ПРОТЕСТ - РОДИТЕЛИ ПРОТИВ ГМО

• 48 554
  • 1 183
  •   1
Отговори
# 1 170
Аз пък искам да разбера кой лъже в крайна сметка. Може ли или не може да се направи достатъчно точно изследване за ГМО в даден продукт? Защото Хеликаза твърдеше, че не е възможн, а вижте аз какво си чета тук:

В ДОБРИЧКО НЯМА ХРАНИ С ГМО    
2010-01-18 @ 16:21 EET  
35 проби храни за определяне на съдържанието на ГМО в тях са взети в Добричка област от стартиране на работата на отдел „Контрол на хранителни обекти и храни” през 2005 г., съобщиха от РИОКОЗ.

Пробите са  изследвани в Националната лаборатория за контрол на генетично модифицирани храни към столична РИОКОЗ по определен от Министерството на здравеопазването график. Резултатите от проведения лабораторен контрол не показват отклонения от допустимите граници – 0.9 процента, при които се изисква задължително етикетиране на храните.
През 2008 г. са взети и изследвани за ГМО 7 проби - от царевично брашно, кренвирши, царевичен хляб, натурални царевични листенца и натурален корнфлейкс. При всички наличието на ГМО е под границата на количествено определяне /0.01 процента/. Само при една проба кренвирши съдържанието на ГМО е 0.03 на сто от състава на продукта.
През 2009 г. са взети и изследвани за ГМО 7 проби - от малотрайни колбаси - ловджийска наденица и кренвирши,  царевично брашно, царевичен хляб, царевичен чипс, натурални царевични листенца и ориз. При 5 от изследваните проби наличието на ГМО е под границата на количествено определяне /0.01 процента/, а при две - ловджийска наденица и царевичен хляб, е установено съдържание на ГМО съответно 0.15 на сто и  0.23 процента от състава на продукта. НДТ

http://www.ndt1.com/article.php/20100118122142243

Хеликаза, би ли коментирала??

Според мен някои много се наплашиха и вече и почнаха да твърдят нелепици. Същият този хляб беше изследван в предишното изследване на РИОКОЗ и съдържаше ГМО. Заради нас смениха технологията ли? 'Айде бе!

# 1 171
Чакайте малко, става някакво объркване, аз пиша за учени от БАН, които ни подкрепят, вие давате имена на учените, дето днес са били на срещата.

Говорим за различни неща.

Доц. д-р Божин Божинов, декан, Аграрен университет Пловдив, 0885 675 888
Проф. Иван Минков, декан в Пловдивския университет

Значи тези двамата, вероятно хабилитирани (б.а. хербаризирани) учени, днес са се изказали, че България ще я пребъде само, ако освободи ГМО на воля.

Да, грешката е моя. За учените от БАН – утре ще имам координати и ще пиша.

# 1 172
Ето предишното изследване

http://www.sriokoz.com/documents/temi/hrani/Internet%20GMO%20food_sept_09.htm

Леле, те сигурно горчиво съжаляват, че това изследване е излязло официално въобще и познайте сега какво става- ЗАМАЗВАТ НИ ОЧИТЕ! Прозрачна е схемата.
Отделно от това, аз отдавна искам да запитам: какво значи "над 2%"???? Че то може да означава и 10 %, и 50! Нали така?!

Сори, мишката ми отказа, клавиатурата ми отказа. Не мога да болдвам , нито да цитирам. И техниката ми разбра колко съм бясна  вече на всички лъжци.  #2gunfire #2gunfire

# 1 173
Усещам от доста време някакво съревнование кой е по-по-най тука, както и липса на диалог.  Сигурно не съм баш в час с междуособиците, ама  за чий ви е да се делите и да се правите на интересни при наличието на толкова сериозен проблем, пред който ни изправят управниците? На мен ми е все тая кой какъв е и защо такъв е, при положение, че всички ние желаем едно: България - свободна от ГМ боклуци зона.  Нямам нищо против да бъда "използвана" стига да бъде постигната общата цел.

# 1 174
Усещам от доста време някакво съревнование кой е по-по-най тука, както и липса на диалог.  Сигурно не съм баш в час с междуособиците, ама  за чий ви е да се делите и да се правите на интересни при наличието на толкова сериозен проблем, пред който ни изправят управниците? На мен ми е все тая кой какъв е и защо такъв е, при положение, че всички ние желаем едно: България - свободна от ГМ боклуци зона.  Нямам нищо против да бъда "използвана" стига да бъде постигната общата цел.

И аз нямам против, точно обратното, неведнъж се е случвало, ама не искам да си избърсват ръцете с мен като с парцал, и накрая да пием студена вода всички, защото натам отиват нещата. Ще видим, дано да греша.

# 1 175
Ей, права е минзи!

# 1 176
За Шествието..., понеже Грейс ме помоли да пусна темата, ще помоля някой друг да я пусне, защото аз ако я пусна, Организаторите определено няма да са тези, написани от Оп, може да сте сигурни. Sunglasses

# 1 177
Между другото пчеларите са здраво на нашата позиция, те поканени ли са на шествието?
И да питам онзи клуб на пенсионерите, който беше споменат по-назад, някой контактнал ли ги е? 

# 1 178
Заебете кой е по-по-най- , нямаме нищо да делим, ония мутантите имат, те да си се "оправят". А днес, понеже зарибих всички от районния съд с брошурките ни, единия съдия, мой приятел, ми каза че отдавна се интересувал от темата и проверявал законодателството в Европа - в Испания!!!, Германия и още една държава имало специални текстове в Наказателния им кодекс за санкции на превишаване на ГМО или нещо от сорта - т.е. там го имат за престъпление!!! А ние - напред науката е слънце!  Sick #Cussing out

# 1 179
# 1 180
Дано земеделци и пчелари дойдат на протеста, за да се обединим срещу тази лудост! И билкарите...

Не се бях сетил за билкарите, прибавих ги тук:

http://sites.google.com/site/zamutantite/hvatki

Очевидно за сега няма кой да върши толкова работа (дето си я представям по-горе), но все пак от някъде се почва.

И колкото по-зле става, толкова повече хора ще се присъединят.

Предполагам организаторите (и ви молим всички да не се скарате точно сега :] и естествено и за в бъдеще) имат връзка със "земеделци" и "пчелари", ако не, да издирим контакти?  Из статиите мернах че пчелари ще протестират в неделя?

Също и клуба на пенсионерите, да не забравите, както напомни някой, сега да напомня и аз, те са железни...

# 1 181
Поименно моля, поименно учените от БАН!

Тяхен представител е писал тук, ще ни прочете, дано решат да се пишат поименно.

Помагам, понеже днес бях отново на срещата:

Доц. д-р Божин Божинов, декан, Аграрен университет Пловдив, 0885 675 888

проф. Иван Минков, декан в Пловдивския университет

Казаха, че имали патентован ГМО-памук. Ако чух правилно, зам. - министърката Дочка Манева спомена, че били членове на съвета. Това, ако не е конфликт на интереси....

Boyo мога ли да те цитирам на zamutantite? Че като се почне с имената и става различно...

teo7777 предполагам че Boyo на мен отговаряше, когато казах че трябва имена да се събират.

# 1 182

Сега какво правим, на новата тема ли отиваме всички, аз току що поставих тук два въпроса?

# 1 183
Да, пренасяме се всички в новата тема. Копирай си там въпросите.

Общи условия

Активация на акаунт