Болница Токуда - тема 4

• 81 333
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте!
Хайде и аз на хорото!  Grinning
Следя темата и искам да ви питам кога да отида в болница Токуда, за да се срещна с лекаря, който ще избера за раждането? Бременността ми я следят на друго място и вероятно ще раждам секцио.
Приблизително за след колко време дават часове?
Какво ви е мнението за д-р Димитров?

# 541
Пипи, според мен не е въпросът само в изследванията - те следят и показателите на бебето, и изобщо цялостното ти състояние. Мисля, че е по-разумно да си там. Peace
Macy, отиваш на предродилна консултация към осмия месец примерно. Обади се и си запази час предварително. Моите впечатления от д-р Димитров са добри, но се базират само на срещата ми с него, когато ме приеха (беше дежурен) и след това преди да ме изпишат.

# 542
  • София
Macy аз нямам лични наблюдения за д-р Димитров но моя прителка ражда при него секцио и беше очарована. Имай предвид че за него се чака за час около 3-4 седмици.

# 543
Пипи, според мен не е въпросът само в изследванията - те следят и показателите на бебето, и изобщо цялостното ти състояние. Мисля, че е по-разумно да си там. Peace

И аз така мисля. Другата седмица постъпвам за планово секцио и на мен АГ ми каза, предният ден в 8:30 за изследвания, а на сутринта секцио.
Аз според Аг  преносвам, явно съм с объкан термин, така, че ще си седя там и ще следят показателите на бебето.

# 544
sladkish4e, стискам ти палци! При кой лекар ще раждаш?

# 545
Здравйте, момичета!
Нова съм във форума, така че ако има нещо надявам се да ме извините.

Исках да ви попитам проблем ли е издаването на болнчни по време на бременност без някакви медицински показатели за това т.к работата ми е доста напрегната и бих предпочела да излезна болничен след 3-ти или 4-тия месец. Ще ви бъда благодарна ако споделите има ли такава практика в Токуда т.к съм се ориентирала да се запиша на ЖК там. Ще се радвам да споделите как е било при вас.  Simple Smile

# 546
Macy, родих при д-р Димитров, и аз съм очарована, видяхме се около 32-33 седмица за първи път, записах си час месец преди това и то на място, защото все не ги откривах по телефона.Човека е много зает, но ти обръща внимание и е изключитено спокоен, което вдъхва още повече доверие, особено в такъв момент, когато изпушваш от хормони.Ходех там на запис на тонове и акушерките му се обаждаха винаги, за да го информират как са нещата, дори да не беше на смяна.Бях планово секцио, постъпих в деня преди операцията, но не съм питала дали може да си ходя след като ми взеха кръв за изследвания.Мисля, че не може, защото ми правиха поне 4, 5 пъти запис на тонове.В операционната следях само анестезиолога, той за мен беше най-важния, понеже ми вливаше обезболяващи, много съм страхлива, от упойката ми се догади.В 9.02 извадиха бебо, в 10 вече бях в стаята.Д-р Димитров имаше още едно секцио, момичето дойде след 1 час, и тя е много доволна.   

# 547
Много ви благодаря, момичета!
   bouquet

# 548
Аз също да се отчета - на 02.04 родих дъщеря си в Токуда Heart Eyes Болницата добър избор. Има какво да се желае от бебешките сестри, но сигурността че раждането ще мине добре е достатъчна, поне за мен. И аз като Олд Спорт родих нормално, при д-р Илиев с анестезиолог д-р Грозев. Акушерките бяха супер - Мариана и Албена, върха са. От докторите неонатолози също съм много доволна, само сестрите не ме кефят. Бъдете нащрек с тях - я бебето ще ти обърнат по корем да реве та да се къса, я ще го държат гладно през нощта и ще ти дадат по-малко АМ на сутринта, просто са супер  Twisted Evil Нищо не ти се показва, ако не ги питаш и буквално преследваш - те вечно бързат разбира се, имат по-важна работа от това да седят при пациентките да им обясняват нещо... Както и да е, нали не успяха да ни навредят.
Иначе по отношение на избора на болница сега вече като се замисля, където отиде д-р Илиев там съм и аз. Така или иначе той беше причината да родя в Токуда. А и след като там са такива бебешките сестри, представям си на другите места какви са  Laughing

# 549
  • София
Здравейте, момичета,
Кажете ми, моля, мога ли да запиша бъдещото си дете при педиатър по ЗК в Токуда?
Вече съм в 7ми месец и почнах да се замислям къде ще ходим на лекар с бебока.

