Болница Токуда - тема 4

• 81 340
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
buggy-->, моето бебе беше будно, когато ми го донесоха и си се гледахме и чудехме една на друга. Не се безпокой отсега за тези неща. Важното е всичко да е наред и да си спокойна. Peace
За тези, които се притесняват относно кърменето и добавките - при всеки е различно, но кърмата обикновено слиза към третия ден - дотогава тренировките са "сухи" или в най-добрия случай на коластра. При мен кърмата дойде на 4-ия ден и нямаше как да не давам добавката - иначе бебето щеше да изгине от глад. Въпреки това се кърмим сега без проблем. Иначе преди всяко даване на шише в болницата я слагах на гърда - и самите сестри настояват за това.  Peace

# 526
През първите 2 часа след раждането бебето е будно и най-живичко. После заспива за дълго. Освен това, това е моментът в който се създава връзката между майката и детето. Както се случват и други важни неща... Изключително много държа да "закача" колкото се може повече от тези първи два часа и за това разпитвам толкова. Мисля, че мога да си почивам след това Simple Smile
И аз мисля, като теб и се надявам да не ми направят проблем и да дадат бебето бъзможно най-скоро, въпреки, че ще съм секцио и не знам дали ще съм в състояние да гледам въобще....поне така беше първият път.....

# 527
Момичета да не се обидите нещо много зависи от раждането, но то може да се стече по много и различни начини. Бебето се слага на монитор след раждането. В  моя случай плацентата  след раждането не излезе и трябваше да я извадят. Следователно от упойката не знаех къде се намирам след това доста време, да не говорим, че при опит за раздвижване след това припаднах и бебето ми го дадоха чак на третия ден. Не ми казваха защо ама те са знаели, че не съм нито за ставане нито за държане на бебето. То беше на АМ, аз на антибиотик, сложих го на гърда 1 ден след изписването, а кърмя успешно вече 7м. и половина. Така, че всичко опира до желание. Доверете  се  на лекарите -  те си знаят работата.

# 528
През първите 2 часа след раждането бебето е будно и най-живичко. После заспива за дълго. Освен това, това е моментът в който се създава връзката между майката и детето. Както се случват и други важни неща... Изключително много държа да "закача" колкото се може повече от тези първи два часа и за това разпитвам толкова. Мисля, че мога да си почивам след това Simple Smile
И аз мисля, като теб и се надявам да не ми направят проблем и да дадат бебето бъзможно най-скоро, въпреки, че ще съм секцио и не знам дали ще съм в състояние да гледам въобще....поне така беше първият път.....

Ако си секцио ще ти го дадат за кърмене на другия ден, защото до тогава не можеш да ставаш. Иначе ще го носят да го виждаш!!!

# 529
Sladkish4e, аз бях секцио също, но бебо го видях за минути в деня на операцията, защото бях с катетър и епидурална упойка, а на другия ден се опитах да стана в 7 за кърменето, но единия крак не ме държеше и пак в леглото. Иначе сестрите дойдоха да питат дали можем да отидем на тоалета на бебоците в 9h, но ние, бяхме 2 момичета, не успяхме, та чак след обед ни ги донесоха и беше много зор, понеже нямахме кърма, чак на 3тия ден вече слезе.Моя син си беше много лаком и до днес си е такъв, нищо ще е бил на АМ в Токуда първите дни.Първо раждане ми е, затова им бях много благодарна, че се грижат за бебо първите дни, защото честно аз умирах от страх дори като се разхълца Wink Иначе си спомням вечерта след секциото дойде д-р Масларска и ни обясни за бебоците, че са добре и под наблюдение.

# 530
Благодаря за отговорите! Hug

# 531
О, аз не се безпокоя Simple Smile Просто се чудя има ли болница в БГ, която да следва практиките, приети в нормалните европейските държави, скандинавието и щатите. Там например новородените се реанимират върху майката, с непрекъсната пъпна връв, тъй като това увеличава шансовете за оцеляването им; при нормално раждане, протекло без усложнения детето остава първите 90 минути при майка си; ако е имало усложнения за нея - детето се дава на бащата или придружителя. Само в случаите, когато има риск за детето, то се поставя на монитор или в кувиоз. Има си безспорни доказателства, че това е най-доброто за детето и майката от чисто физиологично и психологическо естество, за това и се практикува в там. Малко ми е трудно да повярвам, че всяко родено дете в България е родено рисково и има нужда да седи на монитор. Или че е по-добре да се "пече" под лампа, за да се регулира температурата му, от колкото да седи опряно кожа в кожа с майка си, завити под одеяло (което е и по-близо до средата, от която току що е излязло). Та кърменето е само един от аспектите, които взимам под внимание.

