Липса на енергия?!

• 14 230
  • 82
  •   1
Отговори
# 60
Има само една причина за тази умора и тя е липсата на слънце.
Особено ако усещате, че става през зимата. Сигурно 90% от хората имат изключително ниски стойности на вит Д
Толкова е просто, но много важно.
Липсата на вит Д е причина за много ракове, депресии, и най-различни болести, да не изброявам.
Грипове и вируси се утрепват с 2-3 високи дози вит Д-3
Това от което се нуждаете е около 5 000-10 000 единици вит Д-3 (Д три) (Не взимай Вит Д-2)
Не оставяйте на докторите да ви кажат, че най-много трябва да взимате 400 единици например.
За около 2 месеца и след това по 2 000 на ден. Да, дори лятото.
Следващата зима ще сте на 100%, но трябва да се взима целогодишно, особено от хората страдащи всяка година.
Лятото никакви слънцезащитни кремове, тази отрова далече. Тялото има нужда да се запаси с достатъчно вит Д.
Също така след слънчеви бани никакъв сапун.

Добра идея е да се направи изследване просто за потвърждение, че наистина нивата са ниски.
Също така хормоните на щитовидната жлеза, желязо и вит Б12 са добра идея да се проверят.
За мен обаче най-вероятното е да е проблем с изключително ниски нива на вит Д

За разбиращите английски ето едно интересно интервю с немска лекарка по въпросите за вит Д, много поучително.
заслужава си всяка минута от филма Simple Smile

http://www.youtube.com/watch?v=HH1rB-Ya2UQ&feature=player_embedded

# 61
Люлякони нощи,абсолютно съм съгласна,слънцето е живот,и съм чувала ,че в държавите ,където имат малко слънчеви дни,депресията се среща много по-често,и самоубийствата.Но как да не се мажа,че аз и с 20 фактор се изприщвам в последните години и предното лято се мазах даже с маслото на малкия,50 фактор  Rolling Eyes.Преди години не беше така,ходила съм в най-жежкото време,по обяд,че да направя хубав тен Sick,без да се мажа с абсолютно нищо и нищо не ми ставаше.

# 62
Тя темата е старичка, но е подходяща да помрънкам ..
като парцали сме - аз имам възпелано ухо, непрекъснато ми се спи, пия антибиотици, гледам да си седя, най-добре да си лежа, нямам желание за нищо.
мъжът ми пък за 2 дни направи 4 афти, има сенна хрема, гледа и той като че да не е много тук и сега.. ужас. Днес си купихме витамини, да видим дали ще има ефект. За никакъв спорт не мога да се мотивирам.

# 63
rozi-maxi, това че толкова лесно изгаряш само показва липсата ти на вит д (колкото и да е абсурдно) и други добри мазнини. Натрупай запаси до лятото, пий много вода и се мажи обилно и ежедневно с кокосово олио (масло? не знам как е в България). Много бавно направи тен. няма да имаш никакви проблеми.
Хапвай студено пресован зехтин и рибено масло. Първо кожата ти ще стане супер, а следващата зима гаранция, че не само че няма да я има тази умора, но и няма да боледуваш Mr. Green

# 64
Тя темата е старичка, но е подходяща да помрънкам ..
като парцали сме - аз имам възпелано ухо, непрекъснато ми се спи, пия антибиотици, гледам да си седя, най-добре да си лежа, нямам желание за нищо.
мъжът ми пък за 2 дни направи 4 афти, има сенна хрема, гледа и той като че да не е много тук и сега.. ужас. Днес си купихме витамини, да видим дали ще има ефект. За никакъв спорт не мога да се мотивирам.

Капи си сребърна вода в ухото ще елиминира инфекцията бързо. Много високи дози вит Д-3 (около10 000 единици на ден поне месец) и витамин Ц (около 2000-3000 за 7-10 дни) по възможност не синтетичен. Рибено масло и вит Б- комплекс, пак по възможност не синтетични. До тук това за двама ви.
Мъжът ти да си прави и 4-5 промивки на носът с морска сол в хладка вода на ден. В 200 мл хладка вода 1/4 лъжичка морска сол (без йод!)
Ще живнете за 0 време. Нищо непоправимо Peace

