Заемате ли книги от библиотека за децата си?

• 4 505
  • 34
  •   1
Отговори
Въпросът дали да запиша децата си да заемат книги от библиотека ме вълнува от известно време. Затова реших да ви попитам:
- записани ли са децата ви в библиотека?
- каква е библиотеката (градска, читалищна, училищна)?
- защо сте записали децата си да заемат книги от там (може и сами да са се записали, ако са по-големи)
- доволни ли сте от книжния фонд на библиотеката?
- какви книги заемате най-често?

Също така искам да питам, ако някой посещава библиотеката на читалище Светлина в София дали е доволен? Това е най-близката библиотека до нас.

# 1
Записана съм аз, взимаме книги и за мен, и за него.
Уговорката е аз му избирам две книжки и той си избира две.
Синът ми е почти на 6, аз му взимам стихчета или приказки, последно Ангел Каралийчев, беше му интересно, но имаше стари думи, които трябваше да му обяснявам. Нищо лошо всъщност.
Целта ми е да има повече заглавия в книгата, защото там буквите са главни и да му е по-лесно да ги чете.
Той си харесва комикси или нещо цветно и голямо. Обикновено не споря, вкъщи решаваме дали изборът му е бил удачен, но за сега е малък и не се ориентира сам в заглавията.
Записах го на библиотека, защото вече няма къде да слагаме книгите вкъщи и така ми е много по-удобно.
Нашата библиотека е квартална, но има доста хубави неща.

За себе си взимам последно време съвременни български автори, че имам много да наваксвам тук:)) Не че това е питането ти. Simple Smile

# 2
  • Варна
Аз имам абонамент в библиотека, вземах книжки и за нея. Тази година се е записала сама в библиотеката в училището, взема книжки. Много е горда от факта, радвам се, че обича да чете. Взема приказки и най-вече енциклопедии. 2 клас е.

# 3
   Синът ми е в трети клас. От първи клас е записан в училищната и градската библиотека. Първата скоро преустанови дейността си поради липса на достатъчно пари, та разчитаме само на втората. Аз съм доволна ( с темпото, с което чете ни е просто невъзможно да купуваме постоянно нови книги, а и установихме, че има стари издания, които му харесват повече от новите). По-важното е, че той е доволен. Ходя с него, понеже библиотеката е далеч от дома ни. Сядам кротко на едно столче  Mr. Green и чакам, докато той си върне книгите, вземе си картона, избере нови и ги запише в него. Какво ще вземе - решава той. През лятото не миряса, докато не прочете цялата задължителна литература.  Grinning Понякога си позволявам да му препоръчам заглавия, които майки на негови връстници споменават тук. В момента чете "Goosebumps" именно в следствие на подобна препоръка. И да не забравя, в нашата градска библиотека има доста стари книжки, които не са в цветущо състояние, които мирно съжителстват с нови, луксозни издания. Хубаво е, че постоянно се появяват нови книги. Къде по заявка, къде - от дарения. До сега не е случвало да не открием търсено заглавие.

# 4
Да, редовно от градската. Особено за малкото ми дете, тъй като редица книжки не се каня да купувам, а след като се прочетат 3-4 пъти няма смисъл от повече. За големия взимам помагала за съответни класове и също книжки и енциклопедии. Не мисля, че трябва да купувам всичко, което се чете.
Библиотеката е градска, детски отдел.
През лятото сме ходили тримата заедно и малкият е най- възхитен, обикаля между рафтовете и постоянно взима разни неща.
Доволна съм много.

# 5
 Синът ми се записа сам в училищната и в градската библиотека когато беше в началното училище. Мисля,че библиотеката е един от факторите,който го възпита в любов към книгата.

# 6
  • Sofia
Когато беше  на  6 години я записах в детския отдел към  Столичната  библиотека на пл Славейков. тя беше много доволна и горда.В Библиотеката разполагат с огромен брой книги , енциклопедии ,училищни помагала , българска и чужда литература .Не всичко е в идеално състояние  Sad Освен това има и америкаски център с интересни книжки за малки и големи дечица.
Записах я в библиотеката защото тя има огромно желание да чете книги .А в къщи няма място за тях Confused

# 7
В моите детски и училищни години библиотеката беше едно от любимите ми места. Сега също вземам книги за мен, но нямам много време да чета.
Моите синове са още малки, но и двамата вече са записани в библиотеката и си имат картони. Всъщност малкият има картон само за да са на различно място записани книгите, които взема за тях майка ми за да им чете, когато са при нея понякога  Laughing
Не мога да купя всички книжки, които искам. Дори и да можех, не би имало къде да държа всички страхотни книги, които съм прочела в детсвото си и който бих се радвала и моите деца да прочетат.
Големият вече знае кои книжки са си лично негови и сме ги купили от книжарницата, и кои сме взели от библиотеката. Искам да научи, че библиотеката е прекрасно място, където може да открие много интересни книги. Надявам се, че когато пораснат и започнат сами да четат ще обичат книгите и библиотеката.

# 8
  • София
От отдавна се заканвам да запиша мен и детето в Столичната библиотека. Даже като ви чета ме хваща срам, че все отлагам. Още тези дни отивам  Blush.

# 9
Ходенето до библиотека е едно от любимите ни занимания. Взимаме книги от детски отдел на Столична библиотека  и от Американският център в същата сграда. Детето се е записало и в библиотеката към кварталното читалище, където има много нови книги. Разбира се и в училищната библиотека има картон.
Много е удобно да върнеш прочетените вече книги. Наиситна много място заемат.  Simple Smile
Хубавото на читалищните библиотеки е, че не глобяват ако закъснее ден-два с връщането.
Всъщност не намирам нищо отрицателно в записването и посещаването на библиотека.
За по-малките деца има различни занимания - четене на приказки в Столична. Американският център има конкурси, събирания и за по-големи деца.

# 10
Още в първи клас се записа сама в училищната  библиотека, вече 4 години е редовна читателка .Дори  в момента си е взела някакъв тинейджърски роман.

# 11
  • Стара Загора
Предпочитам да му ги купувам.

# 12
и ние така се запалихме - започнахме с четенето на приказките в детския отдел на Славейков и така започнахме и да взимаме книжки и много им харесва и на двамата... Hug

# 13
  • София
Преди години имах карта в Столична библиотека.
Дъщеря ми не е записана. Имат библиотека в у-ще. Учителката каза, че във втори клас щяла да ги запише. Ще подсетя дъщеря ми.

# 14
Библиотекатата е единственото място,което не е засегнато от промените/изключвам оскъдния бюджет/
Аз взимам книги от читалищната библиотека,а той си избира една-две,които заедно четем.Имам доста богата,лична библиотека и натрупване на литература от три поколения,стига да има желание винаги има нещо подходящо.Като студентка съм ползвала услугите на Столична библиотека,но сроковете с връщането са ме притеснявали винаги.В момента дори чета книга от там,взета от моя приятелка - менкаме си,не мога да си позволя още книги и като средства и като място за съхранение.

Общи условия

Активация на акаунт