другият път смело....Изварата(нашата) ряпа да яде Mr. Green
  И двата продукта,ако не греша ,се правят по различна,от приетата в БГ,технология.

За сметаната знам,че се "сепарира" от млякото.(За съжаление не мога да опиша процеса в нюанси).И тази технология я доближава по някои характеристики до кравето масло.Например,ако я разбиваш с миксер по-дълго,тя увеличава обема си и ...постепенно се втвърдява. Това не можеш да очакваш от заквасените сметани,с които сме свикнали в България.

Творог.Не е остатъчен продукт от производството на сирена,както е изварата.А е отделен пълноценен продукт.Има различни видове.Най-вкусния е "домашний"(домашен).На едри зрънца и с жълтеникав оттенък,заради високата му масленост.
      Не знам,обаче,какъв точно творог се продава във въпросния магазин..... Rolling Eyes

# 169
Ето рецепта за домашний творог
Правил ли е някой?

# 170
Лабрекс и аз му се чудих много на това топено ли е какво е кислео мляко и не си взех накрая.

petia_tag  , ако е кислое топленое молоко, трябва да е хубаво. Прави се, като прясното  мляко се вари (пече, изпарява, сгъстява) във фурна, докато стане светло-кремаво на цвят, после се охлажда и му се добавя сметана или кисело мляко, разлива се в буркани и се оставя да се сгъсти на топло. После се държи на студено. Нещо като кисело мляко, но по-различно. А тяхната сметанка е страхотно вкусна, в България наистина няма такава. Изключвам руските магазини.

Намерих някаква снимка на млякото в нета:

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 21:15 от labrex

# 171
  • София

petia_tag  , ако е кислое топленое молоко, трябва да е хубаво. Прави се, като прясното  мляко се вари (пече, изпарява, сгъстява) във фурна, докато стане светло-кремаво на цвят, после се охлажда и му се добавя сметана или кисело мляко, разлива се в буркани и се оставя да се сгъсти на топло. После се държи на студено. Нещо като кисело мляко, но по-различно. А тяхната сметанка е страхотно вкусна, в България наистина няма такава. Изключвам руските магазини.

Намерих някаква снимка на млякото в нета:

ох, спри че вече ми се дояде, а мъжа ми няма скоро да ми разреши да ходя натам. Като видя само колко неща и все за торти бях накупила, щеше да ме набие.  Laughing Следващия път и от това мляко и от творога. Но сметаната е просто супер, аз както обожавам заквасена сметана......... Много ми липсваше качеството на тази от детството ми.

# 172
  • София
Момичета, а карамелена сгушчонка да сте виждали в магазина?Има мншого рецепти и ако трябва всеки път да варя кондензирано мляко по 2часа ConfusedС сгушчонката е по-лесно.
А и са ми се прияли едни сушени рибки,,Сухогруз,,като семки ги продават в пликче,мале ,че мезе coolcool

# 173
  • София
Момичета, а карамелена сгушчонка да сте виждали в магазина?Има мншого рецепти и ако трябва всеки път да варя кондензирано мляко по 2часа ConfusedС сгушчонката е по-лесно.

на тази и предната страница точно това сме обсъждали.  Peace

# 174
момичета и аз ходих-страхотно е

# 175
  • София

Четох всичко newsm78уж.Вареното ли мляко?Да зная как да го търся,че не помня какво съм купувала/а и дали е същото/Аз купувах едно в стъклен буркан,та се виждаше.

# 176

Четох всичко newsm78уж.Вареното ли мляко?Да зная как да го търся,че не помня какво съм купувала/а и дали е същото/Аз купувах едно в стъклен буркан,та се виждаше.

Има,има.....В кутийки е.....Ако не ти е ясно,можеш да попиташ кое къде се намира.....Те всички от персонала  говорят и български добре там  Laughing

# 177
  • София

в кутии са няколко вида кондензирано мляко. Това за тортите е в тъмносиня с нарисувана карамелена торта и пише карамел за торти.  Peace И аз съм много щастлива, защото варях по 5-6 часа три консерви.