# 65
 Hug  записвам си!

# 66
rozi-maxi, това че толкова лесно изгаряш само показва липсата ти на вит д (колкото и да е абсурдно) и други добри мазнини. Натрупай запаси до лятото, пий много вода и се мажи обилно и ежедневно с кокосово олио (масло? не знам как е в България). Много бавно направи тен. няма да имаш никакви проблеми.
Хапвай студено пресован зехтин и рибено масло. Първо кожата ти ще стане супер, а следващата зима гаранция, че не само че няма да я има тази умора, но и няма да боледуваш Mr. Green

Много си права,сега съвсем ми се изясниха нещата Peace.Точно миналото лято,хемоглобинът ми беше пак под всякаква критика,кожата на лицето и ръцете ми беше страшно суха и се обривах само измивайки 2-3 чаши с гъбата с веро.Ходих на кожен,а той ми каза,че ми липсва защитният естествен слой по кожата,аз после разбрах,че това е пак в следствие ниският хемоглобин и желязо.Това беше след почивката,естествено ,този слой ми е липсвал по цялата кожа и затова е била така уязвима.Нещата имат обяснение,но почти винаги сама съм стигала до него,лекарите не са ме насочвали,а би трябвало.Кожният само ми изписа някакъв скъп крем за ръцете,от който естествено нямаше полза,просто защото проблема е бил от вътре.Хемоглобинът ми пак е нисичък,но поне е 109,а не 85,така че да се надявам,това лято да нямам подобни проблеми.Благодаря,навързаха ми се нещата Hug.

# 67
  • В градината...
Аз започнах през февруари още да тренирам. И, о, чудо! Тази година не ме споходи пролетна умора и обикновената депресия от залежалия зимен живот и натрупаните килограми. Обикновено, като се постопли, всичко започваше да ми тежи. Не и сега - чаках с нетърпение да пекне и да хукна навън и в градината - а това копане и плевене само как действат, оох! А тази неделя ще става и за плаж, какво по-хубаво от това!??!?!

# 68
... мъжът ми пък за 2 дни направи 4 афти, има сенна хрема,...

За сенната хрема - може да си вземе една опаковка (тук са по 10 таблетки) разтворим калций - първия ден да изпие две таблетки - сутринта и вечерта, след това по една таблетка вечер. Би трябвало да го опрви още на втория-третия ден.
За афтите - вероятно е вид херпес, сигурно си го носи като вирус в тялото, те се активизират при някакъв проблем - температура, стрес и т.н. Има много успешни мазила, проверете в аптеката.

# 69
Това със стоенето пред компютъра и липсата на светлина звучи като причина за умората. Ще се пострая вече да прекарвам повече време навън:) Хубаво щеше да е и да започна да спортувам, но все започвам нещо и се отказвам - никаква мотивация:( . А имате ли проблеми с имунитета? Забелязали ли сте да се разболявате по-често?

# 70
Lipsata na vit. D (wzimajte Vit D3), e edna ot osnownite prichini za chestite boleduwaniq zimata.

# 71
Момичета, влязох вчера в аптеката и споделих с аптекарката за проблема с липсата на енергия. Помолих я да препоръча продукт, които съдържа витамин Д3(благодаря за съвета Люлякови нощи Simple Smile) Имаха доста неща - суправит, центрум, някакви други на които не запомних имената... Според нея трябвало да пробвам и организма сам щял да разбере кое е най-доброто за него. Показа ми и някакъв нов продукт на Jamieson - Vita- Vim, имали го от съвсем скоро и бил специално направен за жени и подсилвал имунитета. Някой да даде съвет за него?

# 72
  • София
Запис, че идват жегите, а тогава аз съм в нещо като полусън.

За витамин Д ми стана интересно. Изгарям изключително лесно. Суха кожа и т.н.

# 73
Запис, че идват жегите, а тогава аз съм в нещо като полусън.

...

Ужас е това с жегите, аз след вчерашната жега днес се успах зверски, а сега съм като заспала. Такова нещо не ми се беше случвало никога.

# 74
как заспивате от жегите  newsm78 ?
наистина ми е странно. аз съм в полусън в студ и мрак. в холандия това е 90% от годишното време. непрекъснато чувствам умора, спи ми се, много гадно. в мига щом кацна в Бг и видя истинско слънце ставам друг човек.

а желязодефицитна анемия съм, хашимото, нисък хемоглобин... дали вит д-3 ще помогне?

Общи условия

Активация на акаунт