Малко се отплеснах от темата, за което се извинявам Simple Smile Благодаря ви много за отговорите. Ще обсъдя тези неща с доктора ми и ще видя за какво ще успеем да се споразумеем. Дано само не излезе в отпуск юли месец Simple Smile

# 532
Не искам да споря, но смятам, че Токуда е една от малкото болници, в които желанията на пациентките се следват доколкото е възможно. Не смятам, че детето ми или аз сме пострадали от това, че се видяхме за по-дълго малко по-късно. Емоциите са толкова много и толкова интензивни и продължават до ден днешен, а не само в първите два часа...Аз лично веднага след раждането не можех да си държа очите отворени от изтощение. Както е казала и Захира, много зависи кое как е протекло... Детето не ни го взеха веднага - след като таткото преряза пъпната връв, го поеха неонатолозите и после му го дадоха да го гушне и да го снима с мен. Едва след това го изведоха от родилна зала.
Що се отнася до реанимирането върху майката - далеч не е практика навсякъде в другите държави... Да пази Господ от усложнения така или иначе! Praynig

# 533
buggy--> и аз много исках раждането ми да протече както споменаваш, да ми го дадат веднага след раждането, но повярвай ми след цялото изтощение на раждането първото нещо което си казах след като родих беше "Ох олекна ми, сега вече мога да си почина". Може и грубо да звучи, безкрайно си обичам бебенцето но последното нещо,което ми се правеше след раждането е да се занимавам с бебето. Даже беше облекчение за мен в това състояние, че друг се грижи, а аз имах възможността да си почина и да се прибера вкъщи със свежи сили, където започват истинските грижи.

# 534
Здравейте, не успях да ви изчета изцяло и имам няколко въпроса, относно Токуда:
1. Има ли възможност, ако отида без уговорка с лекар да не плащам избор на екип, а да ме поеме дежурния?
2. Ходя там на ЖК при д-р Колева, ако има някоя мама, която е раждала при нея /нормално/ нека драсне няколко реда за впечатленията си?
3.Какво точно се носи като багаж за раждането!

Благодаря предварително!

# 535
Петя това сме го обсъждали многократно - няма възможност да не плащаш за избор на екип. Изборът на екип е задължителен и ако отидеш без предварителен избор си длъжна да избереш дежурния.

# 536
Благодаря за експресния отговор!!!  bouquet

# 537
Здравейте отново, искам да споделя какво мисля за д-р Колева, не я бях избрала, но случайно тя беше дежурна като ме приеха и в деня на операцията асистираше на д-р Димитров, който ме изражда.Преди това ходих на тонове там, и понеже имах безболезнени, но много силни контракции, тя ме прегледа с новия ехограф - 3Д. Така разбрах, че е специалист по фетална морфология. Останах много изненадана, че не жали усилия, като види нещо нередно, а иначе е много внимателна и подробно обяснява, много съм доволна, но не само от нея, а от целия екип на Токуда.

# 538
  • София
Относно д-р Кoлева,аз съм на противоположното мнение,че подробно обяснява. Бях на фeтална морфология при нея и буквално й вадех думите с ченгел от устата,иначе само мълчеше и нищо не ми казваше (какво гледа в момента,как са нещата).Констатира проблем,каза ми го и не пожела да ми обясни нищо подробно за него,какво,защо,какви са възможностите и шансовете.

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 08:40 от misleto

# 539
здравейте Simple Smile

знам, че за раждане с планирано секцио се постъпва ден по-рано в болницата, за да се направят изследвания, които отнемат не повече от час. въпросът ми е дали е възможно да се прибереш вкъщи след това и да отидеш на следващия ден за операцията? питах лекраката ми, но тя каза лаконично "ще видим" Simple Smile затова искам да питам ако някой има опит в това отношение.

Общи условия

Активация на акаунт