Болница Токуда - тема 4

• 81 344
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Мерси мацки!   bouquet
Ако някоя от вас се присети нещо, което е специфично за Токуда, нещо тип последни напътствия, ще сме благодарни!  Hug

# 511
Значи  долу само те преглеждат и ако преценят, че си за раждане те пращат горе в родилното където те настаняват в стая предродилна зала /до нея точно е родилното/ дават ти нощница, правят клизма, проверяват дали имаш тоалет, ако не си успял да свършиш  това вкъщи го прави акушерката, но обикновено, ако раждането започне с контракции а не с изтичане на водите има достатъчно време докато се стигне до същинското раждане. АЗ станах, взех душ, направих си тоалет, гримирах се и чак тогава потеглихме. Бях със само 3см разкритие, а предния ден цял ден имах контракции.

# 512
Да докладвам, че на 26. март в 16.20ч се роди нашата дъщеря. Безкрайно съм доволна от екипа на д-р Илиев - с анестезиолог д-р Грозев и акушерка Ели (както и нощната акушерка, която беше там, когато ме приеха - пак Ели). Решението да раждам нормално беше най-мъдрото, което съм вземала някога, а да избера д-р Илиев - следващото такова.
Раждах с епидурална и д-р Грозев си свърши работата по перфектен начин.
На всички, които имат някакви колебания - Токуда със сигурност е отлично място да роди човек. Заслужава си всеки изхарчен лев. Успех на тези, на които им предстои най-голямото чудо в живота! Peace

Последна редакция: нд, 04 апр 2010, 22:48 от Old Sport

# 513
  • София
Честита дъшеричка Old Sport да ви е жива и здрава,много да ви радва  bouquet.

# 514
Old Sport честито и тук Hug Hug Hug.
Ако знаеш какъв балсам за ушите ми са твоите думи. Радвам се, че сподели с нас.
Много хубави моменти с бебка ти пожелавам Hug

# 515
Old Sport честито и oт мен!!!
Много се радвам за двете ви!!!
Само късмет ви желая!!!
Хъни - Бъни наближава ние да родим и да се похвалим с положителни емоции!!! Praynig Peace Hug

# 516
misleto, благодаря ти!  bouquet
Хъни - Бъни, sladkish4e, благодаря и на вас! Стискам ви палци и съм сигурна, че ще бъдете в добри ръце! Нямайте грижа за нищо, само си мислете за вълшебния момент, в който ще видите бебчетата! Няма такова облекчение, когато бебето излезе и проплаче! Praynig

# 517
  • в Кошера
Old Sport, честита дъщеричка!  smile3525
Да ви е жива и здрава и да расте щастливо и умно дете!

# 518
Old Sport, честито. И аз родих там, но секцио, не се притеснявайте изобщо.Аз бях доста притеснена, все пак за първи път влизах в операционна, но нямаше причина. Всички бяха прекрасни, и лекари и акушерки, неонатолозите също.Мислех, че ще се травмирам от раждането, но в момента мисля че пак бих родила там и то скоро Grinning

# 519
Old Sport, честита ти розова радост! Да расте здраво и жизнерадостно дете  smile3525

Радвам се, че всичко с раждането е минало добре и бързо възстановяване на теб!

Аз имам няколко въпроса относно бебето, които силно ме вълнуват! След раждането колко време остана бебето при вас и след колко време ви го дадоха за първи пъти? Може ли да се преговаря с доктора, който води раждането и неонатолозите то да остане при вас през първия час, час и половина. Ако отговорът е категорично НЕ, има ли възможност бебето да се донесе възможно най-бързо! Благодаря ви предварително за отговорите   bouquet

# 520
Здравей, buggy, бебета се поставят на монитор веднага след раждането, така че не може да си с бебо веднага, но за мен беше изключително важно да знам, че е добре.Като проследят жизнените показатели и му направят тоалет, ти го носят за малко, но аз не можех да ставам, затова първия път беше само няколко минути след обед в деня на операцията.Мисля обаче, че ако заявиш такова желание ще се съобразят с теб, стига само да не кажат нещо друго неонатолозите, защото за бебетата те решават, няма общо с лекаря, който те изражда.

# 521
Искам да кажа на всички момичета, на които импредстои раждане в Токуда, че това е най-хубавата болница в която може да родите и да не се притеснявате за нищо, защото всичко е на много високо ниво. Всички са страхотни професионалисти и те опсипватсъс страшно много внимание.

# 522
Tyra, buggy-->, siiy, благодаря ви!  bouquet
Бебето на мен ми го докараха след 3 часа може би. По принцип след 6 ти показват как да го сложиш на гърда, но на мен след 4 часа ми показаха...Зависи от неонатолозите и от сестрите, както и от това в какво състояние са майката и бебето. Не ми се вярва да ти го дадат веднага по причини, които  siiy обясни. Освен това човек е толкова замаен от емоциите и цялото преживяване, че има нужда от мъничко време, за да се съвземе и този час-час и нещо минават много бързо. След два часа те вдигат да отидеш до тоалетна  и да се раздивижш и след това си готов за среща с бебчо. Зависи все пак по кое време раждаш - ако е през нощта - изчакваш до сутринта (поне така направиха с момичето, което беше в моята стая)  Peace

# 523
През първите 2 часа след раждането бебето е будно и най-живичко. После заспива за дълго. Освен това, това е моментът в който се създава връзката между майката и детето. Както се случват и други важни неща... Изключително много държа да "закача" колкото се може повече от тези първи два часа и за това разпитвам толкова. Мисля, че мога да си почивам след това Simple Smile

# 524
  • София
На мен ми я донесоха в стаята малко след като аз самата се настаних там. Някъде около 2 часа от раждането. Въпреки непонятната за мен молба на акушерката да не я слагам на гърда, веднага я взех и започнахме да се кърмим и така до сега Peace

Общи условия

Активация на акаунт