Болница Токуда - тема 4

• 82 161
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
  • софия
Анири , благодаря ти
При мен се очаква по-ранно раждане, макар че аз много се надявам с бебоците да устискаме колкото се може по-дълго, така че задължително ще разпитам кой кога ще излиза в отпуска, за да съм наясно, но мисля това да го направя някъде към средата на май-мисля, че тогава ще знаят горе-долу кой кога ще излиза

И определено ще искам да се възползвам от възможността за избор на неонатолог, защото при нас вероятността да ни се наложи да ползваме услугите на неонатологията за съжаление е голяма- знам за д-р Масларска, че е много добър неонатолог-ако някой има впечатления от другите ще съм благодарна да споделите

# 466
Мози, изборът на неоантолог в избора на екип ли влиза? В смисъл, дали изобщо е възможно???

Като имаш яснота с отпуските, драсни и на мен, че аз също се интересувам от д-р Илиев и д-р Димитров!!!

# 467
  • софия
Мози, изборът на неоантолог в избора на екип ли влиза? В смисъл, дали изобщо е възможно???

Като имаш яснота с отпуските, драсни и на мен, че аз също се интересувам от д-р Илиев и д-р Димитров!!!

Да, мисля, че някой го беше споменал преди няколко странички като се обсъждаше дали може да се избира акушерка-не знам дали все още е така, но смятам като му дойде времето да попитам дали все още мога да избера и неонатолог

# 468
  • София
Анири , благодаря ти
И определено ще искам да се възползвам от възможността за избор на неонатолог, защото при нас вероятността да ни се наложи да ползваме услугите на неонатологията за съжаление е голяма- знам за д-р Масларска, че е много добър неонатолог-ако някой има впечатления от другите ще съм благодарна да споделите
Аз избрах неонатолог през 2007-ма и влизаше в пакета. Освен д-р Масларска много ценя като неонатолог и д-р Калайджиева. Останалите са се сменили и са ми непознати, така че за тях не мога да дам мнение. Когато аз раждах най- много ме притесняваше присъствието на съвсем млади неонатолози, но се оказа, че един от тях към когото бях най- скептична гледайки сайта се оказа изключителен специалист, диагностик и с много добра подготовка. Това видях на практика. Предполагам, че д-р Масларска не би сложила кого да е в екипа си.

# 469
Момичета знам, че има доста родили секцио в Токуда
Искам да питам за теста за алергии към упойки - Само д-р Георги Христов ли ги прави там, колко струва и може ли да се носи направление?
Там ли сте ги правили тези тестове, с драскане по ръката ли е и въобще как протича?
Малко ми е спишно и ще се радвам да ми отговорите Praynig Hug Praynig
Днес в предаването Здраве по канал 1 точно д-р Христов каза, че този тест не се препоръчва на всички newsm78 което малко ме учуди щом ще се налага използването на упойки.
И най важното - ако сте ги правили там тези изследвания как стои въпроса с хигиената(задавам точто този въпрос заради постове  Shocked за използване на едни и същи пипети за накапване на медикаментите в друга голяма АГ - клиника Shocked и просто се шокирах.)

# 470
ЗДРАВЕЙТЕ!!!! НА МЕН МИ ПРАВИХА ТЕСТ ЗА АЛЕРГИИ ПРЕДИ САМАТА ОПЕРАЦИЯ, НО НЕ СЪМ ПЛАЩАЛА ОТДЕЛНО, НИТО СЪМНОСИЛА НАПРАВЛЕНИЕ ЗА ТОВА - ТО Е ВКЛЮЧЕНО В ПАКЕТА ЗА РАЖДАНЕ И ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН.

# 471
Хъни - Бъни  и аз щях да попитам за това. Peace
merilin9 благодаря за отговора. Peace
Аз си знам към какво имам непоносимост и го казах на АГ-то но тя пак настоява да ми се направи този тест....много е нерпиятно.....

# 472
Анири , благодаря ти
При мен се очаква по-ранно раждане, макар че аз много се надявам с бебоците да устискаме колкото се може по-дълго, така че задължително ще разпитам кой кога ще излиза в отпуска, за да съм наясно, но мисля това да го направя някъде към средата на май-мисля, че тогава ще знаят горе-долу кой кога ще излиза

ВСИЧКИ НЕОАНТОЛОЗИ СА ДОБРИ. АЗ ЛИЧНО ОСТАНАХ ВЪЗХИТЕНА ОТ ОТНОШЕНИЕТО И ЗАГРИЖЕНОСТТА НА ВСИЧКИ!!!!

# 473

СЪВЕТВАМ ТЕ ДА ИЗБЕРЕШ Д-Р ИЛИЕВ - ТОЙ Е НЕВЕРОЯТЕН СПЕЦИАЛИСТ И НАЙ-ВЕЧЕ ЧОВЕК, КОЕТО СЕ СРЕЩА МНОГО РЯДКО ВЕЧЕ!!! НЕ МОГА ДА КАЖА СЪЩОТО ЗА Д-Р ДИМИТРОВ, КОЙТО НЕ МИНА ДОРИ ВЕДНЪЖ ДА ВИДИ МОМИЧЕТАТА, КОИТО БЯХА В МОЯТА СТАЯ И РОДИХА ПРИ НЕГО. ТОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ПОЦИЕНТКИТЕ СИ. ИЛИЕВ МИ НАПРАВИ СТРАХОТНО СЕКЦИО, БЕЛЕГЪТ ПОЧТИ НЕ СЕ ЗАБЕЛЯЗВА И СЕ ВЪЗСТАНОВИХ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА. ТОЙ Е СТРАХОТЕН!!!!!! НЯМА ДА СГРЕШИШ АКО ИЗБЕРЕШ НЕГО!!!!!!

# 474
Мерилин, благодаря ти за съвета, но сестра ми роди секцио при д-р Димитров през Февруари т.г. Човекът е ходил да я види няколко пъти (по спомен, 4 пъти е ходил да я види как е). Много доволна остана от него, както и от всички там.

# 475
Тест за упойки се препоръчва, ако бременната има алергии.
Прави се не само в Токуда.
Ако няма алергии майката се процедира стандартно - в деня преди секциото (или непосредствено преди него при спешно секцио) се драсват 2-3 черти на ръката и се следи за реакция.

Д-р Димитров е страхотен, минаваше всеки ден да види как сме и при най-малкото оплакване от наша страна ни пращаше за консултация, страхотен е, нямам думи за него  Hug
Колкото и да беше зает винаги намираше време да мине да ни види и да си поговори с нас
Даже обясни и на пациентката на Диков как да се грижи за раната след операцията, нищо че не отговаряше той за нея.

# 476
Тест за упойки се препоръчва, ако бременната има алергии.
Прави се не само в Токуда.
Ако няма алергии майката се процедира стандартно - в деня преди секциото (или непосредствено преди него при спешно секцио) се драсват 2-3 черти на ръката и се следи за реакция
Мерси много Ненна Hug и Мерелин.
Имам още един въпрос - надали помниш такива подробности де, но все пак............
Драскането ,че става с игли като тези които се взема кръв и следователно са за еднократна употреба то е ясно.
А пипетките с които мажат алергена върху надрасканата повърхност какви са? Видях едни шишенца подобни на капки за очи с пипети вътре.Не би трябвало да мажат върху драсканото с едни и същи пипети.
Питам като идиот понеже в един съседен форум за майчинство и кърмене едно момиче, че оплака за липсва на всякаква стерилност при осъществяването на тези изследвания в голяма държавна АГ клиника  и съответно от риск за заразяване с Хепатит.
И още нещо при нормално раждане без упойка и евентуално само окситоцин -  за окситоцин тестват ли майката непосредствено преди раждането newsm78.
А за другите обезболяващи newsm78 - аз дори не знам какво друго се използва за обезболяване при нормално раждане - най вероятно аналгетици някакви newsm78

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 22:25 от Хъни - Бъни

# 477
Хъни-Бъни, всичо в Токуда се ползва само за една пациентка и после се хвърля  Peace
Конкретно за пипетките не се сещам, но проблем с хигиентата и стерилността не съм имала, а и не съм чувала от приятелки те да са имали  newsm78
Моите впечатления са, че хората там не пестят на дребно, за други болници нямам наблюдения  Thinking
За нормално раждане не мога да помогна ...

# 478
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
И още нещо при нормално раждане без упойка и евентуално само окситоцин за окситоцин тества ли майката непосредствено преди раждането newsm78.
А за другите обезболяващи newsm78 - аз дори не знам какво друго се използва за обезболяване при нормално раждане - най вероятно аналгетици някакви newsm78

За нищо не са ме тествали предварилено. Но аз нямам и алергии, което може би взимат под внимание.

За еднократната употреба на всяко нещо в болницата - и аз съм забелязала, че нищо не се пести там; предполагам и пипетите също.

# 479
Благодаря ви момичета Hug Hug Hug.
Колкото времето напредва толкова повече ме е страх.
Дано да го оттърва това изследване.Като ходя на консултация ще разпитам.Дано да ми се размина още повече ,че засега ще раждам нормално и уж без упойка Praynig

Общи условия

Активация на акаунт