Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

КЛИКНИ , СГОТВИ И ВКУСНИЧКО ХАПНИ

  • 57 858
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
Кифлички
1 пакетче жива мая - 42 гр
2 яйца +1жълтък за намазване
1.5 ч.ч захар
400 мл прясно мляко
1 ч.ч олио,като 1/3 оставяме за измесване на тестото
брашно,колкото поеме
локум,шоколад или плънка по желание

1 ч.ч = 200 мл


Маята се разтваря в част от прясното мляко ,прибавя се малко захар и малко брашно,до получаването на рядка каша . След около 15 - 20 минути към шупналата мая се прибавят и останалите продукти.Замесва се меко тесто ,което се доизмесва със затоплено олио .Оставя се да втаса за час и половина.След това се разточва на кора,нарязва на триъгълници и в основата на всеки триъгълник се поставя от желаната плънка,завива се на кифличка .Оформените вече кифлички се нареждат в тава и се оставят да втасат за още час и половина,след това се намазват с жълтък ,поръсват се с кристална захар и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна .





# 16
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
Тирамису с ягоди и нутела

200гр маскарпоне
250 мл бита сметана
150 гр пудра захар
2 с.л захар
500 гр пресни ягоди
1 лимон
1 пакет бишкоти савоярди
нутела или парченца шоколад

Измиват се ягодите,300 грама се нарязват на дребни парченца и се поръсват със захарта.Оставят се да си пуснат сока за няколко часа.След това се прецеждат и половината от тях се пасират със сока и настърганата кора от лимона./Аз добавих малко сок от прясно изцеден лимон и портокал,но това по желание/
Разбива се маскарпонето с пудрата захар.Към него прибавяме предварително разбитата сметана.
потапяме бишкотите  в получения ягодов сироп,след това мажем с крем,поръсваме с дребно нарязаните ягоди и нутелата /шоколада/,след това редим отново бишкоти,завършваме с крема и декорираме с останалите ягоди!



Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 20:43 от kasier

Общи условия

Активация на акаунт