# 550

И аз така мисля. Другата седмица постъпвам за планово секцио и на мен АГ ми каза, предният ден в 8:30 за изследвания, а на сутринта секцио.
Аз според Аг  преносвам, явно съм с объкан термин, така, че ще си седя там и ще следят показателите на бебето.

ако има някаква причина или проблем - съгласна съм. но при положение, че всичко е нормално и наред, ми се струва безсмислено да стоя цяяял ден и цяяяла нощ там... и без това изпадам в паника като си помисля, че ще се разделя с детето си за 4-5-6 дена, и за един ден не сме се разделяли досега и ми е много криво, затова и този един ден ми се струва в повече Rolling Eyes
знам, че в други болници (Шейново, ТК) се ходи малко преди операцията, въпреки, че по клинична пътека постъпването се води ден по-рано, затова питах ако някой има опит с токуда. но явно си зависи, ще видим, живот и здраве Simple Smile
иначе сина ми го родих в токуда, тръгна уж нормално, но нещо не се получи и се наложи секцио по спешност. нямам оплаквания от персонала, напротив даже, страхотни са Simple Smile е, не ми харесваше понякога като ми вземеха бебето да му сменят памперса точно след като се е наял и той повърне, нооо... хората си имат график, за разлика от бебетата Simple Smile едва ли би им било възможно да се съобразяват с всяка майка и всяко бебе поотделно.

siiy, избирала ли си си анестезиолога отделно?
а и някой друг ако може да ми каже нещо по темата за избор на анестезиолог, ще съм много благодарна Hug

# 551
Ерика честита рожба Hug
Това за бебешките сестри малко кофти Shocked
Old Sport и при вас ли такива се случиха newsm78.
И да питам в Токуда какво дават първите дни за течението newsm78 - превръзки ли що ли?.Аз съм си приготвила и мои и се чуда да нося ли newsm78 и ако да какви.

# 552
Изрично казаха на една майка, че памперс след ядене не се сменя, но се съгласиха да сменят на нейното бебе, защото настояваше. Така, че не смятам, че им е практика да ги преобуват преди да е минал един час от храненето..
Анестезиолог можеш да си избереш, ако не - ползваш дежурния. Аз не бях избрала и съм много доволна, че точно д-р Грозев ми се падна. Д-р Илиев явно предпочита да работи с него или просто им съвпадат смените...не знам, но си върши работата отлично. Цената е 300 лв. независимо дали си избрал или ползваш този, който е на работа - щом се ползва анестезиолог, се плащат тези 300лв.
Имах всякакви сестри - и по-любезни, и по-дръпнати. Има две, от които съм много доволна, но не им знам имената  ooooh! Най-добре е човек, ако има въпроси, да пита - без значение дали сестрите са отзивчиви или не. Питаш ли, ти отговарят. Peace
Дават лигнин в промишлени количества  Peace Препоръчвам да се сдобиеш и с гащи за еднократна употреба. Ако купуваш от болничната аптека, си вземи по-големи, че номерата им не отговарят съвсем. Аз се сдобих с едни 38/40 размер, но или се надцених, или наистина гащурите бяха малки...ползвах ги по неволя, но ги клъцвах малко от двете страни, да се поотпуснат  Mr. Green

# 553
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
buggy-->, аз родих сина си в Токуда, чудя се все още дали там да родя и този път. Наистина мисля, че са чудесен избор, ако се появят някакви усложнения и това би бил мотивът ми отново да ги избера. Но практиката на сестрите от неонатологията е далеч от съвременните неща, за които четем, че се случват по белия свят. Голяма борба беше (особено със старшата сестра - а другите в общи линии гледаха да й се подчиняват), че исках да кърмя по всяко време, а не на 3 часа. Хубавото е, че си плащаш и че въпреки че влизаш в конфликт с тях, не смеят много да ти се противопоставят и в крайна сметка си правиш нещата, както сам намираш за редно. А лекарят ти не знам дали ще може да ти обещае веднага да ти дадат бебето; предполагам, че с неонатолозите трябва да се преговаря. Много ще съм ти благодарна да споделиш инфо, ако минеш по този път с предварителните преговори; а и ако родиш там (виждам, че чакаш бебето малко преди мен), да разкажеш как са ти се сторили на теб нещата по отношение на бебето.

# 554
Само да уточня, че майката се води пациент на АГ отделението, а бебето на неонатологията.
Т.е по въпросите за бебето се разговаря и преговаря с неонатолозите  Peace

Общи условия

Активация на акаунт