# 178
Аз пък се изхитрих и ще си правя кефир в къщи вече.....Сдобих се с кефирена гъба и тва е положението.....  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Не ми се дават по 2,60 за една кофичка кефир  Crossing Arms

# 179
  • София
Между другото тези дни се натъкнах на една статийка относно руския магазин в София :

Русско – немецкий магазинчик в Софии.

Скажите мне. Можно ли «Мерседесы» производить в России. Ясно. Теперь другой вопрос – можно ли русские продукты питания производить в Германии. Тоже ответ ваш очевиден. Побежденные во второй мировой стали победителями в третьей продовольственной. Виллкоммен русские в Софии. Покупайте немецкие продукты как русские. В чем я сегодня и убедился.

Изголодавшиеся по русским продуктам бабушки и пенсионеры, живущие в Софии просто оху--и от цен в магазине «Берьозка» – типа русский гастроном на 50 метрах квадратных раскинулся по адресу Христо Ботев 112. Смотрят на цены и шепчутся о своем, покачивая седыми головками своими. Я стою рядом и слушаю. Ой. Хлебушек 4 лева, можно 6 батонов болгрского купить за эти деньги. Ой. Ряженка 2.2 лева, можно 3 кофички кисело молока купить. Ой, сырок творожный – 1.2 лева (30 русских рублей), ладно, куплю один внучку своему. И все в том же духе.

Потом присмотрелись ветераны войны где произведены эти «русские» продукты и ох---и второй раз – в ГЕРМАНИИ. Плюнули и ушли с магазина нах.

Молодые эмигранты болгарские который с Рашки свалили с парой сотен в кармане восторженно рассказывают по телефону своим друзьям, восхищаясь. Орут на всю улицу. Тут и водка есть и селедка целая, с головой в рассоле мутном засоленная (12=90 лева\кг) и буратино вода (1.20 лева за 0,5 литра) и консерва «Толстолобика» по 5.90 за банку 280 грамм !!!, и другие консервы, и сгущенка немеццццкая – типа русской. Супер, други, приезжайте, закупайтесь.

За прилавком отдела «Колбаса» размером в 3 м2, стоит одетая в форму первокласницы (коричневое платьице и белый передничек – кто забыл) полная с сисями, продавщица с псевдославянским лицом, наматывает сосиски на локоть. Одиноко сама себе наматывает, думая о своем. Покупателей сосисок нет. По залу скачет мургавый (темненький и цыганоподобный) паренек в белой рубашке и с пионерским галстуком, ни слова не говорящий по русски. Тут я как журналист в шоке. Что он там делает так и не понял я. Типа помощника укладывать купленное в сумки покупателю. Менеджер ходит по залу, точнее не по залу, а по магазину, с телефоном ходит, и громко по русски обсуждает новые поставки – наверное чтоб слышали его и воодушевлялись потенциальные покупатели немецкой еды с названием «русские продукты». Тут же в зале, бл, складывает другой совеццкий товарищ картонные коробки, шуршит ими и сует под прилавок в отдел «Колбасы», нагибаясь глубоко – там же продавщица. Это я своим взглядом журналиста все отметил.

«Яйца Судьбы» в исполнении Галустяна и Светлакова из «Нашей Раши» – просто отдыхают по сравнению с сюжетом который я увидел в том магазине немецких товаров – с нерусским названием «Берьозка».

Господа телевизионщики – работы в том магазине непочатый край – можно даже сериал сваять с темой Русско – Немецкий магазин в Софии или как немцы кормят русских в Европе. Или дам наколку Мартину Карбовскому – он как раз снимает проект с названием «Эмигранты» – прикольно будет выглядеть все. Уверен. Магазину то в кайф в любом раскладе. Пиар он всюду пиар. Хоть плюс хоть минус.

А из истинно русских товаров я заметил только водку «Зеленая Марка» размером 1 литр, одиноко стоящяя на витрине. Потому как другие водки «Столичная», «Посольская» опять не русские, а литовские.

Като бях в магазинчето изобщо не ми е хрумвало да видя къде са произведени продукти, но пък ми стана интересно...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт