Болница Токуда - тема 4

• 82 161
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
ЗДРАВЕЙТЕ!!!! НА МЕН МИ ПРАВИХА ТЕСТ ЗА АЛЕРГИИ ПРЕДИ САМАТА ОПЕРАЦИЯ, НО НЕ СЪМ ПЛАЩАЛА ОТДЕЛНО, НИТО СЪМНОСИЛА НАПРАВЛЕНИЕ ЗА ТОВА - ТО Е ВКЛЮЧЕНО В ПАКЕТА ЗА РАЖДАНЕ И ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН.
НЕ Е ТАКА!!!
Вчера бях в Токуда. За алерголог д-р Христов на 1-ви етаж Вътрешни болести се плаща 35 лв за консултация и още 30-40 лв за теста....
А този тест за който говориш е за антибиотици.....
Аз съм на тест за алергии другата седмица.
НЕ го покрива ЗК!!!

# 481
Вчера бях в Токуда. За алерголог д-р Христов на 1-ви етаж Вътрешни болести се плаща 35 лв за консултация и още 30-40 лв за теста....
НЕ го покрива ЗК!!!
Точно така Peace
Аз имам същата информация.
При мен теста не се налага засега.Самия доц Христов не го препоръчва за всички а само по изключителна необходимост.
Има видео с негото интервю в сайта на БНТ - програма Здраве.
Сладкишче на теб кой ти го препоръча  този тест - ти сама ли или се налага.Понеже и Христов и моят док.не препоръчват да си го самоназначаваме newsm78.
Моля те да разкажеш подробности за теста като мине Praynig  - ако не съм родила дотогава де Laughing

# 482
НЕ го покрива ЗК!!!
Точно така Peace
Аз имам същата информация.
При мен теста не се налага засега.Самия доц Христов не го препоръчва за всички а само по изключителна необходимост.
Има видео с негото интервю в сайта на БНТ - програма Здраве.
Сладкишче на теб кой ти го препоръча  този тест - ти сама ли или се налага.Понеже и Христов и моят док.не препоръчват да си го самоназначаваме newsm78.
Моля те да разкажеш подробности за теста като мине Praynig  - ако не съм родила дотогава де Laughing
Аз тестове и лечния не си самоназначавам. Mr. Green
АГ която ми следи бременността ми препоръча да отида, защото има съмняния за непоносимост към атропин. Правила съм тест за алергии 2007 с първата бременност и тогава се установи, че няма алергия към това в-во, но за всеки случай ми каза да се консултирам и с него.
След прегледа ще пиша подробности.

# 483
  • София
Момичета,
Провокирана от една тема за центи за раждане в софийските болници, реших да направя систематизирана информация, събрана на едно място. За това ви моля, тези от вас, които имат точна представа за сумите в Токуда - избор на екип, избор на анестезиолог, пакет за бебето, вип стаи и т.н. да ми пишат на лс.
Предварително ви благодаря и вярва, че едно такова усилие от ваша (и моя Mr. Green) страна, ще е полезно на бъдещите майки Peace

# 484
  • София
В сайта на Токуда вече има и малко информация за цените.
http://www.tokudabolnica.bg/bg/page/216/%D0%96%D0%B5%D0%BD%D1%81 … D0%B0%D0%BD%D0%B5

# 485
Сладкишче благодаря ти Hug и дано не си се обидила Embarassed
Ще чакам подробния разказ.
Аз също имам една проявена реакция преди много години към един антибиотик, но си го казвам, пише ми го в картона и ми казаха, че друго не се налага засега.
Дано всичко мине нормално и въобще да се наложи минимална медикаментозна намеса.
Момичета четох в друга тема, че при обработка на плацентата и оглед на органите  след раждане се прилага пълна упойка.
В Токуда така ли процедират - това доста ме плаши newsm78

# 486
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Хъни - Бъни, в моята стая бяхме 4 родилки, като другите 3 бяха секцио, аз - нормално. На нито една от нас не бяха слагали пълна упойка. За пръв път чувам подобно нещо с обработката на плацентата?!
Ти много го мислиш и твърде много четеш! Аз бях подобна картинка предишния път. Но последните седмици си бях отворила две много зареждащи теми, за да се настроя позитивно и към края на тази бременност мисля да сторя същото. "Смешно ли е раждането" беше едната, а другата "Маймунската тема". И да си попадала на тях, и да не си - горещо ти ги препоръчвам за финала на бременността! Много е важно да си спокойна и с положителни очаквания, а тези теми точно така действат! Hug Hug Hug

# 487
Сладкишче благодаря ти Hug и дано не си се обидила Embarassed
Ще чакам подробния разказ.

Няма за какво да съм се обидила. Heart Eyes

# 488
Ти много го мислиш и твърде много четеш!
М да точно така е ooooh!.
За двете теми отдавна съм ги открила  - много са полезни Peace.
Смятам вече да почна да попрочитам освен за раждане и нещо за отглеждане на бебета, че то хубаво ще родим ама кото ни дадат бебета ще настане оле майко.
Мерси на всички ви за съветите момичета и за информацията която споделяте тук Hug Hug Hug

# 489
Леле само аз ли пиша тука Rolling Eyes
Момичета може би е коментирано по напред по темите, но да  питам как е последно в Токуда :
1. Кога се плаща - при постъпване или при изписване? - логично е при изписване, но пак да питам
2.Избора на екип кога се оформя - т.е ако тръгне човек да ражда как се разбира при кой лекар е - някакъв документ ли се попълва и кога става това?

# 490
Леле само аз ли пиша тука Rolling Eyes
Момичета може би е коментирано по напред по темите, но да  питам как е последно в Токуда :
1. Кога се плаща - при постъпване или при изписване? - логично е при изписване, но пак да питам
2.Избора на екип кога се оформя - т.е ако тръгне човек да ражда как се разбира при кой лекар е - някакъв документ ли се попълва и кога става това?

Плаща се при изписването. Оформят документите, изготвя се нещо като план сметка с описаните услуги, които следва да се платят и доколкото си спомням с този документ някой от роднините ти отива да плати. Издават фактура и срещу екземпляр от нея ти дават епикриза и бебе  Mr. Green
Избора на екип се вписва при постъпването /той се вписва и в документа за плащането/.  Когато отидеш за приемане за раждане просто казваш кой е твоя лекар. Лекарят, който е дежурен има грижата да му се обади и да го уведоми за състоянието ти - разкритие, тонове на бебето и т.н. и той ще се пристигне в болницата. Но това можеш да го обсъдиш и с лекаря, който си избрала - може той друга схема да предложи  Peace

# 491
Stefi Stefi, абсолютно точно си го обяснила. Д-р Илиев по съвсем същия начин ми каза, че се процедира  Peace
Да попитам и аз нещо - ако се постъпва през нощта - откъде трябваше да се влезе? А ако е през работно време на 2-ия етаж ли се ходи първо за преглед от дежурния лекар  newsm78 По-важни неща питах док, а техническите леко ги забравих  Blush

# 492
Ако е вечр или почивен ден е през спешния вход, ако е в рамките на работното време на кабинета на 2 етаж. И в двата случая  те преглежда дежурния лекар, който се обажда на твоя лекар. Успех и леко раждане.

# 493
PoLy_PoLy , благодаря ти! А къде е спешният вход?

# 494
  • София
Да питам дали в събота могат да се взимат кръв и урина за изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт